toukokuuta 11, 2021

Magnoliat kukkivat taas upeasti

 Magnolian on sanottu olevan kukkivista puista kaunein! Omasta mielestäni se ansaitsee ehdottomasti kuningattaren arvonimen kukkiessaan. Vaikka vaaleanpunaiset kirsikankukat ja upea hanamin aika hurmaavat minut joka kevät eivät ne silti vedä vertoja kukkivan magnolian ylväälle kauneudelle. Magnolian suloinen tuoksu hurmaa joka vuosi uudelleen. Se on kukkainen ja hyvin naisellinen tuoksu, jossa on mukana pieni aavistus sitruunaakin. Tuoksu yhdistettynä magnolian äärimmäisen pitkään historiaan tekee kukista myös mielenkiintoisia. 

Keväällä 2019 kirjoitin magnolioista blogissa näin "Dinosaurukset kuolivat sukupuuttoon mutta magnoliat selvisivät jääkausista ja lukuisista muista luonnonmullistuksista, joita 65 miljoonaan vuotta sitten tapahtui. On sanottu etteivät maapallon magnoliat ole ulkoisesti juurikaan muuttunut näiden kymmenien miljoonien vuosien aikana. Ehkä myös tieto siitä, että katsoo jotain todella vanhaa ja sitkeästi maapallolla säilynyttä saa myös lumoutumaan magnolian kauneuden lisäksi." Edelleen allekirjoitan nuo lauseet. 

Tänään päätin töiden jälkeen käydä kurkkimassa kevään etenemistä. Suuntasin ensin Alppipuistoon, jossa on vuodesta toiseen kukkinut ainakin yksi valkoinen magnolia. Siellä se valkoiset kukat kurottivat helteisessä toukokuun iltapäivässä kohden auringonsäteitä ylväänä. Myös kirsikkapuut olivat täällä komeassa kukassa. Puistossa näkyi huovilla picniceväiden kanssa istuvia ryhmiä. Joku viitseliäs oli virittänyt jopa riippumaton kahden puun väliin. En tiedä onko puistoon ihan luvallista laittaa roikkumaan omaa riippumattoa mutta hyvin houkuttelevalta se näytti tuossa helteessä. Auton lämpömittari näytti peräti +23C!


Seuraava magnolioiden katselupaikka löytyi perinteisesti Kalliosta. En ollut sielläkään yksin ihailemassa puita vaan muitakin magnoliaan hurahtaneita löytyi. Magnolian katselun ja nuuhkimisen lisäksi niitä myös kuvattiin todella ahkerasti. Kallion vaaleanpunainen magnolia oli täynnä nuppuja joten paras kukinta ei ollut vielä käsillä. Valkoisen magnolian oksilla oli jo huomattavasti enemmän avoimia kukkia. Nyt ei tarvitse myöskään pelätä kukkien ruskettumista koska lämpötilat eivät laske enää alle nollan yöaikaan.
Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha oli seuraava etappi. Sain vinkin mukavalta vanhemmalta pariskunnalta kallion magnoliaan kuvatessamme, että "Kaisaniemen puu on pörheimmillään juuri nyt kukista". Viime vuonna menin Kaisaniemeen ihan liian myöhään eli paras kukinta oli ohi jo silloin ja harmitti vietävästi. Nyt valkoiset kukat olivat ilta-auringossa kauniisti vasten sinistä taivasta kuin odottamassa, että joku valokuvaisi näitä kaunottaria. Enkä täälläkään ollut ainoa kameran kanssa häärivä ihailija. Meitä magnolia faneja on paljon. Ehdin tämän päivän lähes kolmen tunnin reissullani nähdä myös kukkivia kirsikkapuita ja lukemattoman määrän kauniita kukkia mutta niihin palataan muissa postauksissa myöhemmin. Jos haluat nähdä magnolian kukkivan niin ota suunnaksi Alppipuisto, Kallio ja Kaisaniemi. Huomasin, että Kaisaniemessä avoinna 10-18 ma-la todella kivan näköinen ulkokahvila ihan siitä sisäänkäynnin tuntumassa. Täytyypä käydä sekin testaamassa joku päivä. 

Tästä voit kurkistaa miten magnolia kukkia 2019 ja tästä miten viime vuonna. Sitähän ei tiedä vaikka eksyisin tänä vuonna Mustialan arboretumiin Elimäelle. Kukkivaa viikkoa kaikille ♥12 kommenttia:

 1. Kyllä on kaunis <3 Olet ottanut hienoja kuvia. Kiitos vinkistä! Minä välitän tiedon marttaystävälleni Helsinkiin, että nyt on mainonnan kukinnan aikana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tarja ♥ Magnoliat ovat kuvauksellisia joten niitä on helppo kuvata. Kuvat ovat myös monesti huomattavan suuria verrattuna vaikkapa kirsikka- tai omenapuun kukkiin. Toivotaan, että marttaystäväsi lähtemään myös viettämään omaa hanamiaan.
   Hyvää sunnuntaita!

   Poista
 2. Magnolia on niin kaunis. Tänä vuonna yleensä ensimmäisenä kukkivat kirsikkapuut eivät ole edelleenkään nupullaankaan, eikä vanhan kotipihan magnoliakaan kuki. Tämä lämpöaalto tosin varmasti korjaa asian pian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Magnoliat ♥ Ajoin huvikseni yhden lähistöllä olevan omakotitalon ohi, jossa normaalisti aina kukkii upeasti kirsikkapuu. Autonikkunasta havaitsin ettei siinäkään näkynyt edes vielä nuppuja. Voisiko olla, että puut pitävät välivuotta ja ne ovat "huonovointisia" tänä keväänä tai sitten ehkä vain puhkeavat kukkaan ihan yllättäen.

   Poista
 3. Magnoliat ovat niin ihania! Minä olen menossa katsomaan niitä huomenna. Nyt voinkin hyvin tiedottaa bongausseuralla, että ainakin valkoinen magnolia kukkii jo hyvin. Ehkäpä huomenna myös pinkki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kun menit katsomaan. Huomasinkin jo Instasta sinun kuvat Kalliosta. Jännää miten tuossa pienessä puistossa kaksi puuta vetää vuodesta toiseen valtavasti ihmisiä kuvailemaan ja ihailemaan kukintaa. Myös Kaisaniemessä kukki oikein kunnolla. Alppipuistossa on vain yksi puu, joka kyllä kukki kauniisti.

   Poista
 4. Magnoliat ovat kyllä kauniita, mutta vielä enemmän tykkään kirsikankukista. Meidän kylän kirsikkapuutkin näkyivät kukkivat kun tänään mökiltä tultiin ruokaostoksille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Molemmat sekä magnolia että kirsikankukat ovat kauniita. Magnolian tuoksu päihittää kirsikkapuut. Minua myös kiehtoo magnolioiden pitkä historia eli ovat mystisiä vanhoja kukkia jo dinosaurusten ajoilta. Kiva kuulla, että Ahvenanmaallakin jo kukkii kirsikkapuut.

   Poista
 5. Juurikin magnoliat ja kirsikkapuun kukat ovat omia suosikkejani. Onpa kauniita kuvia!
  Ihanaa helatorstaita sinulle Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi ♥ Ihania ovat molemmat - tosin aika erilaisia kun magnolian kukat ovat niin valtavan suuria. Kivaa sunnuntaita Outi ja toivottavasti Karkkilassa oli taas kiva viikonloppu.

   Poista
 6. Mielöttömän kauniita! Ja kiitos vinkistä, pitääkin kipittää paikan päälle näitä ihastelemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä Mari ♥ Kannattaa kyllä suunnata koska nyt helteiset säät saavat kukinnan nopeutumaan entisestään. Hyviä kukkabongailuita puistoissa!

   Poista