kesäkuuta 07, 2020

Valkoisen kesämekon metsästystä


Selatessani jo keväällä SS2020 muotia iskin silmäni valkoisiin mekkoihin. Neonvärien, liiviasujen, shortseilla varustettujen housupukujen, trooppisten kuosien ja lukuisten muiden trendien joukosta hullaannuin puhtaan valkoiseen kesämuotiin. Voguen esittelemien kahdentoista erilaisen trendin joukosta teema "Blank Slate" kolahti!

Pakko myöntää, että vähän kyllä yllätyin miksi minä värien ystävä katselinkin kaihoten valkoisia vaatteita? Ehkä mielessäni oli jo auringon hieman päivettämä kesäiho ja suolainen meren tuoksu nenässä. Valkoinenhan on värinä puhdas, kepeä ja viaton. Sen vaikutus on myös rauhoittava, yksinkertainen ja värinä valkoinen sopii todella moniin tilanteisiin. Valkoinen myös toimii viilentävänä kuumissa kesäpäivissä.

Zara 

Mutta onko valkoinen edes väri? Muistelen, että koulussa jo väännettiin siitä ovat musta ja valkoinen värejä. Valkoinen on väri toisin kuin musta. Musta ei ole spektrin väri ja se syntyy kun esineestä ei siroa lainkaan valoa. Valkoinen taas sisältää kaikkia valon aallonpituuksia eli käytännössä valkoinen siis sisältää kaikkia värejä. Esine näyttää siis valkoiselta koska siitä siroaa kaikkia valonaallon pituuksia. Tämän on ihan tuttua fysiikan tunneilta :)

KappAhl

Voguen kuvissa oli toinen toistaan kauniimpia valkoisia kesäunelmia. Otsikkokuvan vasemmanpuoleinen upeasti laskeutuva mekko on Louis Vuittonin mallistosta. Todella namu ja myös tuo jännä pussimainen helma puhutteli minua. Keskimmäinen vähän "Pieni talo preerialla henkinen" mekko taas on Molly Goddardin. Romanttinen ja silti se on yhdistetty punaisiin saappaisiin sekä mustaan huulipunaa. Oikeanpuoleinen äärimmäisen kauniita brodeerauksia sisältävä olkainmekko on puolestaan Alexander McQueen mallistosta. Valkoisiin herkkiin mekkoihin oli näytöksessä yhdistetty vöitä, bootseja ja kookkaita laukkuja.

Uterque

Koska minun kesämekko budjettini ei ihan yllä näihin Voguessa esiteltyihin ihanuuksiin olen viihdyttänyt itseni taas pyörimällä netissä. Valkoisia kesämekkoja kyllä löytyy mutta onko kokoja enää jäljellä onkin sitten asia erikseen. Ehkä koronakevään kotisohvilta shoppailu on tyhjentänyt myös valkoiset mekot varastoista. Toinen ongelma mekko tarjonnassta on se, että monet mekoista eivät ole minulle riittävän pitkiä. Haluan nimenomaan, että mekko ulottuu polveen tai mielellään sen alapuolelle. En halua siis "vesirajaan ulottuvaa mekkoa", jonka itse miellän enemmän tunikaksi. Maksimekkokin on ihan kiva mutta lyhyempi olisi parempi vaihtoehto.

Uterque

Mekkoa valitessani kiinnitin myös huomiota siihen, että mekko olisi riittävän väljänmallinen. Kesä, kuumuus ja "hansikasmekko" ei houkutellut joten sekin rajasi sitten pois osan malleista. Myös materiaaliin kannattaa kesällä erityisesti kiinnittää huomiota. Ei hiostavia keinokuituja vaan mieluummin luonnonkuituja oli vaatimuslistalla. 

Selected Femme, Ellos

 HM

Ihan helppo rasti tämä valkoisen mekon metsästys ei ollut mutta lopulta tärppäsi Zarasta! Katsotaan kun Zara Shipping kotiuttaa mekon ja haen paketin Ison Omenan liikkeestä onko se sopiva. Mekko oli onneksi alennuksessa joten hyvin edullinen hankinta. Samaan tilaukseen sujahti punainen "tote bag" ja "animal printed sneakers with faux pearl and studs". Myös laukun ja sneakersien hinta oli laskenut. Minusta tein hyviä löytöjä mutta jos ne eivät miellytä voin palauttaa tuotteet suoraan liikkeeseen ja tuotteet hyvitetään minulle.

Kaikki postauksen kuvat on lainattu netistä.

Bubbleroom

6 kommenttia:

 1. Rakastan mekkoja, itselläni on 3 kpl.tummansinisiä valkoisilla pikkukukilla, minulle ei sovi valkoinen mekko, olen haavellut 60 luvun mekkoja,mulla on kaava, jos löytäisin ompelijan jostain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinun pikkukukalliset mekot kuullostavat kesäiltä. En tiedä sopiiko minullekaan valkoinene mekko mutta siitä tuli jotenkin "sellainen pakkomielle". Katsotaan kun haen sen Zaran tilatun mekon pidänkö sen vai palautuuko samalla kertaa kauppaan.

   Minä löysin kirppikseltä muutama kesä sitten ihanan 60-70 -lukujen mekon. Ihan kuin uusi. Linkkaan tähän postauksen, josta näet miltä se näyttää. Retromekot ovat ihania. Toki jos sinulla on ompelija niin mikä parempi saisit mekon ihan mistä kankaasta vain. Hyvät ompelijat taitavat olla kiven alla. Tsemppiä etsintään!

   https://styleheaven-marjorie.blogspot.com/2014/08/kesatukka-kuosiin.html

   Poista
 2. Mangosta saattaisi löytyä kuvauksen kaltainen mekko, kuullostaa tutulta mitä olen itsekin viime reissulla Sellossa tsekkaillut. :) Aivan ihana tuo KappAhlin mekko ensimmäisten joukossa, upeat yksityiskohdat! ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Milla vinkkauksesta :) Katsotaan ensin miten käy Zarasta tilatun kesämekon kanssa. KappAhlin mekko on minusta myös todella naisellinen ja kivat yksityiskohdat. Kivaa viikon jatkoa :)

   Poista
 3. Minulla on nyt etsinnässä pari hametta. Kun siivoilin täällä kaappeja, niin viime kesänä ostettu vihreä hame meni ilmeisesti roskis kasaan, koska en löydä sitä enää mistään. T-paitoja ja hameita, ne on nyt listalla. Laitahan sitten kuvaa, jos mekko on hyvä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No pöh - onpa ikävä juttu jos hame on mennyt roskiin. Itselleni on kerran käynyt vähän samalla tavalla kun kävin eteisen hansikaslaatikkoa läpi, että heidän aivan uudet käsineet rikkinäisten kanssa roskiin. Kävin vielä penkomassa roskakatoksessa mutta astiat oli juuri ehditty tyhjentää - harmitti! Lupaan laittaa kuvaa jos Zaran ostos on nappi :)

   Poista