lokakuuta 25, 2019

Viini ja Ruoka 2019 tarjoaa makunautintoja viikonloppuna

Messulippu saatu - Messukeskus / Viini ja Ruoka 2019

Terveisiä Viini ja Ruoka 2019 messuilta! Suuntasin sinne eilen työpäivän jälkeen vähän rentoutumaan ja ennen kaikkea herkuttelemaan. Oli todella ihanan erilainen tapa aloittaa viikonloppu. Ehdin myös poiketa Helsingin Kirjamessuilla, jotka ovat samaan aikaan toisessa hallissa. Kirjojen pariin palataan ihan omassa postauksessa. Mutta ensin keskitytään siihen mitä kaikkea super herkullista on mahdollista mennä vielä nyt viikonloppuna maistelemaan ja nautiskelemaan messuille.


Viinilehti viettää 30-vuotisjuhlavuottaan ja juhlinta huipentuu nyt Suomen suurimpaan herkuttelutapahtumaan Viini ja Ruoka 24.-27.10. Messukeskuksessa. Viime vuonna tapahtumassa vieraili kokonaisuudessa yli 85 000 kävijää! Tapahtumassa on 100 näytteilleasettajaa, 600 maisteltavaa viiniä, 60 maisteltavaa ruoka-annosta, 30 keittokirjan reseptiä näytöskeittiössä, 30 tastingiä ja 32 kokkitilaisuutta. Ihan varmasti jokaiselle messukävijälle löytyy tarjonnasta jotain mielenkiintoista. Teemamaana Viini ja Ruoka -tapahtumassa on tänä vuonna Ranska.




Kaikki italialaiset Zensa-luomuviinit valmistetaan ilman lisäravinteita ja torjunta-aineita.

Verrattuna aikaisempiin messuvuosiin on Viini ja Ruoka -tapahtuma nyt paljon väljemmin Messukeskuksen alakerran halleissa 1, 2 ja 3. Viinien osalta on palattu taas lasinvuokrausmalliin. Tapahtumassa viiniä nautitaan kuten aina ennenkin aidosta Riedel-lasista. Messuilla oli muuten ihanan väljää liikkua ja suuri plussa siitä, että myös roskiksia oli minusta enemmän kuin aikaisempina vuosina. Myös erilaisia viihtyisiä istuskeluryhmiä löytyi pystypöytien lisäksi kiitettävän monia eri halleista. Viinihalliin ikäraja on K18.



Viinilehden -näytöskeittiötä emännöi keittömestari Linnea Vihonen. Messuvierailuni aikana Linnean vieraana oli Mika "Pikkis" Tuomonen, joka perusti hampurilaisravintola Social Burgerjointin yhdessä Herkko Volasen kanssa Kurviin 2017. Vuotta myöhemmin avattiin toinen ravintola Makkarataloon ja muitakin ketjun ravintoloita on ilmestynyt pääkaupunkiseudulle. Mikan kanssa laadukkaista raaka-aineista käsityönä tehtyjä hampurilaisia oli valmistamassa keittiömestari ja HKScan Pron kehityspäällikkö Risto Mikkola. Hampurilaiset paistetaan muuten mibrasa-puuhiiligrillissä ja sen tuoksu saa jo makunystyrät aktivoitumaan.

Italialaiseen luomuviini Privoon ei ole lisätty sulfiittejä ja viinin tuotantoon ei ole käytetty eläinproteiinia, joten viini sopii myös vegaanille. 


Näytöslavalla Linnean vieraina kokkaavat myös mm. keittiömestari ja tv-kokki Kari Kape Aihinen, Marttojen ruoan ja reseptien kehittämispäällikkö Arja Hopsu-Neuvonen, kirjailija Kati Tervo ja juontaja Anni Hautala Radio SuomiPopin Aamulypsystä. Anni on myös julkaissut kaksi keittokirjaa, joiden helppoja reseptejä olen itsekin kokeillut useaan otteeseen. Erittäin toimivia!


Aidon ranskalaisen herkkukauppa Delidelin iloiset esittelijät maistattavat erilaisia oliiviöljyjä.

Lauantaina 26.lokakuuta käydään myös tiukka kilpailu siitä kuka on Suomen tuleva edustaja Bocuse d'Or -kokkien maailmanmestaruuskilpailuun. Kisaamassa ovat Tommi Tuominen, Kalle Tanner, Mikko Kaukonen ja Erik Mansikka. Tätä kisaa olisi kyllä todella mielenkiintoista päästä katsomaan.

Kreikkalainen Tuvune on vihreää vuoristoteetä. Sähkösinisissä lasipulloissa on puolestaan Tuvunen kuplivaa kivennäisvettä. 

Mimisversot osastolla on todella kaunis esillepano!

Lidlin osastolla Meri-Tuuli Väntsi puolestaan kokkaa tasatunnein pikkuannoksia Lidlin suosikkituotteista. Koska viini ja lakritsi toimivat hyvänä makuparina on messuilla mukana myös tutut Halvan lakritsit. Viinilinna ja Halva ovat tehneet useamman vuoden jo yhteistyötä toimivien laku-viini yhdistelmien löytämiseksi.

Launtaina 26.10. on myös Nanso loungessa mielenkiintoiselta kuullostava "Raakasuklaan kaverit". Tässä tastingissä opitaan viini-suklaamakuelämyksistä enemmän ja päästään maistelemaan kiinnostavia makupareja (hinta 29€).

Nams tomaatit ja Nams smoothiet ovat tuttuja tuotteita. Tomaatit pitää muistaa syödä tertusta oikeassa järjestyksessä. 



Viini ja Ruoka 2019 -tapahtumassa ahvenanmaalaisia makuja tuo esille Saariston kasvatit -konsepti, joka on osa laajempaa Mat Åland 2012 - projektia. Projektin tavoite on nostaa Ahvenanmaan ruokakulttuuria ja tutustuttaa paikallisiin ruokalajeihin sekä laadukkaisiin raaka-aineisiin ja juomiin. Vuosi sitten tehty Ahvenanmaan reissuni oli upea makumatka saaristoon ja myös herkullinen. Muistelen vieläkin kaiholla mitä kaikkea ihanaa tuolla reissulla syötiin ja koettiin.



Kolatun Juustola löytyy Varsinais-Suomesta Somerolta. Juustot ovat saaneet nimensä pääosin suvun historiasta.



Eikö olekin suloisia etikettejä näissä Prinz von Hessenin viineissä! Hessenin viinitarhat sijaitsevat Rheigaun laatuviinialueella. Tämän suvun edustaja voisi olla nykyään Suomen hallitsija jos ei olisi joutunut luopumaan kruunustaan yli sata vuotta sitten.


Eckerö Linen järjestää tapahtumassa Makuja Merellä -tastingejä. Itse tastingmenu sisältää myös laivan jouluisesta buffetpöydästä herkkuja, joiden kyytipoikana maistellaan punaviinejä.

Kespron osastolla pääsee myös testaamaan miltä Alkon valikoimissa olevat Pirkka-viinit oikein maistuvat. Valikoimassa on sarjan shampanjaa, kaksi punaviiniä ja kaksi valkoviiniä.

Laurea-ammattikorkeakoulun opiskelijat pitävät messuilla kolmea pop up -ravintolaa, joista on mahdollista saada herkullisia ruokaelämyksiä.



Jos makeannälkä yllättää Viini ja Ruoka -tapahtumassa niin ei hätää! Tallinpihan suklaapuodista löytyy toinen toistaan ihanampia suklaaherkkuja. Tuotteissa on huomioitu myös erikoisruokavaliot ja herkkuja löytyy mm. maidottomana, gluteenittomana ja pähkinättömänä. Myös väkeviä kahveja ja erilaisia salmiakkeja on mahdollista ostaa tästä pisteestä. Suklaat ovat muuten suussa sulavia!



Voiko kukaan ihminen vastustaa italialaista artesaanijäätelöä? Vitriinissä kun olisi vaikka mitä ihania makuja tarjolla. Minä en ainakaan voinut ja teki melkein kotiin lähtiessä mieli mennä ostamaan toinen tötterö...


Salossa sijaisevan Herkku Murenan valikoimissa on runsaasti italialaisia herkkuja. Ihania monivärisiä pastoja ja myös risottoa. 


Maku Kitchen Life -sarjan tuotteet ovat kestäviä, helppokäyttöisiä ja tarkoituksen mukaisesti muotoiltuja. Voiko astialta tai ruoanlaittovälineeltä muuta enää vaatia. Lisäksi Maku Kitchen Life -sarjan tuotteet ovat hinta-laatu-suhteeltaan erittäin kilpailukykyisiä. Arjestakin voi tehdä juhlaa kun valitsee kauniita käyttöesineitä.


Nordqvist teetä ja kahvia tulee usein ostettua kotiin ja myös lahjaksi. Pakkaukset ovat todella kauniita ja viimeisteltyjä. 


Mukavia Viini ja Ruoka 2019 -messuja kaikille, jotka sinne suuntaatte viikonloppuna!

12 kommenttia:

  1. Joimme eilen Hessenin prinssin Rieslingiä ruoan kanssa ja pohdkmme miallainen kuningas hän olisi jos asiat olisivat mennét toisin! Täytynee messuilla maistaa jotain muutakin hänen viineistään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huomasinkin sinun Instasta eilen, että olitte olleet prinssin seurassa tai siis "prinssi lasissa". Luulen, että oli kuitenkin parempi ettei hänestä tullut kuningasta Suomeen. Tasavaltana olemme pärjänneet 100-vuotisen historiamme aika hyvin. Monarkiaan liittyy vain turhaa pönötystä ja kustannuksia "ylläpitää hovia".

      Poista
  2. Yksi sana: NNNAMMM! No, vielä kaksi:upeat kuvat🤗💚

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pipsamuori :) Täällä olisi ollut kuvattavaa vaikka kuinka paljon.

      Poista
  3. Yksi sana: NNNAMMM! No, vielä kaksi:upeat kuvat🤗💚

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänä vuonna ehdin messuille vain yhtenä päivänä mutta paljon ehdin silti nähdä, kokea ja maistella.

      Poista
  4. ...ja vielä sitä että "zenza"viinit on ihan meidän lemppareita👍🍾

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos suosituksesta - ehkä tästä tulee minunkin suosikkini :)

      Poista
  5. Upeita kuvia herkullisista messuista! Ihanaa viikonloppua sinulle Marjo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi ihanuus <3 Täällä kyllä herkkuja riitti paikan päällä nautittavaksi ja myös ostettavaksi kotiin. Moni näyttikin lähtevän monen kassin kanssa messuilta kotiin.
      Mukavaa viikonloppua ja toivottavasti huomenna myös aurinkoista säätä <3

      Poista
  6. Ripe on kotipizza groupin luova johtaja nykyisin. T pikkis ps. Oisit tullu moikkaamaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kun oikaisit Pikkis 😊 korjaan tuonne tekstiin. Tarkoitus oli tulla moikkaamaan...

      Poista