lokakuuta 02, 2019

Mon Repos Tallinnan Kadriorgissa tarjoaa upeita makuelämyksiä

Kaupallinen yhteistyö Storytold ja Your Brand Up Studio

Tallinnan Kadriorgin kaupunginosasta löytyy hurmaava, vaaleansininen 1870-luvulla rakennettu puuhuvila, jossa toimii Mon Repos ravintola. Kadriorgin puisto ja Venäjän tsaari Pietari Suuren vaimolleen Katariina I:lle rakennuttama Kadriorgin palatsi ovat minulle hyvin tuttuja paikkoja. Olen kaihoisasti katsellut tämän puutarhakaupunginosan kauniita porvarishuviloita ja miettinyt millaisiltahan ne mahtavat näyttää sisältä. 

Elokuun loppupuolella sain ilokseni kutsun osallistua Thea Ekholmin ja Evelin Orgin järjestämälle bloggaajareissulle Mon Repos ravintolaan. Ja samalla minulle tarjoutui mahdollisuus kurkistaa yhteen näistä historiallisista puuhuviloista. Vietin ikimuistoisen kesälomapäivän ravintolassa, jonka nimi suomeksi muuten tarkoittaa "minun lomani". Tämä lomapäiväni oli täysi kymppi!
Kadriorgin barokkipalatsi ympäröivine metsineen, puistoineen, lampineen, kanavineen ja suihkulähteineen oli aikoinaan merkittävä nähtävyys Tallinnassa ja on sitä edelleenkin. Palatsi rakennettiin (1718-1724) keisalliseksi kesäasunnoksi. Olen kirjoittanut Kadriorgista useaan otteeseen blogissa ja tästä sekä tästä voit kurkistaa miltä tässä italialaisen esikuvansa mukaisessa palatsissa näyttää sisältä. Ehdottomasti paikka, jossa kannattaa vierailla. Nykyään rakennuksesta löytyy Viron taidemuseon ulkomaantaiteen näyttely. Viime kesänä 300-vuotisjuhliaan viettäneen palatsin punertavat seinät näkyvät tuolta puiden takaa myös Mon Repos ravintolalle.


Kadriorgin palatsin ympärille rakennettiin seuraavien 200 vuoden ajan puistokatujen varsille kauniita puuhuviloita, joista kehittyi vähitellen yläluokan asuinalue. Tällä kaupunginosalla on ollut tärkeä rooli myös Viron kylpyläkulttuurin kannalta. Tohtori Benedikt Georg Witte perusti Venäjän keisarikunnan ensimmäisen merenrantakylpylän Kadriorgiin 1813.

Kadriorgin alue on edelleen hyvin arvostettu alue Tallinnassa sillä sijaitseehan siellä Viron presidentin virka-asuntokin. Vanhoissa huviloissa on myös paljon suurlähestystöjä ja residenssejä. Kadriorgin alueelta löytyy myös mielenkiintoinen Pietarin talomuseo, jossa vierailin 2018 keväällä.

Viron nykytaiteenmuseo Kumu tarjoaa upean arkkitehtuurin lisäksi myös lukuisia kiinnostavia taidenäyttelyitä, joissa voi piipahtaa vaikka päiväristeilyllä. Tästä voit kurkistaa Michel Sittowin renessanssitöitä ja tästä Villit saksalaiset -näyttelyyn. Elokuussa Kumussa avautunut Maire Männik. Virolainen legenda Pariisissa on avoinna vielä 5.1.2020 saakka.


Mon Repos huvilaravintola nykyasussaan avasi ovensa yleisölle syksyllä 2016. Tässä talossa on ylhäisön ja porvariston asumisen jälkeen toiminut jo aiemminkin ravintoloita mm. Villa Mon Repos aikoinaan. Jo iloisella 1920-luvulla talossa tarjottiin ruokaelämysten lisäksi jopa kasinoviihdettä ja uhkapelejäkin. Taisipa se olla suljettunakin kieltolain aikana alkoholin ja cocktailien tarjoilusta. Vuodesta1990 lähtien talo oli tyhjillään pitkään ja se pääsi  rapistumaan vuosien saatossa.

Tällä hetkellä Mon Repos ravintola kuuluu Sparkling Group ravintoloihin, joissa ovat mukana Tallinnan huippuravintolat Tchaikovsky, Ore, Kaks Kokka, Ö ja Mon Repos. Hotel Telegraafin yhteydessä oleva Tchaikovsky on minullekin jo entuudestaan tuttu ja vei kielen mennessään. Ö:n antimia olen aiemmin päässyt maistelemaan Taste of Helsinki -ruokatapahtumassa.

Mon Repos ravintolan johtaja Jaanika Tigasson ja keittiömestari Vladislav Djatsuk.

Mon Repos ravintolan keittiömestari Vladislav Djatsuk luotsaa myös Tchaikovskya, joka on useana vuotena valittu Tallinnan parhaaksi ravintolaksi. Mon Repos ravintolan alakerrassa voi nauttia rennon ranskalaistyyppistä bistroruokaa. Annosten hinnat ovat 7-19 euron välillä, ruokaisa Chef''s Plate 36€ ja Mon Repos Filet Mignon 23€ isompaan herkutteluun. Viihtyisän rento, vaalea sävyinen sisustus ja näkymä puutarhaan. Tässä tilassa lapsiperhekin ruokailee mukavasti.

Tiikerirapuja popcornin ja mango-chili kastikkeen kera, 7€ (laktoositon)

Teriyaki & kana taco, 5€ (laktoositon)


Tämä annos vei makumatkalle vuosikymmenten taakse. Keittiömestari on saanut inspiraation tähän bliniannokseen E. Malohovetsin ohjeesta noin vuodelta 1901. Blini graavilohen, keitetyn punajuuren, kirjolohen mädin ja piparjuurella maustelun jogurttikastikkeen kera vei kielen (14€).

Burrata kirsikkatomaattien, mustaherukoiden ja avakadokerman kanssa, 12€ (gluteeniton, vege)

Linnunmaksapatee omenahyytelön ja briossin kera, 9€

Portobello tryffeli taco, 5€ (laktoositon, vege)Saimme nähdä valokuvan miltä sisätilat olivat näyttäneet 2016 kun siitä lähdettiin remontoimaan uutta uljasta Mon Repos ravintolaa. Ulkopäin taloa on vuosien varrella korjattu mutta sisällä näky oli ostohetkellä todella surkea. Koska vanha puuhuvila on suojelukohde tehtiin tiivistä yhteistyötä Viron museoviraston ja perinnerakentamisen ammattilaisten kanssa. Lopputulos on silmiä hivelevän kaunis ja harmoninen vanhaa kunnioittaen. Pidin kovasti!Kun noustaan portaat ylös Mon Repos ravintolan toiseen kerrokseen tullaan vähän erilaiseen maailmaan. Täällä sijaitsee Degustatsioonisaali eli ollaan keittiömestarin kerroksessa. Erilaisia modernisti sisustettuja huoneita ja interiöörejä muodostaa kerroksen, jossa tarjoillaan neljän (55€) tai kuuden (75€) maistelumenut. Ollaan fine-dining tunnelmissa harmonisessa ja kauniissa tiloissa. Erityishuomioni kiinnittyi katseenvangitseviin valokuvatauluihin seinillä. Unohdin kysyä kenen ne olivat mutta puhuttelivat!

Toisesta kerroksesta avautuvat vihretä näkymät sekä Kadriorgin puistoon sekä myös Mon Repos ravintolan isolle terassille. Me nautimme seuraavat ruokalajit elokuun lopussa tällä terassilla lukuisien kukkivien hortensioiden ja ruusujen keskellä. Terassin vieressä virtaa yksi Kadriorgin puiston lukuisista kanavista, jotka sinne Pietari Suuren aikana jo rakennettiin. Vaikka ollaan Tallinnassa on ympäristö hiljaisen rauhallinen ja kuulee lintujen laulua ruokailun lomassa.

Kun jaksaa vielä kivuta yhdet portaat ylöspäin tullaankin jo hyvin intiimiin kahdelle henkilölle tarkoitettuun torniosioon. Täällä voi ruokailla ihan kahdestaan ja kuulimme, että tässä suloisessa tornissa olisi myös kosittu tulevaan puolisoakin pari kertaa vuosien varrella. Ihanan romanttinen paikka !Siirryimme seuraavaksi ravintolan terassille nauttimaan seuraavat keittiömestarin meille valitsemat annokset. Elokuun sää helli ja vaikka kukkia ympärillä oli paljon eivät edes loppukesällä usein pörräävät viheliäiset ampiaiset kiusanneet.

Grillattua turskaa, sahramirisottoa, tiikerirapuja voi-valkoviinikastikkeessa, 19€ (gluteeniton)


Keittiön mukailtu risottoannos kala-allergiselle ruokailijalle ryhmämme. Myös omat allergiani (omena, pähkinä, manteli, selleri) oli otettu huomioon annoksissa!

Munakoisoa ja portobelloa, vuohenjuustokerman ja tomaattipeston kera. 14€ (gluteeniton, vege)

Myös Mon Repos ravintolan leipäkorin tarjonta sai käden käymään siellä useaan otteeseen.


Mon Repos "suklaalevy" jälkiruoka vuodelta 1730, mustaherukka hyytelöä, kardemumma jäätelöä. 6€ (gluteeniton, vege) Tämä oli erinomainen päätös päivän herkutteluhetkelle. 


Kiitos Mon Repos ravintolalle upeasta herkutteluhetkestä elokuisena "kesälomapäivänäni". 

Kiitos myös ihanat Evelin Org ja Thea Ekholm mielenkiintoisesta reissusta Kadriorgin puiston huvilaravintolaan ja hyvistä matkajärjestelyistä. 


20 kommenttia:

 1. Namskis ja nam😋 Kadriorgin kaupunginosassa on ihan oma rauhallinen tunnelmansa,tykkään😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kadriorgin kaupunkiosa on kyllä kaunis. Vaikka ollaan hyvin lähellä Tallinnan keskustaa täällä tuntuu kun kaupunki olisi jossain paljon kauempana. Ruoka oli kyllä ihan äärimmäisen hyvää! Oli vaikea tehdä tästä postausta kun valokuvia etsiessä ja käsitellessä tuli ihan hirveä nälkä koko ajan.

   Poista
 2. Onpa kaunista ruokaa ja siis tuo miljöö, siellä voisi viettää päiviä samoillen pitkin kartanon maita.
  Ihana lomapäivä todellakin.
  Kivaa keskiviikkoa sinulle Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruoka oli kaunista ja sen lisäksi myös äärimmäisen maukasta! Kuten tuossa jo aiemmalle kommentoin niin tätä postausta tehdässä minulla oli koko ajan hirveä nälkä. Kadriorgin palatsi puistoineen avautuu suoraan tämän puuhuvilan takaa ja ylittämällä pienen kanavan on jo hetken käveltyään palatsilla. Suosittelen.
   Kivaa keskiviikko iltaa Outi <3

   Poista
 3. Olen käynyt Tallinnassa lukemattomia kertoja ja tämä palatsin alue on ihan joka kerta meidän käyntilistalla...Mutta vieläkään ei olla siellä käyty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt ensi kerralla yritätte mahduttaa Kadriorgin ohjelmaanne. Kaunis paikka ihan kaikkina vuodenaikoina.

   Poista
 4. Onpa upeat annokset. Kadriorgin kaupunginosassa olen käynyt lukemattomat kerrat. Yksi asiakkaani on siellä, mutta aina on niin kiire, että olen ehtinyt vain Koidulan Gourmet Coffeeseen pikalounaalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mon Repos olisi kuulunut minun eiliseenkin ohjelmaa jos matkani olisi jatkunut. Kyllä tämä ravintola on sellainen "once in a lifetime" kokemus, että suosittelen kyllä lämmöllä. Koidulan Gourmet Coffee on myös kiva paikka. Tallinna on täynnä kaikkea kivaa ja upeita ruokapaikkoja.

   Poista
 5. Mukavaa lukea matkailysuosituksia kohteesta, jonne on lähdössä. ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, miten kiva juttu! Kivaa ja makoisaa reissua sinulle Hannabella Mon Repos ravintolaan.

   Poista
 6. Olipas mielenkiintoinen postaus! Ja nälkä tuli noin herkullisia annoksia katsellessa 😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Henna ♥ Itselleni tuli muuten ihan valtava nälkä kun tein tätä postausta. Oli pakko välillä käydä kurkkimassa onko jääkaapissa mitään.

   Poista
 7. Ihan huikean oloinen paikka, kiitos vinkistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä Satu :) Ensi kerralla kun suunnittelet reissua Tallinnaan kannattaa tämä pitää mielessä.

   Poista
 8. Ai että, kuinka herkullisen näköisiä annoksia ja hienot esillepanot :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjut :) Ensimmäisen kerroksen tiloissa lapsetkin viihtyvät. Toinen kerros on ehkä enemmän aikuisille. Kaunis puisto ympärillä ja Kadriorgin linna. Suosittelen!

   Poista
 9. Näyttää tosi ihanalta paikalta. Tuista en ole aiemmin kuullutkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ensi kerralla kun menet Tallinnaan suosittelen vierailua Kadriorgin puistossa, palatsissa ja Mon Repos ravintolassa. Täällä on paljon katsottavaa ja koettavaa plus todella herkullinen ruokatarjonta.

   Poista
 10. Kadriorgissa käydään useimmiten kun ollaan Tallinnassa. Palatsi ja Kumu vakivierailukohteita. Tuota ravintolaa ei ole kyllä huomattu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että olet käynyt Kadriorgissa ja Kumussa usein. Ovat omiakin suosikkikohteita. Mon Repos on puiston laidalla joten sinne on palatsilta lyhyt matka. Ehkä ensi kerralla käytte myös täällä.

   Poista