lokakuuta 13, 2019

Linnanmäen Valokarnevaali tuo valon huvipuistoon ennen sen sulkeutumista


Linnanmäen Valokarnevaali tuo taas valoa ja iloa lokakuun pimeyteen! Legendaarinen Vuoristorata hehkuu kilpaa upeiden syysvärien kanssa. Lapsuuteni suosikki Karuselli eläinhahmoineen näyttää myös ihan erilaiselta pimenevässä syysillassa. Värivaloja, popcornin tuoksua, vaaleanpunainen hehkuva hattara, naurua ja kivaa yhdessäolemista huvipuistossa. Arvaattekin jo varmaan, että minä suuntasin eilen Lintsille valokarnevaali humuun. Enkä varmastikaan viimeistä kertaa tämän tapahtuman aikana...

.
Linnanmäen Valokarnevaalia "Kauniimpana kuin koskaan" vietetään 10.-20.lokakuuta. Puisto on avoinna arkisin 16-22, lauantaina 13-24 ja sunnuntaisin 13-22. Puiston aukioloaika on mielestäni ensimmäisen kerran pidennetty puoleen yöhön lauantain osalta. Mietimmekin kotiin lähtiessämme miksi ihmeessä ihmisiä virtaa vielä sisälle vaikka Lintsi sulkee kohta ovensa? Ohjelmalehtisestä selvisi kotona, että Estradi-lavan ottikin eilen illalla haltuunsa Dj Salazar Pakyo. Ensi sunnuntain päättäjäisissä lavalla esiintyy Dj Rony Rex klo 19.30 alkaen aina ilotulitukseen saakka 21.50. Lintsin kauden päättävä ilotulitus on sellainen "must to see" -juttu joka vuosi!



Erilaisia valokohteista Linnanmäeltä löytyy yhteensä kuusi. Jättimäiset sokeripalat näet ensimmäisenä jos saavut sisälle Alppilan puoleisen pääsisäänkäynnin kautta. "Jättiläismäiset sokeripalat sulavat tassilta sirkun läpi ryystetyn kahvin kuumuudesta." Teos on sijoitettu suoraan Peacock teatterin eteen lähelle Kahvikuppikarusellia. Hauska teos ja juuri oikeassa paikassa! Eilen oli sen verran paljon ihmisiä liikkeellä ettei yksikään valokuvani teoksesta "oikein onnistunut".



Kyöpelinvuoren Hotellin / Rinkelin kulmalta lähtee kohden Hurjakurua seuraava maksuton valoteos Kissa 3D 8K - pieni, mutta sitäkin villimpi kissayhdyskunta, joka rakastaa hattaraa "Kissat usein salamannopein liikkein onnistuvatkin ryöstämään ohikulkijoiden herkut. Katinryökäleiden reviirin läpi kulkeva tunneli suojaa kävijöitä namivarkailta!"  Jännä neonvärinen tunneli oli hauska ja kuljimme sen läpi kahdesti - toisella kerralla olimme ostaneet Hehkuhattarat.

Hattaroiden syöminen kuuluu aina Lintsille vaikka tämän herkun nauttiminen tahmaa sekä sormet että puolet kasvoista sokerilla. Säihky-hattarakoulussa pääsee 1 laitelipulla (arkisin 17-20, la-su 13-20) professori Socrutesin kanssa tutustumaan hattarantekemisen saloihin ja samalla saa oman hehkuhattaran. Oppitunnit alkavat aina tasatunnein.



Kolmas maksuton valokohde Varioaatio 1 -teos löytyy Linnanmäen Eteläkaarteesta. "Koko Eteläkaarteen kattaa kymmenien metrien mittainen valogradienti paljastaa itsestään uusia puolia katsojan lähestysmiskulmasta riippuen." 

Maksullisia valokohteita (ranneke tai 1 laitelippu) Linnanmäellä on tänä vuonna kolme. Koko upea puinen Vuoristorata hohtaa värivaloissa mutta jos uskaltadut sen kyytiin niin tunneliosuudella sinua odottaa hehkuva valoyllätys. Vauhdin hurman lisäksi näet myös jotain todella kaunista.

Taikasirkus puolestaan on saanut ylleen kiehtovan valomaailman, jonka syleilyyn huvittelijat pääsevät matkaamaan gondoleissaan.

Vanhassa Vesitornissa on esillä toisplaneetallinen kasvitieteellinen kokonaisuus. "Vierasperäisille eliöille luotu biosfääri on turvallinen ihmisillekin. Lihansyöjäkasvien häkki nyt korjattu!" Kannattaa ehdottomasti kurkistaa sisälle.



Valokohde Kissat 3D 3K


Huvittelun lomassa tulee aina nälkä joten seuraavaksi mekin siirryimme herkuttelemaan. Tämän kesän uutuuspaikka Hodarispot tuntui selkeästi eilen olevan todella suosittu. Valikoimassa hodareita ja uuniperunoita (myös seitan versiot tarjolla molemmista) ja täältä on saatavissa myös kaupungin suurin megahodari.

Jos olet enemmän meksikolaisen ystävä niin Lintsiltä löytyy myös nacho- ja burritoannoksia oman maun mukaan nauttivaksi. Totta kai myös se perinteiset makkaraperunat Grillistä ovat tarjolla edelleen ja paljon ihanaa makeaa kesällä avatusta Cafe Donitsista (siinä Kahvikuppikarusellin lähellä). Vakuutan että Lintsillä saa vatsansa täyteen monessa eri paikassa ja tästä voit kurkistaa lisää vaihtoehtoja. Ja ei kannata unohtaa Popparitehtaan herkkuja, joita eilenkin lähti kotiin mukaan kolme pussillista. Karmea Karamelli on oma suosikkini mutta makuja löytyy siis sekä suolaisena että makeana.





Tiedättekö, että voisin tuijottaa tätä vanhaa Karusellia vaikka kuinka kauan kuten taas eilenkin tein. Tässä vekottimessa on lapsena tullut pyörittyä yksi kokonainen päivä ja vieläkin muistan siihen päivään liittyviä mukavia asioita Lintsiltä. Linnanmäkeen liittyy varmaan monilla myös siellä ruudun toisella puolella rakkaita muistoja. Vähän isompana koulutyttönä Linnanmäellä käytiin myös treffeillä jonkun uuden ihastuksen kanssa ja oi, niitäkin siirappisia muistoja...









Tottakai eilen käytiin myös vähän kokeilemassa omaa suosikkipeliä eli hevoskilpailua. Jotenkin minun "heittokäteni" ei ollut ihan vireessä sillä kaikissa kolmessa kisassa olin kyllä kärkikahinoissa mutta kirkkainta paikkaan ei hevoseni saavuttanut. Narunvetopisteen ohi kulkiessa muistan yhden lapsuuden kesän kun kävin pisteellä aina kun toivoin saatavani ison nallen palkinnoksi. Nallea ei tullut mutta paljon muita palkintoja kyllä :D

Valokohde Variaatio 1 - kymmenien metrien mittainen valogradientti


Hauskaa Valokarnevaalia ja syyslomaviikkoa sitä viettäville! Ehkä törmätään Lintsillä ensi sunnuntaina kun on ilotulitus ja kesän lopettajaiset. Sitten Linnanmäki siirtyi hetkeksi "talviunille" kunnes taas ensi keväänä taas uudelleen. ♥ Linnanmäki ♥


8 kommenttia:

  1. Nuo valot ja lintsin hurjat laitteet näyttävät kyllä kutsuvilta. Kiva kun näistä aina jaksat kirjoittaa ja laittaa kuvia blogiisi. On kuin itsekin pääsisi pikaisesti valoja vilkaisemaan blogisi kautta. Kivaa ilotulitusta ensi viikonlopuksi. Me vaikutetaan silloin (näillä näkymin) Karkkilassa <3
    Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle Marjo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minähän olen Outi suuri LINTSIFANI! En jos vuosia käynyt Valokarnevaalissa ja myös IIK!Weekissä niin kauan kun se on järjestetty. Ja eiväthän tähän minun Lintsi käynnit rajoitu :D Ikuinen lapsi sisälläni haluaa aina Linnanmäelle jos ei muuta niin fiilistelemään. Onneksi sinne ei ole "yläikärajaa". Hyvä Karkkilaa teille Miian kanssa ja mukavaa alkanutta viikkoa <3

      Poista
  2. Ihanaa tunnelmaa! Kerran oon käynyt Valokarnevaaleilla ja nyt tämän postauksen myötä heräsi kiinnostus piipahtaa tänäkin vuonna :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Johanna :) Valokarnevaali on sellainen hyvänmielen tapahtuma ja Linnanmäki näyttäytyy ihan erilaisena kuin normaalisti. Valoa tähän lokakuuhun ja pimeneviin iltoihin kyllä tarvitaan. Viimeiset hetket päästä Linnanmäelle ennen ensi kevättä :D

      Poista
  3. Kauniilta ja kutsuvalta näyttää! Me kävimme tänä kesänä ensimmäistä kertaa Lintsillä lasten kanssa. Edellisen kerran kävin siellä parikymmentä vuotta sitten. Valokarnevaaleilla oliski kiva käydä, mutta tänä vuonna ei mitenkään ehditä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistankin lukeneeni teidän perheen Lintsi reissusta. Linnanmäki on minulle sellainen lapsuuden juttu, joka "villitsee" näin aikuisenakin. Kesällä Lintsillä on kivaa mutta myös sekä IIK!week että myös Valokarnevaali ovat mahtavia tapahtumia. Kausi pitenee ja Linnanmäki näyttää ihan uudenlaisen puolen itsestään syyspimeällä. Ehkä jonain vuonna tulette Helsinkiin Valokarneelin aikaan.

      Poista
  4. näyttää todella houkuttelevalta! Täytyypä katsoa ehditäänko käymään viikonlopulla.

    Kauniita kuvia :) mukavaa loppuviikkoa ja kiva nähdä pitkästä aikaa viikonlopulla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuulanneli! Te voitte käydä kävelemässä Linnanmäellä ja vain katselemassa. Siellä on kivoja paikkoja myös ruokailla - wink wink. Lauantaina nähdään!

      Poista