lokakuuta 31, 2019

Hei nyt leivotaan vaikka upea Halloween kakku


Olen aina rakastanut leipomista! Jo pikkutyttönä leivoin äidin apuna. Meillä tehtiin paljon kakkuja syntymäpäiville ja erilaisiin juhlapäiviin. Leipomisessa sai olla myös luova eli vaikka koristelut eivät aina menneet ihan nappiin lapsuudenkodissamme tärkeintä oli yhdessä tekeminen ja maku. Kakkujen lisäksi tehtiin pullataikinasta korvapuusteja ja "piimäpiirakkaa" eli rahkapiirakkaa pullapohjalle. Ja ehdottomasti ilman rusinoita. Omnomnom!

Olen itsekin noudattanut tätä "luovuuden periaatetta" kakuissani näin aikuisiälläkin. Kermavaahdolla sekä erilaisilla kuorrutteilla saa onneksi korjattua monia "ulkonäkövirheitä" itse kakkupohjissa. Olen päätynyt siihen lopputulokseen, että tärkeintä on kuitenkin herkullinen maku. Aina ei vain saa "ihan täydellisiä" Instagram-kuvia leipomuksistaan. Toki itsekin pyrin kauniiseen lopputulokseen mutta aina se ei vain onnistu!


Pääsin lokakuun alkupuolella toisen kerran elämässäni kurkistamaan sisälle Wäinämöisenlinnaan eli Pohjolan taloon (Aleksanterinkatu 44) kuten upeaa rakennusta myös kutsutaan. Tämä kansallisromanttinen helmi rakennettiin 1901 ja sen takana olivat arkkitehdit Geselius-Lindgren-Saarinen. Vuosi sitten Design Weekin aikana TRE Salon avasi ovensa tiloihinsa tässä upeassa talossa. Nyt pääsin vierailulle talon toisen kerroksen Kansallissaliin, jossa pidettiin Dr. Oetkerin pressitilaisuus leipomisen tiimoilta. Tästä voit kurkistaa lisää Pohjolan talosta ja aiemmasta vierailustani siellä. Kansallissali on osa Hotel Kämpiä nykyään ja näkemisen arvoinen paikka.

"Suomalaisista naisista joka toinen kertoo leipovansa kerran kuukaudessa ja joka viides on leipomispuuhissa viikottain. Innokkaasti leipovista naisista 58 prosenttia kertoisi leipovansa enemmänkin, jos vain aikaa olisi. Suomessa rakastetaan kotona leivottuja herkkuja. 

Ajan puute keittiössä näkyy sekä valmisruokien arkikäytön kasvuna että leipomistoiveissa. Varsinkin 35-44 -vuotiaat naiset kokevat valmisruoat tärkeänä osana arkea. Heistä 35 prosenttia kertoo valmisruokien olevan tärkeä apu arkiruokailussa. Arjen kiireessä apuja tarvitaan myös leivontaan." Dr. Oetker leivontatutkimus 12 / 2018


Olen itse miettinyt pitäisikö tehdä kummitytön iloksi tänä vuonna Hurjan hauska Halloween kakku! Siihen voisin nimittäin käyttää koristeeksi uusia Dr. Oetkerin oranssia ja mustaa geeliväriä sekä Sugar Eye "silmäkoristeita". Tästä löydät ohjeet tähän kakkuun, jonka sisältä paljastuu muuten vihreä kakkupohja. Nuo "hurjat silmät" kruunaavat ehdottomasti kakun koristelun. Vaikeusaste tälle 12 palan kakulle on tasoa 2 joten siis "piece of cake" :D

Uutuusvärit oranssi ja musta (kolmas uusi väri on pinkki) ovat muuten mahtavia juuri Halloween leipomuksissa. Geelivärit soveltuvat monenlaiseen ruoan sekä leivonnaisten värjäämiseen ja erityisesti niihin resepteihin, joissa nestemäinen väri löystyttäisi rakennetta liikaa. Geeliväreillä saa kivasti väriä kermavaahtoon, marenkiin, suklaaseen ja macaron-leivoksiin. Tuubissa olevaa geeliväriä on helppo myös käyttää leipoessaan.


Juhlaleipomisessa on kiva myös käyttää koristeena kullan ja helmiäisen hohdetta. Strösseleitä ja koristerakeita olen käyttänyt kakuissani jo vuosia mutta nyt seuraavaan juhlakakkuun ajattelin laittaa päälle helmiä, joissa on peräti 49% suklaata ja ne ovat keksimäisen rapeita. Pakko myöntää, että näitä helmiä tulee varmasti napsittua "ihan karkkeina" jo koristellessaan kakkua. Minulla on nimittäin paha tapa joulupipareiden koristelussakin syödä samalla vähän koristeita...

Marenkikranssi

Marengit ovat minusta myös suurta herkkua mutta joskus niiden valmistaminen tuntuu työläältä. Marenki on yksi syksyn kuumimmista leivontatrendeistä ja nyt niitä voi kätevästi tehdä myös valmiista Dr. Oetker Marenkijauheesta. Pussin sisältö sekoitetaan 75ml vettä ja sitten vatkataan käsivatkaimella perinteisesti. Ensin hitaalla ja lopuksi kovalla vauhdilla 3 minuutin ajan. Seos on valmista kun marenki on ilmavaa ja jäykkää. Ja sitten vain pursottelemaan marenkeja.

Sitruuna-vadelma vaahtokarkit

Marenkijauheesta voi myös halutessaan tehdä vaahtokarkkeja ja tästä pääset kurkistamaan ohjetta. Nämä sitruuna-vadelmavaahtokarkit veivät kielen mennessään ja myönnän, että satsasin.

Christmas cheesecake

Kun marraskuu etenee ja lähestytään joulukuuta voi aloittaa jo sitten jouluisempienkin leivonnaisten tekemisen. Nämä kaikkihan ehtii joulukuun aikana testata läpi kun aloittaa heti alkukuusta leipomisen. Tässä linkit vielä resepteihin: Christmas cheesecake, Jääprinsesssakakku, Kuusikakku ja Minttusuklaakuuset.

Mitä lähemmäs joulua tullaan voi koristelussa alkaa jo käyttää uusia Glitter Spray hopeaa ja kulta suihketta. Kätevästä pumppupullosta voidaan suihkuttaa kimalteet kakkujen ja muidenkin leivonnaisten ja jälkiruokien pintaan. Suihkeella saa myös hohtoa vaikka pöytäkoristeena oleviin kukkasiin.

Jääprinsessakakku

Kuusikakku

Minttusuklaakuuset

Leivo mitä haluat, miten haluat ja missä haluat!
Ja sitten vain leipomaan ja suut makiaks... 


16 kommenttia:

  1. Nyt kun olen enemmän töissä, niin tulee oletua todella vähän keittiössä. Ennen leivoin monta kertaa viikossa, kun tein meidän kaikki leivät. Nyt esimerkiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen itsekin leiponut paljon enemmän jossain vaiheessa elämääni. Leipominen on joskus myös vähän kausiluonteista

      Poista
  2. Kivoja uusia tuotteita Dr. Oetkerillä, helppottavat kummasti. Tuota marenkijauhoa täytyy ehdottomasti kokeilla .
    Mukavaa Halloween viikonloppua sulle Marjo <3.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen samaa mieltä Sari. Kaikkea ei tarvitse tehdä itse vaan jotain voi ostaa valmiina kuten tuota marenkijauhetta helpottamaan leipomista. Eikä se tee meista yhtään huonompia "emäntiä".
      Kivaa sunnuntai iltaa ja uutta alkavaa marrakuun viikko Sari <3

      Poista
  3. Upeita kakkuja. Minäkin rakastan leupomista, ja leipoisin useammankin kerran, jos olisi enemmän syöjiä 😏Kaunista marraskuuta Marjo🎂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Dr. Oetkerin tilaisuudessa kakut näyttivät niin kauniilta, että niitä oli melkein sääli rikkoa kakkulapiolla. Toki myös maistuivat niin taivaallisilta, että pakkohan niitä oli maistaa myös. Taivaallisia makuja! Minä leivon tuuriluonteisesti eli pitkiä kausia etten tee mitää ja sitten taas kerralla ja paljon. Sitten riittää tarjottavaa vieraille.
      Mukavaa marraskuuta Jael <3

      Poista
  4. Minuun on iskenyt leivontakuume tai no se tulee aina silloin kun olen vapaalla :) Eilen illalla leivoin rahkapullia ja korvapuusteja, koska pitihän sitä olla herkkuja aamukaffen kanssa, kun sain kotosalla olla tämän perjantain.
    Ihanaa viikonloppua sinulle Marjo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omnomnom...rahkapullat ja korvapuustit kuullostavat niin ihanalta! Jo pelkästään paistuvan pullan tuoksu saa makunystyrät aktivoitumaan. Ihanaa, että leivoit ja juuri aamukaffen kanssa herkut maistuvat kuten myös omatekemät tuoreet sämpylät.

      Kivaa uutta viikkoa Outi <3

      Poista
  5. Huikeita kakkuja, oli varmasti äärimmäisen maukas pressitilaisuus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maukas ja herkullinen ovat juuri oikeat sanat kuvaamaan tätä tilaisuutta
      Lisäksi myös visuaaisesti kaunis ja sai paljon kivoja vinkkejä sekä
      reseptejä.

      Poista
  6. Hienoja kakkuja! Leipominen on kyllä ihanaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omista leipomuksista ei aina tule ihan näin hienoja mutta jo itse leipominen on íhanaa!

      Poista
  7. Miten ihania kakkuja! Tänä vuonna ei itse tule kyllä leivottua juurikaan.

    hanna
    https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä innostut vaikka leipomaan kun joulu ja vuodenvaihde lähestyy.
      Kivaa isänpäivä sunnuntaita Hanna :)

      Poista
  8. Järisyttävän upeita, miltei olisi sittenkin kannattanut Porvoosta asti tuonne lähteä.

    Ihanaa viikonloppua Marjo.💖😘💖

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi harmitus kun et tullut! Oli kyllä hienosti järjestetty tilaisuus ja nuo herkut.
      Hyvää isänpäivä viikonloppua ja Himosta teille <3

      Poista