syyskuuta 17, 2019

Linnanmäen iik!week on taas täynnä kauhua


Linnamäen karmiva iik!week on tänä syksynä ehkä kauheampi kuin koskaan ennen! Huvipuisto on taas jälleen kerran muuttunut Helsingin pelottavimmaksi kaupunginosaksi. Jos aiempina vuosina olet pelon sekaisin tuntein kulkenut hämärtyvässä puistossa niin tänä vuonna teemoitettuja kauhukohteita on vieläkin enemmän. Omaa pelkokerrointaan voi testata myös kauhutwistatulla alueella ja laitteilla. Puistosta löytyy myös kesympää jännitystä perheen pienimmille...huhuu! Jos olet kauhun ystävä niin 22.syyskuuta saakka Lintsillä on mahdollista nähdä zombeja, luurankoja, ilkeitä pellejä, pääkalloja, hämähäkinseittejä, luurankoja ja kaikkea muutakin TODELLA karmivaa...




Verrattuna aiempiin iik!week tapahtumiin on kauhualueet vieläkin selkeämmin rajattu muusta huvipuistosta. Linnanmäen teemana on kauhu koko tapahtuman ajan mutta ihan kamalinta pelkoa ja jännitystä pääsee kokemaan vain rajatuilla alueilla. Kauhualueelle tultaessa kyltti selkeästi kertoo "Suositusikäraja 13 v. Kulku omalla tai huoltajan vastuulla." Ikärajoitetut alueet näkyvät Linnanmäen kartassa, jonka lainasin huvipuiston nettisivuilta.

Lasten oma Huhuu-teema-alue sopii perheen pienimmille. Myös Hattarakoulu on muuttunut iik!weekin aikana ihan hurjaksi. Täällä lapset pääsevät pyörittelemään pelottavia haamuhattaroita ja opettelemaan kummittelua kummitusopettajan kanssa. Haamuhattarakoulu kestää noin 15-30 minuuttia ja 9 eurolla syntyy oma kamala haamuhattara. Tarkemmin aukiolotiedot kannattaa katsoa Lintsin omilta nettisivuilta.

Kartta lainattu Linnanmäen iik!week sivuilta. 




Mutta kurkistetaan nyt tuonne kauhealle "K13" -kauhualueelle vähän tarkemmin.

Tuttu Taikasirkus on muuttunut Kauhusirkukseksi, jossa kohtaa hurjan verenhimoisia klovneja. Minulle tuli mieleen heti Stephen Kingin kauhuromaani Se (It), jossa Pennywise-klovni piinasi Mainen pikkukaupunki Derrya. Muistan vieläkin nuoruudesta kuinka hikisin sormin luin iltaisin kauhuromaania sivu sivulta miettien mitä kauheaa klovni seuraavaksi keksii. Kutkuttava kauhu kiehtoi silloin ja kiehtoo vieläkin. Joten tästä syystä iik!week kuuluu aina minun Lintsin syksyn suosikkitapahtumiin.

Viereisen Kammokujan käytävillä voit nähdä puolestaan kuolleita henkiä vaeltamassa. Tänne on asettunut myös suurikokoinen teurastaja... Kuolleista hengistä minulle tulee taas mieleen elävästi legendaarinen Kuudes aisti -kauhuelokuva. Tämä kulttiklassikon päähenkilö Malcom Crowe (Bruce Willis) tapaa pienen pojan, joka puhuu kuolleiden kanssa. Jos et ole nähnyt niin suosittelen sillä loppuratkaisu on todella yllättävä!

Hauskasta Naurupolusta on tullut iik!weekin aikaan Kauhupolku, jonka peileistä kuvastuu ihan kauheilta juttuja vielä kuluvan viikon aikana. Astu rohkea polulle vain sisälle...





Seuraavaksi otetaan haltuun zombit eli elävät kuolleet! Näitä kömpelösti liikkuvia "henkiin herättettyjä ruumiita", jotka eivät muista mitään vaan himoitsevat vain syötäväksi kaikkea mikä eteen sattuu tulemaan näkee Zombi-tunnelissa. Viime lauantaina zombeja katsomaan luikerteli pitkä jono innokkaita joten täällä voi ehkä joutua vähän odottamaan.

Ydinlaskeuman synnyttämä zombi-invaasio majailee tunnelista, jossa on oikeita näyttelijöitä ja täällä ei saa valokuvata. "Kävele rauhallisesti juoksematta ja pysähtymättä. Valaise valomiekalle reittiä ja varo huitomasta näyttelijöitä."  kertoo opastetaulu kohteen ulkopuolella. Vihreällä "radioaktiivisella" valonlähteellä voi kauhun ystävä suojautua vanhan ydinsiilon tunnelissa. Ja sitten vaan menoksi ja onnea matkaan....iik iik iik!!!!!!!




Toinen paikka zombien bongailuun on Zombi-vyöhyke, jossa kömpelöitä zombeja vaelsi viime lauantaina useita. Täällä on sellainen The Walking Dead -meininki, että tulee mieleen aina välillä nipistää itseään käsivarresta missä oikein ollaan. Erittäin taidokkaita zombi-meikkejä ja asustusta näyttelijöillä. Pimeällä vielä kauhukerroin nousee vielä potenssiin kymmenen! Tällä alueella on K18-disco lauantaina ja baarin juomat tarjoillaan kuinkas muuten kuin "veripusseina". Juomansa saa ihan ripustaa tuollaiseen pussitelineeseen! Karmivan ihanan kauheaa!




Vanha Vesitorni kätkee sisäänsä mystisen Laboratorion! Onko tämä kenties huvipuiston karmein paikka selviää vain kurkistamalla sinne sisälle. Vesitornin uumenissa olevaan tutkimuslaitokseen ovat  nimittäin jäännyt lukkojen taakse mitä kauhistuttavimpia epäonnistuneiden ihmiskokeiden uhreja. Monenlaisia Frankensteineja Vesitorni pitääkin sisällään... Erittäin suosittu kohde iik!weekissä.





Kauhun lomassa tulee ihan varmasti nälkä kuten meillekin viime lauantaina! Linnanmäellä on lukuisia vaihtoehtoja nauttia huvittelun lomassa. Horror-hodari oli niin hyvää ettei siitä edes ehditty ottaa valokuvaa. Pääkallo-Överipirtelö ja Haamuhattara tarjoavat makeaa herkuttelua kauhun lomassa. Uutuutena Caruzello-ravintolassa järjestään perjantaina ja lauantaina Haunted Dinner, jossa yli 13 vuotiaat pääset aterioimaan runsaan kauhuteemoitetun buffetin ääreen elävien kauhuhahmojen ympäröimänä!



Kannattaa kurkistaa myös Linnnanmäen puoteihin sisälle. Siellä on myynnissä paljon kauhurekvisiittaa pellenaamareista, pääkallomukeihin, pieniin todella aidonnäköisiin eläinten luurankoihin, puhumattakaan valtavista kurpitsakoristeista, hämähäkeistä ja muusta pelottavasta kauhutavarasta. Halloween on ihan kohta joten nyt kannattaa jo vaurautua.



Jos kauhultaan ehtii niin kannattaa toki käydä myös Linnanmäen lukuisissa laitteissa. Taiga näytti edelleen suositulta ja kuten myös legendaarinen Vuoristorata. Kyöpelivuoren Hotelli sopii hyvin myös iik!week teemaan joten kannattaa poiketa kurkkimassa noitia. Ikisuosikkini Rinkeli (tai minusta edelleen Maailmanpyörä) on koettava ja jos olet hurjapää niin hyppäät Kehrään, Kingiin tai Kirnuun. Ihan jokaiselle löytyy kyllä oma suosikki sillä Lintsillä on lukematon määrä laitteita. Pellen Talo löytyy K13-alueelta ja sen eteen oli ripustettu "veristä pyykkiä" roikkumaan monta narullista. Panoraamasta aukeaa huikeat näkymät myös Helsingin ylle joten ota pääkaupunki joskus haltuun myös ilmasta.


Seuraavaksi jään odottamaan Linnanmäen Valokarnevaaleja 10.-20.10.2019, jolloin tulee Marjon matka taas viemään huvipuistoon. I love Linnanmäki ♥♥♥

16 kommenttia:

  1. Taitaa valokarnevaalit olla enemmän mun juttu kun en välitä zombeista ja pellejä kammoan (mutta en sellaisella ihanan kamalaa-mentaliteetilla)... Mutta kauhun ystävälle tuo on varmasti kiva kokemus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi valokarnevaalit ovat tulossa :)

      Olen aikoinaan käynyt katsomassa lähes kaikki kauhuleffat ja ollut todella kauhufriikki. Edelleen kauhu kyllä uppoaa mutta leffoja tule katsottua vähemmän. Olen myös dekkarien suurkuluttaja kirjojen puolella.

      Luin joskus artikkelin, että kauhuleffoja katsovat ihmiset hakevat niistä samaa adrenaliinihumahdusta kuin vaikka benji- tai laskuvarjohypystä. Minulle kauhuleffat
      eivät tule uniin vaan ne ovat hetkellinen "pelkoreaktio", joka nostaa sykettä hyvällä tavalla kuten myös se tekemäni tandemlaskuvarjohyppy aikoinaan.

      Poista
  2. Mäkin haluun päästä pyörittämään omaa haamuhattaraa, vaikka en ihan perheen pienimpiin menekkään. ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskon Annukka, että pääset kyllä hattakouluun vaikka oletkin jo vähän isompi tyttö :D
      Kivaa iik!weekiä Lintsillä - nauti hattaroista ja muustakin kauhusta.

      Poista
  3. Haamuhattara, hui kauhistus! Nämä iik weekit ovat karmaisevia vuodesta toiseen, huh huh!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei silti minusta Outi liian karmivaa menoa ja onhan täällä ikärajana tuo 13v. :D

      Poista
  4. Sunnuntaina pitäisi mennä, eikös ne ole vielä silloin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. iik!week on päättyy sunnuntaina 22 joten hyvin ehditte vielä mukaan :)

      Poista
  5. Linnanmäen Iik-week vaikuttaa tänäkin vuonna kiinnostavalta. Ihailen tuota taidokkaasti koristeltua Lintsiä ja noita upeita maskeerauksia. Pääseekö alueelle ilmaiseksi? Kauhua ja katseltavaa riittää ilmeisesti, vaikkei noihin maksullisiin kammotuksiin menisikään?

    Mukavaa viikon jatkoa sinulle, Marjo ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Linnanmäelle on aina vapaa sisäänpääsy. Myös tuonne K13 alueelle pääsee ilman lippua ja ranneketta ei ainoastaan itse laitteisiin Zombi-tunneli, Kammokuja, Laboratorio jne. tarvitaan jompi kumpi. Kaikki postauksen kuvat on otettu alueilla, johon ei ole tarvinnut lippu eikä ranneketta. Itse kohteissa valokuvaaminen ei ole sallittua. Eli katseltavaa kyllä riittää :D

      Mukavaa viikon jatkoa Krisse <3

      Poista
  6. Hyvä vinkkaus ja hyviä kuvia! :) Minulta jää väliin, mutta kiva kun tapahtuu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marianne :) Aina ei vain ehdi kaikkialle kun koko ajan on kivoja tapahtumia.
      Ehkä ensi vuonna sinäkin olet Linnanmäen iik!week -tapahtumassa mukana.
      Kivaa viikkoa!

      Poista
  7. Täällä en ole vielä käynyt koskaan, mutta vastaavanlainen Särkännimessä on tutumpi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että Särkänniemessä on myös oma kauhutapahtuma :) Kivaa viikonloppua!

      Poista
  8. Kiitos hyvästä postauksesta!
    Meillä on edelleen harkinnassa, että menemmekö vai emme.

    VastaaPoista