syyskuuta 11, 2019

Habitare 2019 - Signals-vainunäyttely kurkisti taas tulevaan


Habitaren yksi mielenkiintoisempia osastoja on ollut viime vuosina Signals-vainunäyttely. Niin oli myös tänään kun vietin lähes koko päivän Messukeskuksen halleissa. Signals-näyttely kurkistaa tulevaisuuteen ja valottaa sitä mihin asumisessa ollaan menossa. Se nostaa myös esille yhteiskunnallisia asioita ja niitä megatrendejä, jotka vaikuttavat visuaalisiin trendeihin ja jopa luovat niitä.

Signals-vainunäyttelyn olivat koonneet yhdessä trendianalyytikko, suunnittelija Susanna Björklund ja muotoilija, sisustusarkkitehti Sisse Collander. Tämän vuoden teema on Yhdessä. Näyttely jakautuu neljään huoneeseen, jossa ilmennetään eri teemoja: Empatiaa ja tunnedataa, Kuplassa kaikki, Ajan illuusio ja Vesi vanhin voitehista.  Lisäksi osana Signals-näyttelyä ovat varsinainen Yhdessä-alue ja Avaruuskulma.

En tänä vuonna osaa valita selkeää omaa suosikkiani näistä trendeistä. Moni asia nimittän kolahti Signals-vainunäyttelyssä. Omani olisi ehkä kombo näistä kaikista. Värit jatkavat voittokulkuaan edelleen mikä on upea asia! Ja tietty leikkimielisyys yhdistettynä renessassityylisiin kukkakimppuihin ja jänniin sisustusratkaisuihin.

Yhdessä

"Kukaan ei pärjää ypöyksin, ihmiset ovat pohjimmaltaan laumaeläimiä. Talkookulttuuri on kannatellut meitä jo pitkään. Vain yhdessä on mahdollista ratkaista isoja haasteita kiertotaloudesta kestävämpään kehitykseen."

Pallojakkarat / LINAfurniture

Tapetti Raku Crackle / Tapettitaivas, Vihersuunnittelu  / InnoGreen, kirjat / Otava, lattia / Timberwise

Kynttilänjalat / Momono, laatat / ABL-laatat

Empatiaa ja tunnedataa

"Teemme suurimman osan päätöksistä tunteella. Tunneälyä ja empatiaa kaivataan yhä enemmän. Ilman katsekontaktia digitaalisessa viestittelyssä on suurempi mahdollisuus ymmärtää toista väärin. Äänen merkitys viestinnässä lienee kasvamassa. Millainen koti herättää positiivisia tunteita ja kannustaa olemaan läsnä?"

Tapetti Il Bacio by Klimt / Wallpepper, nojatuoli / Hakola, sohva / Interface (kansikuvassa)

Riippuvalaisin / Out of the Dark, lattiavalaisin / Proloque, nojatuoli / Formverk


Kuplassa kaikki

"Tarkastelemme maailmaa omista subjektiivisista lähtökohdistamme ja pidämme sitä totuutena. On yllättävän vaikeaa ymmärtää ihmisiä, joilla on erilainen elämäntilanne tai arvomaailma. Erilaisuus on rikkaus, onneksi, ja ennakkoluulottomia keskusteluita on käyty ympäri Eurooppaa. Pyöreät muodot ovat löytäneet tiensä koteihin."

Puiset purkit / Hanna Anonen, maalaus / Markku Keränen, Galleria Forsblom

Teeastiasto / Rosenthal

Vihersuunittelu / InnoGreen, lasipallo / Granit, pallovalaisin / Momono, pöytä / Nikari

Oranssit lautaset / Winkel shop, kulhot / Meeri Koutaniemi & Sami Yaffa, tarjoiluvadit / E.Ahlström

Sivupöytäy Monkey / Skanno, nojatuoli / Skanno

Vesi vanhin voitehista

Tapetti / Soleil Levant, lattia / ABL-laatat
Kaappi / Casuarina, maljakko / Winkel Shop, kalakoriste / Jean Vernet

Lattia Hexagon by Harri Koskinen / Timberwise

Sohva / Hakola, matto / Svanefors, tohvelit / Nest Factory

Ajan illuusio

"Aika kiitää, mutta odottavan aika on pitkä. Meillä kaikilla on todellinen kiire ottaa osaa ilmastotalkoisiin. Yksilöinä meillä on sen sijaan taipumusta luoda itsellemme kiireen tunnetta, oli se todellista tai ei. Miten kodista saadaan kiireetön keidas?"

Sohva / Zarro, matto / Finarte, sivupöytä / Armas

Tiimalasit / Hay, iso kynttilänjalka / Skanno

Tyyny / Hay, valaisin / Armas, taulu / Galleria Forsblom

Löysitko omaa suosikkiasi Signals-näyttelystä? Messut ovat avoinna sunnuntai iltaan saakka. Kannattaa käydä kurkkimasssa ja hypistelemällä uutuuksia. Paljon katsottavaa ja lisää postauksia on tulossa Habitare 2019 osalta joten pysythän kuulolla! Kuvien purkamisessa menee vähän aikaa kun valokuvia kertyi taas luvattoman paljon.

10 kommenttia:

 1. Jos asuisin itse lähempänä niin olisin ehdottomasti käynyt messuilla, ihania kuvia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mira <3 Messuilla oli kyllä todella paljon kaunista katsottavaa.
   Kivaa päivää!

   Poista
 2. Olet oikeassa, että jokaisesta kokonaisuudesta löytyy jotain ihanaa. Nyt silmiin iski Skannon nojatuoli sekä Meeri Koutaniemi & Sami Yaffan kauniin kulhot.
  Ihanaa loppuviikkoa sinulle Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löysin paljon kiinnostavaa Signals-näyttelystä. Ihania värejä ja persoonallisia tuotteita. Minäkin pidin noista kulhoista. Kivaa loppuviikkoa Outi - kohta on viikonloppu <3

   Poista
 3. Harmittaa, etten päässyt Habitareen! Se on aina niin inspiroiva! Hauskat nuo pallojakkarat :D Sellainen olisi kiva kotonakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, pöh! Aina ei vaan ehdi kaikkialle. Itsellä nämä messut ovat osa omaa päivätyötä eli siksikin on käytävä haistelmassa tuulia. Pallojakkarat olivat minustakin hauskoja :D

   Poista
 4. Olipa ihana katsoa näitä kauniita kuvia! Itse en messuille pääse, onneksi on some. Ja en todellakaan osaa valita omaa suosikkia! Niin paljon kauniita juttuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna :) Some muuten autta minuakin kun en vain yksinkertaisesti ehdi tai pääse jonnekin vaikka kuinka haluaisin. Somen kautta saa paljon hyvää kuvallista infoa.

   Poista
 5. Habitare on kyllä sellainen, jossa pitää ottaa asioikseen käydä joku vuosi. Se vain kriippailee aina jostakin kulman takaa ja tajuan sen olemassaolon vasta kun somesta näen. Ihanaa tunnelmaa kuvissa!

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän Hanna :) ehkä sinun pitää laittaa Habitare merkintä ensi syyskuun kalenteriin.
   Minulta meni erästä mukava tapahtuma vuodesta toiseen ohi kunnes itse merkkaisin sen
   rohkeasti vuoden päähän kalenteriin. Kiva jos tunnelma välittyi :)

   Poista