syyskuuta 13, 2019

Habitare 2019 - Marjon matkassa tärppejä


Habitare 2019 jatkuu Messukeskuksessa vielä huomenna lauantaina ja sunnuntaina. Vielä ehtii siis hyvin haistelemaan sisustuksen uusia tuulia ja messuilemaan molempina päivinä. Minulta on jo kovasti kyselty lisää tärppejä mitä messuilla kannattaa katsella ja kierrellä. Kuten jo edellisessä Signals-näyttelypostauksessa kirjoitin messuilta kertyi valokuvia taas ihan kiitettävästi. Nyt olen käynyt kuvat läpi ja niistä nousi selkeästi esille tämän postauksen vinkit valokuvineen.

Habitaren 2019 yleisilme oli ihanan kotoisa, värikäs ja ehkä vähän boheemikin. Sohvilla on huolettoman oloisesti röykkiöitä erilaisia tyynyjä ja pehmeitä huopia. Osastot messuilla näyttivät ikäänkuin "asutuilta". Vuoteet melkein kutsuivat kotoisasti kellahtamaan untenmaille. Pyöreitä muotoja näkyy entistä enemmän kalusteissa.

Rottinki, bambu, nahka ja puu muodostivat monilla osastoilla hyviä kokonaisuuksia. Runsaat kukkakimput ja sisustusesineet ovat edelleen art deco -henkisiä. Myös luonnonmateriaaleja kaislaa, heiniä, kuivakukkia tai oksia voi tuoda osaksi sisustusta. Väreissä skandinaavisen viileän harmaan, valkoisen, saven lisäksi sinapinkeltaista, viljan ja kerman sävyjä, terrakottaa, petroolia, luumua, vaaleanpunaista sekä muitakin pastellisävyjä.

Puurimoitettuja seiniä näkyi paljon jo asuntomessuilla Kouvolassa. Sormipaneeli on todella nostalgista ja saa huonekaluihin jännän vaikutelman. Ekologisuus, vastuullisuus, kierrättäminen, uuden ja vanhan yhdistäminen ovat myös messuilla esillä. Messuilta löytyy myös Kierrätyskeskuksen PlanB kalusteilla sisustettu tila, jossa vanhoja kalusteita on tuunattu uuteen elämään.

Ota mukava asento sillä kuvia tässä postauksessa riittää.

Matri 6c18



Suomalaisen Secto Designin juuret juontavat 20 vuoden taakse ja Taideteolliseen korkeakouluun. Seppo Koho teki lopputyönään Sisustusarkkitehtuurin osastolla Secto valaisimen prototyypin ja loppu onkin sitten historiaa. Valaisinmallisto on vuosien varrella kasvanut ja se on kansainvälisesti tunnettu. Uusi Kuulto 9100 seinävalaisin oli tyylikkään yksinkertainen ja kaunis.


Hakola Huonekalu Oy 6c10


Hakolan osastolla ovat esillä Bobo-sohva, Mama-tuoli ja muut uutuudet. Katossa roikkuu värikäs Hanna Anosen Cocktail-valaisin. Tyylikäs osasto ja Joanna Laajisto suunnittelma Bobo tuntui äärimmäisen mukavalta myös istua. Samuli Helavuon Mama oli kaunis pikkutuoli. 


MUOTOA2  6d10


Habitaressa 2019 lanseerattu SOLA -seinähylly on kotimaisen huonekalubrändin MUOTO2:n uusin tuote. Pääsin näkemään hyllyn ennakkoon sisustustapahtumassa Fiskarsissa jo keväällä. Menetin sille heti sydämeni! Hyllyn on suunnitellut nuori muotoilija Hanna Särökaari. Hylly valmistetaan Lahdessa MUOTO2:n omalla tehtaalla. 

Minimalistinen hylly, jota saa valkoisena ja mustana. Hyllykannattimen rakenne saa aikaan kevyen ja ilmavan vaikutelman. Hyllyjä voidaan kasata sarjaksi päällekkäin. 


Miiko Design Oy 6c8


Tuusulainen Miiko Design löytyi aiemmilta Habitare vuosilta tutulta paikalta. "Luonnon taikaa, puhdasta pohjoismaista muotoilua ja aitoja materiaaleja." Kivoja uusi tuotteita mm. pikkulaukut!


Anno Collection Oy 6d48


Annon osasto oli taas ehkä yksi Habitaren 2019 kauneimmista. Särkkä, Savu ja Rahka muodostavat uuden puuvillanukkatuotesarja, johon kuuluu mattoja, lattiatyynyjä ja raheja. Tuotteet valmistetaan perheomisteisella, SA8000-sertifioidulla tehtaalla Intiassa, jonka kanssa Anno on tehnyt töitä jo vuosia. 


Fanni K / Rento 6e1


Fanni K -osastolla teki mieli heittäytyä hetkeksi levähtämään tuohon niin kutsuvaan riippukeinuun. Ihanan syksyisiä värejä: terrakottaa, poltettua oranssia, luumua, korallia, pehmeitä huopia, mattoja, tyynyjä, lyhtyjä, kynttilöitä... Ihanat Rento saunatuotteet löytyivät osaston toiselta puolelta. 


Lauritzon's 6e11


Jo vuonna 1911 perustetun perheyrityksen osasto oli äärimmäisen tyylikäs. Lauritzon'silla on laaja ja monipuolinen mallisto korkeatasoisia huonekalukankaita. Tuotteita myydään Lauritzon's Shopin ja Showroomin lisäksi myös muissa hyvin varustelluissa sisustus- ja huonekaluliikkeissä. 


Kuovi 6e19


Habitaresta löytyy ihana ja itselleni täysin uusi tuttavuus Kuovi. Kulkiessani Messukeskuksen käytävää iskin silmäni Paratiisi astiaston kuosiin tyynyssä. Omistan itse Paratiisi astiaston ja olen äärimmäisen suurin Birger Kaipiainen fani joten näistä tuotteista oli otettava selvää enemmän.

"Kuovi syntyi yhden Suomen kansainvälisesti tunnetuimman muotoilijan Birger Kaipiaisen 100-vuotisjuhlavuotena 2015 edistämään ja kehittämään Birgerin ainutlaatuista ja rikasta tyyliä modernien sisustustekstiilin muodossa. Tuttujen klassikkojen lisäksi mallisto kasvaa jatkuvasti ajanhenkeen sopivilla uusilla teemoilla ja väriyhdistelmillä".

Kuovi tuotteet suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa ensiluokkaisista materiaaleista. Noista hauskoista Molla-hahmoista voit lukea lisää tästä. Marjon matkaan lähti tältä osastolta yksi Paratiisi-tyyny, joka nyt vielä etsii paikkaa meillä kotona. 




Teemu Järvi Illustrations Oy 6c47


Woodnotes Oy 6b40




Stockmann Oyj Abp 6h60


VALLILA 6B50


Lennol Oy 6d61


Finarte 6d58


Skanno 6c51


Frazada Oy 6k9

"Frazadat ovat Andien naisten jo vuosisatojen ajan kutomia lämpimiä kankaita, joita käytetään mattoina tai huopina. Värit ja kuviot kertovat tarinaa paikkakunnasta, perhetapahtumasta, luonnonilmiöistä... Materiaaleina käytetään itse kerityn lampaanvillan lisäksi joskus myös laaman- ja alpakanvillaa. Langat värjätään käsin, ja luonnon väriaineita käytetään runsaasti. Kudontatekniikat siirtyvät äidiltä tyttärelle." Frazada

Lisää Frazadasta löydät tästä aiemmin tekemästäni postauksesta. Ihanan värikäs osasto! 


HUONE ett RUM 6m1


Osasto löytyy hallin 6 eettiseltä alueelta ja uutuutena HUONE ett RUMilla on Viherverho -amppelilaatikko. Alumiinista valmistettu roikkuva laatikko oli todella kaunis tuote. Tästä voi helposti saada juuri näköisensä omilla kasvivalinnoillaan.











12 kommenttia:

  1. Fanni K:n osasto on upea. Näytti siltä, että jokaiselta osastolta löytyy jotain kiinnostavaa.
    Ihanaa lauantaita sinulle Marjo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Fannik K:n osasto on ihana syksyinen ja kaunis. Habitaressa oli tänä vuonna minusta paljon
      nähtävää ja erilaisia osastoja. Selkeästi parhaat messut vuosiin. Mukavaa uutta viikkoa Outi <3

      Poista
  2. Niin kaunista ja hyvin sisustettua! Mäki oisin halunnu mennä käymään tuolla mutta sitten se unohtui...
    Mukavaa sunnuntaita!💜

    https://jasukuvaa.blogspot.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jasu <3 Ehkä ensi vuonna sitten sinäkin tulet messuilemaan. Habitaresta saa kyllä kivoja vinkkejä ja vähän erilaisiakin juttuja löytyy usein.

      Poista
  3. Kiitos tästä katsauksesta Habitareen, joka ei nyt sopinut aikatauluihin. Viikonloppuihin on jäätävä luppoaikaa ja täältä, kun pääkaupunkiseudulle lähtee niin aikaa kuluu. Kuvistasi sain riittävän kurkistuksen. Tuija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuija <3 Habitare on vuosia jo työni puolesta kuulunut syyskuun alkuun joten näitä jo odottaa kesän jälkeen. Ymmärrän, että teiltä lähteminen pääkaupunkiseudulle on isompi juttu. Minulta menee max 20 minuuttia kun Espoosta olen Messukeskuksessa. Kiva jos postaus antoi sinulle ideoita ja vähän ajatusta mitä messuilla oli!

      Poista
  4. Olipa kiva katsaus Habitareen. Itselle ei vain sopinut lähteä viikonloppuna matkaan, mutta tämä postauksesi oli kuin käynti siellä. Tuo rottinkinen sängynpääte ihastuttaa minua suuresti. Mielenkiintoinen ja inspiroiva näyttely, syksy kun on sisustamisen aikaa.
    Kiitos Marjo ja mukavaa viikkoa<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuula <3 Matri sängyt ovat ihania ja nuo rottinkipäädyt ovat KOKO3:n suunnittelemia massiivisaarnesta/rottingistä tehtyjä ja esiteltiin Habitaressa jo viime vuonna. Äärimmäisn tyylikkäitä! Lempi-rottinkipääty ja saman sarjan pikkupöytä sopivat moneen kotiin tyyliltään.
      Mukavaa alknautta viikkoa <3

      Poista
  5. Ihania kuoseja ja sävyjä! Joka vuosi mietin, että tuolla olisi kiva käydä, mutta aina se vaan unohtuu. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt laitat kalenteriin, että ensi vuonna syyskuun alkupuolella on Habitare :D
      Toisaalta sinulla taitaa olla silloin ehkä muutakin tekemistä vauvan kanssa...

      Poista
  6. Olin menossa Habitaereen ja viime metreillä reissu peruuntui. Ihana katsoa täältä mitä kaikkea siellä oli. Täytyy kyllä sanoa, että harmittaa. Tuolla olisi näköjään ollut omaan makuun monta juttua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi miten kurja juttu kun et päässyt Habitareen! Aina ei vain onnistu - mutta ehkä ensi vuonna sitten paremmalla onnella. Kivaa viikkoa!

      Poista