elokuuta 30, 2019

Talvipuutarhassa kukkii vielä


Jos minulle jää keskellä työpäivää hetki vapaa-aikaa ja olen siedettävän matkan päässä Töölönlahdesta suuntaan Talvipuutarhaan. Talvipuutarhan ulkopuutarhassa ja talvella sisätiloissa on ihan parasta tyhjentää pää hetkeksi kiireistä ennen siirtymistä seuraavan asiakkaan luo palaveriin. Vihreydellä, kukkien loistolla ja kauneudella ympärillä on voimaannuttava vaikutus minuun. Jos Talvipuutarha on jostain syystä kiinni toinen paikka, jossa käyn tukalissa tilanteissa lataamassa akkuja on merenranta. Meren kohina, aaltojen ja horisontin tuijottaminen rauhoittaa.Eilen minulle jäi vajaa puoli tuntia luppoaikaa joten nappasin kioskista kahvikupin ja ajoin Talvipuutarhaan. Istuin hetken penkillä ja vain katselin ympärilläni olevaa väriloistoa. Puutarhassa on ehkä ihan paras ruusujen kukinta jo ohi mutta edelleen ruusukaunokaisia löytyy. Valkoista, keltaista, punaista, vaaleanpunaista ruusua kukkimassa hyvinhoidettujen nurmikenttien laidoilla. Ahkera puutarhurisetä kupsutteli maata eilenkin siellä huumavalta tuoksuvien ruusujen seassa.
Kun sain silmäni irti ruusuista huomasin, että monet muutkin kukkaset kukkivat ihan villisti. Oli myös hauska seurailla lukuisten ahkerien kimalaisten ja mehiläisten touhuja kukissa. Onnistuin jopa näkemään yhden perhosenkin mutta sepä oli niin vikkelä etten ehtinyt tallentaa tätä siipiveikkoa puhelimeeni. Kaikki postauksen kuvat on otettu HuaweiP20PRO luurilla. Kamera oli eilen jäänyt toisen laukkuun.

Kun olin juonut kahvikupposeni ja nollannut pääni oli aika siirtyä autolla takaisin työn ääreen. Vielä ehtii oikein hyvin ihailemaan Talvipuutarhan kukkaloistoa. Ihanaa kun lähes helteiset säät jatkuvat vaikka ollaan siirtymässä kohta jo syyskuuhun. Minulla on kutina, että kesä jatkuu vielä pitkään tai ainakin "ikuisena kesän venyttäjänä" toivon niin.

Hyvää viikonloppua kaikille!6 kommenttia:

 1. En olekaan koskaan käynyt Talvipuutarhassa tai sitten siitä on niin pitkä aika, etten muista paikasta mitään. Tuollaiset paikat ovat juuri hyviä pään nollaamiseen ja hetkelliseen huilitaukoon. Ihanaa, että sinulla oli mahdollisuus poiketa tuolla kesken työpäivän ♥ Hyvää viikonloppua sinulle, Marjo ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvipuutarha on yksi suosikki paikkani ja olen siitä tänne blogiin usein kirjoittanutkin. Pääsiäinen ja joulu ovat myös oma juttunsa täällä. Toinen yhtä kaunis paikka on Kasvitieteellinen puutarha mutta sinne ei tule mentyä extempore kun se on maksullinen. Kun jää luppoaikaa kahden asiakastapaamisen välillä päivällä ja haluaa hetkeksi olla ihan rauhassa tämä on juuri oikea paikka. Toinen on Kaivopuistonranta, josta minut voi myös löytää tuijottamassa horisonttia.
   Hyvää viikonloppua Krisse ♥

   Poista
 2. Talvipuutarha on aivan ihana paikka. On tosin tainut jo pari vuotta mennä kun siellä viimeksiä kävin. Silloin kun isi vielä eli, käytiin talvipuutarhassa ainakin pari kertaa vuodessa ihan kaksin.
  Ihanaa viikonloppua sinulle Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan sinun joskus kirjoittaneenkin minun johonkin aiempaan Talvipuutarha juttuun, että tämä oli sinun ja isäsi yhteinen paikka. Ehkä piipahdat joskus muistelemassa vaikka tyttären tai miehen kanssa.
   Aurinkoista viikonvaihdetta Outi ♥

   Poista
 3. Talvipuutarha on viehättävä kaikkina vuodenaikoina🌸

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kanssasi NIIN samaa mieltä! Paikka on myös todella rauhoittava hektisen työpäivän
   jälkeen tai kun siellä pistäytyy vaikka ruokatunnilla pää nollaantuu kivasti.

   Poista