heinäkuuta 15, 2019

Sahamäen sunnuntai - ihana kesäjuhla Strömforsin ruukissa


Eilen oli taas aika huristella Ruotsinpyhtäälle, Strömforsin ruukin idyllisiin maisemiin. Saapuessamme sinne onnistuimme näkemään lähes taivaallisen hetken kun ruukin vanhat, punamultaiset rakennukset heijastuivat täysin peilityyneen veteen. Dramatiikkaa näkymään lisäsivät vielä pilvet. Tätä maisemaa olisi voinut tuijottaa vaikka kuinka kauan mutta matkamme suuntautui Sahamäen sunnuntaihin, joten ihailu sikseen ja kohden kesäjuhlia!Viime kesänä oli ensimmäinen kerta kun olin vieraana Sahamäen sunnuntai -kesäjuhlassa. Jaakon ja Tiinan perinteiseen heinäkuun puolivälissä järjestettävään kesätapahtumaan on ilo tulla kutsutuksi. Pelkästään jo vanhan Sahamäen talon pihapiiri on niin kaunis ja lisäksi grillissä tirisee aina kaiken maailman herkkuja vieraille. Ensin grillistä lautaselle lihaa tai kalaa ja kasvisvartaita ja sitten suunnaksi salaattien ja muiden ruokalajien noutopöytä. Silmät söivät taas enemmän kuin vatsa veti!Kalle Katzin johdolla saatiin kesäjuhlille myös ihanan soljuvaa musiikkia kuultavaksi. Kaunisääninen ruotsalainen Susanne Jonsson lauloi kesäpäivässä pehmeästi soul-jazzia. Kitaran varressa taituroi puolestaan Eero Paalanen. Tänä vuonna saimme niskaamme vain pienen sadekuuron mutta sähköt sen sijaan säilyivät. Viime heinäkuussa esiintyjät joutuivat ukkosen aiheuttaman sähkökatkon takia pitämään pienen pakollisen lepotauon kesken musisoinnin.

Hyväkäytöksisen koirankin saa ottaa mukaan Sahamäen sunnuntain kesäjuhlaan. Minnielle tämä olikin sitten taas vähän jännä paikka. Grillistä kun kantautui sen kirsuun lukemattomia huumaavan hyviä tuoksuja. Syö siinä sitten grilliherkkujasi kun toinen tuijottaa silmä kovana tippuisiko mitään lautaselta hänelle. Hellyin antamaan koiruudelle vähän herkkuja ja onneksi sen vatsa ei mennyt niistä sekaisin. Minnie sai myös pienen ihailijan, jolla oli kaunis yksisarvismekko. Voi kun meille "vähän isommillekin tytöille" olisi näin kauniita mekkoja saatavilla. Ja katsokaapas noita kultaisia sandaaleita...Sahamäen sunnuntaissa oli muitakin karvakavereita mutta yllättävän helposti kaikki nelijalkaiset ystävämme pärjäsivät. Tänä vuonna unohdimme käydä kurkistamassa mitä Jaakon ja Tiinan kanalaan kuului. Jäin suustani kiinni höpöttelemään joten myös hyötypuutarhaan kurkistaminen unohtui. Nyt jäi yllätykseksi mitä omenapuiden katveessa mahtaa kasvaa kohisten. Joskus mielenkiintoisiin keskusteluihin vain uppoaa ja unohtaa ajankulun. Mutta tämähän vai kertoo siitä, että kesäjuhlassa viihtyy. Ja Sahamäellä kyllä viihtyy!Entäs sitten kesäjuhlien jälkiruoka - tähän ei voi sanoa mitään muuta kuin OMNOMNOM!
Kun sadekuuro yllätti iltapäivällä me juhlijat siirryimme näppärästi hetkeksi suojaan Karibian hiekkaranta tunnelmiin "Jaakon baariin", jonka katossa roikkuu ihan oikea discopallokin. Täällä varmaan myös tanssittiin yön pikkutunneilla. Sahamäen kesäjuhlat kun ovat 13-03 välillä :) Riippukeinussa oli mukava lekotella kunnes sade meni ohi. Minnie sai muuten osakseen niin paljon rapsutuksia ja hellyyttä, että kun saavuimme kotiin se otti todella "pitkät päiväunet", jotka iltalenkin jälkeen vaihtuivatkin iltauniksi.


♥  Kiitos Jaakko ja Tiina upeista Sahamäen juhlista ♥ 


12 kommenttia:

 1. Kuvistakin välittää ihana fiilis, joka juhlissa selkeästi ollut. Ja tuo mekko on i-h-a-n-a, mäkin haluaisin xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäjuhlissa on aina kivaa ja varsinkin Sahamäen sunnuntaissa :) Minustakin mekko oli SUPERihana mutta niitä kuulemma "tehdään vain pienille tytöille" kertoi mekon onnellinen omistaja.

   Poista
 2. Upeat kuvat sahamiljööstä. Tytön kultasadaalit on supersöpöt. Kelpaisi minullekin. 😊 -Katta /Arki(paska)ruokaa www.arkipaskaruokaa.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katta :) Ruukkimiljööt ovat aina upeita paikkoja ympäri Suomea. Niitä ei kannata jättää väliin jos kohdalle osuu. Tällä pikkutytöllä oli todella kaunis kesäjuhla asu kenkiä myöden :)

   Poista
 3. Sahamäen sunnuntai kuullostaa kyllä niin kivalta. Kesäjuhlat ovat ihania ja miten herkulliset tarjoilut Sahamäellä on taas ollut. Elävä musiikki ja hyvä seura kruunaavat kesäiset juhlat. Mukavaa viikon jatkoa sinulle, Marjo ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo itse Sahamäki talona on upea ja sitä ympäröivä puutarha myös. Sinun täytyy LWT:n tai joulukotien yhteydessä käydä tutustumassa taloon. Tiedän, että pitäisit. Aurinkoista viikkoa Krisse <3

   Poista
 4. Ihanat kesäjuhlat! Tuo ruukkikuva on aivan mahtava, tässähän iski sellainen olo, että pitää päästä ruukkimaisemiin. Strömforsissa en ole ikinä käynyt, ehkä sinne...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rva Kepponen <3 Suosittelen lämmöllä Strömforsin ruukki. Kaunis paikka ja tarjoaa kyllä kaikille aisteille koettavaa. Eikä ole kuin reilun tunnin matka pääkaupunkiseudulta.

   Poista
 5. Todella ihanat ja kotoisat kesäjuhlat. Kauniit kuvat ruukkimaisemista.

  Mukavaa heinäkuun jatkoa ja rapsut Minnielle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäjuhlat ovat ihania ja kun vielä sääkin suosii. Tuo kuva näyttäisi kauniilta myös
   aurinkoisessa säässä. Suosittelen joskus piipahtaman jos liikutte tuolla suunnalla.
   Aurinkosta viikon jatkoa ja rapsut Hansille <3

   Poista
 6. Onpa ihana tapahtuma ja niin kesäisiä kuvia :)

  VastaaPoista