heinäkuuta 26, 2019

Kouvolan asuntomessut 2019 - omat suosikkikohteeni


Kouvolan asuntomessujen 2019 valokuvat on kahlattu läpi ja ajattelin nyt esitellä omat suosikkikohteeni Pioneeripuistossa. Seuraavat neljä taloa erottuivat kokonaisuuksina eli arvioin sekä itse taloa, tilaratkaisuja että sisustusta. Monissa muissakin kohteissa oli toki tyylikkäitä ja kiinnostavia yksityiskohtia, joihin tullaan vielä palaamaan yhdessä postauksessa. Mutta nyt kierros TOP4:ssä! Tästä voit kurkistaa aikaisempaan "sneak peek" -postaukseeni.

Kohde 22, Sievitalo Unto


Tässä talossa oli tilaa, valoisuutta ja avaruutta 146m² (4h + k + s + ak). Koska kaikki oli yhdessä tasossa se vielä lisäsi tilan tuntua. Vaikka talo oli ulkopuolelta tumma itse sisustus oli skandinaavisen vaalea. Hyvä kontrasti! Talon pohjaratkaisu on minusta ehkä asuntomessujen selkein. Ei kapeita käytävätiloja tai liian pieniä huonetiloja.


Kylpyhuonetilojen altaat ja amme olivat Woodion ekologista ja vedenpitävää puukomposiittia. Minun ensikosketus Woodion innovaatioon on jo syksyltä 2017 kun olin mukana Design District Helsinki kävelykierroksella. Aika mieletön innovaatio ja pidän materiaalista. Messuilla Woodion tuotteita on Unton lisäksi myös Dekolakussa ja Talo Koreassa. Woodio on mukana myös syksyn Design Weekillä ja totta kai Habitaressa 11.-15.9.2019.


Olohuonetilassa jännä "sormipaneliseinä" ja Hakolan kulmasohva. Levollista harmaata, valkoista, mustaa ja rottinkia. Laadukkaita luonnonmateriaaleja mm. Anno Collection, Cobello. Makuuhuoneen yhteydessä ylellinen "walk-in-closet" vaatehuone.


Levolliseen värimaailmaan oli makuuhuonetilassa tuotu lohenpunaista ja työhuoneessa vedenvihertävää. Viherkasveja, rottinkia ja koreja sopuisasti yhdessä. Ei mitään liikaa vaan juuri sopivasti kaikkea!Avokeittiö oli yhdistetty olohuonetilaan luontevasti. Keittiötilasta pääsi myös ulos terassille, joka oli katettu eli täällä voidaan syödä myös sään salliessa. Pidin keittiön vaaleasta värityksestä ja jopa "marmoroidut" tasot ja välitilan materiaali näyttivät hyviltä. Mikään suuri marmorifani en todellakaan ole. Ainoa miinus keittiössä oli kaappien vetimet, jotka eivät olleet minun makuuni.


Kohde 32, Jukkatalo Aina

Koska Kouvolan asuntomessujen mediapäivä startattiin virallisilla puheilla Klubilavalla aloitin minä myös messutaloihin tutustumisen vähän "käänteisessä järjestyksessä". Ensimmäinen käyntikohteeni messuilla oli Jukkatalo Aina 103m² (4h + k + rt + s + ak + var). Talo on suunniteltu kolmelle sukupolvelle eli äiti, isä, lapsi ja isoisä. Sisustuksessa näkyi uuden ja vanhan yhdistäminen luontevasti. Pidin tästä koska myös omassa kodissani sisustan juuri näin.


Tässä talossa on runsaasti viherkasveja mikä sopi valoisaan tilaan erittäin hyvin. Ikkunat ulottuivat lattiarajaan saakka ja vaikka messupäivä alkoi vähän pilvisesti tässä talossa valoa riitti. Hauska yksityiskohta olohuonetilassa oli myös "ikivihreä" vihertapettiseinä. Kasvit yhdistettynä punottuun valaisimeen toivat tilaan vähän itämaisen tunnelman.


Jokaiselle sukupolvelle löytyi yhteisen olohuone, ruokailutila ja avokeittiön lisäksi omat huonetilat. Olohuoneen nurkassa vanha rukki muistona menneiltä ajoilta. Sohvalla värikkäitä tyynyjä "vihertyynyjen" seurana. Sandviken sohvapöytä setti miellytti silmääni myös. Jopa wc-tilan seinällä oli hauska "kasviseinä". Viherkasvit, ruukut, leikkokuvat ja tämän wc-kasvitaulun on toimittanut kouvolalainen Ruusupuu. Hauska idea oli myös laittaa seinälle koreja.Vanhempien makuuhuoneen tummat seinät sopivat tilaan vaikka itse vähän vierastaisin niitä omassa kodissani. Mutta makuasioista on turha kiistellä ja tähän kokonaisuuteen täydellinen valinta. Koko talon sisustuksessa näkyi se, että asukkaat arvostavat yksilöllistä laatua ja kestäviä ratkaisuja. Hyvin lämminhenkinen ja omaperäinen sisustus mielestäni.

Poistuessani talosta minulta kysyttiin mitä pidin kohteesta ja vastasin "Paras tähän saakka nähdyistä, tosin tämä oli ensimmäinen kohteeni." Ensivaikutelma osui kyllä ihan oikeaan ja talo pääsi suosikkikohteisiini koko messualueen kiertämisen jälkeenkin.


Kohde 21, Dekolaku


Dekolakussa oli tilaa sinne muuttavalle koiralliselle pariskunnalle hyvin 145m² (5h + k + s). Tänne mahtuu jatkossa myös lapsia. Nyt löytyi erillinen vierashuone, pianohuone ja kuntoilutilakin, jotka voidaan tulevaisuudessa ottaa muuhunkin käyttöön. Dekolaku on täynnä laadukkaita sisustusmateriaaleja, jotka kestävät hyvin aikaan. Yhteensopivia sävyjä, ilmavuutta, raikkautta ja paljon kauniita yksityiskohtia.


Dekolakussa on myös Woodion puukomposiittia ja siihen on erittäin tyylikkästi yhdistetty mustat vesikalusteet. Kylpyhuone ja saunatiloista tuli ylellinen spa-vaikutelma ja tilat näyttivät erittäin toimivilta. Kylpyhuonekalusteet olivat Puustellin.


Tekstiileissä Marimekkoa, Annoa ja Vepsäläisen tuotteita. Makuuhuoneissa kauniita makramee-seinävaatteet. Olen itse miettinyt tällaisen hankkimista mutta toistaiseksi en ole osannut päättää minkälaisen haluaisin. Katselin nyt messuilta vähän taas lisää ideoita.


Olohuoneen, oleskelutilan ja yhdistetyn keittiötilan (54m²) keskelle on jännästi sijoitettu tulisija Valmistuli Niko 473. Lattialla Timberwisen kaunis saarniparketti (snow white), joka jatkui myös muihin tiloihin. Vaaleaa sisustusta on terästetty konjakinruskealla.


Kohde 13, Talo Korea


Talo Korea taisi olla asuntomessujen suurin ja näyttävin kohde 194m² (5h + k + s + at/var). Vaikka tilaa oli paljon se oli minusta hyvin hallittavissa. Kokonaisuus oli tyylikkään kaunis. Sisustukseen oli valittu uutusarvoisia ja ekologisia ratkaisuja. Koko talon ja sisustuksen lähtökohtana on ollut ajattomuus ja tilan tuntu. Em. toteutuivat äärimmäisen hyvin tässä kaksikerroksisessa kohteessa.


Mielenkiintoiseksi talon teki myös se, että perheen rakentajaisä on suunitellut tilajaon itse. Jo sisäänastuessaan pystyy hahmottamaan sekä yläkerran että kattoikkunat, joista näkyi sininen taivas tässä vaiheessa messupäivää. Huikea kokemus! Monissa huonetiloissa oli näitä "kattoikkunoita", joten tässä kodissa luonnonvaloa on paljon. Myös ulkoa näkyvät maisemat ovat kuin vuodenaikojen mukaan vaihtuvia tauluja ja lisäävät yhteyttä ympäröivään luontoon.


Ensimmäiseen kerrokseen oli sijoitettu lastenhuoneet, joita taisi olla kolme. Yläkerrassa olivat yhdistetty olohuone, ruokailu ja keittiötilat sekä vanhempien makuuhuone. Hulppea 55m² terassi avautui ruokailutilasta. Katon lasi-ikkunoista tulvi tilaan todella paljon valoa! Kaunis kokonaisuus.


Talo on pilottikohde, joka esittelee rakentaja Vesa-Matti Moilasen yrityksen Ramotecin, tarjoamia uudenlaisia kattoelementtiratkaisua. Rakentajan viisihenkinen perhe asuttaa taloa. Toivottavasti tällaiset kattoelementit tulisivat yleistymään sillä luonnonvalo on minusta ihanaa.
Asuntomessut Kouvolassa jatkuvat vielä 11.8. saakka joten hyvin ehtii tutustumaan näihin ja moniin muihinkin kohteisiin Pioneeripuistossa.

Kannattaa ehdottomasti käydä myös messujen oheiskohteissa. Itse olen vieraillut punatiilisessä Pohjois-Kymenlaakson maailmanperintökohteessa Verla kesällä 2015. Toinen mielenkiintoinen oheiskohde Taideruukki otettiin puolestaan haltuun ystäväni ja blogikollegani Arjen Helmiä Krissen opastuksella helmikuussa 2017.

12 kommenttia:

 1. Tykkään värikkäästä ja boheemista ilmeestä, joten voisin hyvin asua tuommoisessa. Tosin vanhan huonekallun historia puuttuu, en niin välitä uudesta, jolla ei ole sitä elävää pintaa vielä muodostunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse pidän myös vanhoista kalusteista mutta "museossa" en silti haluaisi asua. Minusta uuden ja vnahan yhdistäminen toimii hyvin. Pidän myös värikkyydestä ja ihan "valkoinen" on minulle liian steriili. Onneksi me omasta kodistaan voi tehdä juuri sellaisen kun itse haluaa ja missä viihtyy :)

   Poista
 2. Kohde 32, Jukkatalo Aina olisi ihan minun näköinen koti. Aivan ihana <3
  Kaunista viikonloppua sinulle Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että löysit oman suosikkisi :) Värikkyyttä, viherkasveja ja vähän boheemiakin otetta. Juuri tässä helteessä minä toivoisin etten omistaisi eteläparveketta. Onneksi on läpi talon asunto joten avaamalla ikkunoita saa läpivedon. Näillä helteillä oma parveke on päivisin aivan liian kuuma mutta onneksi iltaisin ja pitkälle yöhönkin siellä voi viettää aikaa!

   Poista
 3. Siis aivan ihania kohteita! Kouvolan asuntomessut on sellainen joka olisi pitänyt varmaan käydä kokemassa, mutta onneksi mukaan on päässyt muiden niissä käyneiden kautta melko hyvin. Palaan tähän postaukseen varmasti hakemaan inspiraatiota omaan asuntoon tulevaisuudessa!

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna kommentistasi :) Asuntomessuilta saa kyllä aina vinkkejä omaa sisustukseen ja kodin päivittämiseen. Ensi vuonna messut ovat Tuusulassa, sitten Lohjalla ja seuraavana vuonna Naantalissa. Jos asuntomessut suinkin vain ovat inhimillisen matkan päässä pääkaupunkiseudulta käyn jo työni puolesta fiilistelemässä.

   Poista
 4. Sinun suosikkikohteesi asuntomessuilta ovat varmasti monen muunkin mieleen, myös minun. Nämä neljä kohdetta ovat varmasti juuri niitä näiden messujen suosituimpia. Valoisia, tyylikkäitä ja harmoonisia ihan kaikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvasin näiden myös olevan sinun suosikkikohteita. Ja varmasti myös monen muun! Monissa taloissa oli yksityiskohtia, joista pidin valtavasti mutta juuri näissä neljässä oli "kaikki kohdallaan". Mutta koska sisustusmakuja ja asumistyylejä on niin erilaisia jokainen löytää varmasti messuilta itseään eniten mielyttäviä juttuja. Kivaa uutta viikkoa <3

   Poista
 5. Saako kommentoida näistä, että mistä ei pidä :-)
  En pidä olohuoneen seinälle vedetystä avokeittiöstä, joka pakottaisi aina siivoamaan keittiön heti. On meilläkin avokeittiö, mutta siinä sentään varsinainen keittiöosuus on sillä lailla kulman takana, että sen siivoamisen voi jättää vähän myöhäisempäänkin.
  En myöskään pidä mustista taloista! Meidän kotikadulle rakennettiin jokunen vuosi muutama sellainen ja minua harmittaa joka kerta kun näen ne :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta kai saa Pirkko :) Aina on lupa kertoa mielipiteensä ja koska sisustusmakuja on monia ei kaikesta voi pitää.

   Tuo on kyllä ihan totta, että tämän tyyppiset keittiöratkaisut eivät näytä hyviltä jos sinne jää kokkailun jälkeen tavarat hujan hajan. Toisaalta jos siinä jo ruoka tehdessään laittaa juttuja paikoilleen on vähemmän siivottavaa.

   Mustat talot jakavat mielipiteitä. En itse pidä siitä, että mustia taloja on monta yhdessä mutta yksi musta talo oikeassa paikassa toimii minun mielestäni. Itse en kyllä haluasi asua mustassa talossa mutta ovathan ne arkkitehtonisesti aika näyttävän näköisiä.

   Mukavaa uutta viikkoa Meriharakoille :)

   Poista
 6. Upean näkösiä taloja! Oon jo pitkään haaveillut pääsystä asuntomessuille, ku ne on aina ollut liian kaukana 😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marleena :) Suomi on muuten aika iso maa ja itsekään en kyllä välttämättä lähteä vaikkapa Ouluun messuille Espoosta. Toisaalta jos sinne on mentävä työni takia menen toki. Toivotaan, että lähellä tai inhimillisen matkan päähän sinun asuinpaikastasi tulisi asuntomessut joskus. Kivaa viikkoa!

   Poista