heinäkuuta 11, 2019

Kouvolan asuntomessut 2019 - sneak peek


Terveisiä Kouvolan asuntomessuilta! Tänään oli mediapäivä ja huomisesta alkaen myös yleisö pääsee messuille 12.7. - 11.8.2019 tutustumaan kuinka Korian vanha kasarmialue on saanut uuden elämän. Järjestyksessä tapahtuma on 50. kerta kun valtakunnalliset Asuntomessuportit avataan yleisölle. Pioneeripuiston alueelta löytyy 33 messukohdetta.

Pioneeripuiston punatiilinen kasarmialue on rakennettu jo 1900-luvun alussa tsaarin aikana. Olavin Sortan suunnittelema Pioneerikoulu vuodelta 1936 on yksi alueen näyttävimpiä rakennuksia. Asuntomessuilla se esitellään myös mielenkiintoisena korjausrakentamiskohteena.

Asuntomessutapahtumassa pureudutaan tänä vuonna sekä messukohteiden että historiallisen ympäristön kautta. Teemaviikkoja on neljä: harrastusten viikko, sisustamisen viikko, remontoinnin viikko ja historian/tulevaisuuden viikko.

Kuvia minulle kertyi lähemmäs 1200 ja askeleitakin otettiin reilusti messualueella. Ihan Riian askelmääriin ei päästy mutta paljon tänään kuljettiin, katsottiin ja kuvattiin. Ajattelin nyt aluksi näyttää teille pienen vilahduksen siitä mitä messuilla näin ja koin.


Kohde 32 Jukkatalo Aina on täynnä persoonallista tyyliä. Talosta löytyy vihertapettiseinä ja muutenkin vihreää paljon. Upeat lähes maahan saakka ulottuvat ikkunat, joista tulvii valoa.


Kohde 28 Paja-aukio Kotikolmio on kohde, jossa on vahvasti esillä kotimaisuus, ekologisuus ja luonto. Paljon luonnollisia materiaaleja ja värikkyyttä. Kotoisa fiilis!


Kohde 25 Virkkulankylä Talo Esikko on neljän asunnon esteetöntä yhteisasumista. Talossa on kolme yksiötä ja yksi kaksio. Virikkeellinen yhteistila, sauna- ja kodinhoitotilat ja tilava lasitettu terassi ovat kaikkien käytettävissä. Kohteen suunnittelussa on huomioitu asukkaisen ikä ja sen tuomat mahdolliset haasteet elämisessä. Koko Virkkulankylä taloineen oli erittäin mielenkiintoinen!


Virkkulankylästä löytyy myös kesäkanala, jossa Puurin kanalan kanat ja Kaapo-kukko asustavat asuntomessujen ajan.


Kohde 21 Dekolaku on Deko-Talon tyylikkään kaunis nuorenparin ja koiran koti. Laadukkaita sisustusmateriaaleja, jotka kestävät hyvin aikaa. Yhteensopivia sävyjä, ilmavuutta, raikkautta ja kauniita yksityiskohtia. Yksi suosikkini!

Kouvolan asuntomessujen monissa kohteissa näkyi koiranpetejä. Harrastusten viikolla 15.-21.7. on mahdollista päästä tutustumaan koiraharrastamiseen asiantuntijoiden kanssa. AsukasAreenalla on myös koiria näytteillä! Kissaihmisten päivä 21.7.


Kohde 19 Vuolas minitalo on jännä! Tässä pienessä talossa on paljon lasia sekä seinissä että myös katossa. Tila on vähän kuin hotellihuone, josta aukeaa ympärillä oleva luonto. Hyvin minimalista asumista ja minitalojen koot ovat 20-35 neliön välillä.


Kohde 13 Talo Korea on tyylikkään kaunis kokonaisuus. Sisustukseen on valittu uutuusarvoisia ja ekologisia ratkaisuja. Talon ja sisustuksen lähtökohtana on ollut ajattomuus ja tilan tuntu. Tässä kohteessa näkee sinisen taivaan kun katsoo kattoon. Monissa huoneissa on isoja "kattoikkunoita"!


Kannattaa kurkistaa myös vanhaan Juureskellariin lähellä Pioneerikoulun taloa. Maan alta löytyy mielenkiintoinen Wienerbergerin kokoama tiilirakentamisen näyttely. Vanhoja valokuvia, piirustuksen, uusia kohteita, merkittäviä tiilirakennuksia Suomessa...Kohde 8a Trendikoti Pioneerikoulun tiloissa on suunniteltu inspiroimaan ja esittelemään eri trendejä sisustuksessa. Täältä ei väriä ja materiaaleja puutu. Vintagea myös sopivasti mukana.


Kohde 8b Pioneerikoulun tiloissa esittelee puolestaan lukemattoman määrän erilaisia laattoja, kaakeleita, listoja, tapetteja, parketteja sekä muita lattiamateriaaleja, kivitasomateriaaleja, heloja, kytkimiä, valaisimia, piensisustamista jne. Tässä tilassa voi käydä inspiroitumassa!


Kohde 9 Galleria Koria löytyy myös Pioneerikoulun tiloista. Minä menetin sydämeni Kipa Kirin töille, joita näkyy tuossa hyllyllä. Galleriassa oli paljon kivaa johon palataan myöhemmin.


Lisää kuvia ja tunnelmia messuilta myöhemmin joten pysy kuulolla!12 kommenttia:

 1. Huh, mikä kuvasaalis sinulla! Omani on vain yksi kolmannes tuosta. Paljon olet siis ehtinyt näkemään yhden päivän aikana. Oli kiva nähdä eilen, vaikkakin pikaisesti. Mukavaa viikonloppua sinulle, Marjo ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä räpsin aina paljon kuvia :D Kaikki kohteet ehdin mielestäni kiertää kuten varmaan myös tekin. Oli tosi kiva nähdä eilen vaikka pikaisesti siinä aamulla. Messuilu on aina sellaista tohinaa ja menoa ettei ehditty edes kaffelle istahtaa. Oli kiva nähdä livenä myös Taina.
   Mukavaa viikonloppua Krisse ♥

   Poista
 2. Samaa minäkin, että nyt on kamera räpsinyt hyvään tahtiin! :)

  Harmi, että ei törmätty messualueella. Muutenkin tuntui, että bloggareita ei ollut entiseen tapaan liikenteessä. Muutaman tutun tyypin bongasin kuitenkin lounasaikaan ravintolateltasta :)

  Oli muuten kiva kohde tuo Virkkulankylä ja yhteisöllinen asuminen esim. seniori-iässä. Pitäisi varmaan lähteä itsekin vastaavaan raksaprojektiin lähivuosina :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä otan aina paljon kuvia - kuten varmaan eilen Sahamäen sunnuntaissa huomasit. Kaikki eivät onnistu aina joten on sitten varaa mistä valita :)

   Bloggareita oli todella vain muutamia liikkeellä. Olisiko ollut kiirettä tai kesälomaa muilla...?

   Virkkulankylä ja yhteisöllinen asuminen kiinnosti minuakin. Oli toteutettu todella kivasti ja ne kuvitteelliset "henkilöhahmot" toivat sinne eloa.

   Poista
 3. Ihania kuvia ja kivoja sisustuksia. Niin tykkään noita punotuista lampunvarjostimista ja väreistä kodeissa. Ihanaa viikonloppua sinulle Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi! Minäkin olen vähän miettinyt hankkisinko tällaisen varjostimen kotiin...
   Värit ovat palanneet ja siitä pidän myös. Kivaa uutta lomaviikkoa Outi <3

   Poista
 4. Ihanaa värien iloittelua :) On ihanaa, että värit koittaa palata sisustukseen, sillä niillä on iso vaikutus ihmisen psyykkeeseen, väreillä siis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidän myös värikkyyden paluusta! Väreillä on valtavan suuri merkitys kuten totesit. Vaikka itselläni on kotona paljon valkoista on siellä myös väriä vastapainoiksi. Ihan valkoisessa en osaisi olla.

   Poista
 5. Olen vain kerran elämässäni käynyt asuntomessuilla ja se oli Heinolassa muistaakseni 2004. Kuvista huokuu tyylikkyys ja omaperäisyys. Jos olisivat lähempänä, niin olisi mukava piipahtaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heinolassa kävin minäkin. Oli monta vuotta etten ehtinyt messuille vaikka työnikin puolesta pitäisi aina käydä mutta nyt taas viime vuosina olen aktivoitunut. Monet todella pitkän etäisyyde päässä järjesttävät messut vain jäävät matkan takia väliin. Messuilla oli kivoja juttuja ja sieltä sai vinkkejä.

   Poista
 6. Onpa ilahduttava postaus ja kiitos hyvistä vinkeistä. Niitä tarvitsen kun suunnitellaan uutta asuntoa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinä ihana :) Ihanaa päästä suunnittelmaan uutta asuntoa. Onnea projektiin!

   Poista