maaliskuuta 04, 2019

Stockholm Furniture Fair 2019 - Neri & Hu kohtaaminen ja muitakin messubongauksia


Lupasin teille lisää kuvia ja fiilistelyä Tukholman kalustemessuilta jo aiemmin julkaisemani messujen värien ja tunnelman postauksen lisäksi. Olen yleensä aina Älvsjön messukeskukseen sisään mennessä tutustunut heti messujen kunniavieraan installaatio sisäänmenoaulassa. Tällä kertaa jostain syystä ehdotin kollegalleni, että mennään myöhemmin vasta mikä sitten olikin ihan huippu juttu loppupeleissä. Tässä sekalaista messuilta vielä kertaalleen - olkaa hyvä!

 GUEST OF HONOR 2019 - NERI & HU "THE UNFOLDING VILLAGE"


Tämän vuoden Tukholman messujen The Guest of Honor - vieraaksi oli kutsuttu Neri & Hu Design and Research Office. Yritys perustettiin 2004 kun kiinalaiset Lyndon Neri ja Rossano Hu yhdistivät suunnittelun ja muotoilun osalta voimavaransa ja nykyään he ovat myös aviopari. Hu on viettänyt lapsuutensa Filippiineillä ja hänet lähetettiin jo 15 vuotiaana opiskelemaan Yhdysvaltoihin. Hu puolestaan on viettänyt lapsuutensa Taiwanissa ennen kuin hänenkin perheensä muutti USA:han. Hyvin kansainvälisen lapsuuden ja nuoruuden viettäneet suunnittelijat palasivat kuitenkin opintojensa jälkeen Shanghaihin ja perustivat toimiston. Toinen toimisto heillä on Lontoossa.


Tukholman messuille Neri ja Hu olivat tehneet installaation "The Unfolding Village". Tähän "kylään" oli messuinfon mukaan kulunut 6 kilometriä sahattua mäntyrimaa. Installaatiossa pystyi mainiosti viettämään aikaa vähän samalla tavalla kuin viime vuonnakin Paola Navonen vastaavassa. Kylän sisällä oli hyvin pelkistetty mutta mukava kalustus ja monta rauhallista nurkkausta istahtaa levähtämään messuhälinässä. Pidin kovasti!


Itselleni yllätykseksi törmäsin siellä myös itse tekijäkaksikkoon - Neri & Hu! He olivat vielä ensimmäisenä messupäivänä viimeistelemässä jotain osastolla. Minä tietysti kohteliaasti lähestyin suunnittelijoita ja pyysin lupaa saada valokuvata heidät. Vaihdoimme muutaman sanan itse kylästä ja suunnittelusta. Erittäin miellyttävä ja luova pariskunta!


KAAKELIT, LAATAT

En yleensä olen messuilla juurikaan tehnyt katselemaan laatta tai kaakelitarjontaa. Nyt jostain syystä bongasin muutamia aika mielenkiintoisia juttuja, joita on pakko jakaa myös täällä blogissa. Laatoissa tuntui myös kolmiulotteisuus olevan päivän sanan. Käytännön ihmisenä sitä tietysti tulee vääjäämättä myös miettimään miten näiden puhdistettavuus olisi hoidettavissa? Aika vinkeitä vaihtoehtoja kyllä löytyy.

WOW Design, Boho, Elle Mix ja L-laattoja karkkiväreissä.

Kakelspecialisten tarjosi laattoja jopa Denim-kuosilla!

Hella Jorgenius - kaakelikollaasi oli kuin taideteos

VALAISIMET


Omasta lapsuudestani tutut riisipaperivalaisimet ovat selkeästi trendikkäitä nyt. Kun muutin lapsuudenkodista omilleni minullakin roikkui katossa juuri tällainen riisipaperivarjostin, Muistan edelleenkin sen lempeän valon mitä hehkulamppu tuon riisipaperivalaisimen läpi tuotti pieneen yksiööni. Tuli ihan nostalginen olo!


Granitin osastolta löytyi puolestaan hauskoja bambuvalaisimia, joiden runko on siis bambua ja päällinen riisipaperia. Pyöreän lisäksi myös ovaali, josta tuli mieleen puusta roikkuva ampiaispesä.

Pyöreä lasikupuvalaisin on saanut ylleen "metallisen hameen". 

Elegantin yksinkertainen musta metallivalaisin toimii aina.

Kartellin uusi Bellissima 2018 valaisin puisena versiona by Ferruccio Laviani. 

SEKALAISIA MESSUHAVAINTOJA


Messuilla näkyi paljon kohokuvioitua ja eläväpintaista lasia, josta tuli takauma 60-70 luvun suomalaiseen lasimuotoiluun. Ihania vanhoja värejä myös näissä lasimaljakoissa: meripihkaa, savunharmaata, vaaleanpunertavaa, vihertävää ja sinertävää. Jos kiertelet kirpputoreja kannattaa silmäillä niitä kukkavaaseja ja kulhoja ihan uudella silmällä!


Tässä kultaisessa "kudotussa" tuolissa voisi olo olla kuin kuningattarella. Istuinmukavuudesta en tiedä kun en ehtinyt testaamaan. Aika löyhältä tuo kudos kyllä näytti...


Jot.Jot:in BaBa sohvia ja tuoleja näkyi messuilla jo viime vuonna. Joku pehmeys ja Barbapapamaisuus näissä viehättää. Näyttävät myös keveiltä kun alla ohuet jalat.

Mielenkiintoinen yhdistelmä neliskanttinen ja pyöreä sohvapöytä yhdessä. Miksipäs ei...

Jäädään mielenkiinnolla odottamaan mitä ensi vuonna on tarjolla 
Tukholmassa ja mikä mahtaa olla kuuminta hottia? 
Toisaalta hyvä sisustus on minusta aina sekä uuden että vanhan yhdistelmä.

14 kommenttia:

 1. Ihastuttavat kutsuvieraat olet saanut Tukholman messuilla tavata. The Unfolding Village - 6 km sahattua mäntyrimaa. On siinä ollut kova pystyttäminen messuilla. Ja mikäs oli tuolla "kylässä" aikaa viettää, näyttää niin kutsuvalta.
  Riisipaperivalaisin on ollut minunkin ensimmäisessä omassa kodissani. Se oli kelpo valaisin. Ja nyt silmääni miellytti tuo metallinen hamevalaisin.
  Annoit hyvän vinkin - täytyypä katsella kohokuvioituja lasisia kukkavaaseja kippiksillä uusin silmin.
  Ja tuo viimeinen kuva - Flamingon uudessa siivessä oli samaan tapaan yhdistetty pöytä - neliskanttinen pöytä oli marmoria ja pyöreä osa oli puuta.
  Kiitos mielenkiintoisesta Tukholman messukatsauksesta! Kivaa viikkoa, Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neri & Hu suunnittelijakaksikon tapaaminen oli kyllä todella mieluisa yllätys itselleni. Erittäin sympaattisia ja mukavia. Yleensä tuo messujen kunniavieras on joku suuri nimi ja minusta tänä vuonna Neri & HU oli juuri oikea valinta.

   Riisipaperivalaisin taitaa olla sellainen "klassikko" joka tulee ja menee. Itselläni taitaa olla kellari yksi riisipaperivalaisin kasassa mutta tuskin monen vuoden säilyttämisen jälkeen on yhtenä kappaleena. Täytyykin tarkistaa :)

   Kivaa alkanutta viikoa Tuula <3

   Poista
 2. Me ollaan vahingossa trendikkäitä sisustajia, kun katosta roikkuu olohuoneessakin riisipallovalaisin, tosin ei ihan se perinteisin :) Ihan mahtavaa, että pääsit suunnittelija pariskunnan tapaamaan!
  Ihanaa viikkoa sinulle Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan sinun kuvissa myös nähneen riisipaperivalaisimen joten olet ihan aallonharjalla ja trendissä mukana. Olen kyllä iloinen tästä ex-tempore tapaamisesta.
   Kivaa alkanutta viikkoa sinullekin ja hei, kohta on jo tiistai Outi <3

   Poista
 3. Hienot messukuvat :)
  Ei liity tähän aiheeseen mitenkään, mutta blogissani on sinulle haaste.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rva Keponen :) Kävin jo kurkkimassa aihetta ja kiitos haasteen heittämisestä. Vähän alkoi jo aivoissani muhimaan vastauksen. Saan nähdä mitä keksin :D

   Poista
 4. Mahtava tuuri, että sait tavata tuon suunnittelijapariskunnan! Tykkäsin kovasti tuosta installaatiosta ja ideasta, että messuillakin voi löytää sen sopen, jossa hetkeksi rauhoittua!
  Sisustusmessut on kyllä sellainen inspiraationlähde, että tekisi mieli laittaa niiden jälkeen koko koti uusiksi - vaikka itsekin pidän siitä, että kodista löytyy kerrostumia eri aikakausilta.
  Kiitos kuvista - riisipaperivalaisin on minullakin joskus katosta roikkunut. Ja kyllä - tuo Aallon musta metallivalaisin iskee aina - tuossa sinun kuvassasi siinä näyttää tuo väri jännältä; muistatko, oliko valaisin kokonaan musta ja onko tuo vaalea häivytysosa vain valon luomaa illuusiota?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin oli mahtava onnenpotku tavata heidät! Sanoin kollegalle, että syy miksen halunnut mennä tutustumaan kylään silloin heti kun tulimme sisään oli juuri tämä :D Hän vain pyöritteli päätä "te naiset, te naiset" joten ei tainnut upota minun "intuitioni väärästä ajasta" mieheen.

   Messuilta saa niin paljon visuaalista ärsykettä, että sen sulattamiseen menee aikaa. On hyvä kun on ottanut paljon valokuvia koska joka voisi löydän kuvista myös sellaista mitä "en itse asiassa edes muista kuvaneeni". Monta hallia ja pitkä päivä joten silmä/ote vain herpaantuu jossain vaiheessa.


   Meitä on nyt monta riisipaperivalaisin jengissä mukana :) Kyllä tuon Artekin Aalto valaisimen A110 koko runko oli perinteinen musta. En tiedä mistä tuo heijastuma on tullut tuonne mukaan. Messuosastoille on valoja niin hurjasti, että ehkä siitä.

   Kivaa laskiaista Ladylle :)

   Poista
 5. Kivoja juttuja olit poiminut tähän postaukseen. Se on jännä kuinka asiat kiertävät ympyrään. Aikoinaan ensimmäisessä asunnossani oli juuri tuollainen iso riisivalaisin. Se oli silloin niin makee juttu!

  Messuilla on aina niin kova hälinä, että paikat missä saa rauhoittua ovat varmasti mukavia. Kaunis yksinkertainen design lisää vielä viihtyvyyttä.

  Mukavaa laskiaistiistaita ja rapsut Minnielle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäkin pääset siis mukaan riipaperivalaisin jengiimme :) Valaisin oli edullinen, helppo kasata ja asentaa joten taisi olla aika monen suosikki silloin ja nytkin.

   Messuilla oleminen on antoisaa mutta samalla myös äärimmäisen rasittavaa. Hyvät jalkineet ja vesipullo on ehdoton juttu. Mutta lisäksi se, että voi välillä vetäytyä johonkin ihan omaan rauhaansa. Olen aina miettinyt voisi messukeskuksiin saada myös jonkun parvekkeen tai ulkotilan, jossa voisi välillä käydä vetämässä happea.

   Mukavaa laskiaistiistaita myös sinne ja rapsut Hansille :)

   Poista
 6. Varmasti ollut mielenkiintoiset messut, kuvista ainakin välittyi hyvä tunnelma :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari 😊 antoisat messut ja ensi vuonna sitten uudet messut. Kivaa päivää sinulle

   Poista
 7. Olisi ollut ihana käväistä tuolla messuilla itsekin. Nuo 3d pastellisävyiset laatat saivat sydämeni läpättämään <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva messut! Pidin myös itse jostain syystä noista laatoista vaikka suuri pastellisävyjen ystävä en sisustuksessa ole. :)

   Poista