syyskuuta 05, 2018

Viime viikon kohokohtia Marjon matkassa


Ajattelin tehdä pienen koosteen mukavista tapahtumista/asioista/jutuista tässä reilun viikon ajalta. Olen huomannut, että monissa blogeissa on kivoja "Viisi viikon varrelta" postauksia mutta enhän minä osannut karsia omiani vain viiteen. Tästä voit kurkata mikä oli hyvän ystäväni Tuulannelin suosikkiviisikko. Itselläni kun on sattunut ja tapahtunut niin paljon kaikkea kivaa on näitä juttuja kuvineen vähän enemmän kuin yhden käden sormia.


Viikon paras burgeri syötiin vihdoin Birgitassa Hernesaaressa. Olen käynyt siellä kurkkimassa tänä kesänä lukuisia kertoja mutta Birgitta on ollut aina tupaten täynnä ihmisiä. Nyt onnisti ja sinne mahtui jopa hyvin istumaan eikä herkkupurilasta tarvinnut edes odottaa kauan. Omnomnom!


Ruoan jälkeen pientä sulattelua Hernesaaren maisemissa. En voi olla ihailematta Löylyn upeaa arkkitehtuuria, joka on huomioitu nyt ihan TIME Magazinen taholta. Löyly nostettiin World's Greatest Places 2018 -listalle. Eikä minusta yhtään syyttä sillä kyllähän se tarjoaa ainutlaatuisen kokemuksen sekä ravintolana että saunatilana.Viikon elämyksen tarjosivat ihan huikeat auringonlaskut. Jos auringonkukkapellot ovat aina toistaan kauniimpia niin ovat minusta myös auringonlaskutkin. Ja totta kai myös auringonnousut. Auringonlaskuja ei myöskään koskaan väsy valokuvaamaan. Vannon etten ollut ainoa, joka pysäytti auton ottaakseen toisen näistä kuvista. Kaikki tämän postauksen kuvat olen muuten ottanut Huawein P20Pro kännykällä.


Viikon vaaleanpunainen ihanuus oli ruusu yhden talon pihalla. Menimme Minnien kanssa koiralenkillä kaunokaisen ohi ja pakko napsaista kuva. Aivan täydellinen vaaleanpunaisen sävy. Ruusut muuten kukkivat vielä monessa puutarhassa mutta ovathan ilmatkin kovin kesäisiä vielä.


Viikon juhla oli Keski-Uudenmaan Teatterin 20v gaalajuhla. Hyvää juomaa, ruokaa ja mielenkiintoinen ohjelmatarjonta teatterin tulevasta ohjelmistosta ja aivan upeita esityksiä. Pääsin istumaan vielä illan juontajan näyttelijä Ilkka Heiskasen viereen ja etupenkkiin.


Viikon asu oli punainen Indiskasta ostettu kimonotakki. Punainen näyttää puhuttelevan minua entistä enemmän. Teatterigaalassa oli jalassa myös Flattered -tohvelikengät. Sopivat ihan mahdottoman hyvin yhteen kimonon kanssa.


Viikon aamusumu koettiin Lauttasaaren rannassa. Minnie tuli toimistokoiraksi työpäiväni ajaksi ja teimme pienen kävelylenkin merenrannalla. Samalla reissulla nähtiin aika kesy oravakin, joka vähää välitti yli-innokkaasta russeliriiviöstä.


Viikon ostos oli Lidlin päivänkimppu 3.99€. Voisin sanoa kuin jossain Lidukan mainoksessa, että tästä ei hinnat enää halpene. Olen ostanut nyt päivänkimpun kahtena viikkona peräjälkeen. Kimpussa on liljoja, ruusuja, gerberoita, astereita ja vihreää. Ja parasta tässä on se, että kimppu säilyy viikon! Kotona on aina oltava kukkia maljakossa. Joko luonnosta poimittuja tai sitten kaupasta napattuja.


Viikon iltahetki oli Hernesaaren venetsialaiset, jossa raketit paukkuivat hillitysti mutta kauniisti. Ei mitään hirveää räiskintää mutta kuitenkin mukavasti väriä taivaalla. Harmitti kun en ehtinyt kuuntelemaan Atomirottaa ennen tätä valoshowta.


Viikon kahvit juotiin Lonnan saarella. Päätin viedä isän kahville Lonnaan ja JT-Linesin kyydissä matkattiin vajaa 10 minuuttia tälle entiselle armeijan saarelle. Tästä voit kurkistaa kun olin Lonnassa muutamia vuosia sitten nauttimassa hyvän aterian. Nyt piipahdettiin Lonnan Vohvelibaarissa herkuttelemassa kaffen kera. Makoisat vohvelit kaurajäätelöllä ja hillolla!


Viikon lintuhavainto oli harmaalokin poikanen Kauppatorilla kun palasimme Lonnasta. On se jännä juttu, että harmaalokki on tällainen "täplikäs" ja saa vasta neljän vuoden ikäisenä aikuisen lokin valko-harmaan värityksen. Suomen vanhin rengastettu harmaalokki on elänyt 33 vuotta. Luonto on kyllä ihmeellistä!


Viikon kirja on Mirva Saukkolan Once In A Lifetime. Eilen vietettiin kirjanjulkkareita Samujin tyylikkäissä tiloissa Erottajalla. Kilisteltiin ja kuultiin mistä kaikki oli oikein saanut alkunsa. Mirva Saukkola halusi kerätä kirjaksi sellaiset matkakohteet maailmalta, jotka tuottavat elämyksellisyyttä. Kirjan takankannen teksti lupaa "kirsikankukkien Kiotosta rentoon Brooklyniin ja mystisestä Marrakechista tavallista tyylikkäämpään Mallorcaan". Meni minun lukupinon päällimmäiseksi.


♥ Onnea vielä kerran Mirva upeasta uudesta kirjasta 


Viikon tyylikkäin tuote on Siinne valoakustiikka. Heksagonin muotoinen turpeesta valmistettu akustiikkapaneeli sopii niin kotiin kuin toimistoonkin. Idea valoakustiikasta ja sisustuksellisesta akustoinnista on syntynyt arkkitehti RIBA ja sisustusarkkitehti Ulla Mitikun ja TaM Minna Rimpiläisen yhteistyössä. Tuotteet ovat elegantin tyylikkäitä ja valon tuo jännän efektiin kuusikulmaiseen paneeliin, joita voi yhdistää useita ryhmäksi.


Tällaista on minun viikkooni mahtunut! Miten sinun viikkosi on sujunut?


6 kommenttia:

 1. Viime viiko oli vauhdikas niin töissä kuin blogirintamalla, tällä viikolla skippasin kaikki alkuviikon tapahtumat, jotta ehdin olla kotonakin.

  Birgitassa kävimme burgerilla loman lopuksi, yksi Birgitan hampurilainen tosiaan kuuluu kesään. Palvelu vain oli tuskaisen hidasta, onneksi jonottamassa oli yksi tuttu jonka kanssa sain päivitettyä kuulumiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime viikot kesäloman jälkeen ovat olleet vauhdikkaita 😁 Kivahan se on kun mukavia ja mielenkiintoisia tapahtumia on.

   Birgitta on paikkana aika pieni ja siksi aika usein täynnä. Burgerit ovat suussa sulavia joten ehkä käyn vielä toistamiseen kun pailka auki syyskuun loppuun🤗

   Poista
 2. Minun viikon viisi olisi tosi paljon tylsempi kuin sinulla. Töitä ja kotia ja sairastamista :) On kyllä ollut kiva seurata muiden menoja. Ihanasti sinua pukee punainen. Mukavaa loppuviikkoa Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti flunssasi on jo heloottanut ja olet terve❤️ Punainen on kyllä ihana väri.
   Kivaa iltaa😁

   Poista
 3. Ihana viikko sinulla ollut ja tuossa kuvassa olet kyllä kaunotar🌻

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina ♥ Kivaa alkavaa uutta viikkoa sinulle ♥

   Poista