syyskuuta 15, 2018

iiK!Week on muuttanut Linnamäen kammotusten leikkikentäksi...


Huhuu, ruudun siellä toisella puolella! Sitä vain tulin kertomaan, että Linnanmäen huvipuisto on vielä lauantain ja sunnuntain 15.-16.9. ihan hurjan kauhea paikka! Puisto on vuosi toisensa jälkeen heti syksyn alkumetreillä avoinna reilun viikon teemalla iiK!WEEK! Linnanmäki on peittynyt isojen hämähäkkien kutomaan sitkeään verkkoon. Puistossa vaeltelee zombeja ihan päättömästi. Lintsin ravintoloissa on mahdollista nauttia vähän erilaisia ruokia kuten vaikka "maaginen musta vohveli" tai "bataattiranskikset sirkoilla".


Talojen väliin on pingotettu pyykkinaruja. Tuo pyykki ei minusta kyllä vaikuta kovin puhtaalta. Näyttää siltä kuin kaikissa vaatteissa olisi veritahroja. Hoen mielessäni "Kyllä tälle löytyy looginen selitys. Olenhan ollut täällä jo useamman vuoden ajan." Toisaalta toiseen korvaani kuuluu ohi menevän zombien ihan sekavat jutut. iiK!WEEK tunnelma pystytään minusta vuosi vuodelta luomaan aina vain kauheammaksi siis positiivisessa merkityksessä.Verinen zombie morsian suree kuollutta sulhoaan pelihallin autosimulaattorissa. Kukkaseppele vähän vinossa hän jatkaa päämäärätöntä vaelteluaan Linnanmäellä mumisten jotain ihan käsittämätöntä. Lopulta levoton morsio liittyy epämääräiseen joukon jatkoksi. Yksi seurueen jäsenistä näyttäisi olevan vanki, jonka kävellessä metalliset ketjut vain helähtävät. Toinen hieno rouva, jonka kaulalla roikkuu luurangon kämmen koruna. Neljäs seurueen jäsen on silinteripäivän vähän "jokeria" muistuttava hahmo.
Erona aikaisempiin vuosiin Linnanmäen monet kauhualueet on nyt ympäröity aitauksilla koko huvipuiston alueesta. iiK!WEEK esitteeseen on painettu "Alaikärajasuositukset tapahtumalle 12-16 nuoren kauhunsietokyvyn mukaan mutta yläikärajaa ei kauhulle nauttimiselle ole." Kauhu antaa niille ihmisille jännitystä, jotka sitä kaipaavat. Itse olen nuoruudessani katsonut ihan varmasti kaikki kauhuleffat ja osan niistä vielä uudelleen ja uudelleen. Ehkä juuri tämä takia viihdyn iiK!WEEKissä.
Uusi iiK!WEEK kohde on Romuttamo "löydätkö ulos ennen kuin he löytävät sinut?" Toinen uniikkikohde on Vesitornin Unohdetut. Torniin ovat saattaneet palata aikoinaan tähän samaiseen vesitorniin kadonneet henkilöt. Iik iik iik...Kyöpelinvuorikin on saanut uudet vieraat ja he ovat tuoneet myös mukanaan uudet kujeet. Kurkkaa sisälle jos uskallat! Taikasirkus lupaa viihdettä riivattujen miimikoiden kanssa. Kammokujalla puolestaan seikkaillaan läpi pimeyden ja aaveiden. Tarkemmat ohjelmatapahtumat löydät tästä linkistä. Linnanmäellä on tänä vuonna mahdollista nähdä myös kauhuelokuvia.Syyskuun lopun ja lokakuun alun Linnanmäen huvipuiston portti avataan vain lauantaina ja sunnuntaina. Seuraava isompi tapahtuma Lintsillä on Valokarnevaali, jonka  luvataan olevan "loistavampi kuin koskaan!" Valokarnevaali on avoinna 11.-21.10. ja siellä nähdään tänä syksynä Ivana Helsingin tuottama ainutlaatuinen esityskokonaisuus, jossa yhdistetään valoa, musiikkia ja muotia. Tästä on tulossa varmasti aivan huikea spektaakkeli!
Hauskoja Lintsi hetkiä iiK!WEEK viikonloppuun!
Jos ei aiemmin ole ollut kauhussa mukana kannattaa kyllä kokeilla edes kerran :)


14 kommenttia:

 1. Ihana Marjo ,kun pidät blogia.Upeita kuvia .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tarja ♥ ja mukava kuulla, että luet ja pidät blogistani.
   Oikein rentouttavaa ja hauskaa viikonloppua! Muista myös levätä!

   Poista
 2. Iik, mä unohdin tämän Iik week:n nyt ihan kokonaan! Onneksi pääsin nauttimaan siitä edes vähän sun upeiden kuvien ansiosta. Kiitos siitä Sinulle, Marjo ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. iiK!WEEK on aina tässä syyskuun alkupuolella ja Valokarnevaali sitten lokakuussa. Linnanmäkihän sulkeutuu sitten komean ilotulituksen jälkeen odottamaan taas ensi kevättä. Ja hei, ensi vuonna Lintsillä onkin taas entisen Vekkulan paikalla uusi laite....
   Mukavaa viikonloppua Krisse ♥

   Poista
 3. Itse en ole koskaan ollut kiinnostunut kauhusta, jossa saa jännittää kauhusta kankeena! Muutaman kauhuelokuvan olen joskus nuoruudessani katsonut ja se on riittännyt. Ensimmäistä kertaa iiK WEEK! - tapahtuma osui silmiini. Varmasti on paljon ihmisiä, joita tuollainen tapahtuma inspiroi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän moni ihmisiä, jotka eivät välitä kauhusta. En itsekään enää katsoa kauhuleffoja mutta ne kuuluivat hyvin olennaisesti 15-20 ikävuosiin. Kaikki kauhuleffat oli nähtävä jostain kumman syystä. iiK!WEEK on todella nyt Linnanmäellä kolmatta kertaa ja jokaisena kertana olen käynyt Lintsillä. Tosin olen melkoinen Lintsi fani muutennkin :D

   Poista
 4. Minun lempileffoja ovat kauhuleffat. Sen vaan sanon, että ennen tehtiin parempia kauhuleffoja kuin nykyään. Zombimorsian raukka, toivottavasti sulho löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten tuossa Maisalle jos vastasin itse en enää mene välttämättä leffateatteriin katsomaan kauhuleffaa. Zombiemorsian oli hyvin sisukas joten toivottavast hän löysi mitä etsi :D

   Poista
 5. Upeita kuvia, harmittaa välillä niin vietävästi se, että teen tätä työtä kun en pääse osallistumaan tällaisiin juttuihin kun olen töissä iltaisin...

  VastaaPoista
 6. Huikeita kuvia, ihan mahtava happeninki.

  Kivaa sunnuntaita Marjo <3

  VastaaPoista
 7. En tiennytkään tälläisestä tapahtumasta! Valokarnevaalia odotan, sillä se on yleensä aina aivan upea. Hauska idea kyllä tämä zombie-teemakin ja upeita valokuvia olet ottanut :)

  VastaaPoista
 8. Hui! Olisikohan tuonne uskaltanut tulla. Ihania kuvia! :-)

  VastaaPoista
 9. Hui! hurjia kuvia! veikkaanpa että olis vielä meidän pojille liian hurjaa.. ehkä muutaman vuoden päästä. Jos äiti usjkaltaa..

  VastaaPoista
 10. Mäkin kävin iik!weekillä viime viikon launtaina, ja täytyy kyllä myöntää, että mun mielestä iikweek oli tänä vuonna paljon huonompi kuin viime vuonna. Mä pidin viime vuonna erityisesti siitä, että kauhuteema ylettyi ihan sisäänkäynniltä takaportille, ja kaikkialla näkyi kauhukoristeita - tänä vuonna taas koristus oli vedetty minimiin ja rajattu alue oli aika LAME viime vuoden ruttosairaalaan verrattuna.

  Siitä toki pidin, että kauhukohteet vesitornissa ja romuttamolla eivät olleet ihan niin piinaavia kuin viime vuoden vesitorni, joka oli tällaiselle yli 20 vuotiaallekin tosi kestokyvyn äärirajoilla. Toivon vain kovasti, että tämän vuoden vähennetty koristelu johtuu budjetin tiukkuudesta, eikä siitä, että "liiallisesta" koristuksesta olisi tullut valituksia nuorten lasten vanhemmilta, jotka jälkikasvuaan Linnanmäelle ovat tuoneet tajuamatta ikäsuosituksia.

  VastaaPoista