elokuuta 14, 2018

Flow 2018 tunnelmia Suvilahdesta


Terveisiä Flow festivaaleilta! Vaikka sunnuntaina olin ollut Flow-tunnelmissa niin ensimmäinen työpäiväkin sujui eilen oikein leppoisasti. Muistin aamulla ottaa työpaikan avaimen mukaan joten pääsin sujahtamaan aamusta heti parkkihalliinkin. Salasana (jonka olin juuri ennen lomallelähtöä joutunut vaihtamaan) muistui mieleen ihan heittämällä ja kahvitkin osasin keittää. Hyvä minä!!!!

Olinhan minä tosin poistunut festareilta ennen "finaalia" ja toisekseen olin liikkeellä autolla. Harmittaa kyllä, että yksi suosikkini St. Vincent jäi nyt näkemättä ja kuulematta. Vannoimme pyhästi Rouva Sanan kanssa, että ensi vuonna emme tule autolla ja emmekä myöskään sunnuntaina. Nähtäväksi jää miten meidän käy :)


Kaupunkifestari Flow on ollut suosikkini jo vuosia ja miksi ei olisi. Erittäin hyvin toimivat järjestelyt, huippumusiikkia ja esiintyjiä, kaupunkimiljöö ja rouheat puitteet meren äärellä nyt vain muutamia mainitakseni. Ja totta kai hyvä ruoka- ja juomatarjonta sekä erilaisia tiloja sisältävä festarialue, joka oli vielä laajentunut tänä vuonna. Vuodesta 2004 järjestetty festivaali keräsi tänä vuonna yli 84 000 ihmistä ja jokainen päivä oli loppuunmyyty. Hyvä Flow!

Kuvamuisto 2012 vuodelta The Black Keys esityksen jälkeen - ihan huippukeikka muuten!


Mitä tänä vuonna sitten jäi mieleen. Pyhimystä en ollut aiemmin nähnyt livenä - yllätti! Räppärin oman tyttären vierailu lavalla Jättiläinen biisin aikana oli liikuttava. Odotan jo mielenkiinnolla myös syksyn Vain elämää -kauden käynnistymistä, jossa Pyhimys on mukana.



Kuvausseinällä sain ihanan seuralaisen mukaan kuvaani! Ihan tuli pyytämättä vaikka kuvan ottanut Rouva Sana luulikin ensin, että hänestä otetaan kavereiden toimesta foto :D Ihania nämä nuoret!



Sadeviittaa ei sitten koskaan löytynyt ja korvatulpat ovat myös edelleen kadoksissa. Minulla oli mukana hopeanvärinen ohut maihari, jota tarvittiin vasta juuri ennen päälavan 21.30 keikan alkamista. Sadetta tuli muutamia pisaroita joten säänkin puolesta ainakin sunnuntai suosi. Huomasimme kyllä, että jonkun festaripäivän aikana oli tullut kyllä vettä ihan kunnolla. Päälavan edessä olevalla katselualueelle mennessä olisi ollut hyvä omistaa kunnon kumpparit. Jäimme suosiolla vähän kauemmaksi!


Meidän pikkunälkään tuli avuksi Street Gastro. Valitsin BBQ Beef Sandwichin (haudutettua häränlapaa, BBQ kastiketta, parmesanmajoneesia, tomaattisalsaa, pikkelöityä punasipulia, sitruunajugurttia, korianteria). Rouva Sana puolestaan taltutti nälkänsä Spicy Chicken Sandwichillä (haudutettua kanaa, Nouc Cham -kastiketta, kurkkua, chilimajoa, retikka-porkkanaslaw, tuoretta chiliä, korianteria). Omnomnom! Ruokapaikkoja oli ihan laidasta laitaan ja viereinen sushi-paikka myös houkutti. Olisi ollut kiva piipahtaa vielä Social Burgerjointissa mutta ei ehditty!



Lykke Li on aikoinaan tunkeutunut minun alitajuntaani kappaleellaan Get some. Vuonna 2011 olin ensimmäistä kertaa muuten Flowssa ja silloin odotin juuri eniten Lykke Li esitystä mutta hän joutui perumaan esiintymisen sairastapauksen vuoksi. Tosin jo seuraavana vuonna Lykke Li oli mukana Flow festareilla. Nyt Suvilahdessa kuultiin hyvä setti Lykke Lin uutta musiikkia. Toimi!



Suvilahti on visuaalisesti mielestäni ihan huikea paikka järjestää Flow kaupunkifestari. Joka vuosi tulee jotain uutta mukaan vaikka totta niitä vanhoja elementtejä näkyy edelleen. Yksi lempparipaikoistani alueella on Red Garden. Punainen vain toimii ja siinä on hyvää latausta mukana! Myös Backyard oli kiva ja siellä puissa roikkuvat "puiset elementit". Suuri tassu Flown järjestäjille  upeista puitteista!


Paljon puhuttu ja itselleni hyvin tärkeä vastuullisuus toteutuu Flowssa esimerkillisesti. Flow Festival on yksi maailman ensimmäisistä hiilineutraaleista festivaaleista. Flowssa lasketaan festivaalin kokonaishiilijalanjälki ja pyritään minimoimaan festarin aiheuttamia päästöjä ympäristötyöllä. Flow kierrättää ja käyttää vihreää energiaa. Alueen taideteoksissa ja rakennuksissa käytetään vain Teknoksen ylijäämä maaleja. Muutenkin kalusteiden ja somisteiden tulee olla kierrätettäviä, uudelleensijoitettavia ja valmistettuja pitkäikäisistä materiaaleista.


Myös ruokatarjonta Flow festareilla on vastuullista. "Flow ohjaa ja kouluttaa festivaalin ruokamyyjiä ekologisten annosten tarjoamiseen. Suosimme luomua ja lähituotettuja, puhtaita, kotimaisia raaka-aineita sekä kasvispainotteista ruokaa" kerrotaan Flown nettisivuilla.



Päälavalle nousi 21.30 illan pääesiintyjä Kendrick Lamar, joka on edellisen kerran ollut Flowssa 2013. En tainnut silloin kuulla häntä kuin biisin tai parin verran. Selkeästi Lamar on yksi tämän hetken suosituimmista ja raikkaimmista jenkkiräppäreistä. Meille kävi paikkojen suhteen vähän köpelösti kun teki mieli saada kupponen kahvia ja kahvijonossa tuhraantui reilu puoli tuntia.

Lamar sai aikaan sen, että päälavan eteen oltiin keräännytty hyvissä ajoin joten jäimme melko kauas itse esiintyjästä. Kuuntelimme häntä puolisen tuntia ennen siirtymistä Balloon 360 Stagelle. Olimme yhteisesti päättäneet Rouva Sanan kanssa, että klo 23 starttaava St. Vincent festariohjelmastamme jää pois juuri seuraavan aamun herätyksen takia.





Hyvä päätös illalle oli kyllä Balloon 360 Stage ja Kevin Morby! Ennakkoon olin lukenut ylistäviä arvosteluja mutta Kevin Morbyn musiikkia en juurikaan ollut kuunnellut. Pakko todeta, että kun Kevin Morby hyppäsi lavalla hän svengasi kuin hirvi kolmimiehisen bändinsä kanssa. Välillä oli ihan pakko miettiä onko tämä sing-and-songwriter todella vasta 30 vuotias? Hänen äänestään kuului paljon syvempi kokemus. Morbyn laulu on vahvaa mutta samalla herkkää ja täynnä erilaisia vivahteita. Minuun Kevin Morby kolahti ja kovaa! Taisi mies saada uuden fanin ihan kertaheitolla...




Pääsin muuten vähän leikkimään Huawei P20 Pro puhelimellani taas eli kokeilin tätä panoraama kuvausta. Mitäs pidätte? Kaikki postauksen kuvat on otettu taas kännykällä. Olin jättänyt suosiolla järkkärin kotiin kun luulin ettei sitä saa edes viedä alueelle. Tänä vuonna järkkärin olisi saanut kyllä ottaa mukaan mutta selfie-tikut piti jättää taas kotiin. No ei hätää kun en edes omista sellaista :)


Kiitos Flow Festivaali
Kiitos Rouva Sana


10 kommenttia:

  1. Wow, mikä tapahtumaselostus <3. Taidan taltioida tämän ihan erikseen muistojeni kirjanmerkkehin, johon palaan aina, kun arjessa ahdistaa. Oli ihana päivä, monta highlightia ja yllätystä, ja kuvat vievät yhä uudestaan ja uudestaan päivän tunnelmaan.

    Sitä paitsi en nyt ehkä ihan kestä tätä kateuden määrää kännykkäsi osalta. Meikeläisen oli ihan turha edes yrittää ikuistaa tapahtumaa samanlaisiin kuviin oman iPhone-rohjakkeeni kanssa.

    Kiitos sinulle Marjo <3! Oli mahtia olla matkassasi, taas kerran ;)! Ensi vuonna uusiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi ♥ Tähän päivään pikku sadepilvistä huolimatta voi hyvin palata vaikka silloin kun viimoo vettä vaakatasossa. Hauskoja sattumuksia ja edes ampiainen ei pistänyt kumpaakaan kun ruokailtiin! Se oli plussaa.

      Kuten me puhuttiin niin kyllä sinun iPhone pitäisi päivittää vähän uudempaan. Tuo panoramakuvaus yllätti minutkin. Sekä myös se, että tänä vuonna Flowhun olisi taas saanut viedä järkkärinkin. Tosin Kendrick Lamar oli kieltänyt tietääkseni kuvaamisen mutta millä se nyt estettäisiin...

      Kiitos, että lähdit mukaan ja Marjon matkaan ♥ Ensi vuonna AUTOTTA uusikai pe tai la ;)

      Poista
  2. Mahtavia kuvia festareilta. Tästä on tullut teillä kiva yhteinen perinne Rouva Sanan kanssa. Tytär harmitteli vain sitä, että ei päässyt katsomaan Kendrick Lamaria, mutta onneksi hän näkee muita tähtiä nyt tulevana viikonloppuna Blockfesteilla.
    Ihanaa viikkoa sinulle Marjo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi ♥ Perinteistä täytyy pitää kiinni joten ensi vuotta täytyy alkaa jo suunnitella ankarasti :D Eihän siihen ole enää kuin reilut 360 päivää.

      Kendrick Lamar oli hyvä ja sääli kun tyttäresi ei päässyt katsomaan häntä. Mutta onneksi sitten Blockfesteissä. Festareita olisi vaikka kuinka paljon mutta itseltäni jäi tänä vuonna Porin Jazzitkin väliin...

      Kivaa viikon jatkoa Outi ♥

      Poista
  3. Wau mitä kuvia!💜 Mielenkiintoisesti toteutettu postaus, tykkään!

    https://jasukuvaa.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jasu ♥ Kiva kuulla, että pidit. Kuten olen kertonut niin tuolla Huawei P20 Prolla harjoittelen joten kuvat eivät kaikilta osin sellaisia kuin olisin toivonut mutta festareilla tilanteet ovat niin nopeita myös.

      Poista
  4. Saatan olla nyt ihan väärässä mutta eikös tuo ole nuorisofestivaali?
    Voiko siellä on olla vanhempikin mukana?
    Näin vain tuumin ja siksi tiedustelen asiaa.
    Sinikka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kysymyksestäsi Sinikka :)
      Flow festari ei missään tapauksessa ole pelkästää nuorisofestari.

      Löysin OP:n (joka oli myös mukana Flowssa) nettisivuilta seuraavaa:
      "Keski-ikä vaihtelee festareilla 23-32 vuoden välillä. Flow:ssa kesi-ikä on hiukan korkeampi kuin esimerkiksi Ruisrockissa tai Ilosaarirockissa. Kuitenkin Flow:ssa oli viime vuonna myös 24 % 35-44 -vuotiaita ja 8 % yli 44 -vuotiaita. Roskildessa kävijöiden keski-ikä on 24."

      Flow vanhin esiintyjä Patti Smith on itse 72-vuotias ja esiintyi lauantaina päälavalla.

      Flow’n sunnuntai-iltapäivänä lapset ovat tervetulleita vanhempien kera, kun alueella järjestetään alle 6-vuotiaille tarkoitettua ohjelmaa. Kun olimme itse menossa festareille
      sieltä tuli pois lapsiperheitä juuri.

      En usko, että millään festareilla katsotaan enää nykyään kieroon jos siellä on eri ikäisiä ihmisiä eli rohkeasti vain kuuntelemaan suosikkiartistiaan.

      Aurinkoa viikkoosi Sinikka ♥

      Poista
  5. Olipa onni ettei Helsingissä satanut sununtaina ja saitten nauttia Flowsta kunnolla, vähän lännenpänä vettä tuli aivan kaatamalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli todella onni paitsi ettei se sadekaan oli haitannut :) Tosin minulla oli vain se maihari, joka olisi pitänyt vähän aikaa vettä. Rouva Sanalla oli punainen style sadeviittaa. Näin ihanalla tekstillä olevia Happy Joe -sadeviittoja ja tuollaisia ehkä jaettiin jossain festareilla.

      Poista