elokuuta 12, 2018

Huawei P20 Pro testausta, minkki, auringonkukkapelto ja iltarusko


Eilen oli superkiva päivä valokuvata ja lisäksi koin myös jotain ennennäkemätöntä! Ajattelin kertoa pikaisesti teille eilisistä huippuhetkistäni ja samalla valottaa miten minun Huawei P20 Pro testaus on lähtenyt käyntiin. Olen nimittäin lähtökuopissa Flow festareille Rouva Sanan kanssa ja arvon tässä juuri kuumeisesti miten pukeutua hieman ehkä epävakaiseen säähän. Valkomusta aikoinaan Porin Jazzeille ostettu sadeviittakin on mystisesti kadonnut. Myös korvatulpat ovat jossain hukkateillä edellisen konsertin jäljiltä. Mutta onhan tässä vielä vähän aikaan saada kaikki kasaan ennen koitosta....


Vaihdoin muutamia viikkoja sitten Huawei Mate P10 Pro testiluurin uuteen lippulaiva puhelimeen Huawei P20 Pro. Ensimmäinen blogiin Huawei kuvilla tehty postaus oli vohvelikahvilasta Heinolan Harjupaviljonki. Noista kuvista huomaa, että ole saanut kännykän edellisenä päivänä käyttöön joten parantamisen varaa on ja paljon. Pakko myöntää teille, että olen äärimmäisen laiska lukemaan minkäänlaisia manuaaleja vaan opin aina yrityksen ja erehdyksen kautta.


Eilen illalla illalla oltiin kahvittelemassa Nokkalan Majakalla kun bongasin ikkunan läpi liikettä rantaraitin ja meren välisellä kivikolla. Olimme seuranneet ikkunasta melko nuorta poikaa mäyräkoiransa kanssa. Mietiskelin ääneen mahtaako noin pieni poika pärjätä ajavan metsästyskoiran kanssa...? Ja samalla mäyräkoira ensin jähmettyy ja sitten ponkaisee pystyyn ja yrittää sännätä kivikossa juoksevan mustan, pitkänomaisen eläimen perään.

Siellä mennä viipotti nimittäin musta villiminkki. No voitte uskoa, että myös minulta jäi kahvittelu kesken kun säntäsin ulos. En ole nimittäin koskaan nähnyt villiminkkiä luonnossa. Ja jos totta puhutaan niin Suomen luonnon kannalta muuten niin söpö vipeltäjä on kyllä äärimmäisen haitallinen. Ulkosaaristossa haahkan ja ruokkilinnun munat sekä poikaset katoavat tämän ahmatin suuhun. Mutta kohtaaminen minkin kanssa oli ikimuistoinen!

Ole ottanut nämä kuvat melko kaukana minkistä vaikka se vaikuttikin uteliaalta sekä melko kesyltä. Käytin normaalia "valokuva-asetusta" ja 5x hybridizoomia. Kuvat ovat käsittämättömän tarkkoja. Toisessa kuvassa minkki oli paikoillaan ja ihana poseerasi minulla. Toisessa kuvassa puolestaan minkki juoksi eteenpäin melkoisella vauhdilla. Koska oli "äärimmäisen nopeasti liikkuva kohde" en juurikaan ehtinyt miettimään mitään muita säätöjen muutoksia Huawein kamerassa.


Toivuttuani minkistä ja hyvästä kahvitteluhetkestä huomasin autolle mennessä valtavat tyrninmarjapensaat Nokkalan Majakan parkkipaikan ympärillä. Mietin miksen koskaan aiemmin täällä käydessäni ollut huomannut näitä runsaasti C-vitamiinia sisältäviä ja erittäin piikikkäitä pensaita? Tätä kuvaa ei ole sen kummemmin zoomailtu kun pensasta lähelle pääsi esteettä kuvaamaan.


Seuraavaksi päätettiin ajaa Haltialan pelloille. Siellä on juuri nyt kukkeimmillaan aivan mielettömän upea auringonkukkapelto. Jos mielit auringonkukkia kotiisi niin poikkea. Eilistä iltaa vielä paransi todella upea auringonlasku, jota olisi voinut tuijottaa ja kuvata vaikka kuinka pitkään. Auringonnousuissa ja auringonlaskuissa on kyllä eroa. Molemmat ovat kauniita mutta erilaisia.
Ylläoleva kuva on otettu käyttäen Huawei P20 Pron yökuvaus-toimintoa. 

Tässä yksittäisessä auringonkukan nuppukuvassa on käytetty taas vakio valokuvaustoimintoja eli kuvasta ei tule yhtään niin "dramaattinen" kuin yökuvausta käytettäessä. Itse haluan toisaalta, että valokuvani ovat pääsääntöisesti juuri sellaisia miltä ne myös "omin silmin katsottuna näyttävät" joten en juurikaan käytä mitään erikoisefektejä. Kaikki tämän postauksen kuvat olen vienyt Picasan kuvankäsittelyohjelman kautta tänne lisäten niihin oman logoni ja säätäen tarvittaessa kontrastia tai kirkkautta. Pääosin kuvat ovat suoraan puhelimen säädöillä tänne siirrettyjä.


Nämä hauskat heinätupsut ja siankärsämön kuvasin taas käyttäen yö-kuvaustilaa. Kuten huomaatte tulee siankärsämön kukinnoista paljon "syvempiä ja dramaattisempia" tällä toiminnolla. Kokeilin käyttää myös Huawein "aukko-toimintoa" mutta niihin kuviin en ollut niin tyytyväinen, että haluaisin niitä vielä täällä esitellä. Tätä täytyy vielä harjoitella!


No, pakkohan on ollut kokeilla myös miltä tuntuu ottaa selfie käyttäen muotokuva-toimintoa. Tämä on kuva on napattu torstai päivän Wiurilan kartanon kierrokselta. Kuten kuvasta näkyy hikinen tukka on liimaantunut jo päähän sillä asteita oli mittarissa vaivaiset +29C. Mutta en valittanut koska kaikki oli taas äärimmäisen mielenkiintoista ja hikisyydestä huolimatta hauskaa!


Leikin myös Huawei P20 Pro kameran kanssa kun ajoimme pois Haltialasta. Huom! minä en ajanut autoa joten tuota ajotilanteessa otettua kuvaa en ole ottanut vaarantamalla muiden liikenneturvallisuutta. Käytin tuossa myös yö-kuvaustoimintoa ja "liike ja pidempi valotusaika" näkyvät noiden liikenneopasteiden "epäselvyydessä". Perinteinen "sivupeilikuva" on otettu ihan normaali valokuvaustoiminnolla.

Jos auringonkukkia kuvasi pellolla niin, että laskeva aurinko oli oman selän takana onnistui saamaan vielä näinkin hyviä kuvia "valokuvaus-toiminnolla". Otin myös sekä minkistä että auringonkukkapellosta videokuvaa. Instan Stories puolella näkyy jo tällä hetkellä lyhyt video juoksevasta minkistä. Lisään vielä Insta-kuviin videon auringonkukkapellosta.

Jatkan valokuvaamista ja videointia tänään Flowssa. Olen kyllä ihan liekeissä tästä uudesta Huawei P20 Pro luurista, joka on siis minulla testikäytössä. Seuraa Marjon matkassa Instaa ja Insta Stories puolelta mitä siellä tapahtuu. Festari tunnelmia sitten seuraavassa postauksessa. Ai, niin ja minullahan alkaa huomenna myös työt taas. Melkein meinasin unohtaa :)

Hyvää sunnuntaita kaikille ja törmäillään jos olette Suvilahdessa ja Flow festareilla!14 kommenttia:

 1. Eilen oli kyllä upea auringonlasku. Tarhakarkureiden supijälkeläisiä olen nähnyt luonnossa, mutta minkkejä en koskaan. Kaunis, mutta peto. Hauskaa festari-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auringonlaskua olisi todella voinut tuijottaa vaikka kuinka kauan. Kun lähdettiin ajamaan Haltialasta pois olisi tehnyt mieli pysähtyä Kehän Vihdintien yli menevällä sillalla. Ihan täydellinen paikka olisi ollut ottaa punaisena hehkuvasta taivaasta kuva. Mutta juu emme pysähtyneet.

   Kiitos - Flow oli oikein antoisa!

   Poista
 2. Vaikka on millainen tuhoeläin, niin onhan se nyt mahtavaa nähdä tuollainen harvinaisuus luonnossa. Tai siis harvoin nähtävissä oleva eläin. Upeat kuvat auringonkukkapellolta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, että edes joku ymmärtää miten suuri luontoelämys minulle oli nähdä minkki villinä luonnossa. Olen nähnyt saukon, lumikon ja majavan luonnon mutta minkin nyt ensimmäistä kertaa.
   Kiitos Etanaelli - Haltialan pelto oli todella kaunista katsottavaa.

   Poista
 3. Rakastan yökuvaustoimintoa ja muutenkin kamera ei aina taltioi sitä upeutta mitä silmät näkee.toiselle ihmiselle, siksi täällä rakastetaan fixata kuvia. Henkeäsalpaavan kauniita kuvia. Paras luuri ever.
  Ihanaa iltaa. ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia <3 Mukavaa alkanutta viikkoa toiselle Huaweihin hurahtaneelle :D

   Poista
 4. Tuon kännykän kuvausominaisuudet ovat kyllä sitä luokkaa, että vannoutunut Samsung-fanikin jo on kääntää kelkkansa;) Vaan hinta on vielä sen verran makea, että ei nyt passaa - ostin juuri uuden kannettavan ja remppakin on vielä kesken, joten rahanreikiä löytyy kiitettävästi muutenkin.
  Mutta, mutta - kuvat ovat upeita;)
  Tsemppiä työhönpaluuseen - täällä myös yritetään etsiä työkännykkää ja avaimia huomista varten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lady <3 Työhön palaaminen on sujunut oikein helposti. En yleensä koe mitään lomaltapaluu stressiä koska loma on rentouttanut niin irti rutiineista. Ihan kiva on palata ja pitämättömiä lomapäiviä on vielä jäljellä viikon verran :D

   Ehkä seuraava puhelimesi on sitten Huawei. Toivottavasti löysit työkännykän sekä avaimet ja päiväsi on sujunut leppoisasti ekana työpäivänä.

   Poista
 5. Todella upeita kuvia. En ole muuten testannut oman kännykän yökuvausta ollenkaan...pitääkin tänään vähän testailla, että mitä kaikkea tuosta minun luurista löytyy. Auringonkukka kuvat ovat täydellisiä!
  Ihanaa viikkoa sinulle Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi❤ Kokeile ihmeessä rohkeasti kännykkäsi kameratoimintoja. Olen itse "yritys ja erehdys" tyyppi joten juuri koskaan en lue mitään manuaaleja.

   Kivaa päivää ❤

   Poista
 6. Upeita ja hyviä kuvia kyllä tulee tuolla Huaweilla. Minäkään en juuri muokaa kuviani, vaan annan niiden olla sellaisia kuin puhelimen tai kameran säädöillä tulee. Vain parhaat kuvat kuitenkin pääsevät blogipostauksiin ja minusta on hyvä, että siinäkin ollaan aitoja. Pitääpä minunkin etsiä omasta, uudesta puhelimestani tuo yökuvaus-toiminto ja testata sitä. Mukavaa töihin paluuta Sinulle, Marjo ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krisse ❤ Minäkään en halua käsitellä ja muokata kuviani liikaa vaan niiden pitää olla luonnollisia. Kuvia otan paljon mutta vain helmet pääsevät mukaan.Kokeile sinäkin vaan rohkeasti uutta puhelintasi niin opit ja kehityt.
   Kiitos - nyt jo työmatkalla❤

   Poista
 7. Aivan upeita kuvia!💙 Itse olen juuri vaihtamassa Applen puhelimesta Huaweihin, saa nähdä miten käy! Kaiken lisäksi olen harkinnut samaa puhelinta kun sulla!:) ♥

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jasu ❤ Voin lämmöllä suositella Huaweita - ihan huippu! Olen ihan liekeissä tämän luurini kanssa.

   Poista