elokuuta 01, 2018

Porin asuntomessujen huikeita helmiä ja kivoja ideoita - vielä ehtii messuille!


Porin asuntomessuilla on viimeinen viikko menossa ennen messujen sulkeutumista 5.elokuuta. Messuille ehtii siis hyvin vielä aistimaan sisustuksen ja rakentamisen uusia tuulia. Jos et pääse messuille Poriin niin tein vielä yhden koosteen tämän vuoden tarjonnasta. Mukana aivan huikeita helmiä ja myös kivoja ideoita Karjanrannan tarjonnasta.

Kohde 10. Porin Energia Valovoima

Ruokailutilassa on aivan huikea musta "hirsivalaisin". Yritin löytää valmistajaa /muotoilijaa mutta ainoa tietoa, joka löytyi messuluettelosta oli "Hirsivalaisin: gTIE". gTIE tekee mielestäni täysin erilaisia tuotteita joten jäi kaivelemaan kuka valaisimen on tehnyt koska se oli upea!

Kohde 23, Luoto

Kodin sinivalkoisuus puhutteli minua! Tässä talossa oli myös rohkeasti sininen keittiö. Lattioissa oli käytetty WALL2FLOOR harmaapatinoitua mikrosementtiä, joka näytti erittäin hyvältä ja erilaiselta. Kylpyhuonetilan laatoitus oli erilainen ja kiinnostava. 

Kohde 18, OPn Kotoisa

Yläkerran saunatupa ja sen "kesähuvilamainen sisustus" puhutteli minua. Ihana idea laittaa terassille koivun runkoja luomaan luonto tunnelmaa. Myös nämä olkihatut saunatuvassa olivat hauska yksityiskohta. Saunatupaa voi käyttää tarvittaessa myös vierashuoneena.

Kohde 19, Villa Karhu

Boheemin, värikkään ja persoonallisen kierrätyssisustuksen lisäksi tämä karttaseinä oli yliveto. Villa Karhusta löytyy blogista ihan oma postaus. Taitavan Fridan taidonnäyte, joka on "must to see".

Kohde 20, Casakivi

Casakiven laattoja kannattaa katsoa sillä silmällä. Keittiön välitilan laatoitus on jännän "kolmiulotteista" ja kodinhoitohuoneen laatat taas 6-kulmaisia. Casakiven huonekorkeus on huikea ja talon valoisuus myös! Kokonaisuutena talo on erittäin harmoninen. 

Kohde 22b, Wienerberger JokiDuo

Jokimaisema on tässä talossa kuin vuodenaikojen mukaan vaihtuva luontotaulu. Maisemaa ei ole tarkoitus edes peittää verhoilla. Seinissä käytetty struktuuripinta on erilaista ja mielenkiintoista.

Kohde 25, Kodin Terra -talo by Prisma feat. Apulanta

Tässä Apulannan Toni Wirtasen stailaamassa kirjastohuoneessa on monta kiinnostavaa elementtiä. Ehkä tuo kirjahylly on oikeasti vintage/vanha mutta äärimmäisen trendikäs se on juuri nyt. Mustavalkoisuus yhdistettynä nahkaan ja koivuseinään luo hyvän yhdistelmän sisustukseen. Tonilla on luovuutta myös sisustuksessa!

Kohde 25, Kodin Terra -talo

Kodin Terra -talon katseenvangitsija on uniikki, upea puutaideteos alakerrassa. Vaikuttava!

Kohde 26, Talo Haltiatar

Haltiatar on äärimmäisen kiinnostava kohde jo arkkitehtonisesti. Se ei ole tyypillinen talo vaan täällä tilat ovat helposti yhdistettävissä ja muokattavissa perhetilanteen mukaan. Talon väritys ei sekään ole tavanomainen ja sen seinissä on ikäänkuin "vanhaa paanukattoa"

Kohde 26, Talo Haltiatar

Haltiatar on talo, joka sisältää paljon luonnonmukaisia materiaaleja ja värejä, jotka vaikuttavat meidän erilaisiin aistimuksiin. Täällä on huomioitu myös akustiset ratkaisut ja valaistus on epäsuoraa. Talon sisustus on aistiesteetön. Iso plussa on myös valtava viherparveke, jossa näytti olevan jo tulossa satoakin poimittavaksi. Pidin paljon tästä kohdeesta ja se on yksi minun omista suosikeistani.

Kohde 27a, Solid House Kodit

Talossa oli upeasti valoa koska eteinen, keittiö ja olohuone oli kahden kerroksen korkuisia. Yläkerran makuuhuoneiden lattiat ovat jänniä. En päässyt selvyyteen olivat vinyylilankkua vai laminaattia. Talossa oli varattu koirille ihan ikioma huone :) En parane kertoa, että omalle russeliriiviölle...

Kohde 27a, Solid House Kodit

Kohde 27b, Solid House Kodit

Pienemmässä Solid House Kodissa oli käytetty rohkeasti värejä sisustuksessa, joka sisälsi myös paljon rottinkia sekä luonnonvärisenä että mustana. Postauksen otsikkokuvassa oleva viherhylly on myös tästä kodista. Kotiin oli hankittu taidetta, joka tuki hyvin sisustuksen värimaailmaa. Kodin keittiö oli puolestaan musta ja parissa muussakin kohteessa näkyi mustia keittiöitä. 

Kohde 27b, Solid House Kodit

Kohde 28, Villa Poiju

Villa Poijussa oli upeiden jokinäkymisen lisäksi vaikuttavat portaat kerrosten välillä. Portaissa oli jotain 50-lukuisuutta koska niiden porraskaiteet oli metallisia ja käsijohteet puisia. Timberwisen kalanruotoparketista oli tehty jännä puinen seinä portaisiin, joka toimi hyvänä katseen vangitsijana. Tässä talossa oli myös paljon avointa tilaa ja musta keittiö. 

Kohde 29, Villa Edla

Villa Edlassa oli ihanan värikkäitä ja rohkeita tehosteseiniä. Tämä talon äiti ja tytär rakastavat varmasti molemmat iloisia värejä. Myös lattioissa oli erilaisia elementtejä ja tämä vinyylilankku oli toimi. Talossa oli avaruutta ja rouheita teollisuustyylisiä esineitä. 

Kohde 29, Villa Edla

Kohde 32, Villa Hohde

Villa Hohteen sisustus oli muuten ehkä liian "kimaltavan ylellinen" minun makuuni mutta pidin talon kesä-olohuoneesta ja "pihasaunasta". Talossa on itsessään sauna mutta perhe halusi vielä erillisen pihasaunan. Myös lasisessa kesä-olohuoneessa on varmasti kiva istuskella muinakin vuodenaikoina.

Kohde 32, Talo Lintula

Olen maininnut tässä postauksessa jo pariin otteeseen "50-luvun vaikutelmat "ja Koti Lintula oli hyvä esimerkki tämän vuosikymmenenen sisustuksen näkymisestä. Rimotetut läpinäkyvät seinät jakamassa tilaa. Seinälle kiinnitettävät kirjahyllyt, jossa alhaalla on liukuovellisia kaappeja ja yläosassa siirrettäviä hyllyjä. Näitä kirjahyllyjä näkyi todella monessa messutalossa. 

Talo Lintulan saunan eteistilassa näkyi jopa "sormipanelia" seinällä, joka tosin oli nyt tehty neliskanttisena. Lainasin tuohon alle aidon 50-luvun kirjahyllyn tukemaan havaintojani :)

Lähde Pinterest

Kohde 13. Talo Lintula

Kohde 16, Bunkkeri

Bunkkeri on talo, joka pitää ehdottomasti kokea itse Porin asuntomessuilla. Yli 80-vuotta vanha entinen Shellin asuin- ja autokorjaamorakennus, joka on pieteetillä korjattu vanhaa kunnioittaen. Täällä on yhdistetty taidokkaasti perinnerakentamista ja nykyajan teknologiaa. Hyvin elämyksellinen kohde ja täällä olisi voinut viettää aikaa pidempäänkin.

Kohde 4, Fiskarhedenvillan Pohjanvalo

Kaunis ja harmoninen sisustus sekä taattua Adalmiinan Helmen laatua ja Annarina Yöntilän kädenjälkeä. Alakerrassa äärimmäisen kaunis taulumainen akustiikkalevy. Kaunis puulattia, luonnonmateriaaleja, taljoja tuomassa pehmeyttä, kauniita yksittäisiä esineitä harkiten esillä, hyvä tilajako ja paljon avaruutta. Pidin paljon! 

Tämä oli nyt vihonviimeinenen asuntomessupostaus eli seuraava ensi kesänä sitten Kouvolasta!
6 kommenttia:

 1. Kiitos taas, Marjo, että pääsin messuille kauttasi kurkkimaan. 50-lukulaisuus on niin mieleeni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä Pirkko :) Messukuvia itselle kertyi se reilut 700 joten paljon jäi vielä kertomatta mutta nämä asiat nousivat pinnalle. 50-lukulaisuus on mielenkiintoinen trendi mutta minusta tyylikkään kaunis.

   Poista
 2. Ihan mielettömän upeita ja ihanaa, että joissain käytettyä väriäkin, tuo kukkatapetti. Edelleen omaan makuun suomalainen sisustaminen on liian modernia ja vaaleaa, mustavalkoista ja hailukkaa. Näissä kuvissa oli ihania persoonallisiakin juttuja.

  Mukavaa elokuun alkua. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että löysit täältä myös sinua miellyttäviä juttuja.

   Sisustaminen on aina niin persoonallinen juttu. Meillä ihmisillä on erilaisia makuja ja orjallisesti ei onneksi koskaan tarvitse noudattaa "trendejä". Kodin pitää olla paikka, jossa viihtyy itse ja kokee sen kodikseen. Itseäni ahdistaa aina liian kliiniset tilat. Toisaalta myös ihailen niitä...

   Mukavaa alkanutta elokuuta <3

   Poista
 3. Niin paljon ihania ideoita ja kaikkea kaunista näissä kuvissa.
  Kiitos asuntomessuista, pääsin niille näiden sinun päivitysten kautta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä Outi :) Messuilla sai kyllä minusta tänä vuonna hyvän läpileikkauksen tarjonnasta.
   Pidin myös siitä, että messualue oli niin selkeä ja kompakti.
   Ja totta kai Villa Karhu ja Fridan ihana sisustus siellä <3

   Poista