toukokuuta 04, 2018

Lady in red - punaisissa sävyissä pitkästä aikaan


Punainen väri on yksi perusväreistä. Punainen liitetään mielikuvissa Aasiassa iloon, Euroopassa voimaan, rakkauteen, intohimoon, vereen, aggressiivisuuteen tai jopa vaaraan ja kuolemaankin. Punaista käytetään yleensä sellaisissa yhteyksissä, joissa halutaan herättää huomiota. Politiikassa punainen tähti on liitetty kommunismiin ja punaiset liput puolestaan sosialismiin.

Toisaalta punainen väri liittyy kauneuteen, naisellisuuteen ja estetiikkaan. Voiko olla seksikkäämpään huulipunaa kuin kirkaspunainen? Tai pitkät punaiset kynnet! Kesävarpaissa myös hohtavaa punaista vilkkumassa sandaalien avoimista kärjistä. Venäjän keisarikunnan aikana punainen yhdistyi kalpeuden vastakohtana terveyteen ja elinvoimaisuuteen. Punaisesta torista puhuttaessa Moskovassa on aikoinaan tarkoitettu Kaunista toria. Ja virtaviivaisen Ferrarin väri on totta kai punainen. Punainen on liitetty myös voimaan.


Suhtautumiseni punaiseen väriin on aina ollut vähän kaksijakoinen. Olen rakastanut pukeutua siihen joulun aikaan. Vähintään minulla on ollut punaiset sukkahousut tai punainen huivi mutta muina vuodenaikoina en väriä ole juuri käyttänyt. Nyt olen repäissyt ja kunnolla! Etsin mekkoa IBA 2018 gaalaan ja tyypillisesti viime tipassa. Ajattelin turvautua ensin katsastamaan mekkoja netistä ja TADAM taas netti osasi ehdottaa minulla aivan todella loistavaa mekkoa! Jos ihan tarkkoja ollaan Ellos lähestyi "Punaiset mekot" mainoksella ja sieltähän se sitten löytyi.


Löysin kuin tilauksesta hauskoilla 3/4 mittaisilla hihoilla varustetun Embla-mekon. Hihoissa oli vielä kivasti läpinäkyvää reikäpitsiä. V-kaulus ja kaistaleista ommeltu etukappale sekä vähän poimutusta vyötäröltä alkaen sivulta edestä ja jatkuen selkää kohti. 100% viskoosi. Ihan nappiostos ja kokokin oli heti oikea. Olin yllättynyt myös miten punainen sopikin myös kevääseen!


Mutta sitten tuli mutkia matkaa kun halusin mekon kanssa pitkät hapsukorvikset. Olin etsinyt niitä jo viime kesänä siinä onnistumatta. Minulla ei nimittäin ole enää reikiä korvissa enkä uskalla enää niitä uudelleen laitattaakaan. Sain 10-vuotiaana reiät korviin ja ensimmäisen kerran korvalehdistäni leikattiin keloidit, arpikudoskasvaimet kun olin 18-vuotias. Vaadin plastiikkakirurgia laittamaan uudestaan reiät leikkauksen jälkeen korviini. Oikeaan korvalehteeni alkoi taas parin vuoden sisällä muodostua keloidia ja kun se oli leikattu ja myös sädehoidettu ymmärsin ettei asian kanssa kannata enää leikkiä. Vasemmassa korvassani saattaa edelleen olla reikä ellei sekin ole kasvanut jo umpeen.


Kaikki myytävät korvakorut ovat läpikorvalehden laitettavia ja olin tulla jo ihan epätoivoiseksi. Lopulta mietin, että voisin tuunata itselläni oleviin klipsikorviksiin hapsut itse. Löysin kuitenkin Glitteristä hyvät punaiset hapsukorviset ja pihtien avulla sain kiinnitettyä pelkät hapsut entisiin kullanväriin klipsikorviksiini. Erittäin toimivat!

Punaisen käsilaukun löysin Amsterdamin reissultani Topshopista pari viikkoa sitten. Punainen käsilaukku kultaisilla somisteilla ei ehtinyt siis IBA gaalaan vielä mukaan. Punainen ruusukäsirengas on löytö vuosien takaa Lontoosta.


Juhla-asun täydensi vielä kirkkaanpunainen Anastasian Liquid Lipstick Crush sävy American Doll. Voimakkaasti pigmenttiä sisältävä nestemäinen huulipuna, joka antaa ihanan mattapintaisen lopputuloksen. Ja tämä todella pysyy huulissa!


Punainen onkin aika sähäkkä väri ja pidän siitä! Ehkä sitä tullaan näkemään minulla enemmänkin kesänä aikana... Mitä mieltä olet punaisesta pukeutumisessa? Pukeudutko sinä punaiseen? Vai onko punainen sinulle no-no väri?

24 kommenttia:

  1. Kiva mekko :)
    Minä tykkään punaisesta, mutta minulle pitää olla kylmä punaisen sävy. Muutama aika punainen pusero löytyy ja talvisin tulee käytettyä jonkun verran punaista ponchoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Rva Kepponen :)

      Uskon, että sinulle sopii myös punainen ja juurikin tuo kylmä punaisen sävy. Punainen on värinä toisille vain sellainen "huutomerkki" eli ärsyttää. En myöskään meni "tiukkaan työneuvotteluun" punaisessa koska se voi "nostaa pulssia" entisestään ja stressatakin vastapuolta.

      Aurinkoa päivääsi :)

      Poista
  2. Punainen on mun lempiväri <3 Ihana asu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Melissa❤ Ehkä itsekin alan käyttää punaista ympäri vuoden.

      Poista
  3. Itseltäni ei kyllä taida ihan sellaista kirkkaanpunaista vaatetta löytyä vaikka ihana väri onkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirkas punainen jakaa aika paljon mielipiteitä. Vaaleatukkainen ystäväni totesi nähtyään minut tässä mekossa "Sopii tummatukkaiselle mutta blondilla ei toimisi kyllä." Hän kuitenkin halusi sovittaa mekkoani itse ja totesikin sen sopivan väriltään oikein hyvin myös itselleen.

      Poista
  4. Punainen on yks mun voimaväreistä ja oon vähän pahoillani kun se ei toimi yön pinkin tukan kanssa. Mutta sulle sopii hienosti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mirva! Punainen on nimenomaan voimaväri :)

      Poista
  5. Punainen väri sopii sinulle tosi hyvin. Gaalamekkosi on tosi kaunis ja hampsukorvikset ja kirkkaan punainen huulipuna täydentävät asusi. Itsekin käytän toisinaan punaisia puseroita ja on minulla yhdet hauskat punaaiset nappikorviksetkin sekä punainen käsilaukku. Minusta punainen sopii hyvin käytettäväksi muulloinkin kuin jouluna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krisse ❤ Uskon, että sinulle myös tummatukkaisena sopii punainen. Punaiset nappikorvikset ja käsilaukku kuullostavat jo ihanilta. Ehkä punainen on muutakin kuin "jouluväri". Kivaa päivää :)

      Poista
  6. Upea boheemi mekko, voisin heti ottaa ton omaankin kaappiin. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin kiteytetty Jonna ❤ Tämä mekko on juurikin boheemi.
      Aurinkoista sunnuntaita :)

      Poista
  7. Tuo mekko on kyllä aivan ihana ja jeps, minä voisin hyvin pitää sitä myös. Tykkään punaisesta, enkä vierasta sitä vaatteissakaan. Ihana väri, vahva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskon Outi, että sinulle sopii myös punainen! Tosin sinulle sopi myös upeasti se pitkä musta mekko, joka oli päällä Tallinnassa.
      Aurinkoista sunnuntaita ihanuus ❤

      Poista
  8. Kaunis asu. Itselläni ei taida olla yhtään punaista vaatetta. Nuorempana oli muutama.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu ❤ Aurinkoista sunnuntaita ja Mikille rapsuja!

      Poista
  9. Kaunis asu, punainen sopii siulle hyvin! :) Mie tykkään kans punaisesta, yhdistelen usein mustan kanssa. ^^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Milla ihanuus ❤ Punainen mustan kanssa onkin tosi toimiva yhdistelmä.
      Aurinkoista sunnuntaita :)

      Poista
  10. Punainen on paras ja vitsi toi asu toimii kyllä sulla niin upeasti ja livenäkin sain tämän vielä todistaa. <3 Ihanat sävyt. <3 Indieplace kutsu tuli tännekin, mutta ei jaksanut taipua sinne.

    Ihanaa sunnuntaita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia :) Ja onneksi Marika sai vielä asun pysymään päällä kun nappi oli harmillisesti irronnut ennen balettin menoa.
      Aurinkoista sunnuntaita ❤

      Poista
  11. Kaunis mekko ja varsinkin nuo korvikset olivat nappivalinta. Itsellänikin ovat reiät menneet umpeen jo aikoja sitten. Nyt tänä keväänä ovat nämä isot korvikset alkaneet kiehtoa, koska niillä saa asuihin ihan uutta lookia!

    Meillä oli kiva ilta! Uusia treffejä odotellessa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuulanneli ❤ kurjaa kun ei saa enää klipsikorviksia.
      Isot korvikset on kivoja ja sopii juuri kesään.

      Meillä oli huippukiva ilta ja toivottavasti nähdään pian ❤

      Poista
  12. Punainen oukee sinua. Se sopii minullekin hyvin, mutta harvemmin sitä tulee käytettyä. Reiät ovat minultakin kasvaneet umpeen korvista, enkä sen jälkeen ole käyttänyt minkänlaisia korvakoruja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) punainen taitaa sopia aika monelle mutta sitä pelätään turhaan käyttää.
      Klipsikoruja kaipailisin enemmän vakioimiin korviksissa.

      Poista