toukokuuta 15, 2018

Hanami - alla vaaleanpunaisen kirsikkapuun...


Mankai Roihuvuoren kirsikkapuistossa on nyt parhaimmillaan. Kävin siellä tänään piipahtamassa iltapäivällä töiden jälkeen pikaisesti. En uskaltanut jättää omalta osaltani hanamin viettoa lauantain viralliseen kirsikkajuhlaan. Ensi lauantaina 19.toukokuuta alkaa puoliltapäivin perinteiset Roihuvuoren kirsikkapuiston hanami-juhlat. Juhlinta kestää aina iltakuuteen. Ohjelmaa löytyy hurjasti kahdelta lavalta. Tästä voit kurkistaa mitä kaikkea on nähtävissä ja koettavissa kirsikkapuistossa. Ja puistossa on aina teeman mukaan pukeutuneita ja ihania shiba-koiria.


Lämpimät ilmat ovat saaneet puiston puhkeamaan vaaleanpunaiseen kukintaan. Päätin aamulla töihin lähtiessäni, että tänään pukeutuisin vaaleanpunaiseen hanamin kunniaksi. Asuni on paljon syvemmän pinkki kuin hentoiset vaaleanpunaiset kirsikankukat. Vaaleanpunaisempaa hamettani en aamutohinassa ehtinyt etsiä joten pinkillä mentiin. Onneksi eilen oli kynsiin laitettu sekä pinkkiä että vaaleanpunaista.


Puistossa oli muitakin hanamia viettäviä mutta ihan rauhassa pystyi kulkemaan valokuvaillen. Vaaleanpunainen sävy Suomen luonnossa oli ole kovin tavanomainen. Kulkiessani siellä puiden alla tuntui kuin olisin ollut "vaaleapunaisessa unelman sisällä". Vaaleanpunainen väri yleistyi muuten pukeutumisessa vasta 1700-luvulla. Aatelisto suosi aiemmin tummempia punaisen sävyjä mutta Madame de Pompadour muutti kaiken. Hän pukeutui vaaleanpunaiseen ja muihin pastellisävyihin. Madame de Pompadourin oli Ranskan kuninkaan Ludvig XV:n rakastajatar joten hänen pukeutumistaan seurattiin. Vaaleanpunaisesta tuli Madamen myötä  muotiväri.


Vaaleanpunainen Pantteri, pitkäjalkaiset flamingot, roséshampanja, Barbien logo ja huonekalut ovat vaaleanpunaisia ja tämä kaikki on ihan luonnollista. Kun Kiasman rakennustyömaan ympärille aikoinaan nousi vaaleanpunainen aita se aiheutti suunnatonta närkästystä. Ehkä sitä arvostelleet näkivät vaaleanpunaisen jotenkin kitchinä tai "muovisena" joten se oli tuomittavaa. Vaaleapunaisen aidan sisällä arvokas Mannerheimin-patsas! Vaaleapunainen väri tosin liittyy myös positiivisuuteen. Jos asetamme nenällemme vaaleanpunaiset lasit näemme vain hyviä asioita.


Toisaalta joskus voisi olla ihan hyvä laittakin ne vaaleanpunaiset lasit silmilleen ja aistia juuri tällaista kaunista kuin nyt Roihuvuoren kirsikkapuistossa. Japanilainen perinne ulottuu yli 1300 vuoden taakse kirsikankukkien katselun osalta. Kirsikkapuut symboloivat buddhalaisessa perinteessä elämän katoavaisuutta ja japanilaiset ihailevat puiden urheutta. Puita voi katsella ja mietiskellä...


Kirsikkapuun oksia ei missään tapauksessa saa katkaista tai kukkia nyppiä puista. Vaikka olen ottanut muutamissa valokuvissa kiinni oksasta olen tehnyt se hellävaroin. Kirsikkapuistossa voi ottaa itsestään ja seurueestaan valokuvia kukkien kanssa mutta puut pitää jättää ehdottomasti rauhaan. Maahan pudonneita kirsikankukkia voi halutessaan poimia.


Jos haluat nähdä hetken maailman vaaleanpunaisena mene kävelemään Roihuvuoren kirsikkapuisto. Tai piipahda kokemassa Hanami-juhla ensi lauantaina. 
Jos ehdin tulen itsekin sinne!

26 kommenttia:

 1. Aah, miten kaunista! 🌸
  Minäkin olen menossa nauttimaan Hanamista lauantaina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina :) Ihanaa, että menet nauttimaan hanamista. Itse koin hanamin jo Amsterdamissa kun kirsikkapuut kukkivat siellä jo 18.-20.4. kun olin työreissulla kaupungissa.

   Poista
 2. Piti tuonne juhlaan mennä lauantaina mutta lähdetäänkin muualle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ensi vuonna sitten :) aina ei vain ehdi kaikkiin tapahtumiin mihin haluaisi mennä.

   Poista
 3. Aivan ihanaa! Minäkin piipahdin tuolla maanantaina.

  Huomasin, että lauantaisen hanamin jälkeen puistoon pääsisi vielä seuraavana maanantaina katsomaan puita yöaikaan. Onko kokemusta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että olet ehtinyt jo piipahtaa.

   Kirsikkapuisto on avoinna ympäri vuorokauden ja sitähän ei ole aidattu mitenkään. Itselläni ei ole kokemuksia siitä, että olisin ollut siellä yöllä mutta löysin upeita yökuvia netistä. Mene ihmeessä kokemaan se yöllä :)

   https://www.roihuvuori.fi/hanami/kirsikankukinta/

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Vaaleanpunainen on ihana väri ja minulla on joskus nuoruudessa ollut vaaleanpunainen kausikin :D

   Poista
 5. Meillä ehdoton lempiväri on pinkki! Kiitos muistutuksesta että nuo juhlat ovat nyt. Olemme kerran aiemmin olleet ja olisikin nyt kiva mennä uusiksi kun tyttö on jo vanhempi. Ehkä jopa tajuaa siitä jotain 😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että pikku tytön lempiväri on juurikin pinkki. Menkää piipahtamaan koska kyllä varmasti myös tyttösi viihtyy täällä "vaaleanpunaisen" keskellä. Juhlassa on mielestäni myös lapsille omia kiinnostavia juttuja mukana.

   Poista
 6. Valtavan ihanat kuvat! Voi kun olisi täälläkin kirsikkapuisto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Roihuvuoren kirsikkapuisto on Suomen suurin ja sieltä löytyy peräti 240 kirsikkapuuta. Ehkä teilläpäin voisi olla yksittäisi kirsikkapuita jossain niin pääsisi edes sen avulla nauttiaan hanamista...

   Poista
 7. Ihana puisto, aah silmä lepää näissä sun ottamissasi kuvissa, iso kiitos siitä. BTW oot kuin geisha itsekin noiden puiden keskellä <3.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari ihanuus <3 Valokuvia tuli taas räpsittyä ihan luvattoman paljon. Täällä kirsikkapuistossa vähän villiintyy ja ottaa taas "yhden vähän erilaisen kuvan". En kehtaa edes sanoa monta kuvaa tuli otettua :D
   Olisi pitänyt työntää syömäpuikot vielä nutturaan...

   Poista
 8. Sinähän sovit hienosti tuonne kirsikkapuiden keskelle, sävy sävyyn <3
  Niin on kaunista. En muuten koskaan ole tuolla Roihuvuoren kirsikkapuistossa käynyt, vaikka monen monta vuotta käytiin äitin tädin luona Roihuvuoressa.
  Mukavaa tiistai-iltaa Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi ihanuus <3 piti olla sävy sävyyn kukkien kanssa vaikka pinkki ei vaaleanpunainen ollutkaan vaan liian tumma :D
   No, voi harmi ettet ole käynyt. Puisto alettiin rakentaa 1992 ja se valmistui vuonna 1998.
   Ehkä piipahdat joku vuosi. Aurinkoa päivääsi :)

   Poista
 9. Oi, mikä kukkataivas <3
  Mä olen aina halunnut käydä tuolla, mutta jotenkin se väenpaljous ei houkuttele.. Pitäisikin piipahtaa ihan vaikka vaan keskenäni. Ja vitsit, miten upeasti sovit tuonne kukkien keskelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkataivas on juuri oikea sana!
   Mene ihmeessä piipahtamaan ihan itseksesi niin saat olla rauhassa kukkien keskellä.
   Itse juhlassa on todella ihmismassa joten parhaiten voi nauttia ihan itsekseen.
   Kiitos - päätin tänä vuonna panostaa myös omaan pukeutumiseen <3

   Poista
 10. Itsekin olen ehtinyt jo pariin kertaan käymään. Niin kaunista. ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin sinun kauniit kuvat <3 Ja Milokin oli päässyt mukaan. Minulla on ollut joskus
   Minnie mukana täällä mutta eilen menin siis suoraa töistä ja ilma oli koiralle vähän liian kuuma. Niin kaunista - juuri oikea sanat kuvaamaan tätä Maiju <3

   Poista
 11. Hyvä, että menit nyt. Paras kukkaloisto taitaa lauantaihin mennessä olla ohi. Tänä vuomna kukinta on paitsi aikainen, myös tavallsta lyhyempi helteiden takia. Pian päästäänkin nauttimaan omenapuiden kukinnasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mankai on minun mielestäni juuri nyt tai oli jo eilen. Lauantaina tilanne voi todella olla jo vähän ohi mutta itse juhla on aina myös mielenkiitoinan tapahtuma.
   Olen jo bongannut yhden kukkiva koristeomenapuun... valkonen unelma puolestaan!

   Poista
 12. Upean näköinen paikka. Missä tämä on Helsingissä? Maksaako siellä käynti?
  Sinikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikka on Roihuvuoressa ja tarkka osoite on Jättiläisenpolku 1. Kun ajaa Sahaajankatua ja näkee korkean vesitornin on perillä. Puiston kirsikkapuut ovat levittäytyneet ruohokentän vesitornin puoleiseen päätyyn. Puistossa käyminen on ilmaista ja puisto on aina avoinna.

   Kirsikkapuiden lisäksi kannattaa käydä katsomassa japanilaistyylinen puutarha, jotka alkaa kirsikkapuiden jälkeen ja jatkuu pitkälle metsään.

   Aurinkoista päivääsi Sinikka😊

   Poista
 13. Niin niin kaunista ja sinä myös siellä kauniina kukkasena <3 Ihana kun on pinkit vaatteetkin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia ❤️ Ajattelin, että vaaleanpunaista hanamin kunniaksi.
   Kivaa perjantai päivää!

   Poista