heinäkuuta 12, 2017

"Säästä aikaa, tule palveltavaksi" Wiipurin Korsettiin

Yhteistyössä Wiipurin Korsetti

Rakastan kauniita alusvaatteita  Pitsit, koristeet ja pieni ylellisyys alusvaatteissa saavat arjenkin tuntumaan juhlalta. Jo isoäitini opetti minulle aikoinaan, että pukeutumisen ydin ovat oikeanlaiset ja todella sopivat alusvaatteet. "Kunnon alusvaatteet ovat kaiken A ja O!" Alusvaatteiden tulee olla kuin toinen iho ei siis liian isoa tai liian pientä päälle. Niillä voidaan korostaa ja häivyttää tarvittaessa.

Tuntuu hassulta, että me suomalaiset naiset emme kuitenkaan ole mitään alusvaatteiden suurkuluttajia vaikka kauniista alusasuista pidämmekin. Muistan lukeneeni, että suomalainen nainen ostaisi keskimäärin 1,6 rintaliivit vuodessa! Mikäli em. tieto todella pitää paikkansa on se käsittämättömän vähän. Mutta toisaalta tämän ymmärtää koska vaikka alusvaatteet ovat ihania on niiden ostaminen ikävää ja hermoja raastavaa puuhaa. Oikein koon löytäminen ilman myyjän opastusta on tuskallista ketjuliikkeissä ja päälle pukeminen ja toisen mallin/koon hakeminen tilalle hiostavaa.


Wiipurin Korsetti on kohta 100 vuotta vanha naisten alusasujen erikoisliike HelsingissäLiike perustettiin Viipuriin jo vuonna 1918 (miettikää vuosi Suomen itsenäistymisen jälkeen!). Liikkeen nykyisen omistajan Anu Erosen isoäiti Anna-Liisa Seitsola työskenteli Erikoiskorsettiliike Hilma Rouvisella 1900-luvun alussa. Vuonna 1938 hän osti liikkeen Rouviselta ja se nimettiin Viipurin Erikoiskorsettiliikkeeksi. Nykyään nimi on lyhennetty Wiipurin Korsetti muotoon vaikka lyhenne on edelleen logossa WEK. Kun sota alkoi liike siirrettiin Mikkeliin ja samalla avattiin liike myös Helsinkiin (Pohjoinen Rautatiekatu 11)


Kun Anu oli 3-vuotias isoäiti kuoli ja hänen äitinsä Marja-Liisa Eronen jatkoi liikkeen pitämistä. Liiketila siirtyi osoitteeseen Arkadiakatu 10, jossa se toimikin seuraavat 40 vuotta. Minä muistan käyneeni tässä liikkeessä isoäitini kanssa joskus ikuisuus sitten lapsuudessani. Muistan elävästi sellaiset pienet mallinuket näyteikkunassa, jotka muuten ovat liiketilassa vieläkin. 
Nykyään liikettä siis pitää Anu kun hän toteutti sukupolvenvaihdoksen äitinsä kanssa syksyllä 2016. Liike on siirtynyt 2009 viereiseen taloon, Arkadinkatu 8. Liiketila on nyt kivasti kulmauksessa ja sen ikkunoista avautuu näkymä Eläinmuseolle ja Sokos Hotel Presidenttiin. Liiketilaan tulvii paljon luonnonvaloa isojen ikkunoiden kautta ja se on mukavan tilava.  
Anu kertoi, että Wiipurin Korsertin liikeajatuksen ydin on "Säästä aikaa, tule palveltavaksi." eli täällä ostajaa varten on myyjä avustamassa alusasujen valinnassa. Usein alusasuja ostaessaan ei välttämättä muista omaa kokoaan oikein mutta täällä on harjaantunut silmä ja apuna mittanauha jotta koko saadaan selville. Ja täytyy myöntää, että omalta osaltani Anu selvitti heti oikean koon ja ehdotti minulle sopivia malleja. Käsittämätöntä ammattitaitoa! 

Prima Donna Twist "Only you" (Belgia) on herkullisen mehukkaan värinen t-paita liivi-setti. Anu kertoi, että raidat ovat taas kuuminta hottia ja tämä ihonväri-oranssi raidoitus antaa jännän vaikutelman läpinäkyvyydestä vaikka liivien kupit ovatkin vuoratut. Kaarituellinen malli ja samaan sarjaan kiva housuosa myös. Näyttää upealta hieman päivettynyttä ihoa vasten.


Simone Perele "Wish" (Ranska) alusasusetti on viettelevän kaunis ja parhainta Calais-pitsiä (Leavers lace). Nämä puoliksi vuoratut push-up liivit ovat todellinen alusasujen helmi. Irralliset lisätäytteet antavat nostetta sinne minne sitä halutaan. Kaarituelliset ja äärimmäisen kauniit. Näissä tulisi varmasti ihan prinsessa olotila...


Empreinte Cassiopeia (Ranska) alusasut on tehty ihanan pehmeästä pitsistä. Niiden muotoon prässätyt kupit ovat mukavat kuin "toinen iho", Anu kertoi. Läpinäkyvä mutta silti laadukas pitsi on peittävä ja kaarituellinen malli myös tukee. Minusta näissä oli eleganttia juhlavuutta ja voisin hyvin kuvitella meneväni johonkin tärkeää illanviettoon tässä alusasusetissä. Tulisi juhlava olo!
Empreinte Cassiopee löytyy myös vähän räväkämmässä sähkönsinisessä värissä. Tuo liiviosan ympärystä kiertävä pitsi oli myös kaunis yksityiskohta. Aika täydelliset sanoisin! Sininen ei ole yhtään hassumpi väri alusasuissa.


Pääsin nappaamaan kuvan kun Anun äiti teki morsiuskorsettia asiakkaalle. Vaikka sukupolvenvaihdos on tehty hän käy vielä tekemässä erikoistöitä liikkeessä ja erittäin näppärästi työskentely sujui edelleen. Wiipurin Korsetti tekee myös alusasujen korjaus- ja muutospalveluita. Liikkeestä on mahdollista saada myös proteesitaskuja uima-asuihin ja rintaliiveihin sekä tukiliivejä.


Marie Jo Sofia (Belgia) vuoratuissa kupeissa on leikitelty tyylikkäästi ranskalaisella pitsillä ja pliseeratulla kankaalla. Balconette-malli antaa geometrisen muodon miehustaan. Kaarituelliset ja äärimmäisen naiselliset. Tuo pliseeraus on juuri nyt muutenkin muodissa kovin pinnalla.Anu korosti, että myös urheillessa ja liikkuessa pitäisi olla kunnolliset urheiluliivit. Saksalaiset Anita urheiluliivit lanseerattiin vuoden alussa Munchenin SPO urheilumessujen yhteydessä ja ne saivat Health & Fitness luokan kultamitalin. Kupissa ohuet vuoraukset peittävät hyvin jättäen ulkoreunat ja keskiosan hengittäväksi liikkuessa. Tukevuusasteikolla 4-luokka (luokat 1-4: 4 tukevin). Ilman kaaritukia. Tuolla kuvan takaosassa näkyy Wiipurin Korsetin WEK logo :)
Marie Jo L'aventure BOB (Belgia) ovat jännän väriset. Anu kertoi, että vaaleanpunainen on uusi ihonväri. Pisaran muotoiset kupit peittävät hyvin ja ovat ideaalinen t-paitojen ja neuleiden alla. Näillä saavutetaan se "invisible" olotila. Kauniin pelkistetty malli irrotettavilla ruseteilla ja kaunis alaosa löytyy myös tähän alusasusettiin.


Sokerina pohjalla Anu näytti minulle ihanat vintage aamutossut Ranskasta. Pieni korko ja strutsinsulista tehty koriste edessä - voiko näitä naisellisempia ollakaan! Aamutossuja löytyy vaaleanpunaisena ja luonnonvalkoisena. So chic! Näistä tuli joku mielleyhtymä vanhoihin elokuviin ja äärimmäisen naisellisiin näyttelijöihin...


Jos haluat asiantuntevaa, nopeaa ja erittäin ystävällistä palvelua alusasujen valinnassa kannattaa ehdottomasti suunnata Arkadiankadulle Wiipurin Korsettiin. Tulet hämmästymään miten nopeasti ammattitaitoinen henkilökunta selvittää sinun oikean kokosi ja valitsee sopivaa sovitettavaa. Liikkeessä on mahdollista järjestää myös asiakasiltoja ja vaikkapa polttarit tulevalle morsiammelle.

Minua Wiipurin Korsetissa viehättää se, että tämä kivijalkakauppa on ollut pystyssä kohta 100 vuotta ja suurimman osan ajastaan vielä lähes samassa korttelissa. Asiakkaita on palveltu jo kolmessa sukupolvessa. Wiipurin Korsertissa on alunperin tehty itse rintaliivejä. Vielä tänäkin päivänä liikkeen takatilossa surisee ompelukone kun erikoistöitä, tukiliivejä, proteesitaskuja ja korjauksia tehdään.

Ihana liike ja kiitos Anulle esittelystä   


14 kommenttia:

 1. Hyvin istuvat alusvaatteet ovat pukeutumisen peruskivi. Ihana liike ja tiedän missä menen käymään pöyrähtämässä Helsingin reisulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet niin oikeassa Marina :) Ehdottomasti ensi reissulla Isolla Kirkolla käyt täällä! Ihan sinun paikkasi!

   Poista
 2. En tiennytkään, että liike in muuttanut. Ennen Arkadiankatu oli kovin tuttu, olinhan vuosia töissä samassa korttelissa.

  Suurin osa naisista taitaa tosiaan ostaa ympärysmitaltaan liian isoja ja kuppikoolta liian pien liivejä, jotka eivät sitten istu kunnolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liike muutti siis jo 2009 mutta siinä entisessä paikassa olivat sen 40 vuotta :)

   Liivejä on vaikea sovitella yksinään kun myyjä ei ole kertomassa miten niiden pitäisi istua ja eikä tuomassa niitä oikeita malleja. Onneksi täältä saa hyvää palvelua ja myös vinkkejä ei mallien suhteen.

   Poista
 3. Voi kun tuli noista tossuista mieleen kun pikkulikkana klopsittelin menemään tätini upeissa pitsimekossa tuollaiset tossut jalassa. Mutta sitä oltiin niin leidejä silloin. Nykyään mukavuus taitaa voittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi mitä muistoja sinulla on :) Minulle tulee näistä todella mieleen filmitähdet ja näiden seuraksi voisi olla ihana, pitkä silkkinen aamutakki.
   Kivaa viikon jatkoa :)

   Poista
 4. Minä taidan kuulua tuohon ryhmään, joka ostaa aivan liian harvoin uudet liivit. Minulle ostamisesta tekee vaikeaa se, että tarvitsen ison ympärysmitan, mutta pienen kuppikoon. Olisikin ehkä aika mennä ammattilaisten autettavaksi ja panostaa kunnon liiveihin. Aivan ihanat nuo valkoiset liivit, jossa pitsi nousee myös olkaimia pitkin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulee pihisteltyä vääristä asioita. Ihan varmasti sinulle löytyisi täältä hyvät liivit. Kaikki liivit olivat ihania ja itse en oikein edes osaa valita omaa suosikkiani. Pitseistä pidän mutta tuo raidallisuuskin näin kesällä on kivaa.

   Poista
 5. Minä olen siirtynyt vasta 50+ liivikaupan asiakkaaksi. Aiemmin ostin liivit itse, nykyään käytän ammattilaisia valinnassa. Tajusin, että rinnatkin pysyvät oikealla kohdalla, kun en tee valintaa itse :)
  Ihanat noi aamutossut <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aamutohvelit ovat symppikset :) Hyviin alusasuihin kannattaa panostaa kaikenikäisten. Usein niitä ketjuliikkeiden rintaliivejä tulee ostettua useita ja loppupeleissä mitkään niistä eivät ole oikein sopivia. Hyvä ja ammattitaitoinen myyjä osaa heti kertoa mikä näyttää hyvältä ja sopii myös käyttäjälle siten, että ne parhaat puolet esille.

   Poista
  2. Upea liike ja hyvää palvelua. Kiitos

   Poista
  3. Kiitos Tiina kommentistasi. Palvelua on ensiluokkaisen ammattitaitoista.

   Poista
 6. Täältä olen vime vuosina hakenut sopivat liivit tilanteeseen kuin tilanteeseen.Jopa sukkanauhaliivit löytyivät minulle sopivina (ympärysmittaa kun on reilusti toista metriä). Uimapukuosasto on unohtunut tästä esittelystä täysin: sopivat uikkarit löytyi hikoilematta täältä, tavallisista kaupoista ja urheiluliikkeistä turha etsiä minun vartalolleni sopivaa (siis että tissitkin mahtuu mukaan pursuilematta).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Kiva kun otit esille tuon uimapukuosaston, joka sekin on kattava. Mukava kuulla positiivista palautetta asiakkaalta, joka on löytänyt Wiipurin Korsetista juuri sitä mitä on etsinyt.
   Hyvää syksyn jatkoa sinulle!

   Poista