heinäkuuta 20, 2017

Alexander McQueen ja kesäkukkasia

Alexander McQueen SS17

Skotlantilaissuunnittelija Alexander McQueenin muoti on aina kiinnostanut minua. Tämä muotimaailman kauhukakara pystyi kerta toisensa jälkeen kohahduttamaan näytöksissä ja mallistoillaan. Milloin mallit ovat kävelleet kirjaimellisesti vedessä tai shokeeraavissa pääkallokuosi asuissaan valkoiset piilolinssit silmissään täysin ilmeettöminä catwalkilla. McQueenin päättötyökin muotiopiskelijana oli nimeltään Jack The Ripper Stalks His Victims. Viiltäjä-Jack, Britannian kuuluisin naisten murhaaja toimi nuoren opiskelijan innoittajana tätä mallistoa luotaessa.

Alexander McQueen SS17

McQueen eli rajun kiihkeästi ja kuoli valitettavan nuorena vuonna 2010. 40-vuotias suunnittelija ehti uransa aikana tehdä kuitenkin todella paljon. McQueen valittiin neljästi Britannian vuoden muotisuunnittelijaksi ja hän oli myös nuorin palkinnon saanut. Alexander palkattiin vain 27-vuotiaana huippumuotitalo Givenchyn luovaksi johtajaksi Pariisiin, jossa hän toimi 1996-2001. McQueen ehti tehdä töitä myös Guccin ja Puman kanssa sekä luoda mallistoja omalla nimellään.

Alexander McQueen SS17

Haaveilin keväällä 2015 pääseväni Lontooseen katsomaan Alexander McQueenin näyttelyä Savage Beauty Victoria & Albert -museossa kesällä. Olin selannut netistä kuvia tästä huikeasta näyttelystä jo vuonna 2011 kun se oli New Yorkin Metropolitan Museum & Art -museossa. Näyttely oli avoinna New Yorkissa vain kolme kuukautta mutta sen kävi katsomassa 650.000 ihmistä.  Koska siirryin toisen työnantajan palvelukseen kesällä 2015 ja minulla oli vain pari lomaviikkoa Lontoon reissu valitettavasti jäi. Harmittelen sitä vieläkin sillä tämä näyttely on  ehdottomasti "must so see"!

Alexander McQueen SS2017

Alexander McQueen SS17

Säännöllisesti seuraan aina netistä mitä uutta Alexander McQueenin mallistoihin tulee sillä vaikka itse suunnittelija on poissa hänen vaatteensa ja mallistonsa elävät edelleen. Englannin kuninkaallisissa häissä 2011 nähtiin Cambridgen herttuattaren Catherinen yllä McQueenin muotitalon hääpuku, joka oli muotitalon nykyisen johtajan Sarah Burtonin käsialaa. Herttuatar Catherine taitaa muutenkin olla Alexander McQueenin keulakuva Britanniassa. Lady Gagan jaloissa ja videoissa puolestaan vilahtelee Alexander McQueenin huikeita kenkiä, jotka ovat mitä mielikuvituksellisempia. Lady Gagan video Bad Romance on katsottava jo McQueenin asujen ja kenkien takia. Huikeita!

Alexander McQueen SS2017

Tämän postauksen ihanat kukkakuosiset kengät ja vaatteet ovat Alexander McQueen SS2017 mallistosta. McQueenin rock-henkisyys saappaissa on saanut väistyä kukkien tieltä vaikka onhan vähän niittejä silti jätetty mukaan. Ihastukseni niittisaappaisiin ja -nilkkureihin on muuten juurikin peräisin näistä Alexander McQueenin huikeista niittijalkineista. "Lottovoittoa odotellen" jatkan niiden ihailua edelleen mutta olisivathan ne todella rock-asenteella varustetut! Kyllä toki kukkakuosisetkin kävisivät. Ihania myös nuo läpikuultavat kukkaisvaatteet. Toisaalta SS17 mallistossa on myös jänniä "neulotun näköisiä" mekkoja. Ylläolevasta mekosta tulee joku mielleyhtymä isoäidinneliöihin :) vaikka tuo mekko onkin tehty ympyröistä. Hauska!

Alexander McQueen SS17

Kurkkasin pikaisesti myös tulevan syksyn ja talven Alexander McQueen AW17 malleja ja sielläkin ihania kukkia edelleen. Entäs sitten nuo korut! Minunlaiseni koruharakka tuntee vetoa myös niihin. 
Haaveileminen on hauskaa ja mukavaa sateisena lomapäivänä - ja kohta paistaa taas :)

Alexander McQueen AW17

Alexander McQueen AW2017


Kaikki postauksen kuvat on lainattu netistä.

4 kommenttia:

 1. Vitsi alkoi tehdä mieli printtejä ja kangasmerkkejä. Mielenkiintoinen postaus ja etenkin kuvien paljous varasti huomioni. Tälläisiä olisi kiva lukea myös muista suunnittelijoista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Siiri kun piipahdit lukemassa :) Alexander McQueen on aina puhutellut minua persoonana ja hänen tyylinsä on huikean erilainen. Varmaan tulossa vastaavia postauksia jatkossakin. Rakastan värejä :) Aurinkoa päivääsi!

   Poista
 2. Tykkään! En haluaisi olla kokonaan vuorattuna, mutta juuri laukku, kengät, jakku, ihanat olisi <3 Kaunista viikonloppua Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkään Tiia! Romanttisen naisellista mutta niiteistä jalkineissa tulee näihin sitä särmää. Aurinko päivääsi :)

   Poista