heinäkuuta 31, 2017

Mikkelin asuntomessujen kolme kiehtovinta taloa


Vietin mukavan messuilupäivän Mikkelin asuntomessuilla jo 17.heinäkuuta Arjen Helmiä bloggaaja Krissen kanssa ja nyt vihdoin olen ehtinyt kahlata läpi valokuvani ja editoida niistä parhaimmat.
Paljon tuli räpsittyä yhden päivän aikana mutta olihan messukohteitakin 31. Ihan kaikissa kohteissa emme vierailleet tuon maanantai päivän aikana mutta todella paljon ehdittiin nähdä ja kokea. Kiitos Krisselle mukavasta päivästä 

Mikkelin asuntomessualue on kolme kilometriä Mikkelin keskustasta. Messualueen vahvuus on ehdottomasti kumpuileva metsämaasto ja Saimaan läheisyys. Ollaan kaupungissa mutta silti tuntuu siltä kuin oltaisiin "maalla tai kesämökillä". Pidin messualueella siitä, että täällä ei juurikaan pihoilta tarvitse leikata ruohoa vaan kaunis ja ennen kaikkea äärimmäisen helppohoitoinen sekä luonnollinen metsävarvikko kuntta levittäytyy talojen ympärille. Näkymät Saimaalle ovat myös huikeita ja kohteissa 5 - 9 on myös omaa rantaviivaa ja mahdollisuus pulahtaa uimaan. Ihan luksusta kaupunkiasumisessa!

Mikkelin messutaloissa oli myös otettu huomioon hyvin luonnon läsnäolo ja ikkunat olivat ihanan suuria - melkein voisi todeta, että osa seinistä oli "lasia kauttaaltaan". Luonnonvalo oli hyvin läsnä asumisessa. Ikkunat oli myös jätetty useissa taloissa ilman verhoja ja paljon erityyppisiä kaihtimia oli pimentämässä tarvittaessa. Plussaa messualueella on se, että taloja ei ole rakennettu liian lähelle toisiaan. Taloissa oli käytetty paljon puuta ja väriskaala oli tummaa - lähes mustaa, valkoista ja harmaata. Aamiaiskaapit ovat tulleet jäädäkseen suomalaisiin koteihin. Kodinkoneet saadaan kivasti piiloon ovien taakse mikä säilyttää tasot vapaina - pidän tästä! Saarekkeelliset avokeittiöt ja ilmavuuden tuntu miellyttivät myös.

Yleisilme sisustuksessa oli hyvin skandinaavinen. Esillä paljon luonnonmateriaaleja, jotka sopivat talojen puisiin seiniin. Avaruutta ja tilantuntua asunnoissa oli vaikka taas minut arvelutti yläkertaan menevien portaiden kapeus ja käytävien ahtaus. Myös se, että muutamissa kohteissa oli ehkä vähän liikaa messuvieraita kerralla teki vaikeaksi hahmottaa tilaa. Värejä oli käytetty sisustuksessa hyvin hillitysti. Vain muutamissa kohteissa näkyi väriläiskiä ja irroittelua monivärisellä matolla tai tyynyillä. Monissa taloissa oli oma spa-osasto ja kylpemisestä tehdään nautiskeluhetki katsellen maisemia ulos. Porealtaat terassilla ovat myös ihan must juttu edelleen.

Messurakentamisessa on otettu huomioon myös terveellinen sisäilma, älykäs koti -ratkaisut, aurinkopaneelit energiantuotantoon, esteettömyys ja hyvinvointiteknologia. Tänään alkaa muuten teemaviikko asuntomessuilla - Tulevaisuusviikko 31.7. - 6.8.

Haluaisin nostaa näiltä Mikkelin asuntomessuilta kolme taloa yli muiden ja esitellä ne vähän tarkemmin ja kertoa mikä niissä viehätti minua. Toki lisääkin messupostauksia on vielä tulossa jos haluatte/jaksatte lukea myöhemmin. Tässä kuitenkin Marjon matkassa TOP3 MESSUTALOT!

Honka INKHonka INK on nuoren parin ensimmäinen yhteinen koti 4h + k + s. Talon sijaitsee komeassa osoitteessa messualueella Haapasalonkadulla ja neliöitä tästä Honkarakenteen talosta löytyy 152m². Kodin tilat jakautuvat kahteen kerrokseen ja talosta löytyy kaksi terassia. Pihalla pieni sympaattinen Kekkilän musta kasvihuone. Tämän talon plussaa on selkeä pohjaratkaisu ja se ettei lähistöllä ole muita taloa. Metsää ja avaruutta ympärillä runsaasti ja edelleen näkymä Saimaalle vaikka ihan rannalla ei ollakaan. 


Ajatus "aamiaiskaapista" tai siis tilasta, jonka sisälle voidaan säilöä kaikki kahvinkeittimet, leivänpaahtimet ja muut aamiaisella tarvittavat laitteet kuullostaa houkuttelevalta. Itse vihaan pölyjen pyyhkimistä laitteista vaikkei omilla tasoillani ole kuin mikro ja kahvinkeitin. Kun aamiaiskaapin ovet sulkee kaikki on piilossa mutta ovenavauksella taas käytössä - näppärää!
Talon sisustussuunnittelun on tehnyt Jonna Kivilahti/MRS JONES. Kalusteina mm. Hayn sohva, Hakolan ruokapöytä, Nomartin tuolit, Parolan Rottingin korituoli. Sohvapöydät ovat Jonna Kivilahden suunnittelemat ja ne on valmistanut Loimaan kivi. Ihania Tiirinkosken Tehtaan taljoja ja 
Balmuirin tekstiilejä tuomassa pehmeyttä tyylikkäisiin tiloihin. 

Villa Kontio Toive naapurina


Pidin myös talon parvekkeesta, joka ei ollut hulppea mutta josta avautui kaunis näkymä Saimaalle! Sisustukseen toi pistee iin päälle valaisimet Plusmiinukselta ja Nomartilta. Tine K Homen mustavalkoiset astiat olivat myös tyylikäs yksityiskohta. Villa SaimaanhelmiTässä talossa riittää luonnonvaloa läpi vuoden! Isot ikkunat takaavat sen, että luonto muodostaa kotiin muuttuvan taulun, joka vaihtuu vuodenaikojen mukaan. Villa Saimaanhelmi on valkoisesta ja lämpimästä kodista haaveilleen perheen unelmakoti 4h + k + spa-osasto 190m² jakautuen kahteen tasoon. Näytteilleasettaja on HonkatalotSisustussuunnittelu, pintamateriaalit ja kiintokalusteet ovat Kirsi Valantin käsialaa. Tässä kodissa minua viehättää se, että pääosin kotia on sisustettu kotimaisilla tuotteilla ja yleisilme on laadukas. Takka olohuonetilan nurkkauksessa luo kodikkuuden tuntua vaaleaan interiööriin ja kodin seinillä on Taidekeskus Salmelan tauluja. Aidot, värikkäät taulut ovat kiva väriläiskä muuten melko vaaleassa tilassa. Vaikka sisustusjulisteet ovatkin kauniita niin aitoa taidetta ne eivät korvaa. Jos aidot taulut kiinnostavat kannattaa aina katsella oman paikkakunnan taidelainaamojen valikoimia
Keittiössä oli kerrankin tarpeeksi kaappitilaa. Itse en millään pärjäisi muutamalla keittiökaapilla koska pelkästään astioita omistan niin paljon etteivät ne millään mahtuisi yläkaapittomiin keittiöihin. Myös saarekkeen alaosa on täynnä kaappeja. Keittiö on tähän kotiin suunniteltu ja mielestäni erittäin onnistunut ratkaisu. Täältäkin löytyi "aamiaiskaappi".Kodin WAU-elämys tulee myös korkean olohuone-ruokailu-keittiötilan lisäksi siitä, että täällä on monta isoa terassia. Perhe liikkuu monipuolisesti yhdessä ja nauttii ulkona olosta. Woodnotesin isossa matossa on mustaa, jota näkyy myös pieniä ripauksia muuallakin sisustuksessa. HT-Collectionion iso kulmasohva kerää perheen yhteen olohuoneeseen jos terassilla tulee viileää. Kalusteet ovat mukavia istuskella ja olla yhdessä.Talon yläkerrasta löytyi spa-osasto ja vielä erillinen kattoterassi. Täältä näki kauas ja tilaakin terassilla oli hulppeasti yli 60m². Talossa itseäni viehätti myös vaaleus, avaruus ja luonnon läsnäolo. Kodin sisustus oli hyvin selkeää ehkä paikoin jopa omaan makuuni askeettista mutta pidin silti!


WAVEMikkelin asuntomessujen arkkitehtonisesti ehdottomasti kiinnostavin kohde on Honkatalojen Wave. Arkkitehtisuunnittelusta vastaa M.A.R.K. Arkkitehtitoimisto Mäntylä Oy/Seppo Mäntylä. Minusta on todella upeaa miten paljon puuarkkitehtuuria on viime vuosina tehty. Pudasjärven hirsikampus on uuden tyyppistä koulurakentamista. Löyly Hernesaaressa vie saunan ja saunomiskulttuurin ihan uudelle tasolle. Wave talo on on arkkitehti Seppo Mäntylän hirsirakenteinen uniikkikohde asuntomessuilla ja tähän kohteeseen todella jonotetaan. Me teimme virheen siinä ettemme jääneet heti messuille aamulla tullessamme jonottamaan Waveen sisälle koska luulimme jonon hälvenevän pitkin päivää. Toisin kävin. Messuilla alkoi satamaan iltapäivällä joten sitten jonotimme sateessa sisälle. Ulkokuvien ottaminen tästä rakennuksesta oli hieman haastavaa jonottavien ihmisten ja rakennuksen koon takia. Yhden ulkokuvan onnistuin nappaamaan viereisen talon terassilta ja loput ulkokuvat itse talosta jouduin nyt kuvaamaan taloesitteestä. Arkkitehti on saanut innoituksen hirsitalon ulkonäölle autojen ja veneiden vauhdikkaasta muotoilusta. Tämä on mielestäni hyvää WOW-arkkitehtuuria ja ihailen sitä miten luontevasti tämä rakennus uppoaa ympäröivaan metsään ja kalliomaisemaan. Aaltomaisen katon muoto häivyttää tämän 5h + k +2 rakennuksen massan 148m² maastoon hyvin. Vain terassiuloke kurkottaa kohden sinisiä Saimaan aaltoja. Talo on rinnetontilla heti messualueelle saavuttaessa. 

Sisustussuunnittelun taloon on tehnyt Suunnittelutoimisto Pulma Maija Puhakainen. Tähän taloon astuessa meni aluksi aikaa kun vain tuijottelin upeaa ulkokuorta ennenkuin aloin nähdä myös kalusteita, valaisimia ja mattoja tilassa. Avokeittiön keittiökalusteet ovat himankalaisen Kensapuu Oy:n tekemiä. Riittävästi säilytystilaa täälläkin minunlaiselle astiahamsterille. Keittiö on avoinna ruokailutilaan sekä olohuoneeseen. Ja katsokaa nyt tuota maisemaa! Vaikka kuvanotto hetkellä satoi oli luonnonvalon määrä ihan käsittämätön. Talvella näistä ikkunoista näkyvät lumiset männyt ja jäinen Saimaa. Aika huikea maisemataulu!
Sisustus oli toteutettu hyvin harmonisilla sävyillä ja se toi tähän hieman palatsimaiseen tilaan myös maanläheisyyttä. Luonnonmateriaalit sisustuksessa tukivat toisiaan ja musta ryhdisti harmaan eri sävyjä ja vaaleus seinissä raikasti sitä. Heti sisääntulon yhteydessä oli oma joogastudio, jossa melkein joogattiin "ulkosalla" ison ikkunan välityksellä. Tässä esitteestä napatussa kuvassa näkee miten kauniisti tuo lippamainen terassikatos antaa valoa osittain katetulle terassille. Kyllä noissa aurinkotuoleissa olisi mukava istuskella aurinkoisella säällä ja lukea vaikka jotain hyvää kirjaa. Tai siemailla lasista vähän kuohuvaa..Mikkelin asuntomessut ovat avoinna 13.8. asti joten hyvin ehtii fiilistelemään vielä messutaloja. Kannattaa muistaa, että Mikkelissä on paljon mielenkiintoisia oheiskohteita: Kenkävero, Mikkelinpuisto, Kulttuuritalo Tempo ja Tertin kartano. Olen itse suuntaamassa ylihuomenna taas Mikkeliin lounaalle Kulttuuritalo Tempoon. 

Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille. Minulla alkoi kolmas kesälomaviikkoa. Teille, jotka palasitte ehkä jo töihin lohdutuksen sana. Kesä ei todellakaan lopu loman päättymiseen tai koulujen alkamiseen vaan huomenna alkava elokuu on kesäkuukausi ja vielä syyskuussakin on kesäistä. Hymyä päivääsi ja iloista mieltä 

8 kommenttia:

 1. Nämä kohteet olivat ehkä kaikki omassa top5 listassani. Kaikissa paljon jotain hyvää, ja ainahan näissä on myös sitä ei niin mieluista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä taitaa Tuija olla aika samanlainen maku :) Nämä kolme erottuivat minusta parhaiten vaikka monista muistakin pidin tai niiden yksityiskohdista. Kokonaisuus minulla ratkaisi ja Wave olisi sellainen, jossa en ehkä viihtyisi kun on niin hulppea mutta se on arkkitehtoonisesti mestarillisen upea.
   Mukavaa alkanutta viikkoa :)

   Poista
 2. Kivasti olit kerännyt yhteen omat suosikkisi. Itse en messuille mennyt, mutta paljon olen katsellut kuvia tuolta. Olen kovasti tykästynyt monen talon sijaintiin (ihanaa nähdä ikkunoista vettä) ja erilaisiin puupintoihin. Yksikään sisustus ei ole kolahtanut, kaipaamaan olen jäänyt värejä.
  Tuo wave talo on kyllä hulppea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talot olivat todella huikealla paikalla tällä alueella. Toki siellä ei ole mitään palveluita joten siitä paikasta saa sitten vähänä härskiä palvelujen puutteen takia. Veden näkeminen omasta ikkunasta on aina ollut haavena koska koen veden rajoittavana elementtinä ja olen rapu :D Värit puuttuivat tänä vuonna. Tulossa on muutamia hieman värikkäämpiä koteja kyllä.
   Wave olisi ihana mutta olisi liian hulppea minulle...
   Tsemppiä töihin Outi!

   Poista
 3. Hyvä messupostaus Marjo!
  Minä olen nähnyt noita taloja silloin, kun ne olivat rakennusvaiheessa. Villa Saimaanhelmi oli silloin jo ehdoton lempparini. Sisustus on hyvinkin sen näköinen kuin etukäteen kuvittelen sen olevan ainakin asuntomessuilla. Olisipa ollut hauskaa, jos se olisikin ollut muutakuin harmaa, valkoinen, musta ja satunnainen tehoväri ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rva Kepponen! Minua harmittaa etten silloin rakennusvaiheessa ehtinyt Mikkeliin katsomaan. Itsekin kaipasin vähän enemmän väri messuille mutta nämähän on messusisustuksia eli harva talo jää tällaiseksi kun sielä oikeasti asutaan.
   Tsemppiä ekaan etätyöviikkoon!

   Poista
 4. Kiitos kivasta messureissusta, Marjo ♥ Olipa kiva lukea, mitkä kohteet nousivat suosikeiksisi. Todella hyviä kuvia olet saanut otettua. Ihan ihmetellä täytyy, miten sait tuosta Wavestakin noin paljon hyviä kuvia. Olet taitava ja kokenut kuvaaja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krisse ihanuus ♥ Meillä oli kyllä hauskaa ja sinulle ensimmäinen asuntomessukokemus. Toivottavasti ensi vuonna sitten uudelleen. Suurin osa Wave kuvistani oli kyllä huonoja juuri tuon väenpaljouden ja sateen takia - kiitos tunnustuksesta!

   Poista