heinäkuuta 24, 2017

Kérastasen Reflection Chromatique - kesähiusten värin ylläpitoon

Yhteistyössä Hiusmuotoilu Inochi

Kesällä hiuksemme joutuvat melkoiseen pyöritykseen. Vaikka auringonpaiste on aivan superihanaa ja kaipaamme sitä kiihkeästi kesälomapäiviimme on sillä myös vähän ikäviä vaikutuksia hiuksiimme. Iholle tulee sipaistua huolellisesti päivittäin aurinkorasvoja ennen ulosmenoa mutta miten on hiusten laita? Muistammeko, että myös hiukset kaipaavat suojaa UV-säteilyä, tuulta, merivettä ja polttavaa aurinkoa varten. Hiuksilla ei ole puolustusmekanismia luonnostaan aurinkoa vastaan vaan niitä on suojattava ettei kesäkuukausien jälkeen ole ihan pulassa tukkansa kanssa.

Itse sipaisen kesällä usein pitkät hiukseni sykerölle päälaelle mutta silti osa hiuksistani on suoraan paahteessa. Paras tapa suojata hiukset kesällä on hellehattu tai huivi mutta muillakin konsteilla voidaan auttaa hiuksia voimaan hyvin myös kesäaikaan. Aina ei halua kulkea pää peitettynä! Jos hiukset ovat värjätyt tai vaalennetut on entistä tärkeämpää hankkia kunnon tuotteet hiustenhoitoon myös kesäkuukausien aikana. Meille naisille kun hiukset ovat se "kruunu" ja on turha antaa liiallisen auringon haalistuttaa hiukset ja tekee niistä veltot ja hapsuisen kuivat.


Kävin treffaamassa luottokampaajaani Kaisua Hiusmuotoilu Inochissa kesäkuun lopussa. Sain ilokseni kuulla, että Kérastaselta on tullut uusittu Reflection sarja avuksi kesähiuspulmiin. Reflection sarja on lanseerattu jo 2004 ja olen itsekin käyttänyt sitä jossain vaiheessa. Sarja on nyt uudistunut jättiharppauksen uuden teknologian käyttöönoton myötä. Kuulosti mielenkiintoiselta!

"LES TOUCHES CHROMATIQUES , on ensimmäinen “ink-in-care” hoitoaine-väriyhdistelmä. Pigmenttejä on neljässä eri värissä niin kampaamo-kuin kotihoitonakin. Pigmentit perustuvat samaan vastaväriajatteluun kuin meikeissäkin: korjataan ei-toivottuja sävyjä iholla niiden vastaväreillä. Väriympyrästä nähdään miten vihreä on punaisen ja keltainen on violetin vastaväri. Kahden korjaavan vivahteen eli vihreän ja violetin lisäksi pigmenttejä on kaksi korostavaa sävyä. Punainen ja kupari ovat tarkoitettu niille sävyille, jotka helpoten haalistuvat hiuksista pesuissa."


"Pigmenttien tarkoitus on tasoittaa värjätyn hiuksen epätasaisuuksia ja pidentää hiusvärien kestoa sellaisen, kuin ne ovat värjäyspäivänä. Ne antavat samalla pehmeyttä ja kosteutta hiukselle, kun ne sekoitetaan hiusnaamion kanssa. Pigmenttien koostumuksessa on kolmenlaisia väriaineita: pitkäkestoisia, erittäin paljon kiiltoa antavia väriaineita ja neutraloivia väriaineita."

Kuulosti mielenkiintoiselta! Kaisu kertoi, että hiusvärit menettävät hehkuaan kun niitä pestään vedellä. Kloori hapettaa ja muuttaa väriä mattaisemmaksi. Kupari tekee hiuksiin vihertävän sävyn ja tummentaa hiusväriä. Kalsium puolestaan aiheuttaa sitä kuivuutta ja kiillottomuutta. Vesi sisältää klooria, kuparia ja kalsiumia mutta Kérastase on kehittänyt yhdisteen, joka auttaa säilyttämään väriä näistä aineista huolimatta.


"Kérastase tunnisti ongelman ja kehitti anti-kelotivan yhdisteen, joka sisältää natrium sitraattia, yuzu- ja litsi-hedelmien uutteita. Tämä Chelators Complex ja kolme muuta raaka-ainetta tekevät hiustenhoitotuotteista todella suojaavia. Riisileseöljy ravitsee hiuksen pintaa ja tekee siitä valoaheijastavan, UV-filtterit ja e-vitamiinit vähentävät hiusvärin hapettumista eli muuttumista. Lisäksi sinkkiglukonaatti sitoo hiuskeen väriaineet, jotta ne eivät pääse peseytymään hiuksen sisältä pois, vähentäen näin hiusvärin haalistumista."


Kaisu ehdotti, että ottaisin käyttöön nyt kesäkuukausien ja lomani ajaksi uudet Kérastasen Reflection sarjan tuotteet suojaamaan hiuksiani ja auttamaan niiden värin säilymistä kesähelteissä. Bain Chromatique Riche shampoo on tarkoitettu sekä vaalennetuille että värjätyille hiuksille. Shampoossa on miellyttävä tuoksu mutta se ei jää hiuksiin liiaksi häiritsemään herkkääkään nenää. Vaahtoaa mukavasti ja jättää hiukset todella puhtaiksi.


Reflection Masque Chromatique hoitoainetta mitataan sekoituskulhon annosteluviivaan saakka ja sen jälkeen siihen lisätään 10 painallusta Reflection Touche Chromatique "ink-in-care" tuotetta. Tämän jälkeen aineet sekoitetaan keskenään. Tahnasta tulee jännän vihreää joten näin aineet reagoivat siis keskenään. Sekoitettu massa lisätään pestyihin ja pyyhekuiviin hiuksiin. Annetaan vaikuttaa 5 minuuttia. Emulgoidaan ja huuhdellaan runsaalla vedellä.


Olen nyt Kaisun ohjeiden mukaan käyttänyt tuotteita on olen erittäin tyytyväinen. Tukka kiiltää ja väri on yhtä intensiivinen kuin heti värjäyksen jälkeen. Olen tarponut myös ilman hattua ulkona auringonpaisteessa ja istunut aurinkotuolissa lukemassa kirjaa suojaamatta hiuksiani. Aika ihmeellinen vaikutus näillä aineilla on ollut hiuksiini koska ne näyttävät ja tuntuvat edelleen siltä kuin parisen viikkoa sitten lähtiessäni Unioninkadulta kampaajan käsittelystä. Inochissa on muuten tehnyt isoja muutoksia ja koko sisustus on laitettu ihan uusiksi. Kun menen elokuussa seuraavan kerran Kaisun luokse niin odotan jo innolla miltä siellä mahtaa näyttää. Vähän olen ennakkoon kurkkinut Inochin Facebook sivuilta.

Lainausmerkeissä oleva teksti on lainattu Kérastasen lehdistötiedotteesta.

Ovatko Kérastasen Reflection Chromatique sarjan tuotteet jo kenties tuttuja? Jos eivät ja kärsit haalistuvasta väristä ja vaalennettujen hiuksien kesäongelmista suosittelen lämmöllä kokeilemaan.

Mukavaa viikon jatkoa! Minä jatkan lomailua ja suuntaan huomenna taas reissun päälle 


4 kommenttia:

 1. Kerastaselta minulla on ollut käytössä korjaava hoitoaine. Sinulla on kyllä aivan upeat hiukset ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kérastasen tuotteita olen käyttänyt pitkään. Kiva kuulla, että sinullekin tuttuja. Kiitos Outi ihanuus ❤️

   Poista
 2. Kerastase on kyllä hiustuotteiden aatelia ja niin on sinun upeat kutritkin <3 Muiskuja viikkoon Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin kiteytetty Tiia - juuri sitä Kérastase on! Kiito ja kivaa viikkoa Tiia ❤️

   Poista