heinäkuuta 02, 2016

Hardys viinit, kriketin salat ja kello viiden teehetki


Kaupallinen yhteistyö 40+blogit / Hardys

Pari viikkoa sitten olin aivan täpinöissäni koko päivän kun tiesin pääseväni alkuillasta Hardys viinitalon vieraana tutustumaan australialaisiin viineihin sekä kriketin saloihin. Tosin jostain kumman syystä työkaverini kehotti minua olemaan kompastumatta lyöntiportteihin illan pelissä kun lähdin töistä ajamaan kohti Keravalla sijaisevaa Suomen krikettimaajoukkueen kotikenttää. Vasta autossa tajusin, että hän varmaankin luuli minun suuntaavaan pelaamaan jo muinaisten roomalaisten kehittämään krokettia. Nauratti ja samalla ehkä vähän myös hirvittikin mihin olin ryhtymässä. 

Toisaalta se mitä kriketistä ennakkoon tiesin oli hohtavan valkoiset peliasut, pitkään kestävät ottelut nurmikentällä, jonka laidalla tyylikkäät englantilaiset ladyt nauttivat teetä lierihatuissaan. Muistelin kuumeisesti missä Agatha Christien murhamysteerissä pelattiin krikettiä muttei se tullut mieleeni. Ehkä olikin jo korkea aika päivittää ajantasalle minun tietämystäni tästä maailman toiseksi suosituimmasta ja seuratuimmasta urheilulajista. 

Meidät vastaanottivat Hardys Brand Ambassador Tiia Seppälä ja tuotepäällikkö Maijastina Juvonen Keravan krikettikentän lähes upouudella kerhotalolla. Koska taisimme kaikki olla enemmän tai vähemmän ummikoita meille annettiin ensin pieni esittely kriketin historista, säännöistä ja pelivälineistä. Vaikka peli vähän muistuttaakin meidän kotoista pesäpalloa ovat siinä käytetyt pelivälineet tai ainakin maila melko erilaisia. 

Krikettimaila oli hauskasti vähän melanmuotoinen ja sillä on kuulemma mahdollista sijoittaa pallo kentälle laajalle 360asteen alueelle. "Blondi" taas mietti mielessään, että kuinka mutta minua valistettiin, että lyömällä oikein mailalla :) Oikea krikettipallo on kauniin viininpunainen, joka sitten pelin ja lyöntien määrän lisääntyessä alkaa muuttamaan väriään. Me emme onneksi saaneet käyttää tätä kovaa palloa vaan pehmeämpää valkoista pelivälinettä. Lyöjä käyttää kypärää suojatakseen päätään sekä sääri- ja vatsasuojuksia ja hanskoja. Minut yllätti se ettei kentällä palloa kiinniottavilla ole hanskoja ollenkaan. 

Pelivälineiden saloihin meitä opasti Suomen krikettiliiton Van Padhaal asiantuntevasti. 

Sitten olikin jo aika siirtyä tositoimiin ja kentälle. Myös vihmonut kesäsade taukosi kuin tilauksesta ja pääsimme kuin pääsimmekin itse kokeilemaan. Suomen Krikettiliiton toiminnanjohtaja Maija Schamans kertoi meille, että krikettikenttä on ovaalin muotoinen. Nurmikenttä on huolellisesti salaojitettu kuten golfkenttäkin ja tekonurmea on ainoastaan tämä pitch, syöttöalue. Jos pelataan hiekkakentällä (kuten vanhempieni kodin lähellä tekevät) voidaan käyttää irrallista syöttömattoa. 

Suomen Krikettiliiton puheenjohtaja Andrew Andy Armitage avasi taas mitä ihmeen keppejä tuonne syöttöalueelle oikein oli pystytetty. Wicket, hila portti koostuu kolmesta kepistä, joiden lävitse syötetty pallo ei mahdu menemään. Jottei asia olisi liian helppoa on keppien päällä vielä kaksi puupalikkaa, joiden ei tulisi pudota alas syötöstä.  Yksinkertaistettuna kriketissä pyritään siis saamaan juoksuja, välttämään palamista ja päinvastoin jos ollaan ulkovuorossa. Ja kriketissä ei koskaan lyötyään palloa saa heittää mailaa maahan vaan se kädessä juostaan. Kriketissä ei myöskään haavoituta vaan siinä paletaan kertalaakista pois pelistä!


Ja sitten tositoimiin ja pelivälineet käteen! Tässä Suomen krikettimaajoukkuun mentori Simon Rodgerson näyttää Tätä keittiöelämään -blogin Minnalle miten saa oikeaoppisesti lyönnin lähtemään ja kuinka käsien asentojen tulisi olla jotta pallo lentäisi pitkälle. 


Yritin kaivella sitä koulun pesäpallopelien fiilistä selkärangastani ja otetta myös peliin mutta huomasin melko pian, että krikettilyönnillä on todella vähän tekemistä pesäpallon kanssa. Oudointa minusta oli se, että pallon pitää pompata maan kautta ennen lyöntiä. No, osuinhan minä ainakin kaksi kertaa joten ihan tuupelo en ollut ja tämä oli kyllä hauskaa!


Maija Schamans hioo Kulinaari -blogin Kimmon ja Kristallin hohtoa -blogin Criden pelitaitoja. Hauskaa oli kuten ilmeistä näkyy ja ryppyotsaisuus kaukana meistä!


Dioriina -blogin Marina keskittyy ja hän taisi osua meistä eniten palloon tai sitten se oli joku muu :)


Hardys viinitalon Tiia ottaa viime hetken lyöntitipsit ja Beach House Kitchen -blogin Heli taltioi tapahtumankulkua herkemättä kamera kaulassa. Pelikentällä kyllä otettiiin ahkerasti kuvia eli pääsen minäkin todistamaan työkaverille ettei siellä ollut niitä "lyöntiportteja".



Meidän pelaaminen oli hauskaa ja kaikki osuivat palloon mikä oli pääasia yhdessäolon lisäksi! 
Nyt olikin sitten aika siirtyä odotetun englantilaisen teehetken pariin ja klubirakennuksen sisätiloihin. Tässä iloiset opettajamme hymyilevät selvittyään ensikertalaisten kanssa näinkin helpolla!


Ja mitä herkkuja Claire olikaan loihtinut meille tuohon teehetkeen. Ihanan maukkaita englantilaisia kerrosleipiä, keitettyjä kananmunia, maustekurkkuja, coleslaw-salaattia ja tuoreita kasviksia, mums! Entäs se makea puoli sitten. Suussasulavia skonsseja mansikkahillon ja kermavaahdon kera, sitruunapiirakkaa ja suklaapiirasta. Nams nams....näitä oli ihan pakko santsata. Ja olimmehan me "pelin tiimellyksessä" käyttäneet energiaa paljon joten kaloreita ei nyt laskettu! 




Palan painikkeeksi pöydässä oli Hardys viinejä



Voittajien tai ainakin itsensä voittajien on helppo hymyillä! Jokainen meistä taisi saada pienen krikettikärpäsen pureman tämän illan aikana.


Tästä mukavasta tilaisuudesta tuli kotiinviemisinä muutama Hardys tuote kokeiluun. Puolikuiva Hardys Riddle Chardonnay  sopii salaateille ja kalalle vaikka meillä sitä tosin nautiskeltiin viikolla nyhtöpossuhampurilaisten kera. Hardys The Riddle Shiraz tummanmarjaisaa punaviiniä on vielä säästelty kunnon liharuuan kaveriksi. Molemmat em. viinit saa kätevästi muovipulloissa, jotka soveltuvat hyvin piknille tai vaikka veneelle mukaanotettaviksi. Hardys VR Chardonnay löytyy myös kätevässä 3 litran hanapakkauksessa isompia illansistujaisia ajatellen tai puutarhajuhlia.


Kiitos Hardys ja Tiia sekä Maijastina hyvin järjestetystä illasta. Suurkiitos myös ihanille krikettiliiton ihmisille kärsivällisestä ja erittäin informatiivisesta opastamisesta. 
Ehkä nähdään vielä krikettikentän laidalla tänä kesänä :)

(Kommentit koskien alkoholia joudun valitettavasti poistamaan mutta muuten 
kommenttinne ovat aina erittäin tervetulleita postaukseen!) 

16 kommenttia:

  1. On siellä ollut tunnelma ja tarjottavat kohdillaan. Iloista porukkaa <3
    Ihanaa lauantai-iltaa Marjo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä me aika täpinöissämme olimme :) ja iloisia!
      Hauskaa lauantai iltaa jalkapallon parissa Outi <3

      Poista
  2. Kiva ilta teillä on ollut. Vähän kyllä ihmettelen ettet pukeutunutkaan kuten lupasit; eikös sinulla pitänyt olla se aito ja alkuperäinen krikettiasu? Missä ovat kolmikulmaiset päähineet, polvihousut, silkkisukat ja solkikengät?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän mietiskeltyäni pukeutumista ajattelin erottuvani liikaa joukosta tuossa vanhan ajan krikettiasussa :) Sitä paitsi silkkisukat ja solkikengät olisivat sen pienen sateen ja märän ruohikon jälkeen olleet totaalisen entiset :D Ja olihan se Kimmokin uhonnut valkoisella palmikkoslipoverilla ja housuilla mutta punaisissa tuli :D Ihana tapahtuma oli - pidin kovasti!

      Poista
  3. Oli kyllä tosi kivaa! Ja ne herkut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna seurastasi :) Sinullakin oli kyllä tuo lyöminen hyvin hallussa tai keskityit ehkä paremmin kuin minä. Herkkuja oli ihana maistella pelaamisen jälkeen.

      Poista
  4. Kauan sitten kun Irlannissa asuin, niin tutustuin pintapuolisesti krikettiin. Sitä pelattiin siellä usein isoissa puistoissa ja peliä voi kuka tahansa jäädä katsomaan. Kun vähän pääsi säännöistä selville, niin peli alkoi tuntua kiinnostavalta.
    Mutta teillä on ollut oikein perinteinen, brittiläinen kriketinpeluu menossa. Oli varmasti antoisa ja mielenkiintoinen päivä. Peli vie mukanaan. Ja mikä ihana päätös päivälle - aito teehetki viinien kera.
    Tuo päivä jää varmasti mieleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo sinun Irlannissa asuminen kuulostaa niin mielenkiintoiselta ajanjaksolta, että olisi mukava kuulla siitä joskus enemmän. Oletko tehty siitä mitään postausta? Ja miettinyt kirjoittavasi...

      Meillä oli asuja lukuunottamatta oikein perinteinen krikettipeli ja sen jälkipeli myös. Claren loihtimat herkut olivat niin perus englantilaisia ja pahus vieköön kun hän ei paljastunut mm. sen ihanan sitruunapiirakan reseptiä...veti kyllä kielen mennessään. Päivä jäi kyllä mieleen ja olisi kiva mennä katsomaan tuonne Keravalle jotain pelejä jatkossakin.
      Aurinkoista sunnuntaita Tuula!

      Poista
    2. Olen kirjoittanut Irlannista "blogiurani" alussa. Kiitos hyvästä vinkistä. Nostan jutun uudelleen päivänvaloon sopivan tilaisuuden tullen.
      Mukavaa viikkoa, Marjo!

      Poista
    3. Olepa hyvä :) Minua Irlanti kiinnosta kovasti kun en ole koskaan käynyt mutta mieleni teksi. Mukavaa viikkoa sinnekinpäin Tuula :)

      Poista
  5. Ai miten kivasti kirjoitettu stoori! Näin sateisena sunnuntaina tulee kyllä hauskat muistot mieleen tuosta illasta! Tänään pitää vihdoin tehdä noita skonsseja : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heli :) Hauskasta illasta oli helppo kirjoittaa. Toivottavasti teit skonsseja sunnuntai illan ratoksi. Minä puolestani katson netistä vähän kritekkiä... ja kunnon lyöntejä :D

      Poista
  6. Täällä ainakin kriketti kärpänen puraisi. Ihme kyllä, että osuin palloon :D se ote oli sen verran outo. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla ja sinähän olit hyvä lyönneissä :) Uskon, että otteeseen tottuu kun harjoittelee. Mukavaa maanantaita Marina!

      Poista
  7. Meillä oli kyllä niin mukavaa! Ihana muistella sitä iltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli mukava ilta :) ja se kriketti...mielenkiintoista!

      Poista