heinäkuuta 28, 2016

Charlotte Olympia - Hollywood luxusta ripauksella huumoria

Taitaa olla aika tehdä taas kenkäpostausta pitkästä aikaa :) Itse asiassa sain sähköpostia yhdeltä lukijaltani, joka kaipaili huikeita kenkätarinoita ja korkeita korkoja. Ajattelin tällä kertaa esitellä äärimmäisen luovan ja lahjakkaan Charlotte Olympian. Charlotte Olympia Dellal syntyi 1981 Etelä-Afrikan Cape Townissa mutta hän varttui Lontoossa. Jossain vaiheessa lapsuuttaan hän on asunut myös Ranskassa joten varsinainen kosmopoliitti, joka puhuu englantia, portugalia ja ranskaa. Charlotten äiti on brasilialainen malli ja hänen isänsä englantilainen liikemies. Charlotte Olympia opiskeli ja valmistui kuuluisasta LCF:stä London College of Fashion. Tämän opinahjon vierailevina luennoitsijoina nähdään maailman kuuluisia suunnittelijoita kuten Jimmy Choo, Tom Ford ja Donatella Versace.
Amped Up Dolly
Transparent Eccentric Pandora

Charlotte Olympia lanseerasi ensimmäisen oman kenkämallistonsa 2008. Hänen on sanottu saaneen kenkiinsä vaikutteita Ferragamon ja Elsa Schiaparellin kengistä. Jos kurkkaat viime kesäiseen postaukseeni Milavidasta niin Salvatore Ferragamon kengissä on paljon yhtäläisyyksiä: väri-iloittelua, platform pohjia, glamour tyyliä jne. Myös Schiaparellin vaikutteita löytyy paljon.


Shangai Espress
World At Her Feet


Olympia Bangle

Mermaid Lobster

Charlotte Olympia on sanonut rakastavan glamouria ja Hollywoodin vanhoja elokuvia ja elokuvatähtiä. Rita Hayworthin tähdittämä legendaarinen Gilda elokuva on hänen suosikki elokuvansa. Jossain vaiheessa Charlotten hiukset olivat leiskuvan punaiset ja kammattuna Gilda-tyylisesti. Nyt hän taitaa olla muuttunut blondiksi. Kenkäsuunnittelija ihailee myös Ginger Rogers ja Fred Astairen tanssillisia musiikkielokuvia ja niiden tyylikkyyttä.
African Queen


Leopardess

Glamourista huolimatta Charlotte Olympian mallistossa on mukana aina jotain humoristista. Korkokenkien huikean korkeissa koroissa kiipeilevät pienet kiinalaiset miehet. Käsilaukku voi olla kullanvärinen, avattava pikkukoira metalliketjussa roikkumassa. Tai kenkien remmeissä seisovat englantilaiset karvahattupäiset sotilaat, cheerleader tytöt, vaaleanpunaiset flamingot, huojuvat palmut tai jotain muuta yhtä mielikuvituksellista. Charlotten kengissä on aina joku pieni juju - Celebrate Halloween pumpsit on varustettu irvistävällä vampyyrinhammas suulla :) Näissä kengissä ei varmaan jää juhlien seinäruusuksi vaan ihan varmasti näistä kengistä tulee "sanomista" :D

Axel Box
London Collection


Celebrate HalloweenOasis
Charlotte Olympian mallistoon kuuluu kenkien lisäksi myös laukkuja sekä roikkuvia malleja että niitä pieniä clutcheja. Tuo Flamingo-laukku on suloinen ja siinä on myös vähän 40-50 -lukujan pinup-henkeä. Charlotte on myöntänyt ammentavansa aiheitaan myös ajalta, jolloin naiset olivat ja näyttivät myös naisilta - punaisia huulia, korkeita korkoja, korsetteja ja tyylikkäitä vaatteita.

Miami Flamingo
Miami Flamingo
High Voltage
Mechanical Pandora

Charlotte Olympian tavaramerkin on tuo hämähäkinverkko, joka näkyy tuolla kengänpohjassa. Hämähäkinverkko näkyy myös riippuvana elementtinä muutamissa käsilaukuissa. Kaikki kengät valmistetaan käsityönä Italiassa ja ne ovat äärimmäisen korkealuokkaisia joten myös hinnaltaan luksustuotteita. Olen onnistunut näkemään joskus houkuttelevan verkkotarjouksen edullisesta poistotuotteesta mutta muuten tuotteet ovat valitettavasti niin hinnakkaita etten omista yhtään Charlotte Olympian kenkäparia tai laukkua. Malleja tehdään myös rajallinen määrä joten näissä on uniikkileima myös. Monia tuotteita kyllä ihaillut netin kautta ja sitä ikuista lottovoittoa odotellen... :D


MechanixMechanix Clutch

Abstract Kitty Flats

Ehkä tunnetuimmat Charlotte Olympian kengät ovat nämä Kitty slippers, joita on nähty myös monien julkisuuden henkilöiden jaloissa: Alexa Chung, Beyoncé ja Sarah Jessica Parker. Yleensä malliston kengät on varustettu huikean korkeilla koroilla mutta näissä suosituissa "tohveleissa" kuljetaan ihan korotta. Charlotte Olympia leikittelee kengissään myös koroilla. Tällaisena koiraihmisenä minuun toki vetoavat puudelikorot tai mikseivät merenneitokorotkin. Malliston kengät eivät todellakaan ole kävelemistä varten vaan näillä seisotaan tilaisuuksissa tyylikkäänä tai näyttäydytään jossain tai sijoitetaan nämä kotona näytteille. Jotain samaa Charlotte Olympian kengissä on kuin meidän oman Minna Parikan kengissä. Minnan kenkiinhän olen ihan rakastunut ja niitä omistankin muutaman parin :) Koko ajan polttelee tilata jotain uutta ja nettisivuilla on tänäkin kesänä pyöritty ahkerasti.  

Take Me Away Handbag

Feline Bucket Bag


Biscoux Flats

Kiss Purse

Ming Patent Blue

Ming Pandora Clutch

Poodle Heels

Shangai Express

Pidän myös siitä, että Charlotte Olympia nimeää mallistonsa hyvin kekseliäästi: All Dolled Up,
Kiss and Make Up, Around the World tai Step out of the Ordinary muutamia mainitakseni. Hauskat mallistonimet personoivat kengät.

Shangai Express
Mischievous Wedges

Elokuun 5. starttaavat vuoden 2016 Olympialaiset Brasiliassa ja Riossa. Charlotte Olympian kiilakorkoiset Mischievous Wedges sandaalit ja niiden väriloisto ovat jo valmiina odottamassa jo kisakuumeen nousua ja olympiatulen sytyttämistä... Löytyy tuolta yksi käsilaukkukin Olympia Bangle, jossa on olympiarenkaat. Ehkä jonain päivänä minulla on jotain Charlotte Olympian tuotantoa....haaveilee haaveilee haaveilee...

Kaikki bloggauksen kuvat on lainattu netistä.

6 kommenttia:

 1. Siis pyhä jysäys mitä ihanuuksia, okei ihan kaikkien kenkien korot eivät nappaa krumeluuriuden vuoksi, mutta kissalaukku, kissaballerinat, karttalaukku ja jatkanko vielä. Wau, satumaailma. Tykkään jos on vaikka yksinkertainen asu ja asusteissa mielikuvitusta.

  Ihanaa päivää Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvasin jotenkin, että sinä pidät näistä kun ovat niin leikkisiä :)
   Charlotte Olympian kaikki kengät eivät ole yhtä "krumeluurisia" vaan joukossa on myös aavistuksen maltillisempia.

   Aurinkoista päivää Tiia :)

   Poista
 2. Huh mitä kenkiä. Ihanaa olisi omistaa yhdet erikoiset korkokengät, mutta kun en osaa edes korkokengillä kävellä.
  Ihanaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun pitää vetää sulle Outi korkkarien kävelykurssi :)
   Aurinkoa päivääsi ja viikonloppuun myös!

   Poista
 3. Hauskoja. Itselleni mieluisimmat ovat ei niin kreisit Ming-avokkaat, vaikka tuskin pysyisin niillä pystyssä -eikä niitä varmaan edes valmisteta koossa 41.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ming avokkaissa ja tuossa pikkulaukussa on ihan huikeat värit.
   Nyt kyllä yllätyt mutta Charlotten kenkiä saa kokoon 42 saakka :D

   Poista