maaliskuuta 28, 2016

Pääsiäinen pähkinänkuoressa

Ihana pääsiäinen takana. Aurinkoa, yhdessäoloa, hyvää ruokaa ja juomaa, herkkuja - ehkä liiankin kanssa (ensi viikolla palataan taas ruotuun), tulppaaneja, pääsiäiskoristeita, ulkoilua ja vaikka mitä muuta kivaa. Tässä pääsiäinen pähkinänkuoressa pikaisesti kun kohta täytyy taas rientää ulos aurinkoon :) Mikä ihana valo ja kesäaika - JIHUU!


Kiirastorstain perinteinen Suomen Laulun ja Suomalaisen barokkiorkesterin Matteus-passio. Itselleni neljäs Matteus-passio mutta passiota on esitetty Johanneksen kirkossa jo vuodesta 1921. Tuttuun tapaan evankelistana Niall Chorell johdattamassa juonta eteenpäin osasta toiseen. Kun kuoro aloittaa mahtipontisesti Kommt iht Töchter minulla nousee aina iho kananlihalle koska se kuulostaa joka kertaa yhtä hienolta. Tänä vuonna Matteus-passio kokonaisuutena oli ehkä paras kuulemani ainakin tähän saakka. Kivaa, että aloitusaika on siirretty jo kello 19.00 niin kotiinkin ehti ennen puoltayötä. Istuintyynyä en tarvinnut vaan istuin kevyttoppikseni päällä neljännellä rivillä, josta näki ja kuuli mainiosti. Eväitä toki mukana :) Ensi vuonna haluan myös istua edessä. 



Pääsiäistulppaanit ja pikkunarsissit täyttivät kodin. Nämä olivat sellaisia hassuja tulppaaneja etteivät ne auenneet juurikaaan eivätkä edes kasvaneet pituutta. Edelleen maljakossa kyllä hengissä. Monet ennen pääsiäista ostamani tulppaanit ovat pienestä vesimäärästä huolimatta päivässä kasvaneet ihan hurjan pitkiksi ja kääntyneet alaspäin. Tämä kimppu seisoo edelleen luotisuorassa!


Vanhempieni luona syötiin tanskalaisia voileipiä ja mätileipiä sekä totta kai perinteisiä kananmunan puolikkaita mädillä, smetanalla ja sipulisilpulla. Lapsuudenkodissa oli esillä ihania vanhoja pääsiäiskoristeita vuosien takaa. Tuli ihan oma lapsuus mieleen ja se kun pääsiäispäivän aamuna kävimme veljeni kanssa aina etsimässä heti aamusta pääsiäismunia eri kätköpaikoista. Meille munat toi aina pääsiäispupu yön aikana ja niitä sai etsiä sekä ensimmäisenä ja toisena pääsiäispäivänä. Pakko myöntää, että meille oli tänäkin pääsiäisenä varattu kyllä munia :D 
tosin niitä ei tarvinnut etsiä.




Mämmiä mämmiä mämmiä - ihan on herkkuani. Olemme yleensä tehneet mämmistä ja vaniljajäätelöstä jälkiruokaa mutta tänä vuonna syötiin mämmiä vaniljakastikkeen kera. Voiko mämmiä syödä koskaan liikaa... Voin hyvin uskoa, että monesta ulkomaalaisesta tämä meidän perinneherkku voi ulkonäkönsä puolesta olla jo vastanmielistä.... 



Tässä on tämän pääsiäisen netin tykätyin pääsiäiskuvani. Tai jos ihan tarkkoja ollaan omalle Facebook sivulleni sekä jackrussellryhmään ladattu kuva meidän pääsiäiskoira Minniestä oli vähän eri kuvakulmasta. Tekstinä kuvassa oli "Tuokaa luutani, kohta tämä pääsiäisnoita lähtee lentoon!"
Minnie keräsi yhteensä 183 tykkäystä sekä Facebookissa että Instagramissa! Edelleen korostan, että koiraa ei pakotettu kuvaan eikä hän kärsinyt kuvanottohetkellä mitenkään vaan rakastaa poseerata.
Russelit ovat eläväisiä otuksia, jotka osallistuvat mielellään mukaan eri juttuihin.


Haltialan kevätkaritsat oli myös pakko käydä kurkkimassa ihan muutaman muun kanssa eilen. Vaikka jono lampolaan oli hurjan pitkä se meni todella nopeasti ja kaikilla näytti olevan auringossa seistessä myös hauskaa. Kyllä nämä juurisyntyneet pikkukaritsat ovat sitten söpösiä. Niin rohkeita ja niitä sai jopa silitellä. Valkoisia, ruskeita ja mustiakin katritsoja karsinoissa. Toisia näytti väsyttävän katselevat ihmiset ja ne nukkua tuhisivat toisiaan vasten. 






Tarjosin eilen ensimmäisen pääsiäspäivän kunniaksi kanaa juustokastikkeella, riisiä ja salaattia. Ehkä illallinen oli ruokailijoiden mieleen kun sitä ei juurikaan jäänyt - 
ainakin kokkina haluan tulkita asian näin :)



Pääsiäisen jälkiruoka, jota minulta etukäteen jo toivottiin oli perinteinen marjaherkkuni rahkan kera. Nappasin idean täyttää myös suklaamunia tällä rahkalla Hesarin ruokasivuilta. Koska virpojia ei viime sunnuntaina tullut olikin meillä taas näitä "ylijäämä pääsiäismunia". Hauska pieni makeapala vaikka kahvin kanssa ja näytti nämäkin maistuvan. MUMS!






Nyt takaisin aurinkoon ja keväiseen toisen pääsiäispäivän iltapäivään. Ihan huikea ilma!
Facebookissa ystävät ovat hehkuttaneet löytäneensä jo kevätkukkia. Sammatissa ja Kirkkonummella on nähty leskenlehtiä ja Raaseporissa sinivuokkoja. Kevät tulee, kevät tulee!!!!

Miten teidän pääsiäisenne sujui?  Olitteko jossain sukuloimassa vai kotioloissa viettämässä vapaita?
Huominen on huomenna nyt nautitaan vielä - pus pus!

14 kommenttia:

  1. Minnien kuva oli myös mun suosikkikuvani.
    Kyllä vaan ihania nuo karitsat. Tuollaisen voisi ottaa unileluksi, niin näyttää pehmeältä ja suloiselta.
    Ihanaa toista pääsiäispäivää ja alkanutta viikkoa Marjo!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi Minnien kuvan peukuttamisesta.

      Tiedätkö, että minullekin tuli mieleen näistä karitsoista se joku wc-paperimainos missä piene pieni valkoinen karitse nukkuu vessapaperirullien päällä.

      Aurinkoista alkanutta viikkoa! Upean keväinen sää...

      Poista
  2. Suloisia karitsoja! Maalla lampaat ovat jo varttuneempia, vanhin on jo lähempänä kahtakymppiä.

    Syötyä tuli taas hyvin (myös niitä suklaamunia) ja onneksi myös levättyä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. OHO....teidän tai siis maapaikan lampaat ovat jo ihan kunnioitettavassa iässä. En tiennyt, että lampaat edes elävät noin pitkään.

      Pääsiäisessä parasta on juuri rentoilu ja lepäily ilman aikatauluja :)

      Poista
  3. Tapasin pääsiäislomallani pohjoisen lumilla Jack Russellin terrierin. Sen saapumisen tunnisti jo kaukaa: koira halusi todellakin tehdä selväksi ja esittää, että HÄN kantaa frisbeetä ja frisbee on HÄNEN. Kun koira saapui kohdalleni, se pudotti frisbeen eteeni ja katsoi minuun. Frisbee piti heittää hankeen, vaikka lunta oli enemmän kuin koiran kaulaan. Koira haki frisbeen, pudotti sen uudestaan jalkoihini ja vispasi hännällään: uusiksi. Tiedä häntä, kumpi oli lumoutuneempi: koira frisbeestään ja mahdollisuudestaan kirmata sen perässä vai rouva koirasta, joka omasi mielettömät näyttelijän lahjat.

    Meillä kummallakin taisi olla hetken aikaa kuitenkin yhtä hauskaa <3.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jackrusselit ovat juuri tuollaisia kun kuvailit :) Määrätietoisia, erittäin omanarvon tuntoisia, hurmaavia ja pilkkusormen ympärille kiertäviä. Sinulle on osunut siellä pohjoisen hangilla melkoisen taitava karvakaveri frisbeensä kanssa kohdalle.

      Meillä kotioloissa tuo toimii siten, että kun halutaan leikkiä vetoleikkiä tullaan lelun kanssa jalkoihin pyörimään eli estetään kävely astumalla juuri samalla puolelle kun otat itse askeleen. Ja sitten pujahdus toisen jalan puolelle. Viekkautta ja oveluutta osataan myös käyttää, että emäntä lopulta pysähtyy ja sitten vedetään.

      Uskon, että teillä molemmmilla oli hauskaa - niin meilläkin on aina kun vai malttaa hetkeksi "kiireissään" pysähtyä ja olla jrt:n kanssa :D

      Poista
  4. Teidän pääsiäisnoita on ehdottomasti maailman söpöin ja muutenkin niin kauniit tunnelmat. Aurinkoa uuteen viikkoon ja olisiko sitten huhtikuu vaikka sellainen, että mekin vihdoin tapaamme, toivotaan. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiitos Tiia <3 Aurinkoa sinunkin viikkoosi ja onneksi tämä viikko on lyhyt :)Voisin melkein tottua lyhyisiin työviikkoihin.
      Toivotaan, että me tapaamme <3

      Poista
  5. Pääsiäiskoiranne saa kaiken sympatian. Ihania kuvia muutenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pääsiäiskoira kiittää Maiju :) Pääsiäisenä oli jo enemmän valoa ja helpompi kuva. Mukavaa viikonloppua!

      Poista
  6. Vasta nyt, pääsiäisen matkailtuani, pääsen käsiksi joihinkin vanhempiin Blogloviniin luettavaksi jätettyihin juttuihin.
    Tämän jätin tuon lintusuola-astian takia. Minullakin oli sellainen joskus ja nostalgia "pakotti" katsastamaan tämän mukavaksi osoittautuneen pääsiäiskimaran! Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että sinullakin on ollut tämän Iittalan suolalintunen :) Itse omistan kaksi tällaista samanlaista, jotka molemmat ovat tarttuneet matkaani kirppareilta. Luulin toisella löytökerralla ostavani sen "erinäköisen linnun" - näitä on nimittäin kaksi erilaista - mutta ostin taas samanlaisen. Etsintä toisen linnun suhteen jatkuu siis :D Kyllä se vielä löytyy.

      Kiva, että pidit postauksesta! Minäkin yritän taas ehtiä Bloglonin puolella katsastamaan Marokkoa....

      Poista
  7. Kiitos tuosta lupauksesta - maa tosin oli tällä kertaa Algeria :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apua....miksi olen kirjoittanut Marokko kun te olitte Algeriassa :( Anteeksi Pirkko...

      Poista