elokuuta 25, 2015

Kipin kapin Siiliin kaffelle kaikki

Jos et vielä ole poikennut Kahvila Siilissä niin nyt sinulla on aikaa ensi sunnuntaihin saakka ottaa haltuusi tämä sympaattinen kivijalkakahvila Puu-Käpylässä. Juhannuksena avattu kesäkahvila Siili sulkee ovensa 30.elokuuta ja paikassa vietetään kesän lopettajaisia. Kesänkauden päättävät orkesteri Lumon puhaltajat ja luvassa on kuulemma kesäistä tanssittavaa musiikkia valsseista ja tangoista Karibian rytmeihin klo 17-18. 

Tein pienen listauksen miksi Siiliin kannattaa tutustua vielä ennen Siilin vetäytymistä talvihorrokseen ja odottelemaan seuraavaan aurinkoista kesää....


Puu-Käpylä on hurmaava pieni "kylä kaupungissa" puutaloineen ja puutarhoineen. Menneen maailman henkeä huokuva paikka ja kahvila Siili sopii käpyläläiseen boheemiin taiteilijaympäristöön. Täällä voi törmätä vaikka Hectoriin tai Ismo Alankoon.


Kahvila Siili on kivijalkakahvila ja lähiseutujen pieniä yrityksiä kannattaa tukea elävöittäen näin eri kaupunginosia luomalla niihin yhteisöllisyyttä ja työpaikkoja. Kahvilan perustajat Jyri Engström ja hänen vaimonsa Caterina Fake asuvat kesät Suomessa ja talvet San Franciscossa.


Kahvila Siili on koiraystävällinen kahvittelupaikka. Koirille tarjotaan kahvion keksipurkista koirankeksi ja ulko-oven pielessä on juomakuppi karvakavereita varten. Koiria näkyi oman russeliriiviöni lisäksi terassilla muitakin.


Kahvila Siilissä viihtyvät myös lapset ja lapsiperheet. Perheen pienimmille on varattua värityskirjoja, katuliituja ja mahdollisuus puhaltaa saippuakuplia niin halutessaan. Kahvilan eteen kadulle ja portaille olikin tehty upean värikkäitä piirroksia.


Kahvilan seiniä koristavat hauskat Aamu ja Johan Songin muotoilemat tuotteet, jotka ovat ainutkertaisia. Tuotteita voi ostaa mukaan vaikka kotiin viemisiksi. Aamu ja Johan ovat olleet myös suunnittelemassa Siiliä ja sen sisustusta.Kahvila Siilissä on kiva terassi ulkona mutta pilvisellä tai sateisella ilmalla voi tarvittaessa istuskella myös viihtyisissä sisätiloissa. Pöytiä ei ole monta mutta ne ovat sitäkin houkuttelevampia. Pöydillä aitoja kukkia elävöittämässä kahvilaa. Plussaa tästä!


Kahvila Siilin kahvi on tuoretta Square Mile Roasters kahvia Lontoosta ja San Franciscosta. Valmistuksen laadusta vastaa Suomen ykkösbarista Kalle Freese. Ystävällinen palvelu hymyn kera sekä kysymys "Saihan teidän koiranne jo koirankeksin?" Keksi tuotiin terassi kun se oli unohdettu antaa. Pieniä asioita mutta näillä on suuri merkitys...
Kahvila Siilin tarjottavat vievät kielen mennessään. Ihania leivonnaisia - sitruunamarenkileivoksia, mansikkakoreja, kakkupaloja, erikoinen siilinkeksi (jossa näytti olevan jäätelöäkin), croisantteja ja paljon muuta hyvää. Päivällä oli tarjottu tomaattikeittoa lounaaksi ja on Kahvila Siilissä pidetty brunssejakin kuluvan kesän aikana.
Lainaan tähän loppuun mitä Jyri Engström totesi City-lehden jutussa 22.kesäkuuta 2015

“Me asutaan tässä Käpylässä ja mä oon kasvanut viereisessä talossa. Siihen aikaan, kun olin nuori, täällä oli joka korttelissa maitokauppa tai muita tällaisia paikkoja, kolmansia tiloja. Nykyisin tällä puolella Käpylää ei ole mitään. Kukkakauppa on viimeinen, joka meni kiinni ja kaikki tilat on muutettu asunnoiksi. Tää on muuttunut lähiöksi, josta ihmiset käyvät muualla töissä ja tulevat tänne katsomaan telkkaria illalla. Mun mielestä on tärkeää antaa itselle, lapsille ja kaikille muillekin kokemus siitä, että täällä voi päiväsaikaankin tehdä asioita”, Engeström kuvailee ja toivoo, että Siilistä voisi tulla alueen toiminnan keskipiste.
5 kommenttia:

 1. Siili on kyllä kiva pikku kahvila ja kahvikin hyvää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siili interiööri myös hurmaava ja koiraystävällisyydestä täyskymppi!

   Poista
 2. Olen kuullut paljon hyvää Siilistä ja jo ihan suloisen nimen vuoksi pitäisi siellä piipahtaa. Asuin muuten lapsena Siilitiellä ja äitini taas asui lapsena Käpylässä. Ehkä siinäkin olisi syitä poiketa Siiliin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poikkea nyt ihmeessä Siiliin ennen sen talvihorrosta. Tehdään treffit ensi sunnuntai Siilin lopettajaisiin jos olet maisemissa silloin :)

   Poista
  2. Sitä paitsi jos on asunut Siilitiellä on vähän niinkun pakko käydä Kahvila Siilissäkin....

   Poista