toukokuuta 26, 2015

Loviisan Aitassa

Jos matkasi suuntautuu alkavana kesänä Lounais-Suomeen ja olet kiinnostunut muodista, sisustuksesta tai kauniista esineistä kannattaa ehdottomasti poiketa Ruskossa. Ruskon kunta sijaitsee Varsinais-Suomen maakunnassa eli Turun ohitustieltä Helsingistä päin tultaessa käännytään oikealle Vahdontielle nro 2012. Kovin pitkään ei tätä tietä tarvitse ajaa kun vasemmalla onkin jo sitten Loviisan Aitta niminen lifestyle putiikki. Olen itse muuten onnistunut ainakin kahdesti ajamaan tienhaaran ohi joten olkaapa tarkkana mikäli ette käytä navigaattoria. Itse en moista aparaattia omista ja joskus harvoin vieraissa kaupungeissa olen pärjännyt puhelimen navin avulla kun pitää kiireessä siirtyä paikasta toiseen. Haluan itse määritellä tiet, joita ajan - selkeästi "nainen, joka kulkee omia polkujaan" :)


Loviisan Aitta on viitisentoista vuotta sitten perustettu sisustus ja lahjatavara liike, joka sijaitsee "keskellä ei mitään" ihanassa yli 100-vuotta vanhassa navetassa. Vuonna 2012 pihapiirissä avattiin myös remontoitu entinen kuivuri, joka on kolmessa tasossa ja siellä päätuotteena on Riviera Maison. Viime viikkoisen vierailuni yhteydessä en valitettavasti ehtinyt käydä siellä ollenkaan mutta hurmaava paikka ja ehdottomasti käymisen arvoinen.


Loviisan Aitassa on paljon tavaroita mutta silti siellä ei tule sellainen tunne, että pudottaa jotain liikkuessaan. Kuten olen aiemminkin täällä blogissani maininnut pyrin välttelemään paikkoja, joissa on liian ahdasta. Esillepano on harkitun kaunista ja tuotteet on ryhmitelty. Liikkeestä löytyy myös huonekaluja kiitettävän paljon.Ihailen joka kerta näitä upeita kristallikruunuja Loviisan Aitassa. Kristallissa on kyllä jotain vetoavaa ja se miten kristalli taittaa valoa on käsittämättömän kaunista. Aikoinaan kristalliset kattokruunut olivat statussymboli ja nyt monilla on niitä vaikkapa kylpyhuoneessa. Shoppailuseuralaiseni mietti pienen kristallikruunun sijoittamista talonsa "pikkuvessaan" :) Olen itsekin ajatellut laittavani kristallikruunun kylpyhuoneeseen luomaan spa-tunnelmaa. Kuvan upea, iso kristallikruunu on Lena Bjerren Divine L. WAU!


Kylämäen hevostapahtuman jälkeen näin Loviisan Aitassakin hevosia. Bongasin myös melko hauskoja lehmäastioita. Ainakin voirasia, jonka kantena oli makaava lehmähahmo ja se perinteisempi lehmäkermakko. Mielestäni otin näistä kuvat mutta johonkin pilvipalveluun ne ovat kyllä nyt kadonneet lopullisesti....Minulla on varmaan joku tyynymania kun aina ihailen niitä vaikka kodissani on tyynyjä enemmän kuin tarpeeksi. Osan tyynyistäni olen nimittäin joutunut laittamaan peräti kellarivarastoon. Haen sieltä sitten esille aina erilaisia tyynyjä vähän eri sesonkien mukaan. Loviisan Aitan valikoimissa on ainakin Riviera Maisonin, Tine K:n, GANTin, Lexingtonin ja Svaneforsin tyynynpäällisiä sekä tyynyjä. Kuvan huppupäinen tyttö tyyny oli todella hauska!Loviisan Aitan valaisin valikoimassa on kristallikruunujen lisäksi toki monia muita kauniita: pöytä-,
jalka- ja riippulamppuja sekä plafondeja. Tine K Home korivalaisin on erikoinen ja lisäämällä siihen johdon siitä saa myös riippuvalaisimen, joka vilahti tuolla aiemmassa makuuhuonekuvassa. Korivalaisin luo myös jännää valon ja varjon leikkiä huonetilaa. Ihastuin myös Lene Bjerren Deanne valaisimeen, joka on alakuvassa vasemmalla. Toki voi ostaa myös pelkkiä varjostimia, joista löytyy laaja valikoima erilaisiin makuihin.Olen menossa viikon kuluttua hyvän ystävän häihin Parikkalaan ja minulla on vielä juhlamekko ostamatta. Loviisan Aitassa oli muutamia vaihtoehtoja mutta koska aikaa sovittamiseen liian vähän päätin jättää sen suosiolla väliin. Sen sijaan kahvittelimme ystäväni kanssa Loviisan Aitan kahvilassa mutta tällä kertaa emme menneet istumaan ulkoterassille, josta aukeaa muuten ihana peltomaisema silmänkantamattomiin. Lähipelloilla näyttivät olevan kiireiset kevätkylvötkin menossa. Se häämekko on löydettävä seuraavan viikonlopun tai alkuviikon aikana....
Cream, Lexington, Odd Molly, Saint Topez muutamia merkkejä mainitakseni. Jokohan minä tänä kesänä ostaisin liittyisin Marenas sandaalien onnellisiin haltijoihin? Viime kesänä alkanut Marenas-buumi näyttää nimittäin jatkuvan edelleen. Kesän hopeaa, pronssia ja kultaa myös näissä kumipohjilla varustetuissa espandrilloksissa. Myös supermagee leopardikuvio näkyi - RAUGH!
Onneksi satsasin jo toissa kesänä More&Moren bling bling tennareihin ja ne ovat yhdet lempparini edelleen. Kiva, että jotkut teemat jatkuvat pidempäänkin.

Kauniita kesäisiä kattauksia ja Lexingtonin puna-valko-sini linjaa - tästä ei vain voi olla pitämättä. Olen itsekin käyttänyt omissa kattauksissa simpukoita koristeena - kiva idea! Tämä kattaus voi niin mieleen kesäillat mökillä, uudet perunat ja hyvän hiillostetun tai savustetun kalan...Kun piipahdatte Kuivurin puolella on siellä todella kauniita Riviera Maison kattauksia joten varatkaa aikaa myös siellä vierailuun. Meillä meni tehokasta shoppailuaikaa myös maailmanparantamiseen kahvikupposen äärellä mutta se on jos mikä on myös todella tärkeää ystävien kesken! Saatiin taas moni asia järjestykseen vai mitä Leena.... 
Täälläkin Hanna Sumarin Pienet, suuret reseptit kirja, joka siis edelleen must to have -listalla.
Loviisa Aitassa on myös sisustussuunnittelu palvelua sekä ompelimo. Alakerrassa yksi huone pursuaa hurmaavia verhokankaita. Jo nopea vilkaisu siellä näytti, että valinnanvaraa runsaasti ja paljon kesäihanuuksia.


Loviisan Aitalla on hyvä nettisivut mutta siellä on murto-osa liikkeen valikoimasta. En laita nyt enempää kuvia ettei tule tavaraähkyä. Poiketkaa itse kurkkimaan lisää. Matkailu kotomaassa on avartavaa ja kesällä kaikkialla on kaunista ja vihreää. Ruskon kirkonkylässä on pieni ja idyllinen kivikirkko eli sielläkin voi tällä reissulla poiketa.

Katsoin maalaismaisemaa ja ymmärrän.....kyllä maalla on mukavaa :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti