lokakuuta 18, 2013

Etelän ruska

Kuluva syksy on ollut väriensä puolesta ihan sanoinkuvaamattoman kaunis! Ulkona liikkuessa voisi napsia valokuvia ihan koko ajan RÄPS, RÄPS! Näin värikkään ruskan on saanut aikaan upean leuto syksy ja lämmin sää. Nyt jos nämä ílkeän kylmät pohjoistuulet jatkavat puhaltamistaan koko väriloisto on kohta maassa. Taloamme kiipeilevä villiviini oli ihan liekehtivän punainen vielä alkuviikosta mutta tänään enää muutama hassu lehti roikkui itsepäisesti kiinni varsissa uhmaten puhureita pihamaalla. Vähän surullista toisaalta!Kadut ovat ihan täynnä niljakkaan liukkaita lehtiä ja varsinkin vaahteranlehdet muodostavat kyllä melkoisen luistelupinnan asfaltille. Itselläni on ikävä kokemus viime syksyltä kun pyllähdin koiran kanssa lenkkarit jalassa kyljelleni iltalenkillä. Äkkiä vaan ylös maasta ja nopea vilkailu ympärille "Ei kai kukaan vain nähnyt?" ilme kasvoilla. Vaikka sattui niin vietävästi jatkoin ripein askelein eteenpäin. Tänä syksynä on jalka kerran livennyt tuossa läheisellä kalliolla sammaleen takia ja polvi osui ikävästi törröttävään puunrunkoon. No, ruhjeita tulee ja menee :)


Lämmin syksyhän on saanut mm. lupiinit ja nokkoset nostamaan jo uusia versoja maasta vaikka pitäisi käydä ihan toisinpäin. Hassua, että jo Hyvinkään korkeudella on satanut tänään lunta ja meillä vielä täällä Espoossa parvekekukat jatkavat kasvukauttaan.


Minnie tykkää ottaa vauhtia ja sukeltaa lehtikasoihin levittäen jonkun vaivalla keräämät lehdet hujanhajan. Omistaja katselee pelokkaasti ympärilleen näkikö joku...


Pidin yhden etätyöpäivän tässä kuluneella viikolla ja silloin minua alkoi ihan suunnattomasti ärsyttää lehtipuhaltimet ja niitä käyttävät miehet, jotka pyörivät sisäpihallamme vekottimiseen tuntikausia. Mietin jo yhdessä vaiheessa, että kipaisen viemässä heille muutaman haravan, jotta tämä melusaaste olisi saatu loppumaan. Tiedättekö yhtään turhempaa vempaita kuin tämä hassu puhaltava härveli, josta tulee ihan mieleen Ghost Busters leffa ja Billy Murray :DLuonto on tehnyt ihan omia asetelmiaan tuulen avulla metsään ja kaduille. Ja siis nämä värit kyllä hehkuvat syksyä parhaimmillaan. AAAH niin kauniita!Huomiselle luvattu ihan mahtavan aurinkoista ulkoilupäivää joten metsään kaikki!
 Nyt käperryn sohvalle peiton alle katselemaan Jukka Pojan päivää :)2 kommenttia:

 1. kyllä on kauniit värit. Mä tykkään just tollaisesta syksystä, voi laittaa villahuivin, hanskat ja kumisaappaat ja lähteä ulos. tuikkuja puut, parvekkeet
  ja sisätilat täyteen ja nauttimaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ollut kyllä aika super syksy juuri tuossa mainitsemassasi mielessä :) Ei juurikaan sateita ja hyviä ulkoilukeleja koiruuden kanssa metsissä.

   Poista