maaliskuuta 14, 2024

Voitin ihanat Iiik Design korvakorut IG-arvonnassa

 


Minulla on ollut koko alkuvuoden onnea aika monessa jutussa ja yksi niistä on ehdottomasti ollut Iiik Designin korvakorujen voitto Instagramissa. Kahvakuula kainalossa -blogin Mari oli merkinnyt minut jo joulukuussa Iiik Designin Instagram julkaisuun, jossa arvottiin suomalaisen Iiik Designin käsitehtyjä korvakoruja. En yhtään ihmettele, että Mari vinkkasi juuri minulle tästä arvonnasta koska olen niin monissa postauksissa kirjoittanut korvakoru löydöistäni. Rakastan korvakoruja ja varsinkin näyttäviä sellaisia! 

Pari vuotta sitten löysin Vestiaire Collectiven, jonka kautta olen kotiuttanut itselleni monia ihania korvakoruja. Vestiaire Colletive on Ranskassa vuonna 2009 alkunsa saanut käytettyjen vaatteiden ja asusteiden nettikauppa, joka tarjoaa laajan valikoiman sekä vanhempia että myös uudempia designer ihanuuksia niitä etsiville. Toki joukossa on myös luksusmerkkien lisäksi halvempia merkkejä sekä myös vintagea.
Iiik Designin Instagram kuvassa oli aivan superihania roikkuvia korvakoruja. Mari oli valinnut lilat Säihke korvakorut omaksi suosikikseen mutta minua puhuttelivat ehdottomasti kirkkaat Säihkeet eniten. Korvakorut olivat siis kotimaista käsityötä ja mikä mielenkiintoisinta osa korvakorusta oli virkattua materiaalia! Mielenkiintoisiksi Iiik Designin korvakorut tekee juuri se, että niissä yhdistyy perinteinen vanha kädentaito virkkaus ja hyvinkin moderni muotoilu sulkineen, hapsuineen sekä "kristalleineen".

Kuva Iiik Design, Facebook

Ilonhipaisu korvakoru, kuva Iiik Design Facebook

Katson joulukuun kiireissä huonosti tuon arvonta valokuvan koska ajattelin, että Iiik Design valmistaa ainoastaan korvakoruja, jotka ovat korvalehden läpi. Kommentoinkin Marille Instaan, että valitsen kirkkaat Säihke korvakorut jos voitan ja annan ne sitten Marille koska minulle ei enää ole reikiä korvissa. Kirjoittelin vielä Instaa, että on harmi ettei korviksia tehdä myös nappiversioina kun ne ovat minusta niin cooleja. Mutta minä olin aivan väärässä eli Iiik Designistä tuli heti vastaus, että kyllä heillä on myös klipsikorvakoruja heille, joilla ei ole reikiä korvalehdissään. 

Näissä valokuvissa vasta haaveilen korvakoruista eli olen ehkä 7-8 vuotias. 

Minä sain korvakorut ja reiät korvalehtiini ollessani alle 10 vuotias. Melko pian korvien rei'ittämisen jälkeen korvalehtiini alkoi kasvaa outoa arpikudosta ja ihoni korvalehdissä alkoi paksuuntumaan. Kävin näyttämässä korvalehtiäni plastiikkakirurgille kun olin 16-17 vuotias koska ne välillä myös kutittivat sekä kihelmöivät ilkeästi ja sain määräyksen leikkauttaa patit pois. Lääkäri selitti, että minulla oli ns. arpikudoskasvain eli keloidi. Osalla ihmisistä on geeni, joka alistaa tällaiselle ylenpalttiselle arven kasvulle. Halusin toki heti uudet reiät korviini ja plastiikkakirurgi teki työtä käskettyä. Tämä oli suuri virhe..... 

Kului pari vuotta uudelleen rei'ityksestä ja minulle oli kasvanut oikeaan korvalehteen taas arpikudosta ja se tuntui koko ajan kasvavan vain lisää. Lopulta sitten taas turvauduttiin kirurgiseen poistoon veitsellä ja päälle sain korvalehteen vielä sädehoitoa ja nyt ovat arvet pystyneet poissa korvalehdistäni jo vuosien ajan. Sen verran rankka kokemusta tuo em. oli etten edes tohtinut ehdottaa kirurgille, että haluaisin vielä reiän oikeaan korvaani. Tästä linkistä pääsette lukemaan lisää tästä ikävästä korvaan tulevasta pahkurasta...Iiik Designin klipsikorvakoruissa on muuten älyttömän hyvä klipsimekanismi. Usein korvalehteen klipsillä roikkumaan kiinnitettävät korvikset ovat nimittäin niin "kireitä" että korvalehdissä ei muutaman tunnin kuluttua enää kierrä veri ja silloin ainakin minulla alkaa särkeä päätä. Olen monissa juhlissa joutunut tilaisuuden puolivälissä luopumaan korvakoruistani kun korvalehteni ovat olleet ihan tunnottomat. Iiik Designin korvakoruja olen pitänyt kokonaisen työpäivän ilman mitään puristuksen tunnetta - plussaa!

Kuva Iiik Design Facebook sivulta

Arvostan myös sitä, että Iiik Design on kotimainen yritys, joka valmistaa käsityönä korut Tyrnävällä Pohjois-Pohjanmaalla. Virkattu osa korvakoruissa on huomiota kiinnittävä ja erilainen elementti, joka on todella tyylikäs! Osa korvakoruista on herkän naisellisia kuin toiset taas ovat selkeästi enemmän "statement" korvakoruja, joiden on tarkoitus näkyä ja olla näyttäviä kantajansa yllä. Plussaa on myös se, että Iiik Design valmistaa myös korvakoruja, joihin korvikset tilannut voi itse vaikuttaa värien tai materiaalien osalta. Korvakorut ovat silloin personoituja ja todella käyttäjänsä näköisiä. 

Kuva Iiik Design Facebook sivuilta

Minusta korvakoruille annetut nimet ovat todella suloisia ja nerokkaita. Vai mitä tuumitte näistä nimistä: Hienohelma, Festi, Salsa, Hipaisu, Ilonkehrä, Hehku, Ilonhipaisu, Kosketus, Juhlahipaisu muutamia mainitakseni. Korvakorujen nimet ovat osa tätä personallista mallistoa, jossa selkeästi on mukana intohimoa ja myös käsityö kunnioittamista. 

Virkkaaminen on hauskaa puuhaa ja olen itsekin aikoinani virkannut kaiken näköistä. Mutta kun tehdään melko pientä osaa korvakorusta vaatii se myös tekijältään aika paljon. Lainaan tähän suoraan kuvan Iiik Designin Facebook -sivulta, jonka kuvatekstistä käy ilmi miten monta silmukkaa pitää tehdä saadakseen aikaan yhden parin Isokehrä korvakoruja. Muistan itse virkkaamisesta, että mitä pienempää virkkuukoukkua käytti sitä tarkempaa puuhaa virkkaaminen on. Minä onnistuin myös pienillä virkkuukoukuilla saamaan sormeeni reiän siinä virkkauksen huumassa kun "koukun pää oli kuin neula".  

 Kuvaruutukaappaus Iiik Designin Facebook sivulta 

Jos Iiik Designin korvakorut eivät vielä ole tuttuja niin käykää ihmeessä kurkkimassa sekä heidän Facebook sivuaan että myös Instagramia. Korvakorut ovat minusta hyvin kohtuuhintaisia verraten siihen käsityön määrään mitä niiden tekemiseen kuuluu aikaan. Valikoima on laaja eli jokaiselle löytyy ihan varmasti omat suosikit ja jos ei löydy niin yritys valmistaa myös toiveiden mukaan korvakoruja. Nappasin tuohon alle kuvan yhdestä Facebookista olevasta asiakastilauksesta.Kuvaruutukaappaus Iiik Designin Facebook sivuilta

Kiitos vielä kerran Iiik Design aivan ihanista Säihke korvakoruista. Minulla on jo hahmotelma päässäni minkälaiset tilauskorvakorut haluaisin - voin sen verran jo paljastaa, että niissä on sulkia ja ehkä...  Mukavaa kevättä Iiik Designiin ♥♥♥


6 kommenttia:

 1. Ihania korvakoruja kuvissasi! Tykkään kovasti noiden tyylistä, mutta mielestäni tällaiselle lyhyenlännälle ihmiselle kuin minä, noin isot eivät oikein sovi. Sinulle sitä vastoin ovat kuin olisivat juuri sinulle suunnitellut. Nykyään en itse käytä enää ollenkaan korvakoruja, vaikka aiemmin tunsin itseni alastomaksi jos ei jotain korvissa ollut. Syy tähän pitämättömyyteen on se, että toisesta korvastani löytyi basaliooma joka leikattiin pois. Aluksi korva oli sen verran arka, ettei tullut mieleenkään laittaa siihen korua ja nyt olen ollut niin kauan ilman koruja, että en enää laitakaan luultavasti niitä.
  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina ♥ Ikävää, että sinun korvastasi löytyi basaliooma mutta se saatiin leikattua pois. Onneksi se ei taida lähettää etäispesäkkeitä kuin ihan poikkeustapauksissa. Ymmärrän hyvin ettet halunnut leikatussa korvalehdessä pitää mitään ylimääräistä leikkauksen jälkeen. Minulla kun oli tuo keloidi-episodi en todellakaan ole enää miettinyt korvalehtieni rei'ittämistä. Onneksi noita klipsillisiä versioita löytyy. Toki harmittaa, että monet esim. rippi- tai yo-lahjaksi saadut korvakorut ovat korurasiassa kun niitä ei voi käyttää.

   Kivaa viikonjatkoa ja toivotaan ettei tulisi enää yhtään lisää lunta ♥

   Poista
 2. Kauniita korviksia ja kiva että voitto osui juuri sinulle - korvakoruihmiselle!

  Minulla on reiät kasvaneet umpeen. Jossain vaiheessa tuli sellainen, että riippumatta korvakorun materiaalista se ärsytti sitä reikää ja päätin pitää pidemmän tauon korviksista. Siitä tauosta tulikin sitten vuosien mittainen. Voisin joskus kokeilla, että miten korvani sietäisivät klipsikorviksia.

  Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rva Kepponen ♥ Olin kyllä iloinen voitostani koska pidän korvakoruista ja vielä näyttävistä sellaisista.

   Usealla ystävälläni tuli myös allergia korvalehtiin ilmeisesti juuri nikkelistä tai muista "ei niin epäpuhtaista materiaaleista". Minulla oli sekä kultaisia että hopeisia korvakoruja läpi korvien eikä niistä tullut mitään allergiaa mutta heti jos laitoin jotain "markettikorua" korvaani niihin tuli ihottumaa. Onneksi nykyään kaikki ovat nikkelittömiä.

   Kokeile ihmeessä klipsikorviksia koska ne eivät todellakaan paina jos ovat laadukkaita.
   Toivottavasti aurinkoista viikkoa ♥

   Poista
 3. Kauniita korvakoruja ja olkoon onni myötäinen myös jatkossa :)
  Klipsikoruja muistan enempi vuosikymmenten takaa. Niitä oli itsellänikin silloin, vaikka oli reijät korvissa. Klipsit olivat usein näyttäviä.
  Reijät on korvissa edelleen, mutta laiskasti vaihtelen koruja. Samat rinkulat ovat olleet sujuvasti jo vuosia paikoillaan. Ei siis ongelmia. Ikävä kuulla että sinulle on reikien kanssa ollut paljon vastusta. Onneksi on myös muita vaihtoehtoja ja nuo ovat ainakin hurmaavia koruja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mare kommentistasi! Minä toivon myös hyvän onnen jatkuvan. Tosin en koskaan esimerkiksi lottoa joten ehkä nyt pitäisi :D Ties mikä päävoitto sieltä voisi omalle kohdalle osua.

   Minua vähän harmittaa se, että monia lahjaksi saatuja korvakoruja (siis läpi korvalehden olevia) en enää voi käyttää. Osa on rippi/yo-lahjoja joten siksikin harmittaa. Mutta todella tuon keloidiepisodin jälkeen en ole enää ajatellut rei'ittää korvalehtiäni. Sen verran pysähdyttävä viimeinen hoitokerta oli.

   Jos on kiva ja mukavat korvakorut niin eihän niitä välttämättä tarvitse edes vaihdella. Minä olen aina rakastanut isoja ja näyttäviä korvakoruja vaikka niitä ei ihan normiarjessa voi kaikkia edes käyttää.

   Kivaa uutta viikkoa sinulle ja kevään odotusta!

   Poista