helmikuuta 27, 2024

Kiireisen viikon kuulumisia: rikkoutuneita putkia, viestikatkoja, outoja puheluita ja kukkivaa kauneutta

 

Ehdin huokaista helpotuksesta, että työkiireet olisivat jo ohi mutta näemmä vain hetkellisesti. Viime viikolla oli nimittäin varsinaista hulabaloota ja kellon kanssa kilpajuoksua ihan jokaisena päivänä. Vähemmän mukava yllätys kaiken kiireen keskellä sattui viime maanantaina. Kotitoimistolla ollessani olin laittanut sekä astianpesukoneen että myös pyykkikoneen pesuohjelmat käytiin, jotta saataisiin puhtaita astioita ja vaatteita. 

Yhtäkkiä kello 15 jälkeen huomasin, että kummatkaan koneet eivät enää saaneet vettä sisäänsä joten keskeytin ohjelmat. Kokeilin sekä keittiön että kylpyhuoneen hanoja, joista ei myöskään herunut yhtään vesipisaraa. Kurkkasin HSY:n nettisivulle, josta selvisi ison runkovesiputken halkeaminen jossain hyvin lähellä meidän kotiamme. Jatkoin töitä ja mietin, että pyykit ja tiskit ehtii onneksi hoitamaan myöhemminkin.

Vesikatko päättyi varmaan joskus 19 aikaan ja hanasta alkoi tulla ällöttävän ruskeaa vettä, jota sai valuttaa pitkään ennen kuin se kirkastui. En jaksanut enää käynnistää pyykkikonetta ja astianpesukonetta vaan lähdin kauppaan. Kaupan kassajonossa ystävällinen nainen huikkasi kaikille läsnäoleville "Muistattehan keittää kaiken veden mitä käytätte juomavetenä sekä ruuanlaitossa." 

Autossa kurkkasin, että todella tuollainen kehotus oli annettu HSY:n sivuilla mutta miksi ihmeessä tuosta ei tullut alueen asukkaille tekstiviestiä? Vesiohjeet koskivat kuitenkin peräti noin 100 000 asukasta itäisessä Espoossa, Vantaan Linnaisissa sekä Kauniaisissa. Iltauutisiin ilmestyi VAARATIEDOTE merkintä tv-ruudun yläkulmaan, jossa sekä suomeksi että ruotsiksi kehotettiin keittämään vesi kartalla näkyvillä alueella. Mielestäni info olisi voinut olla myös englanniksi ettei tärkeä asia jäisi kenellekään epäselväksi. Vaaratiedote varmasti näkyi heille, jotka sattuivat olemaan töllöttimen ääressä mutta miksi ihmeessä ei käytetty tekstiviestejä kuten vaikka pandemian alkaessa? 

Kriisiviestinnässä kännykällä olisi tavoitettu varmasti enemmän ihmisiä. Vasta tiistai iltana sain ensimmäisen tekstiviestin liittyen vedenkeittämiseen ja kysely lähipiirissäni paljasti ettei kukaan muu ollut saanut samaa viestiä. Outoa? Lähikaupoista oli kuulemma pullotettu vesi loppunut joten juomakelpoista vettä olisi ollut mahdollista hakea myös säiliöautosta. Onneksi meillä kotona oli vettä hätävarassa joten sitä riitti. 


Keskiviikko aamuna 21.2. kännykkääni saapui viesti, että veden keittokehotus oli purettu ja hanavettä voisi taas käyttää ihan normaalisti. Omista ystävistäni vain yksi sai vastaavan viestin kuin minä eli ilmeisesti viestejä ei oltu lähetetty kaikille. Moni sai tiedon veden juomakelpoisuudesta vasta HSY:n sivuilta itse sitä etsittyään. 

Taas pohdiskelin pienessä mielessäni miten tiedottaminen matkapuhelimiin takkusi jo toistamiseen? Erilaisia kriisejä voi nyky-yhteiskunnasta tulla vaikka miltä suunnalta joten olisi turvallisempaa jos viestittäisiin kännyköihin heti kun tietoa on saatavilla. Tässä on varmasti peiliin katsomisen paikka viranomaisilla. Jatkon puurtamista kotikonttorilla ja välillä kävin asiakkaiden luona esittelemässä uusia, juuri lanseerattuja materiaaleja sekä värejä. Seuraava piinaaja jo hieman ontuvasti alkaneessa viikossani oli häiriköivä puhelinmyyjä. Minulla on omassa kännykässä voimassaoleva markkinointikielto, joka pääsääntöisesti on pitänyt äärimmäisen hyvin. Hyvin harvoin tulee mitään "osta osta myyntisoittoja" mutta viime viikko todisti taas sen, että "never say never". Jostain todella oudosta markkinointifirmasta soitteli taukomatta tyyppi aloittaen leveällä savon murteella kuinka minun pitäisi vain vastata muutamaan hänen kysymykseensä niin saisin sähköhammasharjan. 

Kerroin ihan kohteliaasti ettei minulla ole aikaa, puhelimessani on markkinointikielto ja suljin puhelimen. Tämä myyjä olikin sitkeämpää sorttia eli hän soitteli varmasti toistakymmentä kertaa eri numeroista minulle kuin kiusallaan. Toisen puhelun jälkeen laitoin luurin äänettömälle ja yritin unohtaa koko jutun. Numeroon mistä soitettiin ei löytynyt omistajaa mutta Fonectan mukaan sitä kysellään paljon ja on joku "puhelinmyyjä". Minä vihaan puhelinmyyjiä sydämeni pohjasta!

Ehdottomasti muuten vähän takkuilevaa ja sateista viikkoa piristi kukkiva kauneus. Olen itse ihan tuupelo orkideoiden kanssa mutta isäni onnistuu saamaan ne kukkimaan. Ostin isälle muutamia vuosia sitten orkidean, joka on vuosittain aina puhjennut kukkaan vaikkei itse kasvia juuri edes hoideta kummemmin. Olen itse haaveillut kukkivasta orkideasta mutta lukemattomat saamani yksilöt olen onnistunut muutamassa vuodessa tappamaan. Pitäisikö minun vielä kerran yrittää josko onnistuisi?

StockmannKekäle 

Olen myös luvattoman usein klikkailun jo katselemaan keväisiä vaatteita yritysten nettisivuilta. Kovasti polttelisi jo kevyemmät ja keväisemmät vaatteet mutta vielä hetkeen ei niille ole kyllä mitään käyttöä. Eilenkin pääkaupunkiseudulla satoi taas räntää ja vettä sekaisin. Aina voi silti haaveilla uusista kevät vaatteista ja tässä muutamia, jotka puhuttelivat minua. 

Mielelläni vaihtaisin myös IceBugit kevyempiin jalkineisiin mutta meidän pihamme on kuin jäätynyt luistinrata joten en halua katkoa luitani vaan jatkan edelleen nastojen kanssa etenemistä. Parikin ystävää on kaatunut ja onnistunut telomaan kätensä tai jalkansa. Tulppaanit maljakossa ovat myös lupaus keväästä. Kun edelliset tulppaanit nuupahtavat ostan taas pari puntillista lisää koska rakastan kukkia kotona. Tänä vuonna K-Marketissa myydyt kotimaiset tulppaanit ovat olleet myös terhakoita ja melko pitkäikäisiä. Eivätkä ne todellakaan ole myöskään hinnalla pilattuja. Ajattelin tässä lähipäivinä ottaa puiden oksia jo maljakkoon niin kohta niissä on näkyvillä ihan vihreitä pieniä hiirenkorvia. Kevät keikkuen tuli mutta joka vuosi se on tullut vaikka välillä on usko vähän koketuksella.

Mitä sinne ruutujen toiselle puolelle kuuluu? Onko kevättä jo rinnassa ja mielessä? Onko sinulla tulppaanimania eli tulppaaneita aina maljakossa kotona? 6 kommenttia:

 1. Puhelinmyyntikielto ei estä näitä ns kyselyitä ja "myyntimieskin" saattaa olla robotti. Mulla puhelin näyttää kyllä nykyisin yleensä jo valmiiksi että puhelu saattaa olla roskasisältöä.

  Kiirettä on tosiaan töissä pidellyt, mutta päivät menevät kuin lentämällä ja tulostakin on tullut!

  Sain ihanat kevätkukat asiakkaalta tänään, suorastaan liikutuin.

  Kivoja kevätpäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on ihan totta ettei puhelinmyyntikielto estä soitto mutta vähentää niitä kyllä. Tarkistin tänään, että oma Robinson-rekisteri oli oman gsm-nroni osalta voimassa ja kävikin ilmi, että oli jossain vaiheessa päättynyt. Nyt on esto taas luurissa joten toivottavasti soitot vähenevät. Jännä juttu ettei minun luurini näytä, että tuleva puhelu voi olla roskasisältöä. Täytyypä tutkia tätä tarkemmin.

   Kyllä minullakin on tulosta tullut ihan kiitettävästi mutta kovasti odotan kollegaa jakamaan työkuormaa.

   Ihanaa kun sait kukkia asiakkaalta. Minä ostin taas marketista kaksi punttia kotimaisia tulppaaneita ja nyt on tuoreet kukat taas maljakossa.

   Kivoja kevätpäiviä Tuuli ♥

   Poista
 2. Outoa ettei vedenjakelun katkoksesta ja veden keittämisestä paremmin tiedoiteta. Varmaan monelta meni tuo ohi.
  Täällä on kyllä jo kevättä mielessä ja nythän on juuri maaliskuu alkamassa, joten kevät alkaa oikein todella, ainakin minun kalenterissani.
  Minulla toimii tuo puhelinmyyntikielto hyvin; ei tule soittoja ei-toivotuilta tahoilta. Ja sitten kun alkaa tulla, niin tiedän että on aika uudistaa tuo kielto ja taas toimii.
  Mukavaa päivää sinulle<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä kanssasi. Vaikka tuo oli uutisissa niin tiedän useita tuttuja lähitaloista, jotka käyttivät vettä ihan normaalisti koska eivät saaneet siitä tietää teeveen välityksellä kun eivät edes omista telkkaria. Veden keitto oli toki varotoimenpide mutta koska maa-ainesta oli joutunut juomavesiputkistoon oli siitä aiheellista kertoa ihmisille, jotka saavat vettä tietyltä alueelta. Tuli jollekin vatsanväänteitä tai jotain muuta suolistovaivaa en osaa sanoa.

   Minä uudistin nyt tuon puhelimyyntieston kun oli jotenkin katkennut. Ihanaa olla vapaa noista kyselijäsoittelijoista.

   Katselin uutisissa kuvia Ahvenanmaalta ja siellä näyttää jo tosi keväiseltä. Kohta sinulta tulee varmaan jo ihan lumettomia valokuvia kun meillä täällä pääkaupunkiseudulla vielä kinoksiakin. Kivaa iltaa Kristiina ♥

   Poista
 3. Minulle kilahteli töistä useita tekstiviestejä, joissa kiellettiin juomasta hanavettä ja keittämästä siitä kahvia. Minä oli tuolloin lomalla, joten en päässyt kokemaan, että kuinka töissä hoidettiin kahvit. Ilman kahvia tuottavuus romahtaa.

  Nuo sähköhammasharjasoitot ovat suurimmaksi osaksi robottisoittoja. Nauhoite puhua pölöttää eikä reagoi lainkaan siihen, vaikka sanoisit juuri kuolevasi etkä pysty puhumaan. Jos valitset, että olet kiinnostunut sähköhammasharjasta päädyt keskustelemaan tod näk ihmisen kanssa. Ärsyttävän aktiivisesti ovat aikoinaan soitelleet minullekin. Välissä oli taukoa, mutta parin viikon sisään sain taas soiton. Iskin suoraan luuria korvaan :)

  Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saitko sinä viralliselta taholta noita varoitusviestejä vai ainoastaan kollegoilta? Minulle tuli HSYn viesti mutta esimerkiksi naapuri ei ole saanut mitään viestiä liittyen juomaveteen. Toisaalta vettähän sai käyttää jos sitä keitti ensin 5 minuuttia ja vasta sitten suodatti siitä kahvia. Pelkkä kahvinkeitin ei riittänyt varmaan lämpötilan ja keittoajan takia.

   Minä tarkistin, että oma Robinson palveluni oli jostain syystä päättynyt ja sitä on jatkettu mutta kestää kuulemma pari viikkoa ennen kuin päivittyy markkinointikielto rekisteriin. Minulle on nyt kuluvalla viikolla tullut soittoja Tukilinjalta, Veronmaksajain Keskuliitolta ja tuolta "sähköhammasharja" putiikilta. Jokaisen puhelun olen painanut vain poikki ja toivon, että Robinson tulee pian voimaan.

   Poista