helmikuuta 05, 2023

Helmikuun kuvahaaste 1.2. - 5.2.

 

Tammikuu on kuin varkain kääntynyt helmikuuksi ja olemme taas vähän lähempänä kevättä JIHUU! Päivän pituus Espoossa tänään jo 8 tuntia ja 12 minuuttia. Ja mikä parasta linnut laulavat aamuisin jo ihan hurjasti. Helmikuun kunniaksi päätin tarttua Kristiina K:n kuvahaasteeseen, jossa jokaisena helmikuun päivänä on pyrkimys kuvata K-kirjaimella alkavia asioita tai esineitä. Kristiina kirjoittaa haasteen saatesanoina "Annan joka helmikuun päivälle aiheen, josta toivon sinun ottavan kuvan. Kuvat voivat olla vanhoja tai uusia, tai voit vaikka laittaa tekemästäsi piirroksesta kuvan. Kuvapankkien kuvia voi mainiosti myös käyttää."  

1.2.  KEITTIÖ


Lohjan asuntomessuilla heinäkuussa 2021 näin niin upean keittiökokonaisuuden, että haukoin henkeäni! Koko simpukkamainen järvelle avautuva talo Pyörre oli todella uniikki ja sen loistelias keittiö "oli kirsikka kakun päällä". Keittiö oli avoimessa tilassa, josta avautui myös itse ruokailu- ja oleskelutila. Keittiön takaseinällä oli valtava kuvataiteilija Johanna Oraksen maalaama teos, jossa oli väriä. Keittiön sähkönsiniset kaapistot loivat ylellisen tunnelman tilaan yhdessä maalauksen kanssa. Tämä koti keittiöineen sijoittui Suomen kaunein koti 2022 finaalissa toiseksi. 

2.2. KÄPY

Valokuva on napattu muutamia vuosia sitten kotimme lähellä sijaitsevasta metsästä, jossa on paljon sekä käpyjä että oravia. Olimme huhtikuussa Minnien kanssa etsimässä ensimmäisiä sini- ja valkovuokkoja. Oravien ruokailupaikalla oli jo lähes kokonaan syötyjä käpyjä ja myös valtavasti suomuja, joita nämä vikkelät pörröhännät ovat mutustelleet. Onnistuimme näkemään myös tupsukorvia juoksemassa villisti puiden rungoilla. 

3.2. KESKELLÄEnsimmäinen koronakevät vei minut Minnien kanssa Kopparnäsin virkistysalueen upeisiin maisemiin katselemaan merta, metsää ja lintuja. Kyhmyjoutset olivat myös saapuneet rantavesiin ja jouduin pitkään odottelemaan jotta sain yhden onnistuneen kuvan tästä isosta. uljaasta kyhmyjoutsenesta. Kyllä joutsen on upea ja näyttävän näköinen lintu. Viereisen Störsvikin virkistysalueen otimme haltuun samana vuonna ja silläkin reissulla bongailtiin joutsenia.

4.2. KAATUNUT 

Nämä kaatuneet mehiläispesät on kuvattu Kirkkonummen Veklahdessa Villa Mehun alueella. Olin vuosia suunnitellut retkeä tähän ITE-taiteilija, mystikko, tanssija, malli, raittiusmies ja vapaa-ajattelija Elis Sinistön omalaatuiseen pienoismaailmaan. Ajan hammas ja ilkivaltakin on ikävästi purrut tähän täysi uniikkiin kokonaisuuteen metsän siimeksessä. Harmi sillä monissa asioitta Sinistö oli paljon edellä aikaansa mm. kierrättämisen ja muiden poisheittäneiden romun uusiokäytön osalta. Villa Mehun alueella olevaan Erakkomajan ulko-oveen on kirjoitettu "Onnellisinta on olla onnellinen." Elis Sinistö oli monissa asioissa omaa sukupolveaan edellä ajatuksineen ja tekoineen. 

5.2. KAKKU Valikoin kakuistani tähän haasteeseen meidän perinteisen juhannuksen eli mittumaarin kotimaisista mansikoista tehdyn kesänä ensimmäisen mansikkakakun. Tässä kakussa ei ole mansikoissa säästelty ja koristeorvokeilla on tuotu vielä enemmän kesäfiilistä kahvipöytään. Meidän suvussa kakut katoavat yleensä aika nopeasti tarjoilupöydästä sillä isäni on todellinen kakkujen suurkuluttaja. 

Jos haluat seurata miten tämä helmikuun kuvahaaste etenee niin seuraavat valokuvat saastesanoineen ovat nähtävillä blogissa viikon kuluttua sunnuntaina. Mukavaa sunnuntai iltaa kaikille! Kiitos Kristiina kivasta haasteesta  

6 kommenttia:

 1. Ihania kuvia sinullakin täällä. Aika upea ja rohkea valinta keittiöön tuo senä. Kakkuja on kyllä tämän haasteen jälkeen tehnyt mieli 😂
  Ihanaa sunnuntaita sinulle Marjo ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi ♥ Tuollainen seinä vaatii ison ja näyttävän kodin mutta juuri tuohon taloon se sopisi erinomaisesti. Arvaa tekikö minun mieli kakkua kun etsin kuvia tähän haasteeseen ja kahlasin omia kakkukuviani läpi. Melkein kuola valui suupielistä kun unelmoin kesäisestä mansikkakakusta runsaalla kermavaahdolla.
   Kivaa uutta viikkoa ja tsemppiä töihin ♥

   Poista
 2. Hienot kuvat olet valinnut! Tuota keittiön seinän maalausta ihailin minäkin Suomen kaunein koti-ohjelmassa. Upea, kuten koko kotikin. Joutsenkuva on kaunis ja niin suomalainen. Ei ole helppo lintuja, tai muitakaan eläviä otuksia kuvata, sillä ovat kovin liikkuvaisia. Villa Mehusta oli joskus tv-ohjelmakin ja katsoin sen. Mielenkiintoinen paikka.
  Ensi sunnuntaina uudet kuvat! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina ♥ Koti Pyörre oli kyllä todella elämyksellinen ja myös sen ihanat asukkaat, joihin itse olen tutustunut jo aikoinaan heidän pitäessään Cafe Lauria Lohjan keskustassa. Mitä herkkuja tuo paikka tarjosikaan mutta nyt siellä on uudet omistajat enkä ole käynyt vielä testaamassa.

   Kiitos ♥ Joutsenia oli tuolloin Kopparnäsin rannoilla todella paljon ja useimmissa minun sieltä ottamissa kuvissa niitä on useita. Tämä yksilö oli vähän erillään muista mutta pakko myöntää, että melko monta kuvaa meni aina pieleen kun lintu käännähtikin toiseen suuntaan kun minä kuvailin.

   Villa Mehu dokkarin olen itsekin katsonut - mielenkiintoinen paikka ja Elis Sinistö myös henkilönä. Olisi pitänyt ehtiä Villa Mehuun jo aiemmin koska nyt ajanhammas on alkanut purra rakennelmiin ja ehkä alueella voidaan tehdä ilkivaltaakin.

   Kiitos tästä haasteesta ja ensi sunnuntaihin! Mukavaa uutta viikkoa Ahvenanmaalle ♥

   Poista
 3. Aivan upeat kuvat! Tällaisessa keittiössä sopii kokata kyllä 💕.
  Itsekin päätin tarttua tähän haasteeseen, mutta mulla aikataulut menee hieman viiveellä, koska en olisi millään kerennyt penkoa kuva-arrkistoani 5.2. mennessä.
  Keittiöitä mulla oli runsaasti, mutta kakkujen kuvia tosi himpsusti. Ei ole sen kummemmin syöjiäkään😊.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nadine ♥ Tämä keittiö oli sekä käytännöllinen että ylellinen. Harvoin nämä kaksi asiaa mahtuvat samaan lauseeseen. Minulla näitä valokuvia riittää :D Joskus jopa vaikea valita vain yhtä.

   Poista