marraskuuta 26, 2022

Marraskuuta - pimeyden torjuntaa, kirppistelyä ja muutama löytökin

 

Marraskuun 26.päivä ja ulkona on säkkipimeää jo kello 16 jälkeen! Jos pitäisi nimetä vuodesta ikävin kuukausi minusta se olisi kyllä ehdottomasti juuri tämä mateleva marraskuu. T.S. Eliotin kuuluisassa Autio maa -runossa runoilija itse on kirjoittanut "Huhtikuu on kuukausista julmin." mutta minä puolestani annan tuon tittelin ehdottomasti marraskuulle. Syksyn värikkäät lehdet ovat jo maatuneet ja päivä lyhentynyt. 

Kun palasimme normaaliaikaa myös päivänvalo katoaa aiemmin. Eilen alkoi myös kaamos Utsjoella ja seuraavan kerran aurinko näyttäytyy siellä 17.tammikuuta 2023. Onneksi meillä etelässä ei ihan tuollaista täyspimeyttä ole vaikka päivä onkin luvattoman lyhyt.  Onneksi on kynttilöitä, joita meillä poltetaankin paljon torjumaan pimeyttä sekä luomaan tunnelmaa. D-vitamiinia olen taas napsinut kesän jälkeen kun sitä ei auringosta saada ja syönyt paljon mandariineja. 




Iloa ja väriä marraskuun harmauteen on tuonut joulukaktukseni, joka on todella puhjennut kukkaansa. Olen saanut jo vuosia sitten alun tädiltä toivoen sen kukkimista. Viime keväänä kaktus teki yhden ainoan kukan, joka oli aivan ihme! Sitä ennen se ei ole koskaan aiemmin kukkinut. Meidän Peltolan mummolassa olevasta aivan valtavan upeasta joulukaktuksesta on annettu meille lapsenlapsille pistokkaita ja serkuillani ne ovat kukkineet. Vihdoin myös minun kaktukseni kukki ♥♥♥



Olen aloittanut jo perinteisen loppuvuoden kaappien siivousprojektini eli karsin aina ennen joulua vaatteita ja tavaroita lahjoitettavaksi, joille minulle ei enää ole käyttöä. Kaapeissa on turha hillota asioita, joista voi olla apua ja hyötyä jollekin toiselle. Tänä vuonna olen päättynyt ensimmäistä kertaa hyödyntää Fidan noutopalvelua eli jätän mustien jätesäkkien raahaamiseen kuljetusyritykselle. En ole kokeillut palvelua vielä mutta viedessäni viikolla muutaman kassin sinne jo ennakkoon päätin kokeilla nyt tuota kuljetusta. 

Totta kai tein pienen kierroksen ja katsastin olisiko mitään kivaa toisella kierroksella olevaa tavaraa tarjolla. Iskin silmäni täysin uuteen, pieneen leikkuulautaan, joka on maatuskanuken muotoinen ja hintalapussa oli yksi euro! Nuo kuvassa näkyvät puiset, maalatut purkit ovat myös itärajan takaa alun perin kotoisin eli esineitä, joita turistit saivat aikoinaan ostaa berjozka -kaupoista tuliaisena ennen kotiin lähtöä. Tästä voit kurkistaa tarkemmin minun aiempaan postaukseen Made in USSR -tuotteista parin vuoden takaa. Minun puiset purkkini ovat taas kotoisin Villistä Kanalasta, josta niitä myös löytyy. 

Pari kuukautta aiemmin onnistui löytämään samasta Fidasta myös nämä maatuskat, jotka on minusta koristeltu täysin eri tavalla kuin aiemmin näkemäni. Omistan muutamia maatuskoja ja nämä kotiutuivat nyt meille. Nämä nuket kun voi laittaa sisäkkäin niin se eivät edes vie paljon tilaa. Jos maatuskan historia ja maatuska-aiheita kengät tai käsilaukut kiinnostavat klikkaa tähän tekemääni postaukseen aiheesta. 

Värikkäät puunuket olisivat myös kiinnostanet Mimmiä ihan hirveän paljon. Kaikki uusi mitä kotiin ilmestyy täytyy tarkkaan nuuskia ja hyväksyä ennen kuin sen voi jättää rauhaan. Myös parvekkeelle satanut lumi on ihmetyttänyt Mimmiä ja ulkolenkeillä lunta on pitänyt myös maistaa kuten viime talvenakin. 



Parvekkeellamme on aivan ohut lumihuntu, joka olisi ihan riittävästi minun mielestäni. En toivoi todellakaan yhtä lumista talvea kuin viime vuonna. Minulla oli viime sunnuntaina "pieni episodi" kun autossani oli vielä kesärenkaat ja minulla oli sovittuna Kaisun kanssa kampaamoaika sunnuntai aamuksi kello 9. Lähdin kotona ennen kahdeksaa ajamaan Unioninkadulle koska päättelin, että minun tulee edetä kesärenkailla hitaasti vaikka liikennettä ei juuri ollut. Tultuani Tehtaankadun päähän lunta satoi jo niin sakeasti, että jouduin soittamaan kampaamoon ja kertomaan, että minun on viisainta kääntyä takaisin kotiin. Pelkäsin nimittäin etten enää pääse Unioninkadulta takaisin Espooseen parin tunnin kuluttua. 

Minulla oli varattuna Konalan Vianoriin seuraavalle perjantaille jo renkaanvaihto mutta niin se lumisade pääsi yllättämään minut tänä vuonna. Kuin ihmeen kaupalla sain itselleni maanantaina klo 14 talvirenkaiden vaihdon. Ja pääsin pois myös meidän pihamaalta joka ei ollut mitenkään itsestään selvyys kun lunta oli jo paljon ja isommat tiet olivatkin jo suolattuja. Suurkiitos Vianor Konala!


En ole koskaan aiemmin tilannut mitään Black Friday -kampanjoista, mutta tänä vuonna minä tein ensimmäisen ostokseni. Oma kahvikoneeni alkoi olla jo elinikänsä loppupäässä ja olin jo selaillut kesästä lähtien nettiä uuden osalta. Gigantista löytyi niin hyvä tarjous, että nyt meidän keittiöstä löytyy Sage The Bambino Plus -merkkinen kone. Olen ehtinyt vasta purkaa sen laatikosta mutta kahvia sillä ei vielä ole valmistettu. 

Miten sinun marraskuusi on sujunut? Väsyttääkö pimeys vai oletko jo tottunut siihen? Jos sinulla on joku hyvä "pimeysväsymyksen" vinkki jaa se ihmeessä kommenttikenttään! Mukavaa viikonloppua kaikille  ♥♥♥






13 kommenttia:

  1. Onneksi on hieman tuota lunta valaisemassa. Olen tosin pohtinut kuinka kovemmista pakkasista oikein taas selviää kun nuo alle -10 asteenkin pakkaset on jo tuntuneet ihan hirvityksiltä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on muuten ihan totta, että lumi kyllä valaisee kivasti sekä aikaisin aamulla että myöhään illalla kun ollaan Mimmin kanssa lenkeillä. Paukkupakkaset eivät ole minunkaan mieleen joten toivotaan ettei niitä ole tulossa.

      Poista
  2. Joo, viime vuonna lunta oli ihan kauheasti. Muistan kun lähdettiin ajamaan aaton aattona Turkuun ja kun päästiin Caribialle, niin lunta oli joka paikassa ja kauhea kaaos parkkipaikalla kun ihmiset koitti saada autojaan pois ruuduista ja uudet asiakkaat saada autonsa ruutuun. Saatiin sitten näin toisaan luminen joulu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viime vuoden lumi inferno oli kyllä jotain ihan käsittämätöntä. Meidän pihakatu ei edes aurattu kertaakaan koko talvena ja ihmiset juuttuivat autoineen jääpolanteisiin. Muistan tuon teidän Caribia-reissun ja lumikaaoksen. Toivotaan tästä nyt vähälumisempaa talvea!

      Poista
  3. Marraskuu on meillä mennyt pitkälti flunssassa, onneksi jo nyt voiton puolella! - Elina (byelinpo)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa ikävä kuulla. Kiva kuulla, että olette jo voiton puolella flunssan kanssa. Parempaa joulukuuta teille!

      Poista
  4. Marraskuu ei ole suosikkini, mutta se vilahti tämä loppuun asti todella nopeasti kun töissä on ollut kova kiire ja kausivalot kin onneksi valaisevat pimeyttä. Tammikuu on enemmänkin inhokkini, tylsä kuukausi ennen kuin päivä alkaa selvästi pitenemään.

    Talvirenkaillakin oli viime sunnuntaina ihan tarpeeksi jännittävää ajaa maalta kaupunkiin, kun tiesi liikenteessä olevan kesärenkailla vielä ajavia. Me lähdimme vartavasten maalle lauantaina vaihtamaan renkaat kun säätiedotus lupasi huonoa keliä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marraskuu on "mateleva" kuukausi juurikin tämän pimeyden ja harmauden takia. Tammikuu on minusta taas kuukausi, joka alkaa ja sitten se on yhtäkkiä loppua. Tammikuun alkuun kun osuu vielä loppiainen ja rikkinäisiä viikkoja.

      Voin uskoa, että moottoritiellä sai olla tarkka viikko sitten sunnuntaina jos seassa oli kesärenkailla ajavia. Itse en olisi lähtenyt noin isolle tielle kesärenkailla. Onneksi saitte renkaat vaihdettu ja pääsitte turvallisesti kotiin.

      Poista
  5. Ihania löytöjä nuo maatuskat ja tuo pieni leikkuulauta. Minullakin on muutama maatuska sarja kotona <3
    Minä tein kenkäostoksen black fridayna, tuo sinun ostoksesi on kyllä ihan huippu.
    Kaunista alkavaa viikkoa sinulle Marjo...ei ole nyt mitään vinkkiä antaa väsymykseenkään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi ♥ Taidamme molemmat olla maatuska faneja :D Tuo leikkuulauta oli kyllä hyvä löytö.

      Kengät kuulostavat myös tarpeelliselta ja hyvältä Black Friday -ostokselta. Minä en todella koskaan aiemmin ole sortunut tähän "mustaan perjantaihin" mutta nyt sitten kävi näin. Olen huomannut, että alkava joulukuu antaa taas enemmän voimaan tähän pimeyteen ja eilen Helsingin keskustassa nähdyt jouluvalot. Kivaa viikkoa ♥

      Poista
  6. Hienosti sopivat Villin Kanalan purkit kokoelmaasi ja tuo leikuulauta on todellinen löytö! Minua ei erityisemmin väsytä pimeys, joten ei ole antaa vinkkejä :) Jouluun sisustettu koti ja viikonloppuisin vierailevat mukavat asiakkaat pitävät pirteinä talvikauden!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna ♥ Yritän pitää tämän "puuesine kokoelman" kompaktina ettei se lähde ihan lapasesta. Leikkuulauta olisi sopinut teillekin ja mietin miksi joku on laittanut sen kiertoon kun oli niin ihana. Tuo on ihan totta, että joulun tulo kyllä antaa voimaa jaksaa pimeyttäkin.
      Kivaa uutta viikkoa Minna ♥

      Poista
  7. On meidän marraskuu ollut harvinaisen sateinen, mikä Maltalla onkin hyvä asia.
    Eikös ollut niin, että joulukaktukset kukkivat vasta “aikuisiässä”, olen josku näin kuullut. Eli kasvilla pitää olla tarpeeksi ikää, ennen kuin se alkaa puskea kukkia ulos.
    Niin, lumi yllättää joka vuosi. Onneksi ei nyt tarvinnut sitä asiaa murehtia muutamaan vuoteen.
    Mukavaa alkanutta viikkoa sinulle!

    VastaaPoista