lokakuuta 22, 2022

Rannikonpuutarhan ihanaa Kurpitsapuistoon ehtii vielä tänä viikonloppuna


Terveisiä Rannikonpuutarhan Kurpitsapuistosta Salon Halikosta. Viime lokakuussa melkein tasan vuosi sitten matkasimme pikku Mimmin kanssa ensimmäistä kertaa tähän Suomen kuuluisimpaan Kurpitsaviikko tapahtumaan, joka starttasi jo 10.lokakuuta ja some onkin ollut pullollaan ihanan oransseja, keltaisia ja valkoisiakin kurpitsoita. Olin jo huolestunut ehdin tänä syksynä tapahtumaan ollenkaan mutta onneksi tänään päivällä oli aikaa piipahtaa Halikossa. Ihana Kurpitsapuisto on avoinna vielä tänään lauantaina klo 23 asti. Huomenna sunnuntaina 24.10. klo 20 puiston sulkeutumista juhlistetaan komealla ilotulituksella. Myyntikojut sulkeutuvat sulkeutuvat 22 ja tämän syksyn osalta kurpitsapuisto sulkee ovensa.  








Jos et vielä koskaan ole kokenut tällaista tapahtumaa niin aja ihmeessä Halikkoon katsomaan puistoa, joka on vuodesta 2018 vetänyt sankoin joukoin ihmisiä lähiseuduilta ja muualtakin Suomesta ihastelemaan kaiverrettuja kurpitsoita sekä muuta vähän Halloween henkistä rekvisiittaa alueella. Meiltä Espoosta Halikoon ajoi tunnin ja 10 minuuttia Turun moottoritietä. Kesärajoituksetkin ovat vielä voimassa. 




Olin ihmetellyt miksi täällä blogissa on aivan hurjasti lukijoita mutta sitten selvisi, että teitä lukijoita tuli tänne myös Meriharakat -blogin kautta sekä oman viime syksyn postauksen kautta. Blogikollega Pirkko oli linkittänyt syksyn 2021 postaukseni heidän blogiinsa - kiitos ♥ Tästä voi kurkistaa miten Meriharakoiden Kurpitsapuisto visiitti sujui. 







Kurpitsapuistosta löytyy valtavasti valmiiksi kaiverrettuja kurpitsoita mutta "tee se itse naiselle/miehelle" on toki tarjolla myös ihan kokonaisiakin. Minä haaveilin ensin yhdestä valkoisesta suuresta kurpitsasta mutta kun heti varannut sitä itselleni oli se jo mennyt kun teimme kotiinlähtöä. Kurpitsa oli sen verran suuri, että Mimmin kanssa kiertäessä en sitä olisi kyllä jaksanut edes kantaa. Ja tuskin olisi ollut edes ehjä enää. Tyydyin ostamaan kotiin lisää minikurpitsoita. Niitähän ei koskaan voi olla kotona ja parvekkeella liikaa 🎃


Myyntikojuista saa toki myös kaikenlaisia herkkuja siinä kiertelyn lomassa. Kurpitsamakkaraa ja kurpitsapizzaa oli tarjolla. Mimmi löysi jonkun kojun edestä pienen kurpitsamakkaran pätkän, jonka se söisin salamana ennen kuin emäntä ehtii ottaa herkun pois. Näytti maistuvan! Vohveleita ja muffinsseja oli myös tarjolla kahvin kera. Vaikka Halikossa ei ollut kuin +9C lämmintä aurinko lämmitti kun ei tuullut yhtään. Minulle tuli melkein hiki kun oli laittanut pipon päähän. 







Tämä päätön hääpari oli "Halloween hengessä liikkeellä" ja päätkin olivat vaihtaneet paikkaa heidän käsissään. Hieno ja varmasti iltahämärissä vähän pelottavakin. Viime vuonna olimme paljon myöhemmin liikkeellä joten myös sitä Halloween tunnelmaa oli enemmän. Nyt paistoi aurinko siniseltä taivaalta mutta ei se haitannut menoa yhtään.   




Kurpitsan kaivertajat ovat kyllä todellisia ammattilaisia ja heidän kurpitsansa ovat todellisia mestariteoksia. Äärimmäisen hienoja ja mielikuvituksellisia hahmoja oli paljon. Moni, joka itse aikoi kaivertaa oman kurpitsansa sai myös ohjeita siihen sekä vinkkejä siitä miten kurpitsan eri osia käytetään ravinnoksi. 

















Kurpitsaviikot on nyt jo alustavasti merkitty minun ensi vuoden menoihin! Aivan ihana tapahtumaUpeasti toteutettu ja taitavia tekijöitä. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Rannikonpuutarha Kurpitsapuisto löytyy osoitteesta  Häntälänkoskentie 86, Hajala. Kiitos Rannikonpuutarha ja ensi vuoteen 🎃🎃🎃





8 kommenttia:

  1. Voi että olen kateellinen teille jotka voitte vaan autolla huristella satojenkin kilometrien päähän. Täällä meillä tulee aina muutaman kymmenen kilometrin päästä ranta vastaan ja on käännyttävä takaisin menosuuntaan. Hienot kuvat ja ihana näyttely ja käyntikohde, vaikka en halloween-ihminen olekaan. Ihanaa sunnuntaita sinulle<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä Manner-Suomessa ei tule kyllä ongelmaa siitä, että ranta tulisi vastaan. Ainakaan ihan heti :) Saaristossa on omat hyvät puolensa eli ei liikenneruuhkia, ihmismassoja ja varmasti myös huomattavasti rauhallisempaa kuin pääkaupunkiseudulle. Molemmissa paikoissa on omat hyvät puolensa. Vaikka olen vain kerran käynyt Ahvenanmaalla on minulle iso kaipuu päästä sinne uudelleen. Paljon jäi kokematta ja näkemättä. Ehkä ensi kesänä...

      Rannikonpuutarha tapahtuma on minusta yliveto ja kiinnostaa ihmisiä laajasti. Vaikka en itsekään juuri Halloweenia ole viettänyt tämän on hauska ulkoilmatapahtuma ja kurpitsat ovat todella taidokkaasti tehtyjä. Pienelle peltoalueelle on saatu upeat puitteet juhlistaa syksyn sadonkorjuuta ja Halloweenia siinä samalla.

      Hyvää viikonloppua Kristiina ♥

      Poista
  2. Tuo oli kyllä ihana paikka, oltiin Mian porukoiden kanssa ihan haltioissaan koko tapahtumasta. Olisi ollut kiva nähdä tuo illalla valaistuna. Minullakin monta kuvaa tuolta, pitää purkaa ne ensi viikolla blogiin.
    Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle Marjo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen NIIN samaa mieltä kanssa! Viime vuonna olimme illalla ja näyttihän siellä ihan erilaiselta kun kurpitsoissa oli kynttilätuikut palamassa. Sellaista Halloween fiilistä oli ilmassa! Jännää, että osuimme tapahtumaan sama päivänä mutta vähän eri aikaan. Ihanaa, että sinäkin kirjoitit tästä blogiin. Niin paljon kivaa kuvattavaa ja nähtävää. Ensi vuonna taas sitten.

      Hyvää viikonloppua Outi ♥

      Poista
  3. Ihanat kuvat! Minun pitäisi ehdottomasti päästä käymään tuolla Halikon kurpitsapuistossa. Aina herään siihen aivan liian myöhään. Pitääkö tässä laittaa ensi vuodelle tosiaankin muistutus kalenteriin lokakuulle, että suunnittel käynti Halikossa :)

    Kivaa uutta viikkoa!

    VastaaPoista
  4. Tämä Rannikkopuutarhan tapahtuma on aivan ihana! Pitää ehdottomasti käydä siellä joku vuosi. Nuo kaiverretut kurpitsat ovat niin taidokkaita!
    Harmi, ettei se kestä ihan Halloweeniin asti. Median koulussa syysloma alkaa vasta 31.10.

    VastaaPoista
  5. Taisivat kurpitsat lisääntyä tuolla vielä viikon mittaan! Mutta ihan kiva, että tapahtuma elää vielä sen aikanakin. Olen miettinyt tuota kurpitsojen määrää, yhdessä blogiini saamassa kommentissa väitettiin, että niitä olisi ollut 60 000, toisaalta Ylen jutussa puhuttiin alkuun (olivat siellä samaan aikaan kuin me) 3 000 kurpitsasta. Insinöörinä vähän jopa yritin arvioida 60 000 kurpitsan tilavuutta enkä kyllä oikein siihen lukuun jaksa uskoa! Mutta toki, olihan noita, kurpitsoja, paljon, oli lukumäärä mikä tahansa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 60 000 kuulostaa hieman yläkanttiin. Se olisi 300 kuutiota eli 5 täysiperävaunullista tavaraa. 3000 - 5000 olisi varmaan lähempänä totta.

      Poista