heinäkuuta 09, 2021

Lohjan Asuntomessut 2021 Hiidenrannassa avautuivat

 






Vuoden 2021 Asuntomessut avautuivat tänään kello 13 Lohjalla! Kävin itse jo eilen pressipäivänä katselemassa ja kiertelemässä messualuetta ja taloja. Messut järjestetään tänä vuonna hyvin uniikilla ja historiallisella Hiidensalmen alueella Lohjalla. Tälle noin 20 hehtaarin maa-alueelle syntyi jo yli sata vuotta sitten sahateollisuutta vesireitin varrella kun oltiin. Sahan läheisyyteen rakennettiin myös komea konttorirakennus, jossa oli johtajan asunto. Saha jatkoi toimintaansa aina vuoteen 1966, jonka jälkeen suurin osa sahan rakennuksista purettiin. Onneksi konttorirakennus jäi pystyyn Hiidensalmen sillan pieleen Kokkokalliolle ja se onkin yksi tämän vuoden asuntomessukohteista. Itse en eilen ehtinyt valitettavasti käydä siellä mutta täytyy käydä piipahtamassa myöhemmin tässä historiallisessa talossa. Myös kaivosteollisuutta syntyi Karstuntien toiselle puolelle, jonne kohosi myös 72 metrin korkuinen torni maanmerkiksi vuonna 1956. Kalkkikiveä louhittiin maanuumenista sekä Tytyristä että Pitkäniemestä.  



Kohde 16 Designtalo Idyll, kivikuosia tasoissa ja välitilassa



Kohde 14 Dekotalo Kuulas, hauskoja aaltoilevia seinähyllyjä 



Kohde 15 Ainoa Fiksu, isot seinänkokoiset ikkunat tuovat tilaan valoa

Hiidensalmen alue on vain 1,5 kilometrin päässä Lohjan keskustasta eli lähellä palveluita sekä hyvien liikenneyhteyksien päässä. Messualue rajautuu kauniiseen Lohjanjärven Ristiselkään, joka luo messutaloille kauniin maiseman ympäri vuoden. Monista messualueen taloista aukeaakin näkymä järvelle ja veden läsnäolon aisti eilenkin messualueella. Messualueella on pientaloja, rivitaloja sekä muutama kerrostalo. Kerrostalokohteisiin en valitettavasti ehtinyt kurkistamaan mutta muut talot koluttiin aika huolellisesti läpi helteestä huolimatta läpi. 




Kohde 15 Ainoa Fiksu, pehmeän pörröisiä tekstiileitä



Kohde 13 Jukkatalo Jalava, pehmeän pörröisiä tekstiileitä



Kohde 11-12 BMI Ormax Hiidenkoti, luonnonmateriaalia pellavaa, minimaalisuus

Lohjan Hiidenrannan alueen keskeisiä elementtejä ja teemoja ovatkin järvi, luonto, hyvinvointi ja kohtaamiset. Alue oli minusta sympaattisen pieni ja pihatkin oli saatu jo kuntoon. Alueella on hyvin maastoon sopivia rakennuksia ja joukossa myös varsinaisia WAU-huokailuja aikaansaavia kohteita. 



Kohde 1 Villa Ilta, Siinne valoakustiikka, valaistus ja akustiikka



Kohde 9 Talo Sensu, järvimaisema aukeaa omalta terassilta



Kohde 5 Lohjan Saarenta, Siinne Vaivaiskoivu akustiikkapaneeli 

Messut ovat avoinna 9.7.-8.8.2021 klo 10-18 paitsi nyt avajaispäivä 13-18. 

Jotta Lohjan Asuntomessuille 2021 voi osallistua Covid19 -turvallisesti on kävijämääriä rajoitettu ja liput tulee ostaa ennakkoon netistä. Asuntokohteissa myös maksimi henkilömäärät on ilmoitettu selkeästi ja kohteista löytyy käsidesiä sekä muuta ohjeistusta. Kohteissa liikutaan maskeissa ja turvavälejä noudattaen kuten viime vuonnakin Tuusulassa. 



Kohde 8 Talo Sensu, isot kivilaatat kylpyhuoneessa



Kohde 6 Kastelli Plazia Järven sydän, puuteriset sävyt sisustuksessa



Kohde 4 Pastelli Veistos, puuteriset sävyt sisustuksessa, sormirimoitus pöydässä




Kohde 6 Kastelli Plazia Järven sydän, puuteriset sävyt sisustuksessa

Olen koonnut tähän ensimmäiset messupostaukseen havaintoja sekä omia suosikkeja messuilta. Lisää postauksia on ihan varmasti tulossa koska löysin melko paljon itseäni kiinnostavia juttuja messuilta. Täytyy sanoa, että myös pyöreä Pyörretalo sai haukkomaan henkeä. Taisin viettää eniten aikaa siellä koska jäin omistajien kanssa juttelemaan talosta ja sen sisustuksesta. Oli mukava tavata entiset Cafe Laurin omistajat nyt unelmiensa täyttymyksessä eli omassa pyöreässä talossa Pyörre. 



Kohde 7 Pyörre, Johanna Oras, taidetta tapetilla




Kohde 7 Pyörre, Johanna Oras, taidetta lasiovessa



Kohde 2 ProModi, sisustussuunittelu taiteilija Johanna Oras

Tässä siis vähän esimakua minun eiliseltä messupäivältä ja lisää on tiedossa joten pysy mukana! Mukavaa alkavaa viikonloppua. Muista nesteytys ja aurinkorasva!


10 kommenttia:

  1. Upeita kuvia. Mekin Lohjan asuntomessuille ensi viikolla. Ihanaa viikonloppua Marjo. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiia <3 Messuilla on paljon kauniita yksityiskohtia ja pidin värityksistä. Sekä hyvin hillittyä että myös todella räväkkää väriä. Ehkä kuitenkin värikästä oli vähemmän. Talo Pyörre on ihan käsittämättömän upea! Mukavia messuja teille ja aurinkoista viikonloppua Tiia <3

      Poista
  2. Hienoja kuvia ja mielenkiintoisia yksityiskohtia <3 Asuntomessut ovat kiinnostava tapahtuma. Sieltä saa kivoja vinkkejä omaan kotiin niin kotia rakentavat kuin omassa kodissa jo asuvat. Aurinkoista viikonloppua sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tarj <3 Asuntomessuilla oli tänä vuonna monia kiinnostavia kohteita ja pidin myös siitä miten kompaktin messualue oli. Torstaina eivät lämpötilat olleet yli +30C kuten tällä hetkellä mutta ilmalämpöpumppuja löytyi lähes jokaisesta talosta joten oli ihanan viileää kun katseli kohteita. Vinkkejä on aina kiva saada vaikka ei olisi itse edes suunnittelemassa muutosta kotiinsa juuri nyt. Toki minulle messut ovat jo työni puolesta Habitaren lisäksi sellainen "must to see" -tapahtuma. Mukavaa ja aurinkoista viikonloppua Tarja <3

      Poista
  3. Kauniita kuvia! Kiva päästä messuille näin kuvien välityksellä.
    Ihanaa viikonloppua sinulle Marjo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi <3 Asuntomessuilla on aina kiva käydä katselemassa uutuuksia ja inspiroitumassa. Ihanaa sunnutaita myös sinulle <3

      Poista
  4. Kiitos asuntomessukatsauksesta💙Kodit näyttävät kerrassaan ihastuttavilta💚Helteistä heinäkuun jatkoa🌾!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Teija <3 Messualue oli ihanan kompakti ja juuri näillä helteillä helposti haltuun otettava. Lisää messupostauksia vielä tulossa, joten pysty kuulolla. Kivaa heinäkuun jatkoa <3

      Poista
  5. Hyvät kuvat!
    Mitenkäs keittiöt ja kylpyhuoneet? Oliko inspiroivia kohteita? Pitäisi alkaa keräämään jotain inspiraatiota noihin, remonttia on jossain vaiheessa tulossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Rva Kepponen <3 Keittiöissä näkyi edelleen mustaa mutta sen rinnalle oli tullut myös puunväriä siis ihan luonnollisena eikä esim. kuultomaalattuna. Välitilassa ja tasoilla näkyi kiveä paljon ja laattakoko on edelleen suuri. Muutamissa keittiöissä näkyi vielä "aamiaiskaappeja" mutta isommin ne olivat jo kadonneet. Kylpyhuoneiden ja saunojen osalta myös isoja laattoja. Vielä näkyi mustia saunoja ja spamaisuutta kylpyhuoneissa. Muutamassa kohteessa hyvin luksusratkaisuja mm. suihkuissa. Kullanväriä hanoja, joista itse en ollenkaan välitä mutta myös mustia ja kromin värisiä.

      Poista