toukokuuta 13, 2021

Toukokuun touhuja ja tuumailua

 







Toukokuun alku on mennyt ihan hurjaa vauhtia! Hetki sittenhän oli vappu ja kohta on jo kuun puoliväli. Aurinko nousi tänään meillä Espoossa 4:48 ja laski 21.47. Ihanaa kun on niin valoisaa ja päivänpituus huikeat 16 tuntia ja 59 minuuttia. Ja vielä päivä jatkaa pitenemistään juhannukseen saakka. Viime päivien helteiset säät ovat saaneet luonnonkin ottamaan ihan kunnon loikan eteenpäin ja tuntuu, että koivun lehdet kasvavat silmissä. Olen pikku hiljaa kaivellut kesäisempiä vaatteita jo esille ja talvitakit on vihdoin siirretty pois silmistä. Ikkunat odottavat edelleen pesemistä talven jäljiltä. Toisaalta mietin, että kun puiden pahin siitepölykausi on ohi kannattaisi vasta aloittaa peseminen. 



Kun mustarastaiden pesintä keskeytyi ikävän munavarkaan johdosta päätin hankkia jo kesäkukkia parvekkeelle. En koskaan ole muuten ostanut parvekekukkia näin aikaisin. Tänä vuonna pelargonioitakin piti hankkia muutamia lisää koska kaikki eivät valitettavasti selvinneet talven yli. Ostoskärryyn sujahti myös lobelioita, orvokkeja, markettoja ja muutamia muratteja. Eilen kotiutin vielä yhden ison hortensiankin kesähuoneeseemme. Parveke ei missään tapauksessa ole vielä valmis eli jotain kasveja sinne tullaan vielä hankkimaan. Orvokit istutin heti jo ulkosalle mutta muut kasvit nostin aina yöksi sisälle koska vielä viime viikolla yölämpötilat olivat lähellä nollaa. Tarkempi parveke-esittely sitten myöhemmin kun siellä vihertää enemmän. 





Pionikausi on alkanut ja maljakossa onkin ollut pulleita pioninnuppuja jo monta kertaa peräkkäin. Jos minulla joskus on oma puutarha haluaisin ehdottomasi, että siellä olisi pioneita. Oma isoäitini kasvatti kesämökillään aivan huikean kauniita pioneita, joista sitten aina leikattiin kotiin viemiseksi muutama kukkanen. Rakastan seurata pionin nupun aukeamista. Usein maljakossa on Coral Charm pioneita, joissa tapahtuu jännä värin vaihtuminen. Vaaleanpunaisesta tulee ensin korallinpunainen, josta se hennon keltaisen kautta muuttuu vähitellen valkoiseksi. Pionin saa säilymään maljakossa kun muistaa leikata siihen imupinnan eikä missään tapauksessa leikkaa vartta saksilla. Imupintoja ei myöskään saisi leikkaamisen jälkeen kosketella omilla sormillaan. 





Toukokuu on kuukausi, jolloin moni läheiseni ja ystäväni viettää syntymäpäiviään. Nyt korona-aikana ei synttärijuhlia järjestetä joten useita ystäviä on vain onniteltu puhelulla tai viesteillä. Tein isäni syntymäpäivän kunniaksi ensimmäisen tämän vuoden mansikkakakun. Meillä perinteisesti kevättä jja isän synttäreitä aina juhlistetaan mansikkakermakakulla. Vähän jännitti kun ostin S-marketista pienen pahvilaatikon espanjalaisia mansikoita ovatko ne täysin mauttomia kuten usein ensimmäiset tuontimarjat. Olin todella positiivisesti yllättynyt miten makeilta ja hyviltä ne maistuivat. Kakun kuljettaminen autossa ilman kunnollista kakkukupua oli taas "melkoinen prosessi" mutta siitä selvittiin lähes kunnialla. Pienen piirin kesken syötiin sitten kakkua ja juhlistettiin päivänsankaria.





Maanantaina toukokuun 3.päivänä minulla oli vihdoin treffit kampaaja Kaisun kanssa. Edellinen kampaajakäynti oli marraskuussa 2020. Normaalisti istahdan kampaajantuoliin joka neljäs/viides viikko. Voitte uskoa, että otsatukkaa oli monen monta kertaa saksittu taas kynsisaksilla tämän "kampaaja lockdownin" aikana. Harmaa juurikasvu puski esille ikävästi ja mittaakin hiukset olivat kasvaneet aika hurjasti.Tapasimme jo klo 7 tyhjässä hiusmuotoilu Inohcin tiloissa Unioininkadulla. Arvostan suuresti sitä, että Kaisu joustaa ja suostuu tulemaan jo näin aikaisin töihin. Olen hoitanut hiuksiani Kerastasen Chronologiste -sarjan tuotteilla. Ehdoton aamun kohokohta oli pesupaikan hämyssä tehty Ritual D'Execption kaviaarihoito. Kaisu valmisteli Vital Concentrate Pealrs kaviaarihelmien ja Maque naamion sekoituksen, joka hierottiin hiuspohjaani sekä myös levitettiin pituuksiin. Seuraavaksi vuorossa oli päänahan hieronta, joka oli taas jälleen kerran ihan taivaallista. Annoin Kaisun myös leikata latvoista 5cm. Ihana piristys työviikon alkuun. 




Vein loput Minnieltä jääneet senioriruokapakkaukset ystävälleni Katarinalle viikolla. Laitoin mukaan myös viime kesäisiä punkkitabletteja ja purutikkuja hänen Tristan koiralleen. Nappasin mukaan vielä parvekkeelta kukkineiden hyasinttien, narsissien ja muiden kevätkukkien sipulit jos hän haluaa istuttaa ne omalle pihalle. Olin ihan häkeltynyt kun hän kassin vastaanotettuaan otti esille Minniestä valokuvan perusteella tekemänsä muotokuvan. Melkein nousi kyyneleet silmiin kun katsoin kuvaa. Katarina oli tavoittanut Minnien uskollisen katseen ja tutun hahmon. Jopa kukkakaulapanta oli piirretty Minsun kaulaan. Olen kehystämässä kuvaa nyt ja sijoitan sen varmasti makuuhuoneen hyllylle. Katarina teki myös aikoinaan pienen huovutetun Minnie-hahmon ♥♥♥



Charles Liquor & Punish



Charles Liquor & Punish



Taneli Stenberg



Taneli Stenberg



Juliana Hyrri



Timo Tyynismaa

Ehdin myös yhtenä hieman sateisena iltapäivänä piipahtaa työpäivän jälkeen katsomassa Keran Halleilla vielä lisää Concrete Urban Art Festival 2021 töitä. Edellisellä kerralla jäivät näkemättä kokonaan toisen logistiikkahallin ja kellaritilojen kaupunkitaide. Kannattaa aina ennen Keran Halleille menoa tarkistaa Facebookista minkälainen jonotustilanne sisälle on ettei tarvitse turhaan seisoskella. "Voimme ottaa vierailijoita sisään vain muutaman kerrallaan, minkä vuoksi jonotusajat ovat ajoittain pitkiä. Varaudu säänmukaisella pukeutumisella ja pienellä välipalalla." Suuren suosion ansiosta näyttelyn aukioloaikoja on pidennetty festivaalin viimeisellä viikolla. Teoksia pääsee katsomaan 29.5. asti ke-pe klo 13-20 ja la10-20. Toukokuun viimeisellä viikolla ke-la klo 10-20. Suosittelen!







Tällaisinä toukokuun päivinä pitää koko ajan kyykkiä valokuvaamassa kaikkia mielenkiintoisia kasveja, joita puskee mustan mullan läpi kohden auringonvaloa. Saatan vaikuttaa vähän koomiselta kun kumartelen ulkona aina maahan kännykän kanssa napsimaan valokuvia kukista. Keväinen pakkomielle kun kaikki menee niin nopealla tahdilla eteenpäin joka päivä.

Miten sinun viikkosi ja toukokuu on sujunut? Kuljetko jo kesämekossa ja sandaaleissa? Mukavaa viikonloppua kaikille! Nautinaan lämmöstä ja auringosta niin kauan kuin sitä riittää. 




4 kommenttia:

  1. Ai hitsit, että Keran halleille on jonoa :( En millään viitsisi jonottaa, mutta niin mielelläni näkisin nuo teokset.

    Minulla on viikkoa mennyt työkiireiden merkeissä. Helatostaina onneksi ehdin minäkin ihailemaan, kuinka luonto puhkesi hetkessä vihertämään ja kukkimaan. Kivaa viikonloppua Marjo!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun itse kävin siellä nyt toisen kerran pääsin suoraan sisälle. Tosin silloin ilma oli vähän sateinen mutta ehdottomasti kannattaa mennä kurkkimaan olisi ihan sinun juttusi. Ja onhan se auki toukokuun loppuun. Hyvää sunnuntaita Rva Kepponen ♥

      Poista
  2. Minnie taulu on niin täydellinen. <3 Mikä kakku, oijoi maistuisi. Meillä on muuten sama tämäkin sinivalkoinen mekko. Taidetaan rakastaa samanlaisia mekkoja.

    Ihanaa sunnuntaita Marjo. <3

    VastaaPoista
  3. Onpa herkullisen näköinen kakku! Aivan ihana lahja tuo kuva Minniestä, ihan on kyllä näköinen <3
    Kaunista sunnuntai-iltaa ja alkavaa viikkoa sinulle Marjo <3

    VastaaPoista