elokuuta 29, 2020

Rehndahlin kotieläinpihalla Kirkkonummella


Terveisiä Rehndahlin kotieläinpihalta Kirkkonummelta! Tänään oli niin huikean aurinkoinen ja lämmin elokuinen lauantai päivä, että huristelimme maaseudulle katsomaan eläimiä. Edellisestä vierailustani täällä on hieman vierähtänyt vuosia. Yritin kaivella vanhoja valokuvia Rehndahlista tarkistaakseni minä vuonna olen käynyt yhden kummityttöni kanssa edellisen kerran eläinretkellä. Kuvia en valitettavasti löytänyt mutta muistelen, että vierailusta olisi noin 10 vuotta aikaa. Paikka on ehtinyt vaihtaa tässä ajassa jo omistajaakin mutta yllättävän hyvin muistin miltä kotieläinpihalla näytti.

Shetlanninponit  Caprio ja Alladin keskittyivät enemmän vihreää ruohoon kuin meihin.


Rehndahlin kotieläintilalla on noin 70 eläintä. Ostaessasi 10€ lippua (alle 2 vuotiaat veloituksetta) kioskilta saat rannekkeen ja yksityiskohtaiset ohjeet miten kotieläintilalle tulee käyttäytyä. Tilalla tulee toimia eläinten ehdoilla ja siten ettei niiden elämä mene sekaisin vierailusta. Voit silittää eläintä mutta vaikkapa kissoja ei voi nostaa syliinsä. Eläimille voi syöttää vain voikukanlehtiä. Omia eväitään tai muita ruokia niille ei saa antaa etteivät eläimet sairastu. Aitaukset, jonne voi mennä sisälle on merkitty erikseen, muihin aitauksiin on pääsy kielletty. Eläimen pitää antaa rauhassa tutustua vierailijaan ja eläintä on parempi silittää selästä kuin päästä ettei eläin pelästy. Eläin tulee luoksesi kun se on voittanut luottamuksesi mutta eläimiä ei saa ajaa takaa koska ne hermostuvat.

Aivan huikea Lypsikki lehmä tarjoaa lapsille mahdollisuuden kokeilla miltä lehmän lypsäminen tuntuu. Minä sain lapsena kokeilla ihan oikealla lehmällä ja se olikin "vähän liikkuvampi" kuin rauhallinen Lypsikki.

Minipossu Madeleine heilutti häntää kuin koira. Possun motto on "jollei pidä kiirettä ehtii enemmän".

Vuohiaitauksen afrikkalaisella vuohella on todella intensiivinen katse!

Pekinginankka lauma liikkui ryhmänä mihin ikinä ne kotieläinpihalla menivätkään. 


Tässä on kotieläintilan laamaherra Dalai ja hän todellakin sylkee! Silitin laamaa aivan pikkuisen selästä mutta hänestä se ei ehkä tuntunut kivalta joten suussa olleet siemenet lensivät. Onneksi ehdin väistää :)

Alpakat Aron ja Sandra olivat Dalai laaman kanssa samassa aitaukset. Nämä veijarit sylkevät erimielisyyksien sattuessa toisiensa päälle mutta harvemmin meidän ihmisten. Ihania pallopäitä, joiden tuottama villa on äärimmäisen lämmintä. 

Miniaasit Elin ja Ellen ovat äiti ja tytär. Hyvin rauhallisen rauhkeina he seisovat auringossa. 

Falabellat Barbie ja Bacha

Falabellat jäivät mieleen jo ensimmäisellä vierailullani Rehndahlissa vuosia sitten. Silloin ne olivat täysin vapaina ja kun astuin autosta ulos törmäsin tällaiseen maailman pienimpään hevoseen. Falabellat ovat kotoisin Argentiinasta ja ne ovat jalostettu shetlanninponista ja täysverisestä. Älykkään ja pitkäikäisen hevosen säkäkorkeus on vain 60-80cm. Suloisia minihevosia!

Rehndahlissa on myös keppihevosareena ja keppihevostalli, josta voi valita sopivan hepan itselleen. Keppihevostelu sopii muuten ihan kaiken ikäisille. 


Ihania hevosia, joita ei valitettavasti päässyt yhtään taputtelemaan kun nekin keskittyivät vain heinään.

Aitauksessa otettiin välillä ihan lungisti päiväunosia kuten tämä maatiaisvuohi. Lampaita löytyi useampaakin rotua - Oxford down, Ahvenanmaalaiset ja risteytykset. 


Näin upealta näyttää jättiläiskana. Lisäksi kotieläintilalla on minityyrikanoja, silkkikanoja ja kaksi valkoista taikurinkyyhkyäkin. Myös riikinkukko kanoineen asustaa Rehndahlissa mutta hän oli pudottanut lähes kaikki pyrstösulkansa joten ei halunnut tulla kuvatuksi. Lyhtypylväisiin on muuten ripustettu hauska linnunpönttölähiö :)



Kani, kalkkuna ja kana! Kaneja oli useampia rotuja ja olisikohan tämä veijari ollut Belgian jättilaiskani. Kalkkunat näyttävät minusta aina jotenkin todella hassuilta tuon "helttansa" kanssa. Osa kanoista ja kukko tepastelivat täysin vapaasti pihapiirissä. Välillä ne poikkesivat moikkaamaan lampaita ja vuohiakin.


Ihana päivä Rehndahlin kotieläitilalla sai hymyilemään silittämisen ohella. Me olimme tänään ihan aikuisten kesken päiväretkellä. Paljon lapsia kotieläintilalla toki oli mutta sopii myös lapsenmielisille. Eläimillä on tutkimustenkin mukaan positiivinen vaikutus meidän ihmisten hyvinvointiin.

Rehndahlin kotieläintila on avoinna la-su 10-16. Osoite Hilantie 100, Kirkkonummi. Alueella pieni kioski, josta voi ostaa jätskiä, kahvia ja virvokkeita. Parkkipaikka ja wc-tilat löytyvät myös. Nyt korona-aikana toki myös käsidesiä.


12 kommenttia:

  1. Nämä kotieläinpuistot ovat ihania paikkoja. Kiitos esittelystä. Olimme kesällä ensi kerran Koiramäenpuistossa Ellin kanssa. Pikkasen Elli vielä arasteli eläimiä mutta ensi kesänä varmasti sujuu jo paremmin.

    Mukavaa ja aurinkoista viikonloppua sinulle ihanainen ja rapsut Minnielle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen samaa mieltä, että nämä ovat ihania paikkoja myös meille aikuisille. Ymmärrän, että pikku Elliä varmasti on vielä pelottanut mutta ehkä jo ensi kesänä tilanne on ihan toinen. Toisaalta itse pelkäsin lehmiä niidin koon vuoksi vuosia ennenkuin voitin "ammukammoni".
      Koiramäenpuistoa on moni myös kehunut. Ehkä joskus kun olen Tampereella piipahdan sielläkin.

      Poista
  2. Kerran ollaan tuolla käyty, kun poika oli pieni. Mielestäni tuonne tehdään päivikodin retkiä myös!
    Onneksi selvisit ilman sylkisuihkua!!
    Ihanaa sunnuntaita sinulle Marjo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan varmasti tänne tehdään retkiä päiväkodeista. Ainakin viime lauataina oli myös synttäriryhmiä kotieläintilalla viettämässä synttäreitä. Joo, mua nauratti se laama kun olin juuri lukenut kyltin "me osamme ja syljemme myös" ja sitten tuli suihkua :D oma vika vaikkei osunutkaan!
      Kivaa tiistaita Outi ♥

      Poista
  3. Tämä olikin hyvä vinkki, sillä en ole käynyt enkä kuullutkaan, vaikka pyöritään välillä silläkin suunnalla. Monipuolisesti erilaisia eläimiä mitkä varmasti kiinnostavat myös meidän pikkutyttöjä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos sait tästä menovinkin tyttöjen kanssa. Paljon on katsottavaa ja eläimiä opettavat myös lapsille paljon pelkällä olemassaolollaan. Suosittelen piipahtamaan!

      Poista
  4. Tuo olisi kyllä niin minun pikkunaperon paikka! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan varmasti sinun tyttäresi viihtyisi täällä :) Paljon oli melko pieniä lapsia vanhempien kanssa puistoilemassa.

      Poista
  5. Ai että eläimet on SÖPÖJÄ! Minen varmaan voisi hirveän lähelle mennä, sillä oon allerginen kaikelle mitä kuvissa oli :D

    hanna
    https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Auts, allergisuus on paha juttu! Ymmärrän ettei silloin kyllä kannata mennä ellei tule nuhaa tai hengenahditusta.

      Poista
  6. Kuulostaa ja näyttää ihanalta paikalta! Meillä jäi tänä kesänä kotieläinpihat käymättä. Ehkä ensi kesänä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rehndahl on kiva paikka :) Kesään ei saa aina mahdutettua kaikkea vaikka kuinka haluaisi.
      Ensi kesänä sitten tulee Kirkkonummelle koko perheen voimin!

      Poista