elokuuta 02, 2020

Tuusulan Asuntomessut 2020 avautuvat 3.8.


Tuusulan Asuntomessut avautuvat huomenna 3.8. klo 12.00 ja jatkuvat 30.8. asti. Tuusulassa järjestettiin jo vuonna 1970 ensimmäiset asuntomessut joten kuluvana kesänä messutapahtuma täyttää kunnioitettavat 50 vuotta. Onnittelut juhlavuoden kunniaksi! Tuusulassa pidettiin asuntomessut myös vuonna 2000 ja niillä messulla minäkin olin jo mukana messuvieraana. Tänä vuonna sisustuksen, rakentamisen, remontoinnin, asumisen ja arkkitehtuurin uusimmat tuulet puhaltavat Tuusulan Rykmentinpuistossa.

Tuusulan Asuntomessut haluaa tarjota kaikille messuvieraille turvallisen ja sujuvan messukokemuksen näin korona-aikana joten lippuja myydään vain verkkokaupasta päivä- ja aikaperusteisesti. Lippuja on saatavilla rajallinen määrä, joten kun tiedät ajankohdan milloin haluat vierailla messuilla kannattaa liput hankkia ajoissa. Tarvittaessa vierailuajankohtaa voi muuttaa 24 tuntia ennen alkuperäiseen lippuun merkittyä saapumisaikaa. Lisätietoja löytyy verkkokaupan sivuilta.

Messutalojen yhteydessä ulkona on käsidesiautomaatteja joten mennen tullen saa puhdistettua kädet. Messutalojen max vierailijamäärät per talo on myös merkitty ja niitä valvotaan ettei kohteessa ole liikaa ihmisiä kerrallaan.

Asuntomessut ovat avoinna 3.-30.8. ma-pe 12 - 20 (pe 21.8. pidennetty aukiolo 22 saakka) sekä la-su 10-18. Lisätietoja löydät tästä linkistä.

Minä kävin jo Mediapäivänä perjantaina 31.7. tutustumassa Tuusulan Rykmentinpuistoon ja sain lähes koko päivän hurahtamaan messualueella. Askeleita näytti tulleen reilut 8000 joten hyvät jalkineet ovat ihan must messuilussa. Aurinkoinen sää helli meitä perjantaina mutta hyvä vinkki on ottaa mukaan kertakäyttösadetakkia mahdollisia sadekuuroja vastaan. Toki sateenvarjo - mielellään kokoontaitettava - on hyvä olla mukana. 

Tuusulan tulevaisuuden kyläyhteisössä oli paljon mielenkiintoista ja kivaa katseltavaa. Ajattelin tähän ensimmäiseen postaukseen koostaa yleishavaintoja messuilta. Valokuvia napsin päivän aikana 1300 ja ihan kaikkiin taloihin en edes ehtinyt/muistanut mennä. Eniten ehkä harmittaa, että missasin Jämerä Salmiakki ja Jämerä Laventeli talot. Muistin käydä kurkistamassa Trä Kronor Townhouse -kotiin mutta ilmeisesti aurinko ja väsymys saivat kävelemään Jämeröiden ohi. 

50.vuotisjuhlavuoden kunniaksi Tuusulan Asuntomessujen kaikkien messutalon hiilijalan- sekä hiilikädenjälki on laskettu ja mukana on päästöt kohteiden tuotevaiheen, rakentamisen, käytön ja elinkaaren lopunkin ajalta. Jokaisen esiteltävän messutalon edestä löytyy energiataulu. 

KONJAKINRUSKEA NAHKA


Konjakinruskea nahkasohva löytyi todella monesta olohuoneesta. Sohvan yhteydessä saattoi olla myös nahkaisia marokkolaista raheja. Myös legendaarista lepakkotuolia näkyi konjakinruskeasta nahasta tehtynä. Vaaleiden sohvien jälkeen piristävä uutuusväri ja toi sisustukseen ripauksen ylellisyyttä sekä lämminhenkisyyttä. 

kohde 19: Sievitalo Kultakoivu - sis.suunn. Linda Baki Design

kohde 24: Omatalo Kulma - sis.suunn. Sasu Heikkilä/Sasu's Playhouse

kohde 4: Paritalo Veljesteco - sohvat Mööpeli.com

kohde 14: Jukkatalon Tuulia - sis.suunn. Jukkatalo/Sari Helin

PUURAKENTAMINEN, VASTUULLISUUS, EKOLOGIA 

Rakennusmateriaalina nähdään tänä vuonna todella paljon puuta. Puu sitoo hiiltä, mikä vähentää omalta osaltaan messukotien rakentamisesta syntyvää ilmastokuormaa. Myös talojen sisustuksiin on tuotu paljon päästövapaita, aikaa sekä kulutusta kestäviä kodikkaita luonnonmateriaaleja. Alueella on useita kattoihin integroituja aurinkopaneeliratkaisuja. Nähtävillä on myös PET-pulloista ja kierrätyspuusta valmistetut keittiökaapistojen ovet. 

kohde 4: Paritalo Veljesteco - arkk. ja pääsuunn. Michael Pet

kohde 8: Dekotalo Ruuti - arkk. ja pääsuunn. Arkk.tsto Antti Heikkilä

kohde 38: Finnlog Hetena - arkk.suunn. AOR Architects / Mikki Ristola

SPAMAINEN YLELLISYYS KYLPYTILOISSA


Kylpytiloissa näkyy ripaus luksusta ja spamaista ylellisyyttä. Hanojen värit, sadevesisuihkut, upeat kaakelit ja marmoroidut laatat saavat omaan kotiin kylpylämäisen tunnelman. 

kohde 25: Kontio Hill House

kohde 25: Kontio Hill House

kohde 26: Terratinta-talo Puustellin Helmi

kohde 13: Designtalo Puro

AKUSTOIVAT PANELIT SEINILLÄ

Akustoivia paneeleita näkyi tänä vuonna Asuntomessuilla minusta enemmän kuin koskaan aiemmin. Koska monissa talossa on paljon avointa ja korkeaakin tilaa täytyy seinille tuoda jotain sieppaamaan ja pehmentämään ääniä. Monipuolisesti erilaisia ratkaisuja esillä.

kohde 17: Talo Keuda - Siinne valoakustiikka

kohde 24: Omatalo Kulma - Konton akustiikkalevylle painettua taidetta

kohde 27b: Duplio Aalto - akustiikkateokset Kati-Annika Aalto/toteutus Soften

PUUPANEELIT

Monien talojen makuuhuoneiden sängynpäädyissä näkyi todella upeaa puusepän työtä. Talo Keudan sängynpääty oli tehty "ihan kakkosnelosista" ja silti lopputulos oli huikean tyylikäs. Käsityöläiset osaavat kyllä tehdä upeita pintoja. 

 kohde 27a: Duplio Tynell - puupaneli Letti Jukola Indutstries

kohde 17: Talo Keuda - Keudan puusepät/sis.suunn. Katriina Leppilampi

Sisustuksissa edelleen paljon rottinkia ja luonnonläheisiä värejä. Sinapinkeltaista, poltettua oranssia ja okraa näkyi myös. Myös tummavihreä ja tummasininen näkyvät edelleen kodeissa. Skandinaavista sisustusta pienellä eksoottisella twistillä näkyi monissa taloissa. Mustat keittiöt ovat nyt IN ja aamiaiskaapit jatkavat edelleen. Myös kokonaan puunvärisiä keittiöitä löytyi. Valaistuksessa Talo Keudassa hauskoja erilaisia, uusia ideoita. Viherseiniä ei enää näkynyt vaan yksittäisiä viherkasveja tuomassa vehreyttä kotiin. Kivilattiat näyttävät yleistyvän.

Tässä muutamia havaintojani nyt aluksi Asuntomessuilta ja lisää tulossa kun ehdin purkaa kuviani. 


12 kommenttia:

 1. Asuntomessuilla on niin mukava käydä! Messuilta löytyy kivoja ideoita oman kodin sisustamiseen. Olit poiminut tähän postaukseen ihania yksityiskohtia messuilta. Hyvää alkavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asuntomessut antavat minustakin kivasti inspiraatiota ja ideoita jos miettii jotain omaan kotiin. Aina löytyy myös varsinaisia helmiä, joita voisi jäädä ihailemaan pidemmäksi aikaa. On myös mukava seurata rakentamisen trendejä ja miten vastuullisuus lisääntyy koko ajan.
   Hyvää alkanutta viikkoa myös sinulle :)

   Poista
 2. Upeat messut taas tiedossa. Blogien postauksissa olen ihastellut puupintoja, kauniita kalusteita ja aivan upeita valaisimia!
  Ihanaa viikkoa sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puu on selkeästi Tuusulan messujen juttu! Myös se miten eri tavalla puuta on käsitelly talojen julkisivuissa ihastutti. Kalusteissa tuo konjakinruskea ja murretut sävyt olivat vaihteeksi kivan erilaisia. Ihailin myös taidetta, jota jokaisessa talossa on seinillä. Piristi ilmettä huoneissa. Mukavaa uutta viikkoa ja tsemppiä töihin Outi <3

   Poista
 3. Upealta näyttää. Itse suuntaan ehkä sitten joskus jos ovat taas täällä lähempänä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrettävää. Nyt seuraavan vuonna asuntomessut ovat Lohjalla, Naantali 2022, Loviisa 2023 ja Kerava 2024 joten nekin ovat sinulle vähän kaukana. Toivotaan, että sitten vaikka 2025 jossain teilläpäin :)

   Poista
 4. Samoja huomioita noiden suosituimpien matskujen ja sisustelujen suhteen! Tuo Puustellin Helmen simpukan muotoinen kylppärin laatta on muuten aika huikean näköinen. Käytännöllinen mieleni miettiin kuitenkin urien ja kourujen putsaamista. Ehkä kaikki ei ole niin laiskoja siivoamaan kuin minä?! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin sinun blogipostauksesta, että huomiomme menevät hyvin yksiin :D
   Puustellin Helmen lattim suhteen mietin ihen samaa kuin sinä. Erittäin näyttävän näköisiä mutta miten siivottavuus? Stockholm Furniture Fairissa vuosi sitten näitä kaakeleita oli enemmänkin esillä ja esitin saman kysymyksen esittelijöille. He vakuuttivat, että pinnat ovat niin "pyöreitä" ettei siivous ole mikään ongelma. Ehkä pitäisi päästä itse kokeilemaan moppausta :D

   Poista
 5. En kestä kuinka kauniita taloja, pintoja ja sisustusjuttuja. Tuo ruutitalo on aivan ihana. Kylläpä kelpaisi tuollaisessa asua kerrostalo kaksion sijasta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moni kivoja ratkaisuja oli - toki osassa ympäristö vielä vähän keskeneräinen kuten aina messualueilla. Kyllä minäkin aina Asuntomessuilla saan kipinän omaan pihaan ja puutarhanhoitoon. Olisi ihanaa astua olohuoneesta parvekkeen sijaan joskus terassille...haaveilee...haaveilee... :D

   Poista
 6. Vau ihanan monipuolisia kuvia oot ottanut messuilta! Ite en oo vielä koskaan käyny asuntomessuilla. Mutta rakentamisessa / asumisessa mua kiinnostaa energiatehokkuus ja ekologisuus ja kyllä noi spakylpyhuonwet on hienoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Petra! Kun on koko ikänsä on arkkitehtuurin ja sisustamisen kanssa tekemisissä niin kuvia tästäkin asuntomessusta tuli yhteensä 1300. Jos kiinnostaa niin lisääkin messupostauksia on tulossa kun ehdin purkaa kuvia ja tehdä postauksia. Energiatehokkuus on tärkeä juttu asumisessa ja myös ekologisuus.

   Poista