huhtikuuta 13, 2020

Pääsiäinen meni sukkelaan ja mukavasti


Pääsiäinen on kohta ohi! Kevään 2020 pääsiäinen tulee ihan varmasti jäämään mieleeni. Vaikka pandemian takia monet pääsiäiseeni liittyvät perinteet katkesivat olen viettänyt silti erittäin rentouttavan ja mukavan pääsiäisloman. Olen nauttinut hyvästä ruoasta - ehkä liikaakin. Syönyt ihan tolkuttoman paljon Mignon-munia ja muitakin pääsiäismunia. Nukkunut pitkään ja ulkoillut. Ainoa miinus tässä pääsiäisessä on se, että pääsiäisruohon kasvattaminen jäi tänä vuonna tekemättä. Pikkukauppa, jossa iltamyöhäsellä teen ostoksia oli valitettavasti myynyt jo omat ruohonsiemenensä ennenkuin minä niitä huomasin kaipailla.


Ostin pikkukaupasta myös pääsiäiskukat ja nämä punaiset tulppaanit olivat aika vinkeitä. Ne olivat muutaman päivän ihan terhakkaita kunnes sitten alkoivat "nuokkumaan". Minäpä sitten kekseliäänä tein niille yhden pienen jipon. Leikkasin tulppanit noin kuuden sentin mittaisiksi ja laitoin ne lasimaljaan kellumaan. Lupaan laittaa tästä kuvaan Marjon matkassa Instagramin puolelle huomenna. Tulppaanit jatkavat elämäänsä maljassa entistä ehompina mutta lyhyempinä. Jos et vielä seuraa minua Instagramissa tästä voit ottaa sen haltuun.


Tänä vuonna en hakenut mitään ylimäärästä pääsiäiskoristetta kellarista esille vaan pärjäsin niillä mitä kotoa yhdestä laatikosta löytyi. Säilytän sekä joulu- että pääisiäiskoristeita pääsääntöisesti kellarissa kun niitä tarvitaan vain kerran vuodessa.  Nuo turkoosit "jalokivipääsiäismunat" on aikoinaan ostettu Indiskasta. Ostin munia vuosia sitten vähän enemmänkin ja ystävät saivat niitä pääsiäisenä pikkulahjaksi kun tapasimme.


Tässä vaiheessa meidän "pääsiäisnoitaa" näytti haukotuttavan valokuvauksen tiimellyksessä ihan vietävästi tai sitten se keittiönuuni ehkä kuitenkin jo kutsui... Sain Minnien pääsiäispostauksen jälkeen kaksi viestiä, jossa kysyttiin mistä nuo "kananmunakynttilät" on hankittu? Muistaakseni olen ostanut ne aikonaan Tiimarista eli kynttilät ovat todella vanhoja. Tiimari nimittäin lopetettiin 2014 alkupuolella. En ole raaskinut polttaa kynttilöitä kun ovat pääsiäisenä niin hauskat. Sääli kun Tiimari ajautui konkurssiin eikä liiketoiminnalle löytynyt jatkajaa. Tein sieltä aikoinaan vaikka mitä kivoja löytöjä!


Pääsiäisen kiireettömyydestä ja leppoisuudesta kertoo myös pitkät aamiaishetket. Ai, niin totta kai se paperinen Hesari, joka puuttuu kuvasta. Pääsiäisenlehteä tosin joutui lukemaan monena aamuna kun se ei ilmestynyt nyt pyhien aikana. Minun aamiaishetkeen kuuluu aina painomusteen tuoksu ja mustat sormet!


Tuo valkoinen pupu tarttui kerran mukaan Loviisan Wanhat Talot -tapahtumasta vai oliko se sitten Loviisan Wanhan Ajan Joulukodeista? Ostin se joka tapauksessa talo Kuninkaanlammen pihapuodista ja sopii kivasti pääsiäiseen. Muut puput jäivät tänä vuonna kellariin odottamaan ensi vuoden pääsiäistä.


Pääsiäisenä ilmat olivat aurinkoiset ja ulkoiluun sopivat. Tänään tosin jossain vaiheessa taivaalta taisi tulla jotain "lumentapaista" mutta maahan se ei Espoossa jäänyt. Ensi viikoksi on luvassa  ainakin Lounais-Suomeen ihan +10 C lämpömittariin. Kevät tulee nyt kohisten koronasta huolimatta.


Jos punaiset tulppaanit "nuokkuivat" niin saman pikkukaupan keltaiset tulppaanit ja narsissit ovat edelleen terhakoina maljakossa. Helmililjoja ei pikkukaupassa ollut joten ne jäivät tänä vuonna saamatta. Ja nuo oksien pienet lehdet ovat suloisia. Näin muuten eilen kotona kevään ensimmäisen kärpäsen eli mahtoiko tulla näiden oksien mukana metsästä tai lensikö sisälle ikkunasta...


Eilen tein perheemme perinteinen rahkapiirakan tai - kuten meillä on tapana sanoa - piimäpiirakan. Ja hyvää oli sekin. Ja totta kai ilman niitä rusinoita. Tuo pääisiäiskoriste on isoäitini ohjeen mukaan valmistettu ja äitini on tehnyt sen. Tämä pääsiäinen meni hyvin leppoisissa ja erilaisissa merkeissä mutta ensi vuonna taas sitten palataan perinteiden pariin.

Miten sinun pääsiäisesi on sujunut? Kivaa uutta viikkoa kaikille  ♥


16 kommenttia:

 1. Ihana tuo pääsiäismummeli, niin lempeän näköinen. Paljon kaikkea ihanaa on kodissasi muutenkin. Minä olin laiska enkä ottanut esille edes niitä vähiä pääsiäiskoristeita jotka meillä on. Mämmiä on syöty ja kotona oleiltu. Muutama päivä meni mökilläkin. Kuulun kyllä niihin ihmisiin joka ei yhtään tykkää tällaisista pitkistä pyhistä. Pääsiäisen pyhätkin tuntuvat kestävän ikuisuuden!
  Mukavaa viikkoa sinulle Marjo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kristiina! Pääsiäismummelin "kaava" on isoäidiltäni ja tämä on edesmenneen äitini tekemän. Nämä on minustakin jotenkin todella suloisia. Yleensä meillä on enemmänkin pääsiäisikoristeita mutta nyt en lähtenyt hakemaan niitä kellarista kun näilläkin pärjäsi. Minä muuten rakastan mämmiä. Ja ehdottomasti nykyään vaniljakastikkeen kanssan - aiemmin söin kerman kanssa mutta löysin tämän makuparin pari vuotta sitten.

   Kivaa lauantai iltaa Kristiina ♥

   Poista
 2. Kaikesta huolimatta pääsiäinen tuntui menneen ehkä jopa hieman liiankin nopeasti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen muuten samaa mieltä Mira! Pääsiäinen humahti aika nopeasti :)
   Kivaa lauantaita ♥

   Poista
 3. Pääsiäinen oli mukava, pastia syötiin useampana päivänä kun syöjiä oli vain me kaksi. Tänään olen viemässä äidille ja tädille ruokakassit ja tarkoitus oli viedä paistia heillekin muutama viipale, mutta varis oli repinyt kääreet parvekkeella säilötystä paistista ja nokkinut puolet jäljellä olleesta lihasta.

  Olen käynyt isommissa kaupoissa ostoksilla huolellisesti suunnitellun kauppalistan kanssa, kun kotikadun pikkukaupoissa on aina lauma tai parikin teinejä parveilemassa menipä sinne mihin aikaan tahansa, eikä kapeilla käytävillä ohi pääse kuin ihan läheltä. Isommissa kaupoissa on ollut helpompaa väistellä ihmisiä eikä kassajonoissakaan olla oltu ihan peräkanaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KÄÄK - varis oli tietysti huomannut paistin teillä parvekkeella olleen paistin ja päättänyt "vähän maisteilla". Meillä kävi joskus vuosia sitten lapsuudenkodissa vähän samanlainen juttu kun joku lintu oli mennyt syömään parvekkeelle säilöttyä kakkua aimo annoksen.

   Minä kun käyn kaupassa yömyöhään olen välttynyt myös teiniporukoilta paitsi yhtenä perjantai iltana. Sen jälkeen olen välttänyt viikonloppuiltoja kaupassa. Sunnuntaina voi toki mennä ja saa olla ihan yksin shoppailemassa ruokaa.

   Poista
 4. Minniestakin näkee, että pääsiäisenä on rentouduttu. Ihania pääsiäiskoristeita sinulla on. Arvaa muuten harmittelinko Tiimarin poistumista useamman vuoden ajan?
  Ihanaa viikkoa sinulle Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minnie kyllä nauttii ylipäätänsä siitä kun kotona ollaan nyt koko ajan etätöissä. En tiedä miten mahtaa tottua siihen kun taas aamuisin lähdetää...

   Tiimaria minun on ollut ihan ikävä. Uskon, että myös sinun kun sieltä teki aina tosi hyviä löytöä. Muistan kun Gallerian Tiimari lopetti ja ostin sieltä kivoja juttuja, josta tein joulukortteja ja kranssejakin. Kun Sellon Tiimari lopetti - ja samalla koko ketjun taru loppui - ostin silloin vaikka mitä varastoon. Lähes kaikki varastot on kyllä jo vuosien saatossa tyhjennetty.

   Kivaa lauantaita Outi ♥

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos Mira ♥ Jouluna meillä vasta koristellaankin...

   Poista
 6. Pääsiäinen olisi voinut jatkua pidempäänkin...
  Oli kyllä jollain tavoi hyvin vapauttavaa, että ei ollut pakko vetää perinteistä pääsiäisrumbaa läpi visiitteineen ja vierailijoineen, sai vain olla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä Paula :) nopeasti se sujahti.
   Joskus on kiva vain olla ja tehdä omia juttujaan.
   Tosin kun tämä kotoilu / eristäytyminen karsii jo
   muutenkin kontakteja olisi kiva jossain vaiheessa
   nähdä sukulaisia/ystäviäkin...

   Poista
 7. Ihanan tunnelmallinen pääsiäinen teillä on ollut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Diina-Maria ♥ Tunnalma on tärkeä myös pääsiäisenä!

   Poista
 8. Teillä on ollut mukava pääsiäinen. Mukavaa kevään jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pekka :) Mukavia seikkailuita Tähystäjäprinsessan kanssa!

   Poista