huhtikuuta 11, 2020

Minnie The Dogin perinteinen pääsiäistervehdys ♥


Hyvää lankalauantaita kaikille ♥ Meillä järjestettiin tänään perinteinen Minnien pääsiäiskuvaus. Normaalisti erittäin hyvin valokuvissa viihtyvä ja mielellään poseeraava russelineiti ei tänään olisi millään malttanut pysyä paikoillaan kuvassa. Olin ensin ihan ihmeissäni mistä nyt tuulee mutta tajusin sitten, että keittiön uunissa olevalla padalla saattoi olla jotain merkitystä. Vaikeahan koiran on kirsunsa kanssa vastustaa ihanaa tuoksua, joka leijailee kodissa. Pakkohan sitä on päästä siihen uuninluukun eteen vahtimaan :D Tästä siis ole kyse eikä todellakaan siitä ettei Minnie olisi muuten valokuvassa viihtynyt. Hänhän on varsinainen linssilude!


Tässä russeliriiviön pääsiäisposeeraus 2013 keväällä. Kiltisti seisotaan pääsiäispupujen seurana.


Pääsiäisenä 2016 on edellisen kerran ollut pääsiäisnoitateema valokuvissa. Luuta vain puuttuu tältä pääsiäisnoidalta.


Joten oli siis aika sipaista punainen huivi russeliriiviön päähän ja sonnustautua kuvaan. Minnie täytti 14,5 vuotta 3.huhtikuuta joten hieman on tuota harmaata ilmestynyt kuonoon ja silmien ympärille. Mutta toisin kuin "me turhamaiset naiset" hän ei värjäile harmaitaan piiloon. Kun iltalenkeillä kohdataan (ei nyt pandemian aikana tietenkään) muita koiria omistajineen tulee aika hauskoja keskusteluja. Kun harmaata kuonossa ei pimeässä näy ja kysytään koiran ikää vastaan siihen yleensä 14. Viimeksi tammikuussa mieshenkilö tokaisi vastaan "Sittenhän sinun koirasi on pari kuukautta vanhempi kuin omani, joka on 11 kuukautta." Pakkohan sitä on sitten korjata, että Minnien kohdalla puhutaan vuosista ei kuukausista :D


Minnie on erittäin energinen ja voimme hyvinkin kävellä päivittäin 8000 askelta lenkkiemme aikana. Nyt pandemian aikana ei koirakontakteja muihin koiriin ole joten se on toki vähän kurja juttu. Kun meidän läheinen ihana Topparoikan koirapuisto vuosi sitten keväällä lopetettiin emme ole käyneet enää uudessa "vähän tylsässä" ja kaukana olevassa koirapuistossa. Yleensä lenkeillä tavataan tuttuja koiria ja nuuhkitaan puolin ja toisin tai sitten käydään juoksemassa Helsingin puolella Rajasaaressa. Rajasaari on kyllä koirien kannalta ihan paratiisi koska siellä on mahdollista mennä myös uimaan. Nyt emme toki ole pandemian aikana käyneet sielläkään.


Viime vuonna Minnie joutui kahteen hammasoperaatioon kun haljenneet poskihampaat piti poistaa. Mutta eivät nuo kaksi puuttuvaa hammasta oli hänen intoaan kaluta vähentäneet laisinkaan. Ennen joulua tavallisen rokotuskäynnin yhteydessä eläinlääkäri huomasi, että Minniellä oli pieni haavauma oikeassa silmässä. Muistin elävästi meidän edellisen silmäoperaation vuodenvaihteesta 2015-2016. Eläinlääkäri määräsi vain antibioottivoidetta ja muovitötterön päähän tällä kertaa joten huokaisin helpotuksesta.

Kun loppiaisen jälkeen palasimme tarkistukseen koirien silmiin erikoistuneen eläinlääkäri Aija Leinosen pakeille ei haava ollut vieläkään parantunut. Näin jo mielessäni kauhuskenaarion uudesta grid-operaatiosta eli silmän tuoreistamisesta sekä terapeuttisesta piilolinssistä. Saimme kuitenkin uudet antibioottitipat silmään ja tötterön kanssa jatkettiin elämää. Tötteröä piti pitää myös ulkolenkeillä joten olen todella iloinen kun tänä talvena ei ollut lunta. Yhtenä aamuna kun lunta oli satanut Minnie aurasi tietä kaulurinsa kanssa ja sen eteneminen ei näyttänyt kovin mukavalta.

Silmään ei tarvinnut tehdä grid-operaatiota vaan sitä ainoastaan tuoreistettiin pumpulipuikolla ja antibiioottitippakuuria jatkettiin peräti helmikuun loppuun. Tälläkin kertaa saimme terapeuttisen piilolinssin suojaamaan silmään mutta se ei ollut yhtään niin kallis kuin muutamia vuosia sitten. Silloin yksi eläinten piilolinssi taisi maksaa 70€ ja mitään takeita, että se pysyisi koiruuden silmässä ei tietenkään annettu. Nyt Minnielle laitettiin ihan tavallinen meidän ihmisten viiden euron piilolinssi suojaamaan silmää operaation jälkeen.

Viime tiistaina kävimme silmän kanssa lopputarkastuksessa ja nyt haavauma Minnien oikeassa silmässä on vihdoin parantunut täysin. Voi sitä riemun päivää! Koiruus sai kotona erikoisherkkuja kun oli vihdoin terve. Ja muovitötteröä emme enää käytä. Olisin tehnyt mieli kiljua riemusta! Pakko myöntää, että käynti pandemian aikana eläinlääkärillä oli myös vähän työlästä omistajalle suojamaskin ja muovihanskojen kanssa. Hienosti Espoon Eläinlääkäriasema hoiti asiat eli odotushuoneessa ei ollut muita ja maksukin voitiin suorittaa eläinlääkärin vastaanottohuoneessa.


Nyt me lähdemme lenkille ja haukkamaan happea koska ulkona on ihanan aurinkoinen sää. Minnie on todella pirteä ikäisekseen eikä ikä paina sen askeleita ulkolenkeillä. Itsepäinen ja oman egonsa tunteva se toki on eli jos kulkusuunta ei neitiä miellytä voi se pysähtyä päästäkseen toivomaansa suuntaan. Toivon meille monia hyviä yhteisiä vuosia.

Minnie lähettää pääsiäistervehdyksen kaikille Facebook-faneillensa ja muille tutuilleen.  Pysykää kotona ja ulkoilkaa vastuullisesti turvavälien kanssa on Minnien neuvo tälle pääsiäiselle ♥


18 kommenttia:

 1. Ihanaa pääsiäisen aikaa Minnielle ja kaikille muillekin <3

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Minnie lähettää pusun hännänheilutuksen kera!

   Poista
 3. Ihana Minnie! Leppoisaa lankalauantaita teille ja ihanaa oli kuulla, että Minnien silmä voi nyt hyvin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi ♥ kun lemmikki sairastaa on aina huoli toisesta.

   Poista
 4. Ihana Minnie <3 Teillä on hauska pääsiäisperinne! Lystikkäitä pääsiäiskuvia :D Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tarja ♥ nyt vasta ehdin tänne kommentoimaan
   joten mukavaa viikonloppua sinne!

   Poista
 5. Miten joku voi olla noin söpö ja ihanaa, että silmä voi nyt paremmin. <3 Sydämellistä pääsiäistä Marjo. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia ♥ nyt on silmäkin kunnossa niin voi viskata kaulurin nurkkaan.
   Kivaa viikonloppua ♥

   Poista
 6. Kaunista katseltavaa alusta loppuun asti.Hyvää Pääsiäis-maanantaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piritta ♥ ehdin nyt vasta tänne kommentoimaan joten hyvää
   ja aurinkoista viikonloppua!

   Poista
 7. Voi ihana Minnie :) Hienosti Minnie on valokuvissa. Hansin kanssa eivät nämä kuvaukset aina onnistu.

  Mukavaa pääsiäisenjatkoa teille molemmille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minnie ♥ rakastaa valokuvausta! Tai hänet on totutettu siihen pennusta saakka.
   Nyt se uunin tuoksu järjesti aika vaikeat hetken pysyä paikoillaan...
   Hyvää viikonloppua Tuulanneli ♥

   Poista
 8. Voi mikä ihana pääsiäishaukku! Mukavaa pääsiäistä sinne koko poppoolle :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mari ♥ Hyvää ja aurinkoista viikonloppua teille!

   Poista