huhtikuuta 23, 2020

Minna Parikka X Jani Leinonen ≈ Secret


Minna Parikka -brändi viettää kuluvana vuonna 15 -vuotisjuhlavuottaan  Ihan mielettömästi onnea ihanalle Minnalle ja hänen upealle uralleen. Kirjoitin blogiin 7.huhtikuuta 2013 kun oli Minnan 33-vuotissyntymäpäivä postauksen Onnea Minna. Olinhan ollut hänen kenkiensä fani jo pitkään. Seurasin ihaillen Minnan uraa, kuolasin hänen luomuksiaan ja lopulta hankin myös Minnan kenkiä itselleni.

"Olen seurannut Minnan vuonna 2005 alkanutta uraa íhaillen hänen lahjakkuuttaan ja omintakeista tyyliään. Ei voi muuta kuin nostaa hattua nuorelle naiselle, joka 25 vuotiaana palattuaan takaisin Suomeen opiskelujen jälkeen Englannissa alkoi määrätietoisesti rakentamaan omaa Minna Parikka brändiään. Rohkeutta, päättäväisyyttä ja ääretöntä taitavuutta tuottaa ihanaisia kenkiä meille naisille. Minnan tuotteliaisuus ei keskity vain kenkiin vain hänellä on myös hurmaavia laukkuja ja käsineitä."  

Juhlavuotensa kunniaksi Minna Parikka on yhdistänyt taas voimansa Jani Leinosen kanssa tehden yhteistyönä numeroidun 150 parin erän hauskan värikkäitä ja kujeilevia kenkiä. 

Kaksikko Minna ja Jani ovat tehneet yhteistyötä jo aiemminkin. Kesällä 2012 he teki ensimmäisen yhteistyömallistonsa, joka oli esillä Amos Andersonin taidemuseossa Helsingissä osana vuoden 2012 maailman designpääkaupunkiohjelmaa. Myöhemmin sama näyttely nähtiin myös Washington D.C.:ssä Yhdysvalloissa. Muistan kuin kävin itse katsomassa näyttelyä Taiteiden yönä elokuussa 2012.

Minna Parikka ja Jani Leinonen, Shoe Liberation Army 2012, Amos Andersonin taidemuseo

Jani Leinonen on kuvataiteilija, jonka tavaramerkki taiteilijana on ollut muokata valmiita kuvia ja niihin uusia merkityksiä sitä kautta. Jani on leikitellyt kulutushyödykkeillä, markkinointistrategioilla ja kuuluisuudella. Jani osaa hätkähdyttää ja yhdistää ennakkoluulottomasti eri kuvagenrejä ja asiasisältöjä. Janin teokset eivät todellakaan jätä ketään kylmäksi vaan herättävät ajatuksia, otsikoita ja joskus jopa mellakoita.


Amos Andersonin näyttely "Boutique - Where art meets fashion" esitteli Minnan ja Janin ensimmäisen yhteistyön tuloksen eli nämä hurmaavat pupunkorva kengät, jotka nähtiin myös Lady Gagan jaloissa useissa kansainvälisissä medioissa. Kantaaottavia pupukenkiä koristivat tuolloin ylikansallisten korporaatioiden maskotit. Suunnittelijakaksikko kiteytti kengät näin

"They are art and we can not control what do you do with them, frame them or wear them!"Uusi Minna Parikka X Jani Leinonen mallisto puolestaan sisältää salaisuuksia. Jos edellisessä mallistossa 2012 oli hahmoja niin nyt kengän kuosi Secret kostuu puolestaan kirjaimista. Kirjaimet muodostavat lauseita, jotka taas kertovat rakkaudesta, vihasta, onnesta ja pettymyksistä. Tärkeitä ja koskettavia asioita, joita meistä jokainen kohtaa päivittäin.


"Lies are like stars, the darker the night the brighter they shine."
"One of the these days boots are gonna walk all over you."

Secret-kuosista luvataan löytyvän aina uusia piiloviestejä sillä kirjaimia on tuhansia. Kirjaimia voi olla kätkettynä sanojen väleihin ja paikkoihin, joita et normaalisti katsoisi. Ja tulet huomaamaan, miten viestit muuttuvat katsojan mielialan mukana. Jännää! Nämä puputennarit ovat unisex-mallia eli soveltuvat sekä naisille että miehille!

Secret-kengissä on kiinnitetty myös huomiota ympäristöystävällisyyteen. Minna Parikka lanseerasi jo alkuvuodesta Carrot Biters -malliston, joka sai nyt huhtikuussa jatkoa ananaksen lehtikuidusta valmistetuista kengistä. Secret-puputennarit on puolestaan valmistettu SEAQUAL -sertifioidusta Välimerestä kerätystä muovijätteestä ja se on täysin vegaaninen. Tennarissa on luonnonkumipohjat ja biohajoavat kovikkeet.

Postauksen kuvat Minnaparikka.com lehdistökuvia pääosin.

Secret-kenkien 150 parin numeroitu erä tulee myyntin Minna Parikka -verkkokauppaan 11.5.2020. Unisex-kenkien koot ovat 35-44. Minna ja Jani ovat luvanneet signeerata kaikki 11.5. tilatut kengät ja heidät nähdään myös 12.5. Minna Parikan Instragramissa klo 13 järjestettävässä livelähetyksessä. Kuluttajahinta tennareille on 375€. Minnaparikka.com tarjoaa asiakkaille ilmaisen toimituksen suoraan kotiovelle koko nettikaupan valikoimasta.

Pupukorvaisia Secret- salaisuuksia on siis luvassa....


16 kommenttia:

 1. Wau mitkä värit. Haaveilen kans kevääksi mustista balleriinoista jollain värikkäällä logo kuosilla. En saa päähäni mitkä ne kengät olisivat oikealta nimeltään tai keneltä suunnittelijalta semmoiset löytyisivät. Minna Parikka noin muuten ei ole kovin tuttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minna Parikan kengät eivät tyypillisesti ole ihan näin värikkäitä mutta nyt tämä erikoismallisto Jani Leinosen kanssa on. Yritin googlettaa juuri mitä "värikkäitä logokenkiä" mahdat´etsiä mutta en minäkään löytänyt. Toivottavasti öydät mitä olet etsimässä :)

   Poista
 2. Nuo korkkarit ovat upeat! Eivät tosi mitään minulle, sillä en tosiaankaan noilla osaisi kävellä. Nuo tennarit ottaisin mielihyvin ja ne jalassa painelisin menemään. Ihania kummatkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä kanssasi - ne ovat upeat! Tuo korkokengämalli on Minna Parikan yksi mielestäni kauneimpia "pupukorkkareita". Sarjakuvallisia korkkareita tehtiin vain rajoitetun ajan samoin kuin nyt näitä kirjaimilla varustettuja 150 paria. Ovat siis myös keräiijöiden mieleen. Kiva kun pidit - kivaa viikonloppua Krisiina ♥

   Poista
 3. Niin upeat, vaikkakin suolaiset hinnat. Ehkä sitten joskus on minullakin mahdollisuus omiin Parikka kenkiin ja silloin olisikin kiva räväyttää vaikka tällaisilla, joita ei sitten ihan jokaisella olisikaan :)
  Ihanaa iltaa sinulle Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kengät ovat hintavia mutta kenkien tekeminen on aikaavievää käsityötä.
   Muistan joskus lukeneeni, että Italian kenkätehtaissa yhden kengän perinteisessä
   valmistamisessa voi olla yli 200 työvaihetta ja suurin osa niistä tehdään käsityönä.
   Em. tóki nostaa hintaa ja ovathan Minnan Parikan kengät myös laadultaan ihan
   huippua ja nämä molemmat mallistot tehty yhdessä kuvataiteilijan kanssa.
   Kannattaa kurkkia Minnan sivuja sillä alennusmyynneistä voi saada edullisempiakin
   Ja aina myös Design Marketin yhteydessä Kaapelitehtaalla on ollut myynnissä
   edullisempia Parikoita. Itse en sieltä onnistu mitään löytämään kun kokoani siellä
   harvoin on jos koskaan.
   Kivaa viikonloppua Outi ♥

   Poista
 4. Super Ihanat korkkarit <3 Nuo tennarit olis kuitenkin se mun juttu. Olisi keveät askeleet :) Haaveilen Parikan kengistä. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tarja - tennarit olisivat kivat minustakin ja niillä voisin kävellä kevätkaduilla.
   Itse olen siis hankkinut muutamat Parikat aikoinaan ja ollut niihin erittäin tyytyväinen.

   Kuten tuossa Outille kirjoittelin niin joskus Parikoita saa edullisemminkin. Lisäksi Facebookista löytyy Minna Parikka Secondhand sivusto - https://www.facebook.com/groups/254907951526981/

   Kivaa viikonloppua Tarja ♥

   Poista
 5. Taitaa olla, että ainakin hinnan takia, näistä tennareista ei tule yhtä suosittuja ja haluttuja kuin Lidlin 15 euron tossuista - tosin niidenkin hinta jälkimarkkinoilla on tainnut noista korkeammaksi.
  Nuo Parikan tossut näyttävät kyllä kuvassa kauniin freeseiltä, mutta entäs sitten, ainakin nuo valkoiset reunat, kun niillä on oikeasti kävelty viikon verran ... hmm ... Meikäläisen elämässä tuntuu, että mustatkin jalkineet on haastavaa pitää siistin näköisinä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo rajoitettu myyntierä 150 paria takaa sen ettei nähdä samassa mittakaavassa kuin LIdlin "aprillipilalenkkareita". Näitä kun tulevat ostamaan Minnan fanit varmasti ympäri maailmaa. Lidlin tossut ovat kivan värikkäät mutta en olisi lähtenyt jonottamaan niitä nyt korona-aikana kaupasta. Minua ei saisi nyt kauppaan yhteenkään ryysikseen vaikka siellä jaettaisiin jotain ilmaiseksi.

   Valkoisetkin reuna saa pysymään siisteinä kun muistaa huoltaa niitä välillä. Ja toisaalta eihän nämä jalassa en raaskisi kävellä muualla kuin kaduilla :)

   Jalkineiden huoltaminen on muuten aikaavievää puuhaa mutta kannattavaa tehdä koska sillä jatkaa jalkineiden käyttöikää. Mustat kengät ovat käytännölliset mutta näin keväisin kaikki katu- ja siitepölyä näkyy niissäkin.

   Poista
 6. Wau, mitkä tennarit! Minna Parikan kenkiä olen minäkin ihaillut ja ovat varmasti laadukkaita, mutta hinta on minun kukkarolleni liian suuri, ikävä kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krisse ♥ Minnan kengät ovat äärimmäisen laadukkaita ja siksi myös hinnakkaampia. Vinkkasi tulla aiemmmin Minna Parikka Seconhand -ryhmästä Facebookissa, jossa myynnissä saattaa olla vain kerran jalassa pidettyjä kenkiä. Kurkkaa :)

   Hyvää viikonloppua ♥

   Poista
 7. Sana mikä ensimmäisenä tuli mieleen "päheet" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollenkaan huono sana, joka sinulle tuli mieleen :D
   Hyvää viikonloppua Mira ♥

   Poista
 8. Onpa ihanat tennarit! Toki korkkaritkin näyttää upeilta, mutta en osaa korkoja käyttää. Luin juuri tällä viikolla Me Naisista Parikan haastattelun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin ihanat Minna :) Korkkareita ei siis ole enää saatavilla koska niitä tehtiin myös rajattu erä aikoinaan. Luin saman haastattelun Minnasta! Hän on ihan huipputyyppi!

   Poista