helmikuuta 20, 2020

Puhvihihat - hot or not - SS 2020 muodissa


Kevään 2020 yhtenä isona trendinä ovat puhvihihat! Kuten viime syksy jo vähän antoi viitteitä niin nyt keväällä hihoissa pitää olla volyymia. Ja paljon! Näytöslavoilla Pariisissa, Milanossa, Kööpenhaminassa ja New Yorkissa on ollut paljon myös 80-luvun voimakkaita olkapäitä ja todella näyttäviä puhvihihoja. Statement-hihat tulivat muotiin jo pari vuotta sitten mutta nyt ollaan hyvin kasaritunnelmissa monen valmistajan mallistossa. Kasarimuodista supersuurine olkatoppauksineen voidaan olla montaa mieltä. Itse en ihan hirveästi sille lämpene vuosikymmenen jo kerran kokeneena.


Muoti on siitä jännä juttu, että siinä voidaan aina palata menneille vuosikymmenille! Puhvihihojen kanssa ei riitä, että palataan muutamien vuosikymmenten taakse vaan pitää mennä ihan 1800-luvulle asti. Viktoriaaninen aika sai isot puhvihihat ilmestymään naisten vaatteisiin. Englannin kuningatar Viktorian mukaan nimettynä aikakautena muoti ja tyyli oli rehevää ja varsinkin naisten muoti suorastaan tuhlailevaa. Koko aikakautta leimasi myös romanttisuus. Naisten pukeutuminen - varsinkin yläluokkaisten - oli myös aikaavievää puuhaa, jossa tarvittiin auttavia palvelusväen käsiä. Alle puettiin korsetti, alusmekko ja itse vaatteiden kanssa vierähti muutama hetki ennenkuin ne olivat yllä.
Viktoriaanisena aikana naisen pukeutumisjärjestys tapahtui aina alhaalta ylöspäin. Niin hassulta kun se kuullostaakin niin ensimmäiset päälle puettavat vaatekappaleet olivat sukat ja kengät. Kun korsetti oli avustajien kanssa saatu sidottua tiukasti kiinni olisi ollut vaikeaa enää kumartua laittaakseen sukat tai kengät jalkaan. Youtubesta löytyy lukematon määrä videoita miten eri aikakausilla on pukeuduttu ja tästä pääset kurkistamaan 1830-luvun pukeutumishetkeen. 

Historical sewing

Ehkä juuri tämän historiallisen mielleyhtymän takia olen aina kokenut itse puhvihihat hyvin romanttisina ja tyttömäisinä. Puhvihihoista tulee vääjäämättä mieleen Louisa May Alcottin kirjoittama Pikku Naisia romaani jo omilta tyttövuosilta. Sehän oli aikoinaan "tyttökirjallisuuden klassikko". Olen myös nähnyt romaanin pohjalta 1994 tehdyn leffankin varmaan kahdesti - niin ihana! Uutta filmatisointia en ole vielä ehtinyt mennä katsomaan mutta "must to see" -listalla on.

& other Stories 

Omassa pukeutumisessani en suosi ihan "yltiöromanttista linjaa" joten ehkä siksi aluksi nämä puhvihihat omassa vaatekaapissa tuntuivat vähän vierailta. Kun olin pyörinyt netin uumenissa hetken ja kurkistellut muutamien suosikkiliikkeiden sivuille muutin mieltäni. Oikean värisinä ja oikein asustettuina puhvihihat ovat itse asiassa ihan kivoja. Ruudullinen paita voisi hyvin löytyä minunkin vaatekaapista ja valkoinen lyhythihainen & other Stories paita. 


Zara 

Puhvihihoilla varustettu kevään suosikkisininen neule yhdistettynä nahkaan vaikka housuissa tai hameessa tekee hihoista heti vähemmän "siirappisia". Nahkahan on myös yksi kuluvan kevään muotitrendeistä. Nyt on muotia nahkapaidatkin ja ystäväni oli ostanut sellaisen Ranskan reissultaan helmikuun alussa. Todella cool! Nahkahameita & other Stories -valikoimassa on myös jännillä "Chanel-ruuduilla" varustettuina.  Myös Zaran ovesize paitis puhvihihoilla voisi päätyä minun vaatekaappiini.COSin valikoimissa näytti olevan vielä aika maltillisia puhvihihoja eli silkkinen mekko ja vaaleanpunainen helmaröyhelöllä varustettu paita pääsivät myös mukaan "ehkä voisin harkita" -listalle. Nyt täytyy miettiä mikä olisi se oma puhvihihainen vaate keväälle/kesälle... Onneksi vielä on aikaa koska tuotteita alkaa vasta tulla kauppoihin ja nettiin.

Arket

Miten sinä suhtaudut puhvihihoihin? Tuletko pukeutumaan niihin vai jääkö roikkumaan rekkiin? Onko siis puhvihihat "hot or not"?

Kaikki postauksen kuvat on lainattu neitstä. 

16 kommenttia:

 1. Minulla on yksi uusi pusero, jossa on pienet puhvihihat ja edustassa röyhelöä. Saa katsoa, tuleeko sille paljon käyttöä... minä kun olen enemmän sellaisen yksinkertaisen ystävä. Mutta vastaan hot :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa ihanalta tuo sinun uusi puserosi :) Itselleni tuli näytöskuvia katsoessani ensimmäisenä juuri mieleen "less is more" mutta monissa kevään puseroissa hihat ovat hyvinkin maltillisia. Ja minusta on hauskaa, että myös neulepuseroihin on otettu tätä hiha mallia. 80-lukuun en enää halua palata. Minäkin vastaa HOT - kivaa viikonloppua Tuula <3

   Poista
 2. Ensimmäist puhvihihat on hankittu! Tykkään tästä tyylistä, kivaa vaihtelua yksinkertaisille linjoille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä itse asiassa tilasin eilen Zara shipping kautta yhdet kengät ja samalla myös valkoisen puhvihiha paidan. En tuota postauksessa ollutta koska niitä ei ole edes vielä saatavilla. Saa nähdä miltä paita näyttää päällä. On kyllä kivaa vaihtelua muuten pelkistetyille linjoille :)
   Kivaa viikonloppua Tuulannelli ja rapsuja Hansille <3

   Poista
 3. Muistan hyvin omat suosikkipuhvihihapaitani kasarilta...

  Nyt olen pitänyt enemmän hihoista, joissa runsaus on kyynärpään ja ranteen välillä. Olkapäälle koottu rusaus näyttää päälläni vain oudolta.

  Frillat ovat myös tulossa takaisin ja kaapissa onkin paita jossa on frillaa hihassa. *What goes around, comes around" eli aina palataan menneisiin vuosikymmeniin tai ainakin lainataan niistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan minäkin omani! Yritin tätä postausta tehdessä etsiä vanhoja valokuvia kasariajoilta mutta en löytänyt. Olisi varmana saanut nauraa :D

   Frilloista en niin hirveästi lämpiä. Menneet vuosikymmenet palaavat aina. Nyt muodissa nähdään jo ysärijuttujakin.... :D

   Poista
 4. Tuo vaaleanpunainen röyhelöhelmalla varustettu voisi olla minunkin ostoslistallani. Muuten monet noista näyttämistäsi hihoista saisivat mielestäni tällaisen lyhyen, kapeat olkapäät omaavan ihmisen näyttämään pelkästään lystikkäältä, joten puhvihihat eivät ole minun juttuni.
  Se on aika kummaa, että sellainen muoti jota itse jo joskus aikaisemmin on käyttänyt, ei ollenkaan sytytä sitten enää toista kertaa. Omalla kohdallani ajattelen nyt vaikka pliseerattuja hameita, solmittavia rusettikauluksia tai alaspäin leveneviä lahkeita. Huh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhvihihat kyllä toimivat paremmin pidemmällä ihmisellä myös minun mielestäni. Tuo vaaleanpunainen pusero on aika söpö ja todella keväinen. Tilasin Zarasta valkoisen puhvihiha paidan, joka ei kuitenkaan ole tuo kuvan paita. Saa nähdä miltä näyttää kun paketti saapuu...
   Kivaa viikonloppua Kristiina ja toivotaan, että myrskytuuli laantuu.... :)

   Poista
 5. Oi mitä menneiden aikojen tuulahduksia ja kasariakin olen aistivinani tuossa muhkeudessa. :) Tykkään, mutta ei toimisi moni juttu mulla, näyttäisin isommalta.

  Ihanaa viikonloppua Marjo. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasari ja olkatoppaukset - huh huh! Puhvihihat olivat silloin todella muhkeita joten ei enää minulle niin muhkeita kiitos :D

   Leppoisaa viikonloppua ja silityksiä Dianalle <3

   Poista
 6. Itse rakastan puhvihihoja. Ostin pari vuotta sitten mustan neuleen, jossa on todella isot puhvihihat ja se on yksi lemoppareista edelleen. <3

  VastaaPoista
 7. Oih, sinulla on jo puhvineule! Minä tilasin Zara shipping kautta puhvihihapaidan. Hain paketin tänään Zarasta ja ihan täydellinen vaikkei juuri tämä paita olekaan :)

  VastaaPoista
 8. Nämä vaativat ehkä hieman totuttelemista, mutta saattaisivat jopa mennä sen hotin puolelle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhden puhvihiha pusero olen jo hankkinut. Zarasta tilasin mutta ei sama kuin tässä postaukessa... :D

   Poista
 9. Mä kyllä tykkään puhvihihoista, mutta maltillisina :) Esim. tuo Zaran neule ja &Other Storiesin ruutupaita menisi mulla jatkoon :D En tykkää ihan sellaisista, jotka alkaa nousta heti olkapäiden kohdalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa Mia, että olet myös puhvihihojen kannalla :) Tuo on muuten totta, että suoraan olalta alkavissa hihoissa voi tulla "sellainen perhosefekti" ja saavat myös minusta lyhyemmän ihmisen näyttämään aika "muhkealta". Kotona odottaa jo Zara puhvihihapaita, joka ei kuitenkaan ole kuvan paitis...

   Poista