lokakuuta 14, 2017

Koe Linnanmäen Valokarnevaalit 12. - 22.10. uudessa valossa


On taas se aika vuodesta kun suosikki huvipuistoni Linnanmäki ♥ täyttää lokakuun pimeyden valoilla viimeisen kerran ennen talvilevolle vetäytymistään. Torstaina starttasi perinteiset Linnanmäen Valokarnevaalit ihan hurjalla ilotulituksella. Ystäväni oli napsinut Töölön asuntonsa parvekkeelta kauniita kuvia tästä spektaakkelista. Minä missasin tämän mutta ei hätää sillä kun Valokarnevaalit päättyvät 22.lokakuuta on toinen päätöspäivän ilotulitus, jota kipitän takuuvarmasti katsomaan ja ihailemaan. Ei Linnanmäen suurfani jätä tällaista tilaisuutta käyttämättä missään tapauksessa. 


Linnanmäelle kannattaa ehdottomasti näillä syyskeleillä jo pukeutua lämpimästi ja varmuuden varaksi myös sadetta pitävillä vaatteilla niin ei tule kylmä kierrellessä. Uutta Lintsillä pimenevissä ja viileissä illoissa on glögirepuilla ja iloisen punaisilla pipoilla varustettuna liikkuvat myyjät. Ihan superidea napata vaikka jonottaessaan laitteeseen ihanan höyryävän kuuma glögi lämmikkeeksi. Myös Segway -myyntikärryjä liikkuu alueella tarjoillen glögijuomaa ja muutakin Valokarnevaali rekvisiittaa sekä toki lippuja laitteisiin voi ostaa myös kärryistä. 



Aijai-jai-jai miten kauniita neitoja tuli meitä vastaan eilen illalla. Tuollaisen päivänvarjon minäkin haluaisin itselleni. Mistähän näitä hauskoja kapineita mahtaisi saada...?




Olen varmaan tuhat kertaa kertonut täällä blogissa Lintsi postausten yhteydessä, että omat suosikkilaitteeni ovat lapsuudesta saakka pysyneet samoina. Siis ehdottomasti Rinkeli, jota kyllä minun lapsuudessani kutsuttiin Maailmanpyöräksi. Ja se toinen ikisuosikki on Karuselli, jossa olen yhden tv-ohjelman kuvauksissa pyörinyt yhden päivän pikkutenavana. Tästäkin olen ihan takuulla täällä kirjoitellut. Pakko tunnustaa, että jos kehtaisin menisin edelleen Karusellin kyytiin ihan koska vain ja ilman lapsiseuraakin. Kolmas suosikkini on Kyöpelivuoren Hotelli, jonka tosin lapsena tunsin nimellä Kummitusjuna. Ja totta kai Vuoristorata ja ne hurjat kauhunhetket tässä ihan legendaarisessa puurakenteisessa vuoristoradassa. 


Hurjakurun valoinstallaatio Emanaatio by Anssi Ruotanen

Valokarnevaalien kunniaksi on Linnanmäellä taas nähtävillä myös valoteoksia. Vesitornin sisältä löytyy Janne Aholan upea videoteos "Counterparts". Hurjakuru on tyhjennetty jo vedestä ja sinne on sijoitettu valoa hohkaava Antti Ruotasen valoteos "Emanaatio". Huvipuiston alueelta löytyy myös neljän eri taiteilijan projisointiteoksia. Mukana ovat tekstiilitaiteilija Maikki Pekkala, videotaiteilija Sellekhanks, kuvataiteilija Sakari Larjo ja valosuunnittelija Alexander Salvesen



Huvipuistoa kiertäessä iskee aina nälkä mutta ei hätää. Eilen napattiin Lintsihodarit limun kera. Omnomnom....paljon paahdettua sipulia, kurkkurelishiä, tuhti nakki ja sämpylä. Pakkohan sitä oli ostaa kuuman kaffen kera myös se perinteinen Lintsivohveli kermavaahdon ja mansikkahillon kanssa. Näin syksyllä ei onneksi enää tarvitse ulkona syödessä pelätä jonkun siivekkään nappaavan ruokaasi ennen ensimmäistä puraisuasi. Vaihtoehtona toki on syödä monissa Lintsin ravintoloissa sisätiloissa mutta eilen illalla sää suosi meitä.


Pakko tunnustaa sorruin myös valaistuun hattaraan!!! Siinä sitä taas puoli naamaa ja sormet tahmassa syötiin mutta hyvää oli :) Lintsiltä löytyy Suomen ensimmäinen Hattarakoulu Shop Caramellin yhteydestä. Saisivatkohan sinne myös aikuiset mennä kokeilemaan onnistuuko hattaran väsääminen.... "Ja saisikohan siellä myös syödä hattaroita", kysyy ikuinen lapsi sisälläni? Miten kehrätty sokeri voi vaan maistua niin hyvälle ettei haittaa vaikka vaivalla laitettu huulipuna menee ihan piloilla tästä makunautinnosta...



Linnanmäen Valokarnevaalien aikaan on liikkeellä paljon valokuvaajia enkä yhtään ihmettele miksi. Kun Kehrä ja Rinkeli lähtevät samanaikaisesti liikkeelle kaikkine valoineen on näky sellainen, että kamerat räpsyvät ahkerasti. Seisoin hetken tässä kuvaajajoukon jatkona ilman jalustaa ottamassa omia kuvia kun muilla oli professionaalisesti jalustat käytössä. Pitää terästäytyä!

Hurjakurun projisointiteos by rekvisiittataiteilija Maikki Pekkala 



Linnanmäen Valokarnevaalit tarjoaa päivittäin myös tähtiä Estradilla. Eilen oli soittamassa Motions ja avajaisjuhlassa olisi ollut Erin. Nyt harmittaa vielä enemmän etten mennyt jo torstaina. Prinssi Jusuf on lavalla maanantaina, tiistaina Aurora, keskiviikkoa Eveliina, torstaina Biniyam, perjantaina IHANA Mikko Harju, lauantaina Eeli Hallikainen sekä Mira Luoti. Päätöspäivänä sunnuntaina Estradin ottaa haltuunsa klo 20.00 Scandinavian Music Group -kvartetti. Kannattaa siis tulla ajoissa katsomaan ilotulitusta viikon kuluttua!




Pakko tunnustaa, että olen koukussa myös tähän Derby laukkakisaan. Miten ihmeessä sitä voi kahta palloa heittämällä saada itsensä ihan hikeen kirittäessään omaa hevostaan laukkakisan voittoon? Ja minä en siis harrasta edes raveja tai käy niissä. Ja tätä laukkakisaa en voittanut mutta olin toinen!



Valoilla piristettyjä kohteita Linnanmäeltä löytyy monia. Vuoristorata toki on kauniin punasininen mutta myös lasten Hepparadan ympäristössä voi kokea jännän taikametsän tunnelman. En itse onnistunut samaan sieltä yhtään julkaisukelpoista kuvaa mutta puissa ja pensaissa on sinisiä pieniä valoja. Hyvin taianomaisen kaunis! Myös Vuoristoradan tunneliosuus on tuunattu Valokarnevaalien henkeen sopivaksi. Syksyn ruskaiset lehdet näyttävät vielä paremmilta näissä valoissa. Kannattaa kurkkia siis niitäkin. Lumoava Belenos tuo valotaiteen myös huvittelijoiden keskelle liikkuessaan huvipuiston alueella. Ryhmä esiintyy 12.-21.10 klo 17-21 puistossa.






Paljastan nyt vielä yhden salaisuuden - olen menossa Linnanmäen Valokarnevaaleille vielä ensi viikolla joku ilta kummitytön kanssa. Tämä on meidän sellainen yhteinen juttu ja kivaa kun 10-vuotias kelpuuttaa vielä kummitädin mukaansa. Sillä reissulla ei taida ehtiä valokuvia paljon ottaa....

Marjon matkassa suosittelee taas jälleen kerran virkistäytymistä Lintsin Valokarnevaaleilla ♥ 
Aina välillä kannattaa vapauttaa sisäinen lapsensa ja nauraa hohottaa paljon. 
Jaksaa pimeässä syksyssä paljon paremmin.


22 kommenttia:

  1. Ihanan näköinen tapahtuma ja hienoja kuvia :) Mukavaa viikonlopun jatkoa Sinulle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle :) Linnanmäen Valokarnevaalit on aina yhtä mukava tapahtuma säästä huolimatta. Mukavaa viikonloppua myös sinulle ♥

      Poista
  2. Lintsi näyttää niin hienolta iltaisin ja nyt vielä nuo valotaide jutut päälle. Upeaa!
    Minä tykkäsin pienenä kummitusjunasta, sateenkaaresta ja vekkulasta erityisesti. Viikinkilaivassa tuli aina huono olo :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valo on kyllä melkoisesti Valokarnevaaleilla mutta sitähän saakin olla nyt kun pimeys alkaa painaa päälle. Onneksi kohta luovutaan kesäajasta.
      Vekkula oli minusta myös hauska paikka ja varsinkin se matolla laskeminen siellä lopussa.
      Meinasin kerran oksentaa Viikinkilaivassa :D

      Poista
  3. Voi vitsit. <3 Jos sitä tänä vuonna viimein pääsisi käymään Valokarnevaalissa. Ollaan viimeiset vuodet yritetty päästä sinne, mutta aikataulut eivät vain ole antaneet riittävästi periksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan, että nyt pääsisitte käymään ♥ Ihan huipputapahtuma ja varmasti koko perhe viihtyisi. Eilen oli lapsia vielä melko myöhään illalla Lintsillä mutta toisaalta olihan perjantai. Mä pidän peukkua, että ehdisitte!

      Poista
  4. Kauniita kuvia! Linnanmäen valokarnevaaleille olisi mukava päästä. En ole käynyt Linnanmäellä lapsuuden jälkeen. Ehkä olisi jo aika.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna ♥ Ehdottomasti on aika käydä ja vähän hullutella.
      Mukavaa viikonlopua sinulle!

      Poista
  5. Upeeta, valoa pimeyteen! En ole käynyt vuosiin tuolla:) T. Sari J

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt kun olette taas Suomessa niin käykää piipahtamassa joku ilta ☺ Valoa täällä juuri nyt kaivataankin. Onneksi sunnuntaille on luvattu auringonpaistetta 🤸🏻

      Poista
  6. Pitäisi kyllä mennä joskus tuonne. Niin kivalta näyttää! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kati :) Ehdottomasti sinun pitää mennä - miksei jo ensi viikolla.
      Koulustahan on syyslomaa eikös olekin... ;)

      Poista
  7. Kiitos muistutuksestsa, mun on pakko päästä käymään tuolla.
    Onpa niin ihanat ja tunnelmalliset kuvat. Noita varjoja saa muuten ostettua ebayn kautta, jos kiinnostaa.
    Mukavaa sunnuntai-illan jatkoa sinulle Marjo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olepa hyvä Pauliina :) Jos vain suinkin ehdit niin mene ihmeessä.
      Kiitos varjo vinkkauksesta. Enhän minä itselleni mutta kummitytölle... :D
      Mukavaa sunnuntaita ♥

      Poista
  8. Kun kävin kesällä Lintsillä, niin tuli jo silloin mieleen, että tämä pitäisi kyllä nähdä syksyllä kaikkine valoineen. Näyttää tosi kivalta, harmi ettei varmaan tänä vuonna ehdi käymään näin syksyllä. Hienon näköistä! :) /Riikka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Riikka kommentistasi :) Lintsillä oli valo jo iiK!WEEKin aikaan syyskuussa ja totta kai tällainen huvipuistofani oli siellä myös silloin. Jos kiinnostaa niin tässä jo postausta sieltä http://styleheaven-marjorie.blogspot.fi/2017/09/linnanmaen-iikweekissa-on-taas-kauhu-ja.html
      Kivaa uutta viikkoa!

      Poista
  9. Ihania kuvia olet ottanut. Ja totta, sisäisen lapsen pitää välillä päästä huvittelemaan, ja mikä parempi ajankohta kuin nuin kaunis tapahtuma.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hertta-Viola :) Sisäinen lapsi ja tuo hohottaminen on minun lääkkeeni tähän alkavaan pimeyteen ja myös maailman muihin murheisiin.

      Poista
  10. Hattarakouluun saa mennä ketä tahansa, siellä käy yhtä paljon niin aikuis- kuin lapsi- ja perheporukoitakin! Ja hattaraakin siellä saa syödä kaksin kappalein! :P :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kun kerroit minulle tästä :) Ihan superihanaa ettei Hattarakoulu ole vain lapsille... :D

      Poista
  11. Oi hitsi nää valon karnevaalit on kyllä aina ihanat ja harmittaa että missasin ne tänäkin vuonna. Onneksi Jyväskylässäkin järjestetään syksyisin valojuttuja ja oikein yöviikonloppukin sitä varten!

    hanna
    www.hannamariav.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, Jyväskylän yöviikonloppu valoineen kuulostaa mielenkiintoiselta. Tästä täytyykin googlettaa lisää mistä oikein on kyse. Ensi vuonna varaat aikaa kalenteriin Lintsiä varten. :)

      Poista