lokakuuta 28, 2017

Oscar Tiye, Amina Muaddi ja Minnie kengät ♥

Kaikki blogiani pidempään seuranneet tietävät, että sydämeni sykkii kiivaasti kahden asian takia. Rakas russeliriiviöni Minnie ja kengät  ♥ Minulla on vain yksi koira mutta monia kenkäpareja. Jossain vaiheessa kenkiä oli 180 paria...nyt ehkä jo vähän enemmän. Kun ensimmäistä kertaa törmäsin Oscar Tiyen Minnie kenkiin olin ihan myyty. Vain niiden hieman korkea hinta on hidastanut oman Minnie kenkäparini hankintaa. Mutta netissä pyöriminen ja haaveilu on onneksi ilmaista joten tervetuloa mukaan kuolattavien Minnie kenkien ihmeelliseen ja kauniiseen maailmaan.


En ole muuten ainoa, joka sydän väpättää näille Minnie Hiiren korvilla varustetuille kengille.
Vai mitä tuumitte seuraavista "värikkäistä" kommenteista netin eri keskustelupalstoilta. Jos meillä Suomessa Minna Parikan Raquel avokkaat sydänkoristeilla ovat suosittuja hääkenkiä niin muualla maailmassa purjehtidaan avioliiton auvoiseen satamaan Minnie korkkarit jalassa.

Would kill for these Oscar Tiye Minnie heels!   - Sarah
These are so cute! I dig it!  - Suzy
OMG just take my money pleaseeee 😍 - Disney fan 
LOVE THESE! I didn't want to wear heels for my wedding,
but now I kinda want to! - Katy
Dear Lawd those Oscar Tiye heels have stolen my heart... - Sharon

Nämä hurmaavat Minnie kengät ovat sekoittaneet meidän naisten ajatuksia jo vuodesta 2013!


Milanolaisen luxus-kenkäbrandin takana on syntyperältään jordanialais-romanilainen Amina Muaddi. Amina opiskeli alunperin muodin markkinointia European Institute of Fashionissa ja toimi myös stylistina L'Umo Vogue ja GQ lehdissä. Hän muutti kuitenkin Italiaan 16-vuotiaana toteuttaakseen haaveensa luoda oman kenkämerkkinsä jossain vaiheessa.
Amina Muaddi, suunnittelija

Koska Aminalla ei ollut minkäänlaista koulutusta kenkien valmistamiseen hän päättyi Italiassa Riviera del Brenta alueelle Venetsian lähellä. Tälle alueelle on Italiassa keskittynyt koko italialainen kenkäteollisuus. Nuori Giovanni Luigi Voltan lähti näiltä samoilta seuduilta 1896 Amerikkaan. Muutaman vuoden kuluttua Voltan palasi takaisin ja toi mukaan koneellisen kenkäteollisuuden opit vanhaan kotimaahansa. Amina puolestaan työskenteli vuoden päivät Italian parhaimpien kenkäartesaanien kanssa opetellen kenkien tekemisen salat kädestä pitäen. Yhdessä kengässä voi nimittäin olla 40-50 erilaista komponenttia, jotka tulee hallita tehdäkseen toimiva ja kaunis kenkä.


Aminan suunnittelussa näkyy selvästi vaikutteita Lähi-Idästä. Asuihan hän Jordaniassa ensimmäiset 7 vuotta elämässään ja sen jälkeen 16 ikävuoteensa saakka Romaniassa. Aminan kengät ovat äärimmäisen naisellisia ja monissa niistä on korkeat stilettokorot. Mallistossa on toki maltillisemmillakin koroilla varustettuja ihanuuksia. Amina on designillaan halunnut tuoda esille ja korostaa omia etnisiä juuriaan ja kulttuureita, joissa hän on kasvanut ja kehittynyt.


Jokaisen kengät pohjaa koristaa kaunis ja erikoinen kullanvärinen Oscar Tiye brändin tunnus. Kenkien nimen Tiye viittaa muinaiseen egyptiläiseen kuningattareen, joka oli Egyptin 18. dynastian faarao Amenhotep III:n päävaimo. Tiye oli poikkeuksellinen kuningatar koska hänet on patsaana esitetty täsmälleen yhtä suurena kuin faarao miehensä. Normaalisti vaimot olivat patsaina miehiään huomattavasti pienempiä muinaisessa Egyptissä.


Amina on kertonut, että brändinsä kullanvärinen logo olisi muinainen egyptiläinen pyhä pillerinpyörittäjä, joka on myös arabialainen hyvän onnen symboli. Muinaisessa Egyptissä pillerinpyörittäjiä pidettiin pyhinä ja ne kuvattiin skarabee-amuletteihin, jotka symboloivat myös elämää. Jokaisen Aminan suunnitteleman kengän sisäosa on väriltään myös magentan punainen - väri, joka edustaa kuninkaallisuutta arabimaissa. Aminan kengissä on mukana paljon symboliikkaa.


Kaikki Aminan kengät ovat haluttavia myös sen takia, että korkeista koroista huolimatta ne ovat mukavia jaloissa. Niiden lestit ovat juuri oikein suunniteltuja ja päkiän alla on erikoiset pehmusteet helpottamaan paineen tunnetta jalkapöydässä.


Aminan kengistä on sanottu, että niissä on Yves Saint Laurentin hedonismia mutta samalla hienostuneisuutta kuten Tom Fordilla. Minnie kengissä on mielestäni myös leikkimielisyyttä, rajojen rikkomista, pientä höpsöttelyä ja sisäisen lapsen vapauttamista sekä jotain sadunomaisuutta.

Minnie Hiiri pukeutuu Aku Ankassa aina isoon rusettiin, punavalkopilkulliseen mekkoon ja korkokenkiin. Hän on herttainen ja todella naisellinen hahmo Mikki Hiiren tyttöystävänä. Aminan Minnie kengissä on jotain "waltdisneymäisyyttä" ja nehän voivat olla asustuksessa olla se "statement" ja söpöys elementti.

Minnie avokkaat saa itselleen 568 eurolla. Mokkaiset Minnie sandaalit puolestaan ovat 484€. Net-a-porter on myynyt tolppakorkoisia sandaaleita 208€ joskus mutta kun hetki sitten tarkisti ne olivat jo "sold out" -tilassa. Ikuinen kenkähullu jatkaa haaveiluaan...

Mukavaa lauantai iltaa kaikille - toivottavasti huomenna olisi poutasää eikä sadetta enää  :)


12 kommenttia:

 1. Arvaas oonko nää ollut hankin joskus listalla siitä asti kun näin nää sun blogissa? :D Vielä joku pvä ja ehdottomasti glitteriset kiitos! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sorry Jonna jos innostin sut Minnie kenkiin :D hankitaan yhdessä ja säästetään ensin vain vähän rahaa. Mukavaa lauantai iltaa ❤

   Poista
  2. Heh, ei tarvitse pahoitella. Onhan se hyvä, että ihmisellä on säästökohteita. ;)

   Poista
  3. Hyvä Jonna❤ Ja haaveilu antaa elämälle siivet!

   Poista
 2. Tuollaiset matalakantaiset voisin heti ottaa itselleni ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sopisi hyvin sinulle Outi❤ hauskaa viikonloppua!

   Poista
 3. Olen aina ajatellut, että mulla o aina paljon kenkiä, mutta ei taida ollakaan... eli hyvin mahtuisi vielä Minnietkin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkien naisten kenkä 👠 valikoimiin mahtuu aina vielä yhdet Minniet❤

   Poista
 4. 180 paria kenkiä??? APUA! :D
  Huimia kenkiä. Itse en pystyisi moisilla kävelemään, mutta ihailen kyllä naisia, jotka kävelevät mahtavilla koroilla ja vielä viehkeästi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä😁 tunnustan kenkähulluuteni!
   Monet todella korkeilla kiroilla varustetut kengät eivät edes sovellu normaaliin kävelyyn vaikka mukulakivikadulla. Kauneimmat kengät ovat kuin koruja ja ne jalassa ei edes tarvitse kävellä. I love me -messuilla oli hauska Saimi Hoyerin ja Zion korkkarikoulu. Harjoitusta ja itsevarmuutta😉
   Mukavaa sunnuntaita!

   Poista
 5. Aa, ihana et siekin oot kenkähullu. <3 Miulta löytyy reilut 160 paria korkokenkiä. <3 Aivan ihania nää kengät, muutenkin hyvä postaus kun tuli paljon uutta tietoa tästä suunnittelijasta ja kenkien taustoista. Nuo stilettokorolliset olisivat aivan ihanat! <3 Miulla on ostoslistalla yhdet Minna Parikan uutuudet, mutta haluaisin ostaa myös muutamat kengät Sophia Websterin perhoskengistä - ovat niiiiiiin upeita! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kenkähullu toisen kaltaisensa tunnistaa :) Melkein ollaan sitten tasoissa näiden kenkäparien kanssa. Minähän usein kuolaan kaikkea omaan budjettiini täysin sopimatonta mutta onneksi haaveilu on ihan ilmaista.

   Itselläni on kuumeisesti harkinnassa yhdet Minna Parikat. Olen muuten tehnyt yhden postauksen Sophia Websteristä tänne blogiin
   http://styleheaven-marjorie.blogspot.fi/2014/02/sophie-webster.html

   Poista