kesäkuuta 07, 2017

Hopea-Puron kauniit hopeoidut ja allergiavapaat korut


Rakastan koruja ja myös omistan koruja luvattoman paljon. Sydäntäni lähellä ovat hopeanväriset korut (niin tyypillistä rapunaisille) vaikka minulla on myös kultaisia koruja sekä lukematon määrä pukukoruja. Pidän koruja päivittäin ja haluan myös vaihdella niitä vaatetuksen ja muiden asusteiden mukaan. Usein aamun mieliala ja vaatetus sanelee minkä korun nappaan mukaani ja tunnen oloni täysin alastomaksi ilman koruja. Voisi siis sanoa, että olen olen varsinainen kiiltävän perään oleva koruharakka :)

Minulle tarjoutui mahdollisuus tehdä yhteistyötä kauhavalaisen korujen erikoisliikkeen Hopea-Puron kanssa. Hopea-Purolla on mielenkiintoinen tarina, joka sai minua kiinnostumaan yrityksestä. Hopea-Puron perustaja Annika Puro-Aho oli haaveillut jo pikkutytöstä korukaupan myyjän ammatista. Ketäpä pikkutyttöä kauniit korut ja niiden kanssa työskentely ei kiinnostaisi.

Annika varttui ja siirtyi opiskelemaan Jyväskylään hakien siinä samassa kaikkiin kaupungin kultasepänliikkeisiin töihin opiskelun ohella kunnes yhteen tärppäsi ja työpaikka löytyi. Annika nautti siitä, että hän sai auttaa asiakkaita valitsemaan koruja lahjaksi ja eri elämäntilanteisiin. Myös korujen pakkaaminen lahjapaketteihin viehätti häntä. Muistan itse kun olin extraamassa Stockmannilla pidin juuri noista samoista asioista :)


Annika teki unelmastaan totta ja perusti Hopea-Puro liikkeen, joka täyttää kahdeksan vuotta tänä vuonna. Onnittelut! Aina kannattaa siis unelmoida koska se auttaa pääsemään eteenpäin ja tekemään unelmistaan totta jonain päivänä. Määrätietoisuus ja pieni hulluus ovat omankin elämäni kulmakiviä.Monet meistä ovat allergisoituneet erilaisille metalleille, joita pukukoruissa käytetään. Tukesin tiedotteen mukaan nuorista naisista 20% ja miehistä pari prosenttia saa iho-oireita nikkelistä. Oma nikkeliallergiani on niin paha nykyään, että jo muutaman tunnin ihokosketus saa vesikellot nousemaan ja valtavan kutinan riesaksi.

Hopea-Puron tuotteista osa on valmistettu koruteräksestä, joka on allergisoimaton ja tummumaton materiaali. Koruteräs sopii kaikille allergigoille ja sen puhdistaminen on äärimmäisen helppoa. Hammasharja ja tavallinen astianpesuaine riittävät koruteräksen puhdistukseen. Hopea-Puron kaunis Ilo-kaulakoru on varustettu papukaijalukolla. Olen itse käyttänyt Ilo-kaulakorua ihan sellaisenaan tai pujottanut siihen hopeisia aiemmin hankkimiani erilaisia riipuksia. Ilo-sarjaan kuuluu myös samanlainen rannekoru.


Hopea-Puron Haave-rannekoru on puolestaan hopeoitu ja nikkelivapaa eikä sekään ole aiheuttanut minulle mitään allergioita käytössä. Hopeoiduissa koruissa saa säilymään kauniin hopeoidun pinnan kun käsittelee niitä oikein. Hopeoidut korut kannattaa ottaa suihkun ajaksi pois ja niitä suositellaan säilytettäväksi muovipussissa (tulevat korujen mukana Hopea-Purolta) etteivät ne olisi tekemisissä ilman (hapen) kanssa ja alkaisi tummumaan.

Hopeoitujen korujen kanssa ei kannata myöskään hikoilla salilla. Hopeoidut korut eivät pidä siitä, että niihin suihkutetaan parfyymia tai hiuslakkaa. Ja erittäin herkkä ihminen voi toki saada myös hopeoiduista koruista iho-oireita koska hopeoinnin alla on kuparia. Tummuneet, hopeoidut korut voi upottaa nestemäiseen hopeanpuhdistusaineeseen. Itse koen hopeoitujen korujen hoidon helpoksi kun muistaa nuo muutamat nyrkkisäännöt. Ja minulle ne eivät ole aiheuttaneet allergioita.


Hopea-Puron Haave-kaulakoru on myös mieleeni. Sekä rannekorun että kaulakorun juttu on tuo sydän sekä avain trapetsilukossa. Pidän itse juuri tällaisista katseenvangitsijoita koruissani. Hopea-Puron valikoimissa olevat Made by Lotta -korut ovat Suomessa valmistettu. Muuten koruvalikoima on Euroopasta ja Aasiasta. Annika kertoi, että hän on yrittänyt etsiä suomalaista valmistajaa koruille mutta toistaiseksi sellaista ei ole löytynyt. Ehkä jatkossa tärppää...

Annika raotti vähän jatkosuunnitelmiaan kertoessaan, että tulevien kuukausien aikana tulevat Hopea-Puron valikoimat entisestään laajenemaan ja mukaan tulee vielä enemmän koruja. Annika haluaisi entistä enemmän myös keskittyä koruteräkseen koska niin moni meistä on allergisoitunut nikkelille koruissa. Koruterästä itsekin suosittelen äärimmäisen herkillä ihmisille koruihinsa.


Suurin osa Hopea-Puron koruista myydään jälleenmyyjien (kampaamot ja kosmetologit) kautta. Jälleenmyyjiä etsitään jatkuvastai joten jos lukijoideni joukossa on em. ammatinharjoittajia niin rohkeasti yhteyttä Annikaan mahdollisesta jälleenmyynnistä. Annika pyörittää yritystä yhdessä äitinsä kanssa ja Annikan äitiin voi törmätä erilaisilla messuilla, jossa Hopea-Puro on mukana.
Kannattaa pitää messuillakin siis silmät auki.

Hopea-Puron koruista löytyy myös paljon tyylikkäitä korvakoruja. Valitettavasti minulla ei reikiä korvissa enää ole enkä uusia ole uskaltanut laittaa. Korvalehtien lävistykset ovat aikoinaan aiheuttaneet minulle ikävät keloidit (arpikudokset) korvalehtiin ja ne on jouduttu kahdesti poistamaan plastiikkakirurgin toimesta. Käytän korvissani siis ruuvattavia tai klipsikorvakoruja.


Hopea-Puron nettisivuilta löytyy koko valikoima ja tästä pääsette kurkkimaan mitä kaikkea kivaa sieltä löytyy. Paljon kaikenlaisia koruja ja tyylikästä kesän juhliin sekä ruskettunutta ihoa vasten.

Hopea-Puron korut on saatu bloginäkyvyyttä vastaan

8 kommenttia:

 1. Todella kauniit korut. Itse olen myös nikkeliallerginen. Helposti nousee vesikello ihoon väärenlaisista koruista. Tuo käsikoru huutaa nun nimeä 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nikkeliallergia on ikävä vaiva ja onneksi sitä ei enää edes pitäisi EU-säännösten mukaan olla koruissa. Silti saan monista allergisia vaivoja. Hopea-Puron koruista ei ole tullut yhtään mitään. Wink wink Outi....vinkkaa miehelle jos tilaa sulle nettikaupasta ;)

   Poista
 2. Nämä ovat kyllä tosi kauniita koruja ♥ Itsekin pidän juuri erityisesti hopeisista koruista. Näissä koruissa pidän erityisesti tuosta ketjusta, joka on esimerkiksi tuossa Ilo-kaulakorussa. Ensimmäisen kuvan rannekoru on melkeinpä täydellinen ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvasin, että myös sinä olet hopean ystävä Krisse ♥ Ilo-rannekoru herätti tänään myös kaupassa kiinnostusta kassajonossa "Mistä tuo kaunis koru mahtaa olla?" ja vinkkasin sitten Hopea-Purosta. Yksinkertaisen tyylikkäitä!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos - ja anteeksi, että löysin kommenttisi vasta nyt!

   Poista