toukokuuta 31, 2017

Tervetuloa Tescon makumaailmaan myös meillä Suomessa


Edellisestä Iso-Britannian vierailustani on luvattoman kauan. Vietin hauskan elokuisen viikon ystäväni luona 2010 Lontoossa ja kaksi vuotta myöhemmin tehtiin puolestaan ikimuistoinen tyttöjen reissu samaan paikkaan. Oli siis korkea aika napata passi mukaan maanantaina aamutuimaan ja piipahtaa Iso-Britannia maaperällä - tosin tällä kertaa vain Helsingin Kaivopuistossa. Lehdistötilaisuus uudesta tuoteyhteistyöstä S-ryhmän ja Tescon välillä järjestettiin Itäisellä Puistotiellä ja passiakin siis tarvittaisiin jotta siirtyminen kuningaskunnan alueelle olisi mahdollista. Hammasharjaa tällä pikavisiitillä ei ehkä tarvittaisi :)


Iso-Britannian suurlähetystö on minulle tuttu paikka edellisen työni kautta. Valitettavasti vanha Lars Sonckin Villa Baumgarten purettiin jo 1972 ja sen tilalle rakennettiin uusi suurlähestystö pääministeri Margaret Thatcherin vihkimänä vasta vuonna 1990. Suurlähettilään virka-asunto puolestaan on hurmaava vaaleanpunainen arkkitehti Jarl Ekelundin huvila vuodelta 1926. Talon julkisivua koristaa totta kai kuninkaallinen vaakuna ja lipputangossa liehuu Iso-Britannian lippu Union Jack. Erittäin kaunis historiallinen rakennus, jota ympäröi keväisen vihreä puutarha ja sisäänkäynnin kukkaistutukset. Kuulin jopa satakielen laulavan Kaivopuiston vihreydessä. Ihanaa olla Suomen pikkuisessa pääkaupungissa luonnon keskellä.



Tilaisuuden avasi juhlavasti Iso-Britannian Suomen suurlähettiläs Sarah Price, joka on toiminut tehtävässään vuodesta 2013. Niin kaunista brittienglantia oli mukava kuunnella heti aamutuimaan siemaillen kahvia kuningatar Elisabethin valokuvan valvovien silmien alla ja posliinikupeissa oli totta kai kuninkaallinen monarkian tunnusmerkkinä pieni kultainen kruunu symboli.


S-ryhmän kaupallinen johtaja Ilkka Alarotu luovutti suurlähettiläälle lahjaksi perinteisen suomalaisen Mölkky-pelin, jota saatetaan siis jatkossa pelata suurlähettilään kauniilla pihalla  tai talon takana olevassa suojaisessa puutarhassa.

"Haluamme vastata asiakkaidemme erilaisiin toiveisiin. Nyt vastaamme kasvavaan haluun saada pientä hemmottelua ja ylellisyyttä arjen keskellä" kertoi Ilkka Alarotu paljastaen samalla, että S-ryhmä ja Tesco ovat aloittaneet tuoteyhteistyön tuomalla Prismoihin, S-marketteihin ja pääkaupunkiseudun Alepa-myymälöihin maanantaista 29.5. lähtien noin 200 Tesco tuotetta. 

Tescon valikoimat Suomessa tulevat myös käsittämään Finest- ja Free from -tuotesarjoja. Finest -tuotteet tuovat pientä ylellisyyttä arkeen ja Free from -sarja koostuu puolestaan erikoisruokavaliotuotteista (gluteeniton, maidoton, vehnätön jne.). Kotimaisuus on edelleen tärkeä arvo S-ryhmälle ja Tesco tuotteet ovat hyvä lisä S-ryhmän kauppojen nykyvalikoimiin.


Tescon vähittäiskaupasta ja viennistä vastaava johtaja Richard Stratton kertoi puolestaan olevansa todella iloinen siitä, että yhteistyö S-ryhmän kanssa on alkanut ja suomalaisissa ruokapöydissä tullaan jatkossa näkemään Tescon laadukkaita tuotteita pikanttina lisänä.

Tesco on yksi maailman johtavista ruokakaupoista ja sen palveluksessa on 460 000 ihmistä! Tescon omia liikkeitä on Englannissa, Irlannissa, Keski-Euroopassa, ja Aasiassa. Muistelin tässä vaiheessa itsekin vierailleeni Lontoon reissuilla useammankin kerran Tescon liikkeissä. Stratton jatkoi, että Tescon tuotesarjoja myydään tällä hetkellä myös Aasiassa, Pohjois- ja Etelä-Amerikasssa, Lähi-Idässä ja muutamissa Euroopan maissa sekä nyt myös sitten meillä Suomessa. Hyvä me!


Prisman, S-marketin ja pääkaupunkiseudun Alepasta löytyy seuraavista tuoteryhmistä Tesco-tuotteita: teet, keksit, erilaiset ateriakastikkeet, pastat, murot ja myslit, hillot ja marmeladit, mehut, juustot ja pakasteet. Tuotteet ovat joko Tesco Finest, Free from tai perussarjojen tuotevalikoimista. Valikoima tulee varmasti myös laajenemaan tulevaisuudessa.

Ja sitten pääsimme totta kai nauttimaan perinteisen brittiläisen aamiaisen ja nauttimaan Tescon tuotteista. Pekoni, makkarat, munakokkeli, paistetut pikkutomaatit, sienet ja totta kai pavut kuuluvat englantilaiseen aamiaispöytään. Ei pidä unohtaa paahtoleipää marmeladin tai hillon kera. Tarjolla kahvia tai teetä, Tescon tuotemehua ja ihania granoloita jugurtin kera. Väriläiskänä aamiaispöydässä oli valtava vadillinen tuoreita hedelmiä päivittäisen C-vitamiiniannoksen saamista varten. 




Hyvän aamiaisen jälkeen täytyy toki saada vähän makeaakin ja sitäkin oli tarjolla vaikka mitä sorttia. Oli juustokakkua, brownie keksejä (omnomnom) sekä tuulihattuja. Onneksi olin jättänyt kotona aamiaisen kokonaan väliin ja juonut vain ison mukillisen kahvia aamutuimaan.


Aamiaisen nauttimisen lomassa oli kiva tuijotella tuonne suurlähettilään puutarhaan ja muistella kuningatar Elisabeth II syntymäpäiväjuhlia, joissa minulla on ollut kunnia vierailla kerran elämäni aikana. Kuningattaren syntymäpäivät ovat huhtikuussa mutta niitä vietetään Helsingin Iso-Britannian suurlähetystössä vasta kesäkuussa säiden takia ja ihanan puutarhajuhlan merkeissä. Yritin etsiä saamaani kultakirjaimilla varustettua kutsukorttiani arkistoistani mutta en löytänyt sitä mistään. Ihan varmasti olen kutsukortin säästänyt siitä olen varma. Upea tilaisuus joka tapauksessa ja nautin siitä täysin siemauksin. Once in a lifetime opportunity!



Saimme mukaamme kassillisen Tesco tuotteita ja olen ehtinyt jo maistella Tesco finest Sea salt & cider vinegar, hand cooked potato crisps shipsejä. Ihan tuli mieleen ystäväni olohuone Lontoossa ja viinilasilliset sekä pussillinen juurikin vastaavia perunalastuja. Hauskoja muistoja nämäkin ja kyllä Lontooseen pitäisi myös päästä taas piipahtamaan jossain vaiheessa.


Tescon uudet mainokset ovat ihan hulvattomia ja pidän tuosta brittihovimestarin hahmosta! 


17 kommenttia:

  1. Oli kiva nähdä kutsuilla ja upeita tuotteita on kiva saada myös Suomeen. Näitä on ilo viedä vaikka tuliaisiksi ystäville :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todella mukava tavata vaikka vain pikaisesti. Kotikassista on maisteltu jo leipätikkuja, sipsejä ja vaahteranlehtisiirappia jäätelön kera ... omnomnom...

      Poista
  2. Tescon aamiainen oli maukas ja residenssi viehittävä. Lahjakassin sisältö on vielä korkkaamatta paitsi vahvasti lakritsan makuinen tee, jota olen hörppinyt töissä. Sitä täytyy hankkia myöhemminkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan residenssi - niin perienglantilainen ja talon väri kaunis sekä puutarha. Minulla tee vielä maistamatta. Täytyy kokeilla illalla.

      Poista
  3. Upean kuuloinen ja herkullisen näköinen tapahtuma. Eipä tällaisia pääse moneen kertaan elämänsä aikana kokemaan.
    Ihanaa keskiviikkoa Marjo ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herkullinen ja juhlallinen tapahtuma :)
      Aurinkoista viikkoa Outi ❤️

      Poista
  4. Ah ja nam! Suurena anglofiilinä suorastaan ahmin tämän postauksen kuvineen!

    Nuo tuotteet päätyvät ihan varmasti ostoskoriini, ja kuten jo kommentoin, karpalokeksit ovat ihania!

    Britannian alintarviketeollisuus on ollut todella edistyksellistä. Jo asuessamme Surreyssa 2000-luvun alussa oli Sainsburyllä iso valikoima organic-tuotteita hyllyissään, kun meillä Suomessa luomu on vasta aivan viime vuosina alkanut lyödä kunnolla läpi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja piipahdit "syömässä aamiaista virtuaalisesti" kanssani. Hieno tilaisuus ja herkut maistuivat.

      Hyvää Kolin reissua sinulle ja upeita kokemuksia!

      Poista
  5. Ah,olisin itsekkin voinnut tulla paikan päälle fiilistelemään. Meilläkin tuotteet menee jossain vaiheessa testaukseen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi kun et ehtinyt mukaan. Tuotteet ovat testaamisen arvoisia ja ainakin tuohon vaahterasiirappiin jää koukkuun. Aurinkoista viikkoa Nicola!

      Poista
  6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  7. Ihanaa, että saadaan uusia juttuja kauppoihin. Pitääpä Prismaan mennessä tutkia, joko sinne on rantautunut uusia tuotteita. En ole erityisemmin Brittifani, mutta vaihtelu virkistää aina. :)

    Yt. Nora / http://dreamerachiever.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin on kiva, että kauppojen valikoimat monipuolistuvat ja Tescon tuotteista itsellä pelkästään hyviä makumuistoja Lontoosta.
      Aurinkoista alkanutta viikkoa Nora!

      Poista
  8. Olipa mielenkiintoinen postaus. Kaunis tuo suurlähettilään asunto ja on ehkä Helsingin kauneimmalla paikalla. Mielenkiintoisia nuo Tescon tuotteet. Täytyypä tutkailla, kun taas Prismaan menen.
    Ja tuo Mölkkypeli on mainio suomalainen lahja suurlähettiläälle.
    Kivaa keskiviikkoa, Marjo <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuula, tämä olisi ollut juuri sinun tilaisuutesi :) harmi kun et ehtinyt tulla. Kaivopuisto ja juuri tämä osa kaupungista on kyllä todella kaunista seutua.
      Ehkä Mölkkyä pelataan täällä puutarhassa kesäiltoina...
      Kivaa ja aurinkoista viikkoa Tuula ❤️

      Poista
  9. Ooooh, olisimpa päässyt mukaan! Tämä anglofiili on ihan fiiliksissä! ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisi ollut kiva tavata aamiaisen merkeissä Kati ❤️
      Aurinkoa päivääsi!

      Poista