toukokuuta 24, 2017

Kerastase Aura Botanica - luonnonmukaista hiustenhoitoa


Blogiyhteistyö Hiusmuotoilu Inochin kanssa


Talven jälkeen hiukset tuntuvat usein hieman elottomilta ja ainaisen pipokauden jälkeen ne liiskaantuvat ikävästi myös päänahkaa pitkin. Hautova pipo saa myös toisinaan päänahankin kutisemaan, raaps-raaps! Pakkanen sähköistää hiukset (varsinkin tällaiset pitkät kuten minulla) ja muhkeat kaulahuivit vielä kasaavat suortuvat sekavaksi takkukasaksi niskaan. "Sil on hiukset niin kuin heinäpelto, talven jälkeen huhtikuussa." soi päässäni kun kuukausi sitten kipitin Unioninkatua Kaisun käsittelyyn Hiusmuotoilu Inochiin. Tällaisissa tilanteissa luottokampaaja on kultaakin arvokkaampi ja hänen suosituksensa enemmän kuin tervetulleita "heinäpelto päälle". 


Kaisu kertoi, että Kerastase oli tuonut markkinoille helmikuussa uuden Aura Botanica hiustenhoitotuoteperheen, jossa luonnonmukaisuus ja luksus kohtaavat. Kuulosti heti mielenkiintoiselta ja erilaiselta!

Pääsisin kokeilemaan Inochissa nyt tuotteita, joiden koostumuksessa on keskimäärin 98% luonnonmukaisista lähteistä saatavia ainesosia.
Aktiiviset ainesosat on myös hankittu ympäristövastuullisesta hankintaohjelmasta.
Kaikkien sarjan hiustenhoitotuotteiden koostumukset ovat keskimäärin 97% biohajoavia.
Ja mikä parasta EI SILIKONEJA, EI SULFAATTEJA EIKÄ PARABEENEJA sisältäviä tuotteita.

Tämä kuulosti melkein liian hyvältä ollakseen totta mutta olin valmis rohkeasti tutustumaan tuoteperheeseen, joka koostuu neljästä erilaisesta tuotteesta.


Kérastase Aura Botanica Bain Micellaire on shampookylpy, joka pesee hiukset huolellisesti "nitisevän" puhtaiksi. Ensimmäinen asia, johon kiinnitin huomiota Kaisun pestessä hiuksiani oli todella luonnollinen ja houkutteleva tuoksu. Itselleni tuoksut ovat tärkeitä ja sulkiessani silmäni olisin voinut hyvin olla jossain metsässä nuuhkimassa tätä huumaavaa tuoksua. Koostumuksessa tuoksui makean appelsiinin eteeriset öljyt sekä kookos- ja arganöljyt.

Kookosöljy Aura Botanica tuotteisiin tulee Samoan saarilta, jossa kookospalmuja riittää silmänkantamattomiin. Käsinpuristettu kookosöljy takaa myös työpaikat paikallisille naisille ja toimeentuloa omissa perinteisissä ammateissa. Kérastasen vastuullinen ostotoiminta tukee naisten hyvinvointia ja saaren hyvinvointia.

Vaikka Aura Botanic shampookylpy ei sisällä sulfaatteja eikä silikonia se vaahtoaa silti ja hiuksista todella tulee "nitisevän" puhtaat. Omat hiukseni vaativat aina kaksi pesukertaa kun volyymia on paljon. Vaikea myös uskoa, että öljyillä pestessä voi saada puhtaat hiukset!


Kérastase Aura Botanica Soin Fondamental hoitoaine levitetään pyyhekuiviin hiuksiin. Poispestävä hoitoaine sisältää kookos-, argan- ja auringonkukkaöljyä joten sama ihana tuoksu levisi Inochin pesupaikalla uudestaan nenääni. Niin raikas mutta samalla ylellisen runsas tuoksu. Hoitoaineen annetaan vaikuttaa 3-5 minuuttia ja huuhdellaan huolellisesti pois.


Kérastase Aura Botanica Concentre Essentiel on ravitsevaa hiusöljyä. Sitä voi sekoittaa shampookylpyyn tai poispestävää hoitoaineeseen tai vaihtoehtoisesti hieroa myös päänahkaan silloin tällöin ennen shampookylpyä. Hiusöljy ravitsee ja kosteutta hiuspohjaa. Argan-öljy puolestaan tulee tuotteisiin Marokosta ja linkkasin tuonne postauksen loppuun videon, jossa on enemmän informaatiota arganöljystä ja naisten työllistämisestä vastuullisesti.Kérastase Aura Botanica Essence D'eclat on hiuksiin suihkutettava ja jätettävä lämpösuoja. Alussa kannattaa olla varovainen ettei laita öljyä liikaa. Ravista pulloa ja suihkauta 2-3 kertaa pyyhekuivattuihin hiuksiin ennen föönaamista tai muuta lämpökäsittelyä. Kookosöljyn ja arganöljyn lisäksi tässä tuotteessa on Damaskonruusun kukkaisvettä. Tuoksu on vähän erilainen kuin muissa tuotteissa - ehkä kaikkein ihanin! Tuotetta voi käyttää myös kuiviin latvoihin ja estämään pörröisyyttä.


Hiukset eivät todellakaan tuntuneet yhtään liian rasvaisilta tai päätä pitkin valuvilta käsittelyn jälkeen vaikka hieman olin ennen Kaisun hoitoa miettinyt tulevatko ne edes puhtaiksi. Hiukseni olivat ilmavan kevyet ja pehmeät sekä erittäin puhtaat. Kuva on otettu Inochissa kännykkäkameralla ja valitettavasti liikkeen valot eivät tee oikeutta hiuksieni oikealle värille. Niitä ei siis todellakaan värjätty Kaisun toimesta punaisiksi vaan ainoastaan harmaa juurikasvu sai väriä. Halusin väärästä hiusten väristä huolimatta laittaa tämän kuvan, jotta näette mikä elinvoimaisuus ja kiilto tuotteilla on saatu aikaiseksi. Tämä oli ihan uskomatonta tällaiselle skeptikolle, joka ei uskonut öljyjen pesevyyteen ja keveyteen.


Kérastase Aura Botanica shampoo ja hoitoaine on pakattu 100%  kierrätystä PCR-muovista valmistettuihin rusehtaviin ehkä vähän meripihkan värisiin pulloihin. Muut tuotteet ovat ruskeissa lasipulloissa. Kullanvärinen korkki tuo ylellisyyden tunnetta tuotteeseen.


Olen nyt kuukauden päivät käyttänyt uusia Kérastasen tuotteita ja erittäin tyytyväinen nainen hymyilee ao.kuvassa. Ei painontunnetta hiuksissa, ei liikaa öljyisyyttä vaan ihanaa keveyttä. Ei sähköisyyttä eikä hamppuista vaikutelmaa "huhtikuisesta heinäpellosta". Kävin nauttimassa viime sunnuntaina Roihuvuoren kirsikkapuistossa hanamista hiukset tuulessa heiluen! Kiitos Kaisun, Inochin ja Kérastasen ♥


Onko kenelläkään jo kokemuksia Kérastasen uusista Aura Botanica tuotteista? Mitä mieltä olette jos olette pääseet kokeilemaan? Kiinnostaako luonnonmukaisuus ja vastuullisuus hiustenhoidossa?


Tuotteet on saatu Hiusmuotoilu Inochista testattavaksi blogiin.

6 kommenttia:

 1. Sulla on kyllä aivan upeat hiukset. Minulla on iän myötä tullut karheammat hiukset ja olen tosiaan huomannut, että hiuksiin käytettävät öljypesut ja hoidot ovat aivan pakollisia, että hiukset pysyisivät hyvinä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi :) Kyllä hyvistä hiuksista saa aika pitkälle kiittää vanhenpiaan ja niitä geenejä. Öljypesut ovat kyllä ihania vaikka aluksi vähän mietin pesevätkö tukkaani puhtaaksi mutta siitä tulikin "nitisevän" puhdas.

   Poista
 2. Omg noi sun hiukset! Niin upeat ja pitkät! Kyllä niitä kannattaakin hoitaa! 👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati :) Pitkät hiukset antavat myös paljon mahdollisuuksia tehdä niistä kaiken näköistä. Tosin hiukseni ovat melko liukkaat joten se väkertäminen vaatii myös lakkaa...

   Poista
 3. Moikka, mis oot laittanu noin sun pidennykset? Onx teipit vai sinetit?
  Mikä pituus sul on? Oo ite miettiny myös pidennyksii mut on vähä liian kalliita.
  Kia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Kia,
   Minulla ei ole hiustenpidennyksiä enkä oikein osaa edes neuvoa sulle ovat teipit vai sinetit parempia kun ei ole niistä kokemusta. Minun hiukseni kasvavat pitkiksi ja kasvavat myös todella nopeasti. Nyt hiukset ulottuvat jo yli puolen selän ja ehkä tätä pidemmäksi eivät kasva.
   Hyvää alkanutta kesää sinulle :)

   Poista