maaliskuuta 15, 2017

Ihana Järvien kesäkodit sisustuskirja ja Harmony Living Hali lifestyle puoti


"Tervetuloa vierailemaan mielenkiintoisille järvimökeille! Tässä toisessa kirjassamme kerromme yhdentoista mökin tarinan. Ne ovat tarinoita tavallisista ihmisistä ja kesäkodeistaan järvimaisemissa. Ne kertovat siitä, miten sauna lämmitetään joka ilta, miten järven pinta rikkoutuu airon sitä leikatessa. Kuviin olemme onnistuneet vangitsemaan persoonallisia sisustuksia, arkkitehdin ratkaisuja sekä kauniita pihoja. Ennen kaikkea jokainen tarina on asukkaansa näköinen." Järvien kesäkodit johdanto, Tanja Hakala & Johanna Lehtinen 

Johanna Lehtinen ja Tanja Hakala

Kädessäni on uunituore eilen juhlavasti julkaistu Järvien kesäkodit sisustuskirja. Kirjan ovat tehneet kaksi taitavaa voimanaista Tanja Hakala ja Johanna Lehtinen. Tanja on noormarkkulainen koti- ja sisustusjuttuihin sekä matka-artikkeleihin erikoistunut freelance-toimittaja ja kirjailija. Porilainen Johanna puolestaan sisustus-, matka- ja lifestylekohteiden kuvaamiseen erikoistunut valokuvaaja, graafinen suunnittelija, kirjailija ja Hullaannu ja Hurmaannu -blogin kirjoittaja. Johanna suunnittelee myös printtituotteita By Johanna Lehtinen -tuotemerkillä. Tanja ja Johannan aiempaa kirjaa Laiturilla - kesäkoteja rannikolla ja saaristossa olen selaillut kaupassa ja hullaantunut sen kauniisiin kuviin ja kotien tarinoihin.


Järvien kesäkodit kirja on varustettu todella kauniin kesäsillä kuvilla yhdestätoista erilaisesta kesäkodista. Eilisessä julkistustilaisuudessa sain ilokseni tutustua ja jutella yhden onnellisen kesäkodin omistajan kanssa lähemmin heidän kesäkodistaan. Sannan ja hänen miehensä Vesan Tunteiden kesäkoti sijaitsee vain muutaman kilometrin päässä heidän kodistaan. Kesäkoti on 70-luvulla valmistunut 60m² mökki, joka on pariskunnan taitavissa käsissä muuttunut siniseksi mökiksi, joka on sisältä valkoinen.

Kirjassa on muuten hauska kertomus siitä kun Sanna on uittanut tapetteja järvessä saadakseen ne kiinnitettyä isomman makuuhuoneen seinään paremmin. Tässä seikkailussa osa tapeteista on tuuli jopa vienyt mukanaan mutta lopulta tapetti on saatu pysymään seinässä. Erittäin kaunis ja tunteikas sisustus! Tällä mökkitontilla on myös aika huikea puumaja, joka soveltuu myös aikuisille vaikka rauhalliseen istuskeluun ja järvelle tuijottamiseen. Ihaninta tässä mökissä on minusta se, että Sanna ja Vesa ovat aikoinaan viettäneet romanttiset treffit juuri tämän järven rannalla missä mökki sijaitsee Tämä mökki on selkeästi tarkoitettu tälle pariskunnalle ja siihen liittyy myös muistoja. Ihailin kirjassa myös niitä huikean suuria ikkunoita, jotka ulottuvat katosta lattiaan ja päästävä luonnonvalon sisälle mökkiin. 


Toinen mökki, jonka päätin nostaa esille kirjasta on Visualistien kakkoskoti, joka on Tuiren ja Pertin kesäkoti. Perheen aikuinen tytär Kaisa oli ensin huolissaan kun hänen eläkkeellä olevat vanhempansa olivat ostaneet pimeän ja sykeän tontin Pusulasta. Kun varjostavat kuuset oli kaadettu tontilta ja Villa Haka alkoi hahmottumaan paikka puhkesikin kukkaansa ja alkoi näyttämään kauniilta rauhoittaen myös tyttären. Aiemmin paljon maailmalla matkustanut pariskunta on vaihtanut nyt reissaamisen kauniiseen kesäkotiin, jossa piipahtavat myös aikuiset lapset perheineen. Pertti on arkkitehtinä itse piirtänyt tämän tyylikkään kauniin kesäkodin, jonka sisustus on modernin persoonallinen. Tässä kesäkodissa voi yläkerran vuoteesta katsella korkealta puiden latvojen lomitse järvellä. Aika huikea näkymä varmaan herätä tällaiseen maisemaan!Järvien kesäkodit kirjassa on eleettömän yksinkertainen tekstiilitaiteilija Hanna Korvelan hirsimökki Valamon luostarin lähellä. Tunnelmallinen Tyynelä vuodelta 1928, jota on remontoitu- ja laajennettu nyt 2010-luvulla säilyttäen vahnan rakennuksen henki. Lisäksi monia muita äärimmäisen kauniita kesäkoteja. Tätä kirjaa selatessa minulle tuli ihan hirveä kaipuu kesään ja siihen, että voisin istuskella laiturilla ja heilutella jalkoja järvessä. Kesämökit ja mökkielämä on ihanaa ja itsekin haaveilen jonain päivänä omistavani edes pienenpienen mökin jossain eteläisessa Suomessa.


Eiliset kirjanjulkkarit pidettiin itselleni uudessa tuttavuudessa Harmony Living - Hali lifestyle putiikissa Kauniaisissa. Paikka ei ole kaukana kodistani Espoon puolella mutta pakko myöntää, että Kauniaisten ostoskeskuksella olen käynyt vain ihanassa kukkakaupassa. Nyt tuli uusi paikka, jossa täytyy ehdottomasti piipahtaa koska nyt avajaistunnelmissa ei ehtinyt oikein keskittyä kaikkeen siihen ihanaan tarjontaan mitä siellä oli puoti pullollaan.


Ihana Mikko Harju musisoi meille kauniit kauppaleensa Sinä riität ja Mä olen tässä  Tuttuja kappaleita molemmat ja oli ihana tavata ihan livenä näin symppis ja hyvä ääninen nuori mies. Tätä laulajaa on kutsuttu rakkauden lähettilääksi eikä suotta - onnea tulevaan levyyn!Harmony Living Hali tarjosi ainakin seuraavia merkkejä: By Malene Birger, Hunkydory, Filippa K, Mosmosh, Gustav, Dante ja paljon kevätuutta oli oli tullut liikeeseen.  Kenkien puolella näytti olevan ainakin Stylesnob, Second Female, Gaudi. Ekbladin koruja -50% tarjouksessa yhdellä pöydällä - näihin täytyy ehdottomasti palata! Gauhar Helsinki tuotteita oli tullut myös myyntiin ja ihailin heidän korvakorujaan erityisesti. Kannattaa kurkkia netistä Halin valikoima tai piipahtaa puodissa. Kiva uusi lifestyle puoti tuttavuus minulle ja mikä parasta ihan lähellä kotiani :)


Kiitos ihanasta julkkaritilaisuudesta sekä Tanjalle että Johannalle ja Halin Kaisalle  ♥
Järvien kesäkodit kirjaa on myös myynnissä Halissa.
Järvien kesäkodit, kustantaja Docendo, hinta 29€, 144 sivua

14 kommenttia:

 1. Mä olenkin nähnyt tuon liikkeen Kauniaisten ostarilla, mutta silloin oli niin kiire junaan, että jäi pikavilkaisuksi vain. Kirjassa näyttää olevan aivan ihastuttavia kuvia. Kiva yhdistelmä, kaunis kirja esitellään kauniissa liikkeessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjassa on kauniita kuvia mutta myös todella kivoja tarinoita perheistä näiden kesäkotien takana. Lisäksi hauskoja sattumuksia kuten tuo tapettien karkaaminen järveen :)
   Sellainen hyvän mielen selailu- ja lukukirja :)

   Poista
 2. Tuosta liikkeestä olen kuullut ja sinne haluaisin mennä. Lienee juna-aseman yhteydessä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löytyy Kauniaisten ostoskeskuksesta melko läheltä kyllä juna-asemaa. Ihan varmasti löydät sinne Tunnelitie 6 on osoite :)

   Poista
 3. Oletpa ollut taas kivassa tilaisuudessa ja mitä hurmaavimmassa paikassa ♥ Kirja vaikuttaa mielenkiintoiselta. Minua viehättää tuon tyyppisissä kirjoissa juuri niiden upeat kuvat. Harmony Living Hall on varmasti käymisen arvoinen paikka. Kiitos taas puotivinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krisse ♥ Johanna ja Tanja ovat tehneet erittäin kauniin kirjan ja sen kanssa pääsee jo kesäfiiliksiin. Halissa oli paljon kivoja juttuja mutta julkkarihulinassa en oikein voinut keskittyä. Uusintaretkeä tässä juuri suunnittelen :)

   Poista
 4. Kiitos Marjo että tulit ja juhlit kanssamme <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tanja sinulle ja Johannalle vielä upeasta teoksesta ♥

   Poista
 5. Tuo kirja pitää saada Laiturilla-kirjan kaveriksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laiturilla kirja on myös kaunis ja kiva, että tuttu sinulle Tuija ♥

   Poista
 6. Ihanaa Marjo kun pääsit julkkareihimme :) Tuhannesti kiitoksia aivan ihanasta postauksesta, kauniista sanoistasi ja kuvista <3 <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos teille Tanjan kanssa vielä kerran tästä upeasta kirjasta ♥

   Poista
 7. Ihana kirja varmasti, kesäkodeissa on sitä jotain ja isot ikkunat merelle tai järvelle, niin aah. <3 Aurinkoa viikonloppuun Marjo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesäkoti olisi itsellekin kiva :) ja järvi siinä vieressä totta kai.
   Aurinkoista viikonloppua Tiia ♥

   Poista